Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ محله اسلام‌آباد یا همان تقتقان خود به تنهایی نمونه‌ای ‌برای آشنایی با مشکلات حاشیه‌نشینی شهر سنندج است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محله اسلام‌آباد یا همان «تقتقان» یکی از محلات قدیمی و پرجمعیت سنندج بوده که خانه‌های آن بر تپه‌های بلند و شیب‌دار این شهر بنا شده و اگر افرادی در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور زندگی نکرده باشد قطعا رفت و آمد در این کوچه‌ها به سختی، امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قالب اجرای طرح بازآفرینی شهری که یکی از سیاست‌های دولت در راستای ارتقای استانداردهای لازم برای زندگی شهری، حفظ جان و مال شهروندان، آزاد سازی معابر، کاهش بار ترافیکی بوده، اعتباراتی به چنین مناطقی اختصاص داده شد چرا که به گفته مسئولان راه و شهرسازی 50 درصد از جمعیت شهرهای کردستان در محدوده بار تراکم و کم برخوردار از استانداردهای شهری ساکن هستند.

خبرنگار تسنیم برای بررسی مشکلات مردم، این‌بار به میان ساکنان محله اسلام‌آباد از مناطق حاشیه‌نشین سنندج رفته تا از نزدیک درد دل و ناگفته‌های چندین ساله آنان را منعکس کند.

بر اساس مشاهدات عینی خبرنگار تسنیم در بسیاری از کوچه و محلات این منطقه زیر سازی و ساماندهی درستی انجام نشده  و شهروندان این کوچه و محلات نیز گلایه‌های زیادی داشتند.

اسرین زندی یکی از بانوان محله اسلام‌آباد درحال نظافت پله‌های سنگی محله خود بود، ما را که دید با خونگرمی و لبخند تعارف کرد و گفت: سال‌هاست به این مشکلات و سختی زندگی عادت کرده‌ایم، کسی هم سراغی از ما نمی‌گیرد. 

وی با ابراز گله‌مندی از وضعیت کوچه‌های این محله افزود: سال گذشته وضعیت آب و فاضلات این کوچه‌ها ساماندهی شده و اکنون آماده آسفالت یا سنگ فرش است، اما همان‌طور که مشاهده می کنید فعلا خبری از اقدامات شهرداری نیست و این روزها هوا سرد و فعلا جای برای کار نیست.

شهروند سنندجی بیان کرد: امیدوارم مانند سال‌های گذشته فصل کاری تابستان سال آینده نیز بیهوده هدر نرود و مسئولان شهری به خود آیند!

نادری یکی دیگر از شهروندان سنندجی که از 40 سال گذشته در محله اسلام‌آباد سنندج زندگی می‌کند درباره وضعیت کوچه «شیرکو 6» به خبرنگار تسنیم گفت: حدودا 30 سال گذشته احتمالا یک لایه آسفالت جزیی در این محلات ریخته شده و هرساله به دلایل مختلف این کوچه‌ها زیر و رو شده و اکنون چاله، چوله، پستی و بلندی‌های این محله، مشکلات زیادی برای اهالی محله ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه هیچ‌گونه فضای سبز و مکان تفریحی برای کل ساکنان این منطقه احداث نشده است، عنوان کرد: اکثر کوچه‌ها ماشین‌رو نیستند و همه مردم ماشین‌های خود را روی خیابان اصلی پارک می‌کنند که این وضعیت هم‌منجر به سرقت ماشین و تصادفات شده است.

این شهروند محله تقتقان سنندج می‌گوید: کاری از دست کسی بر نمی‌‌آید و انگار زندگی برای این مردم بر روال سخت‌کوشی، مظلومیت و محرومیت بنا شده است.

نادری عنوان کرد: مردم در روزهای برفی و بارانی با هزار سختی و مشکل تردد می‌کنند، از خبرنگاران تسنیم درخواست داریم مشکلات این کوچه و محلات را منعکس و به گوش مسئولان برسانند تا آنان نیز بدانند ساکنان محل با چه کمبودها و مشکلاتی دسته و پنجه نرم می‌کنند.

ابراهیم رحیمی یکی دیگر از ساکنان‌محله تقتقان سنندج با ابراز گله‌مندی از بی‌توجهی مسئولان شهری به وضعیت زندگی ساکنان این محل و وعده‌های بی‌سرانجام نمایندگان مجلس گفت: نمایندگان در ایام انتخابات با وعده وعیدهای خود از احساسات این مردم سوءاستفاده کرده و به محض ورود به مجلس، شماره‌های خود را خاموش و یا اصلا جوابگوی مردم نیستند.

وی افزود: گرچه برخی از کوچه‌ها سنگ‌فرش شده اما از جا کنده شده و هیچ کس از مسئولان پیگیر مشکلاتمان نیست.کاش اعتبارات به‌درستی هزینه می‌شد.

30 درصد منابع اعتباری برای اجرای پروژه‌ها در مناطق حاشیه نشینی استان بوشهر تخصیص می‌یابدرفع معضل بدمسکنی و حاشیه نشینی تبریز به‌دست جهادگران بسیج سازندگی/ پروژه تکمیل مهرانه‌رود پس از سال‌ها وقفه از سر گرفته می‌شود

همان‌طور که از کوچه‌های اسلام‌آباد یا«تقتقان» به سختی از یک سراشیبی بسیار تند بالا می‌رفتیم ذهنمان به سخت کوشی و مشکلات روزانه این منطقه درگیر شد، آیا این مردم سالمند، کودک، دانش‌آموز، زنان باردارو بیمار ندارند، چه روزها و شب‌هایی در برف این‌گونه زندگی خود را سپری کرده‌اند بدون اینکه کوچکترین خواسته‌ای از مدیر، مسئول ارشد استانی، دولتی یا کشوری داشته باشند و با تمام بی‌امکاناتی به همه این کمبودها قانع بودند!

در ارتباط با مشکلات ساکنان محله اسلام‌آباد با کاظمی شهردار منطقه یک سنندج به گفت‌وگو نشستیم که وی می‌گوید: در طول دوسال اخیر با هدف رعایت عدالت در محلات کم برخوردار و مناطق مرفه میزان هزینه‌کرد و خدمات به طور یکسانی تقسیم شده است.

وی با بیان اینکه کل هدف و اقدامات شهرداری منطقه یک ساماندهی محلات اسلام‌آباد است، افزود: باید سال‌های سال اقدامات جدی در این محلات صورت گیرد تا این مشکلات کنونی به کلی به اتمام برسد.

شهردار منطقه یک سنندج خاطرنسان کرد: سال گذشته با همکاری اداره راه و شهرسازی و کمک‌های مردمی 18 کوچه و امسال نیز 12 کوجه ساماندهی انجام شد.

وی با بیان اینکه در برخی از کوچه‌های محله اسلام‌آباد زیرساخت برای آسفالت آماده نشده است، گفت: آب و فاضلاب در این محله مشکل‌ساز شده چرا که دفع فاضلاب اصولی انجام نشده است، فلذا باید دستگاه‌های خدمات‌رسان خدمات خود را به اتمام برسانند تا شهرداری نیز بتواند وظایف خود را انجام دهد.

کاظمی خاطر نشان کرد: این چند ماه اخیر فصل عمرانی نیست اما در فصل کاری مناسب قطعا با اتمام طرح مطالعاتی ساماندهی خیابان‌های اصلی و کوچه‌های اسلام‌آباد در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر چرایی نبود فضای سبز در این محله توضیح داد: مشکل اراضی اوقاف و راه شهر سازی در این محلات به شدت وجود دارد اما در حال احداث 3هکتار فضاهای سبز در انتهای تقتقان به طرف بلوار بعثت هستیم و عملیات نصب مجموعه وسایل بازی در دست اقدام است.

به گفته شهردار منطقه یک سنندج در محدوده تپه شیخ سلام با توافق اداره اوقاف حدود 14 هزار مترمربع برای فضای سبز درنظر گرفته شده است.

در ادامه تصاویری از وضعیت این‌روزهای زندگی ساکنان محله تقتقان سنندج را از دریچه دوربین خبرنگار تسنیم ببینید:

گزارش از رزیتا قادری

انتهای پیام/484/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محله اسلام آباد خبرنگار تسنیم ساکنان محله سال گذشته منطقه یک کوچه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۸۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قامت این قوم افراخته می‌شود؟

سروش زادعلی، پژوهشگر مسائل اجتماعی ایران؛  لر تباران خاصه لر‌های بختیاری همیشه خود را وام دار کشور می‌دانند و ارتباط ایران و این قوم دارای یک ریشه عمیق و پیوند ذاتی تاریخی، همچون رابطه پدر و فرزندی است. در طول تاریخ همیشه رهبران سیاسی اجتماعی در این قوم بوده است که با تدبیر ثروت سرزمین‌های لر نشین خاصه مناطق بختیاری که سرشار از ثروت است را بصورت عادلانه در تمام کشور توزیع و مناطق لر نشین هم از آن بهرمند شده اند.

قوم لر در عرصه‌های مختلف سیاسی اجتماعی کشور تاثیرات مثبتی داشته و اقدامات مهمی در راستای توسعه و رشد کشور برداشته است برای نمونه سردار اسعد بختیاری با اقدامات بجا و درست خود زمینه را برای توسعه سیاسی اجتماعی کشور فراهم آورد و تاثیر فراوانی در بوجود آمدن انقلاب مشروطیت و بنیان نهادن دموکراسی مدرن در تاریخ معاصر کشور داشته است.

متاسفانه در زمان پهلوی بسیاری از سران سیاسی اجتماعی ایل بختیاری اعدام شدند، با از بین رفتن رهبران این ایل تبعیض و عدم رسیدگی به مناطق لر نشین در نبود مطالبه گری شدت یافت، زمینه فقر و عدم توسعه در این مناطق کلید خورد تا جایی که برخی از فرهیختگان لرتبار تا به حال از گفتن قومیت خود احساس خجالت می‌کنند.

بعد از انقلاب اسلامی تا حدودی اوضاع بهبود پیدا کرد، اما متاسفانه هنوز هم با توجه به وسعت، جمعیت و ثروتی که در جغرافیا و نیروی انسانی مناطق لر نشین وجود دارد به نسبت در ساختار سیاسی اجتماعی کشور کمتر دخالت داده می‌شوند.

سرزمین‌های لر نشین خاصه مناطق بختیاری نشین آمار بالای بیکاری و عدم توسعه را دارا هستند این در حالی است که مهمترین منابع ثروت کشور در استان‌های لرنشین کشور قرار دارد، نفت و کشاورزی که بخش عمده آن مربوط به شهر‌های بختیاری نشین استان خوزستان، گاز که مربوط به لر‌های جنوبی در استان بوشهر، سر منشا پر آب‌ترین رود‌های شیرین کشور در مناطق بختیاری نشین چهارمحال بختیاری و لرستان قرار دارند، دز، کرخه، کارون و اروند را تشکیل می‌دهند و از مرکز تا جنوب کشور قومیت‌های مختلف را دور خود جمع کرده اند و ده‌ها ثروت دیگر که ازسرزمین‌های لر نشین استخراج می‌شود و ثروت حاصل از آن خرج تمام کشور می‌شود.

لر‌های بختیاری در طول تاریخ نشان داده اند که افرادی انقلابی، دلسوز، وطن پرست، عدالت خواه و باهوش هستند در این قوم فرهیختگان زیادی در زمینه‌ها مختلف خاصه حوزه سیاسی اجتماعی وجود دارد، اما متاسفانه در مناطق و استان‌هایی که در اکثریت هستند نسبت به جمعیت و وسعت جغرافیای که وجود دارد از آن‌ها استفاده چندانی نمی‌شود این موضوع رابطه مستقیم و معناداری با عدم توسعه این مناطق دارد.

قوم لر با وجود ثروت سرشاری که در این مناطق وجود دارد و با وجود نامهربانی‌هایی که نسبت به آن‌ها روا داده شده همه بصورت متحد وطن پرست هستند و هیچ جریان جدایی طلبی را تا بحال در خود جا نداده اند؛ لذا می‌بایست با توجه به پتانسیل که در این قوم وجود دارد از نیروی انسانی آن در سطوح مختلف حوزه سیاسی اجتماعی نهاد‌های کلان حاکمیتی استفاده گردد تا بتوان امیدوار بود تبعیضات و ناملایماتی‌ها که نسبت به این قوم روا داده شده است کاسته شود همچنین با ایجاد صنایع مختلف و بسترسازی طرح‌های توسعه برای این مناطق زمینه پیشرفت و اشتغال در این مناطق فراهم آید.

دیگر خبرها

  • نظام مسائل نواحی شهری قزوین با حضور مدیران مناطق پیگیری می‌شود
  • توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز
  • ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در منطقه ۱۲ اصفهان/ اجرای فاز نخست پردیس خانواده به‌زودی
  • آیا قامت این قوم افراخته می‌شود؟
  • بررسی مسائل و مشکلات محلات حاشیه نشین شهر یزد
  • لزوم توسعه خدمات کتابخانه‌ای در حاشیه شهرها و مناطق روستایی سنندج
  • مردم بشاگرد و حاجی‌آباد از توقف در حاشیه رودخانه‌ها بپرهیزند
  • پتار ؛ از پر جمعیت ترین محله های فقیر نشین جهان(+عکس)
  • «شهید کوچه ما، روشنایی شهر» در منطقه ۱۳ اصفهان
  • مشکلات محله تاریخی قاضی از زبان شهروند آران و بیدگل + تصاویر