Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان_ محمد عبدالله زاده، سیل فروردین‌ماه سال ۹۸ آسیب جدی به زیرساخت‌های لرستان وارد کرد و به تمام مسئولین استان این نکته را یادآور کرد که کم‌توجهی در اجرای دقیق طرح‌های آبخیزداری در استان باعث ایجاد خساراتی می‌شود که میزان اعتبار لازم برای اصلاح و تعمیر آنان چندین برابر بیش از انجام دقیق و درست طرح‌های آبخیزداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از سرچشمه‌های اصلی رودخانه خرم رود که در سیلاب سال ۹۸ آسیب‌های جدی به شهرستان خرم‌آباد وارد کرد در دهستان کاکا شرف واقع در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد که قبل از وقوع سیل در حوزه آبریز این منطقه اقدامات آبخیزداری مناسبی انجام‌نشده بود.

 

اما پس از وقوع سیل و اهمیت این حوزه آبخیز مسئولان منابع طبیعی استان تصمیم گرفتند در این منطقه چندین طرح آبخیزداری انجام دهند.

در همین زمینه شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اظهار داشت: این حوزه در جنوب شرق شهرستان خرم‌آباد واقع‌شده که بار رسوبی، فرسایش بالا، رواناب فراوان و زمین‌لغزش در این حوزه به‌وفور دیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه روان‌آب حاصل از این حوزه در سیل‌های سنوات قبل باعث تخریب جنگل‌ها، مراتع، منازل مسکونی در مسیر رودخانه، تخریب پل‌ها من‌جمله پل بابا حسین و پل ماسور گردیده، افزود: به‌منظور کاهش بار رسوبات و سیلاب، مطالعه تفضیلی اجرایی و اجرای عملیات آبخیزداری در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرارگرفته است.

 

اختصاص اعتبار لازم  برای تکمیل آبخیزداری منطقه

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان بیان کرد: از محل اعتبارات ملی ۴ میلیارد تومان و از محل اعتبارات استانی یک میلیارد و پانصد میلیون تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در این حوزه در نظر گرفته‌شده است.

نجفی تصریح کرد: این عملیات شامل احداث بندهای سنگی ملاتی، گابیونی، چِک دَم ها، عملیات بیومکانیکی و... است که بر اساس مطالعات تفضیلی اجرایی جهت اتمام عملیات آبخیزداری در این حوزه، نیاز به اعتباری بالغ‌بر ۳۶ میلیارد تومان در یک دوره ۵ ساله است.

اما امروز باگذشت حدود دو سال از زمان وقوع سیل لرستان مردم این منطقه نسبت به طرح‌های آبخیزداری که در این منطقه انجام‌شده گلایه زیادی دارند و معتقدند اعتباراتی که مختص به آبخیزداری این دهستان بوده در بخش‌های دیگر هزینه شده است.

 

در همین زمینه عضو شورای اسلامی روستای چنار کل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد، اظهار داشت: سیل سال ۹۸ آسیب جدی به زمین‌های کشاورزی، راه‌های دسترسی و منازل مردم این منطقه وارد کرد اما اگر مسئولان استان قبل از سیل اقدام به آبخیزداری می‌کردند هرگز شاهد این خسارات به این دهستان و پل‌ها پل بابا حسین و پل ماسور نبودیم.

حسین ناصرپور با اشاره به اینکه عمق رودخانه کاکا شرف پس از سیل به حدود ۱۰ متر رسیده است، افزود: با توجه به وضعیت رودخانه این منطقه درصورتی‌که طرح‌های آبخیزداری که طی یک سال گذشته در منطقه آغازشده تکمیل نشود شاهد وارد شدن آسیب جدی به مردم این منطقه و مناطق جنوبی شهر خرم‌آباد در صورت وقوع سیل مجدد هستیم.

وی بیان کرد: دولت پس از سیل چندین پروژه آبخیزداری در منطقه انجام داده است اما با توجه به حجم وسیع منطقه، بر اساس نظر کارشناسان حوزه آبخیزداری که در این منطقه حضور داشته‌اند این طرح‌ها پاسخگوی نیاز این منطقه نیست.

 

 


عضو شورای اسلامی روستای چنار کل تصریح کرد: مردم این منطقه انتظار دارند بودجه‌ای که برای انجام طرح‌های آبخیزداری این منطقه در نظر گرفته‌شده است بایستی در خود این منطقه هزینه  شود زیرا  در حال حاضر تمامی زیرساخت‌های لازم برای ادامه انجام طرح‌های آبخیزداری در منطقه وجود دارد.

انتهای پیام/۸۵۰۲۰

منبع: فارس

کلیدواژه: لرستان سیل زمین لغزش آبخیزداری طرح های آبخیزداری مردم این منطقه منابع طبیعی وقوع سیل خرم آباد طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۱۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان، گفت: ۲۰۷ میلیون مترمکعب از سیلاب‌ها مدیریت شد و خسارتی در پایین‌دست سازه‌های آبخیزداری شمال کرمان نداشتیم. - اخبار استانها -

علیرضا ابوالحسنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به وجود 10.6 میلیون هکتار حوزه‌های آبخیز در شمال استان کرمان، اظهار داشت: از این میزان 2.7 میلیون هکتار آن دارای مطالعات تفصیلی و اجرایی است و در حوزه‌هایی که مطالعه تفصیلی داشته باشیم امکان اجرای طرح‌های آبخیزداری وجود دارد.

وی بیان کرد: در سنوات گذشته 8 هزار سازه آبخیز در نزدیک به 1.8 میلیون هکتار حوزه آبخیز شمال استان کرمان که دارای مطالعات تفصیلی بودند، احداث شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در بارندگی‌های هفته گذشته در استان نزدیک به 207 میلیون مترمکعب از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها مدیریت شده است، ادامه داد: با کاهش سرعت سیلاب‌ها این امکان داده شده که آب ذخیره شده و سفره‌های آب زیرزمینی ما تغذیه شود.

وی با بیان اینکه در کنار مدیریت سیلاب‌ها، نزدیک به 90 میلیون تن کنترل فرسایش خاک را داشتیم، گفت: با این اقدامات مانع از دسترس خارج شدن خاک و خسارت به مناطق پایین دست شدیم و بارندگی‌های اخیر در شمال استان کرمان خسارت و مشکلی در پایین‌دست سازه‌های آبخیزداری مشاهده نکردیم.

ابوالحسنی با اشاره به اینکه در سازه‌های آبخیزداری که در سنوات گذشته احداث شده موظف به لوله‌گذاری آنها بودیم، افزود: در مناطقی که سدهایی توسط شرکت آب منطقه‌ای احداث شده توافقنامه داریم که سازه‌های آبخیز را لوله‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در جاهایی که لوله‌گذاری انجام شده عملاً آب به پایین دست و سدها رسیده است، ادامه داد: آب منطقه‌ای موظف است نسبت به لوله‌گذاری سازه‌هایی که در مسیر سیلاب‌هایی که پشت سدها قرار می‌گیرند همکاری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، بیان کرد: در خیلی از سازه‌های که در سال‌های گذشته کار کردیم با توجه به اینکه نقش کنترل رسوب را داشتند، عملاً آبی پشت آنها ذخیره نشده است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • لزوم تکمیل دیوار ساحلی منطقه جوادیه بجنورد تا پائیز+فیلم
  • جاده ریز به دژگاه و دوراهک در جنوب استان تکمیل می‌شود
  • اعتبار توسعه راه‌های جنوب استان بوشهر تامین شد
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی ایلام
  • این سد از بروز فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان جلوگیری کرد
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • تکمیل طرح‌های زیرساختی به توسعه شهرستان سبزوار منجر می‌شود
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در شهرستان دامغان