Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمد پورداود ظهر امروز در نشست خبری در بستر شبکه شاد ضمن قدردانی از اقدامات خبرنگاران در اطلاع‌رسانی به موقع و آگاهی‌بخشی به مردم، پیرامون آموزش در ایام کرونا سخن به میان آورد و افزود: در این شرایط آموزش و پرورش باید هم آموزش و هم پرورش را ادامه می داد که در این راستا شبکه شاد طراحی شد و کار پیش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر قریب به ۸۹ درصد دانش‌آموزان استان از شبکه شاد بهره‌مند هستند گفت: سایر دانش‌آموزان از طریق درس‌نامه، برنامه رادیو و تلویزیون، حضور معلمان در مراکز کم جمعیت مباحث را دریافت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه با همکاران آموزش و پرورش چندین برنامه‌های تلویزیونی در استان تهیه شد که بسیار مورد استقبال دانش‌آموزان و اولیا قرار گرفت گفت: در حال حاضر در تمام مدارس ما مدیران مدارس یک اطلس آموزش دارند، یعنی تک تک دانش‌آموزان را احصاء کردند و می‌دانند کدام دانش‌آموز از کدام روش برای آموزش و یادگیری استفاده می‌کند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای کرونا توانستیم ۲ هزار تبلت و گوشی‌های هوشمند که خیرین اهدا کردند و فرهنگیان هم جزو این خیرین بودند، در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم افزود: ۳ هزار و ۵۰۰ تبلت کمیته امداد در اختیار دانش‌آموزانی که زیر پوشش این نهاد بود، قرار داده است.

پورداوود با بیان اینکه اخیرا ۲ هزار و ۵۰۰ تبلت دیگر تهیه کردیم که ۲ هزار مورد از این اقلام را خریداری و ۵۰۰ مورد را هم از مرکز آمار ایران هدیه گرفته‌ایم گفت: معلمان هم به دنبال این هستند در ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه‌ای که داریم هر مدرسه دو تبلت از محل کمک های خیرین برای دانش‌‌آموزان بی بضاعت تهیه کنند.

وی با تاکید به اینکه در حال حاضر مشکل خاصی نداریم و به دنبال این هستیم زیرساخت‌ها را هم تقویت کنیم تا اگر سال آینده کرونا ادامه داشت بتوانیم گستره بیشتری را شامل آموزش کنیم خاطرنشان کرد: این اطمینان را می‌دهم که آموزش و پرورش استان همدان در همه بخش ها تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه معلمان ما زحمات زیادی می‌کشند و فضای مجازی زحمات زیادی را برای آنها داشته است که چندین برابر دوره حضوری تلاش می‌کنند اما شاید آن کیفیت دوره حضوری را نداشته باشیم تصریح کرد: با اطلس آموزشی، سال گذشته طبق معیاری که یکی امتحانات نهایی بود و در استان همدان برگزار شد بالغ بر یک نمره افزایش نمره را بر امتحانات نهایی داشتیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی پویش‌های پرورشی در فضای مجازی گفت: دانش‌آموزان را با موضوعات دینی، قرآن و عترت و مسائلی که آنها را از آسیب‌های اجتماعی مصون می‌کند آشنا کردیم که اینها در بستر فضای مجازی بهره‌برداری شد .

پورداوود از راه‌اندازی شبکه شاد سخن گفت و افزود: بزرگترین اپلیکیشنی که هماوردی برای آن در کشور نیست، شبکه شاد است که خیلی از دستگاه‌ها و نهادها این بستر را برای فعالیت‌های خود انتخاب می‌کنند که موفقیت بزرگی است و به عنوان یک فرصت در این تهدید کرونا برای آموزش و پرورش قلمداد می‌شود. وی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش ۱۰ اولویت مهم را برشمرده که آنها را در دستور کار خود قرار داده‌ایم گفت: پوشش حداکثری دانش‌آموزان، نظارت حداکثری بر مجموعه تحت مدیریت خود، ارتباط حداکثری مدارس با همه ذینفعان، مسوولیت‌پذیری حداکثری، پاسخگویی حداکثری، انعطاف پذیری حداکثری، مشارکت حداکثری ذی‌نفعان، هوشیاری حداکثری، هماهنگی بین سطوح آموزش و پرورش به صورت حداکثری و مدیریت زمان مورد توجه است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان به اهمیت مدیریت زمان بر اساس این اولویت گفت: زمان در برنامه‌ریزی بسیار مهم است، نمی‌توان دست روی دست گذاشت و گفت که سال آینده چه خواهد شد، برنامه‌ریزی ما در آموزش و پرورش باید به گونه‌ای باشد که برابر کنش‌هایی که بیماری کرونا به وجود می‌آورد ما واکنش نشان دهیم، یعنی ساعتی، روزی، هفتگی و ماهانه باشد.

وی با اشاره به ۲۵ بسته تحولی که به آموزش و پرورش استان ارسال شده و یکی مدرسه خواناست افزود: مدرسه خوانا در دوره ابتدایی به دنبال این است که زبان فارسی که زبان معیار است و مهارت‌های ادب‌ورزی و جرات‌ورزی را در بین دانش‌آموزان جاری کند؛ طبق این برنامه در کنار دروس نظری باید هر یک از دانش‌آموزان را با یک مهارت آشنا کنیم.

پورداوود با تاکید به اینکه این مهارت غیر از موضوع مدارس فنی حرفه‌ای ماست که ۶ درصد از کشور هم رتبه بالاتری داریم گفت: رتبه فنی و حرفه‌ای «فحک» در کشور ۳۶ درصد است و استان همدان رتبه ۴۲ درصد را دارد.

وی به طرح مدرسه پژوهنده، پیوند سواد و زندگی در دوره سوادآموزی، تربیت اجتماعی، نشاط اجتماعی، شبکه شاد، مدرسه کانون تربیتی محله، مسکن معلمان، طرح آشتی با آموزش، طرح تابان، توسعه مدرسه هیات امنایی، تربیت و توانمندسازی مدیران، ارزیابی و پالایش قوانین و مقررات اشاره کرد که مسائلی از این قبیل در کنار سند تحول بنیادین مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه اولیا در این شرایط  کرونا در حوزه آموزش به دو دسته تقسیم شده‌اند گفت: عده‌ای معتقدند دانش‌آموزان همچنان از بستر فضای مجازی استفاده کنند و آموزش‌های آنها در این بستر طی شود و عده‌ای هم معتقدند که پایه‌های اول و دوم در بستر فضای مجازی ممکن است به خوبی اجرایی نشود و باید به سمت آموزش و پرورش حضوری رفت.

وی با بیان اینکه بر این اساس از ابتدای بهمن ماه امسال این امکان وجود دارد که کلاس پایه‌های اول و دوم ابتدایی با جمعیت حداکثر ۵۰ نفر تشکیل شود افزود: این امکان وجود دارد که مدارس در کارگاه های هنرستان، فنی و حرفه‌ای و کارودانش تشکیل شوند که از ابتدای بهمن ماه بازگشایی خواهند شد.

پورداوود با اشاره به اینکه ظرفیت کلاس‌ها نباید از ۱۰ نفر بیشتر باشد اظهار کرد: رویکرد این است که این کار حتما با تصمیم شورای مدارس و به انتخاب اولیا و دانش‌آموزان منوط شود و اختیاری است.

وی با بیان اینکه در شرایط قرمز کرونا مدارس استان تعطیل شدند و اکنون در شرایط آبی و زرد با تصمیم شورای مدارس به انتخاب اولیای دانش‌آموزان گروه هدف دانش‌آموزان می توانند به مدرسه بیایند و این موضوع کاملا اختیاری است گفت: مدیران و عوامل اجرایی مدارس هم در مدارس حضور دارند خدمات ارائه خواهند داد.

 انتهای پیام/89026/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش استان همدان دانش آموزان بازگشایی مدارس شبکه شاد مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان دانش آموزان فضای مجازی شبکه شاد ۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۴۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی

در هزاره سوم در بسیاری از سیستم‌های آموزش و پرورش پیشرفته چرخش قابل توجهی در جایگزینی آموزش‌های مبتنی بر حافظه‌محوری به آموزش‌های مبتنی بر خلاقیت ایجاد شده؛ اما نظام آموزش و پرورش ایران همچنان بر هوش انتزاعی (آی‌کیو) و حافظه دانش‌آموزان تأکید دارد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، «هنوز صندلی‌هایمان در مدارس به زمین چسبیده‌اند و پشت هم چیده می‌شوند. خلاقیت در صندلی‌های متحرک و کلاس‌هایی که دانش‌آموزان روبه‌روی هم می‌نشینند، دیده می‌شود. هنوز معلم در پایین کلاس، صندلی دارد؛ در چنین رابطه‌ای خلاقیت شکل نمی‌گیرد».

این‌ها را چندی پیش، رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در دومین رویداد مدارس آینده گفته بود. موضوعی که گستره آن از چگونگی معماری مدارس تا محتوای کتاب‌های درسی ادامه دارد.

واقعیت آن است در سال‌های اخیر یکی از مسائلی که آموزش و پرورش نتوانسته آن را در خود درونی کند، موضوع توجه به خلاقیت و هوش خلاقه دانش‌آموزان است. با توجه به اینکه در هزاره سوم در بسیاری از سیستم‌های آموزش و پرورش پیشرفته چرخش قابل توجهی در جایگزینی آموزش‌های مبتنی بر حافظه‌محوری به آموزش‌های مبتنی بر خلاقیت ایجاد شده؛ اما نظام آموزش و پرورش ایران همچنان بر هوش انتزاعی (آی‌کیو) و حافظه دانش‌آموزان تأکید دارد.

رویکرد وفادارانه به جای خلاقانه
معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این موضوع به فرهنگ آموزش و پرورش برمی‌گردد، می‌گوید: فرهنگ آموزش و پرورش ما ویژگی‌هایی دارد که مانع آزادی عمل دانش‌آموز و معلم در کلاس درس می‌شود و آن‌ها را مقید به تدریس و فعالیت در یک قالب مشخص می‌کند.

علی زرافشان در گفت‌وگو با قدس، یکی از عواملی را که مانع آزادی عمل معلمان و دانش‌آموزان و پرورش استعدادها و خلاقیت‌ها می‌شود، کتاب‌های درسی می‌داند و ادامه می‌دهد: کتاب‌های درسی ما متن‌های از پیش تعیین‌شده‌ای هستند که تکلیف معلم و دانش‌آموز را از قبل تعیین کرده است.

در این شیوه تدریس، معلم خوب معلمی است که بتواند متن درسی را به‌طور کامل به دانش‌آموز منتقل کند و آن چیزی که در این شیوه تدریس از معلم انتظار می‌رود، این است که به جای رویکرد خلاقانه، رویکردی وفادارانه به متن کتاب درسی داشته باشد.

در رویکرد فعلی آموزشی که یکی از موانع توسعه خلاقیت در مدارس است، ما با ارائه متنی که انتظار داریم 100درصد آن آموزش داده شود به معلم القا می‌کنیم اگر می‌خواهی معلم موفقی باشی باید تمام کلماتی را که در کتاب‌ها آمده، تدریس کنی.

معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بر اساس سند تحول، مفاهیم کتاب‌های درسی باید سه وجهی باشد؛ می‌گوید: وجه نخست، تجویزی است؛ یعنی همین شیوه‌ای که الان تدریس می‌شود. وجه نیمه تجویزی یعنی معلم این اختیار را دارد که متناسب با شرایط مدرسه از میان چند متن، یک متن را انتخاب و برای بچه‌ها ارائه دهد و وجه غیرتجویزی که موجب بروز خلاقیت و استعداد دانش‌آموز می‌شود یعنی معلم و دانش‌آموز 100درصد اختیار دارند خودشان متنی را انتخاب کنند که متناسب با شرایط محیط زیستشان باشد.

وی ادامه می‌دهد: چون کتاب‌های درسی ما متمرکز است و برای شمال تا جنوب و غرب تا شرق یک کتاب درسی داریم و درخصوص محیط یادگیری و محیط زندگی یادگیرنده بی‌تفاوت است و هیچ واکنشی ندارد، به همین دلیل نمی‌تواند با محیط یادگیری بچه‌ها ارتباط برقرار کند و در این محیط هیچ روش خلاقانه‌ای وجود ندارد و هیچ خلاقیتی شکوفا نخواهد شد.

زرافشان با انتقاد از رویکرد حافظه‌مداری در مدارس می‌گوید: در این روش تدریس، متأسفانه معلم، دانش‌آموز و حتی مدرسه‌ای خوب است که موفق شود همه متن و مفاهیم کتاب درسی را بیان کند و دانش‌آموز، آن‌ها را حفظ کند و یاد بگیرد، بدون اینکه روش خلاقانه‌ای در تدریس استفاده شود.

وی  می‌افزاید: در مدارس ما تنها امتحان جهت‌دهنده است و تنها از مفاهیم استفاده می‌شود؛ رویکرد فعال برای یادگیری در مدارس ما برای آموزش مثلاً ریاضی، علوم و... وجود ندارد و از وسایل کمک‌آموزشی در مدارس استفاده نمی‌شود، دانش‌آموزان در مدارس فقط حفظ می‌کنند، ولی یاد نمی‌گیرند.

سلطنت کتاب‌های درسی 
معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه یکی از کارهایی که باید در مدارس برای پرورش خلاقیت دانش‌آموزان به کار گرفته شود این است که سلطنت کتاب‌های درسی در کلاس از بین برود، ادامه می‌دهد: اگر می‌خواهیم رویکرد آموزشی ما فعال و خلاق باشد، باید شرایط یادگیری، محیط یادگیری و انتخاب معلم را ارزش بدانیم، درغیر این صورت تا وقتی که کتاب در کلاس درس سلطنت می‌کند همچنان حافظه‌مداری حاکم خواهد بود و معلم به دنبال ارائه مفاهیم و دانش‌آموزان به دنبال حفظ کردن مفاهیم هستند و خلاقیت جایی در این مدل آموزشی ندارد.

اگر می‌خواهیم خلاقیت در مدارس جایگاهی داشته باشد، باید خلاقیت تبدیل به ارزش شود و دانش‌آموزی که خلاقیت دارد مورد توجه و قدردانی قرار گیرد، علاوه بر این، کتاب‌های درسی به سمت باز شدن بروند و فرهنگ آموزش را در کلاس درس تغییر دهیم و از آن فرهنگ حمایت کنیم.

وی ادامه می‌دهد: اگر معلم می‌خواهد از محیط کلاس و روش‌های فعال برای آموزش استفاده کند، باید حمایت شود. در سند تحول به موضوع تنوع محیط‌های یادگیری اشاره شده است. محیط یادگیری فقط کلاس درس نیست؛ نمازخانه، حیاط مدرسه و حتی پارک مجاور مدرسه هم می‌تواند محیط یادگیری برای دانش‌آموزان باشد.

وی موضوعات مطرح شده در وزارت آموزش و پرورش در خصوص روز بدون کیف و کتاب، کلاس بدون کفش و... را تکراری و شعاری می‌داند و اضافه می‌کند: شعار روز بدون کیف و کتاب قبلاً هم به عنوان یک رویکرد در دوره‌های دیگر بود؛ ولی دوام و استمرار نداشت. البته هدف همین بود که می‌خواست سلطه کتاب درسی را از بین ببرد و به معلم و دانش‌آموز اجازه دهد یک روز چیزی را یاد بگیرند که به آن نیاز دارند.

تنگناهای مدارس سنتی 
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی هم با بیان اینکه به نظر می‌رسد مدارس عصر سنتی و مدرن از بسیاری از تنگناها و ناملایمات رنج می‌برند، ادامه می‌دهد: اگرچه نقدهای فراوانی درخصوص اصلاح این مدارس ارائه شده، اما بسیاری از این نقدها نتوانسته کار خاصی انجام دهد. مدرسه خلاق، مدرسه‌ای است که هم از لحاظ معماری و هم از لحاظ مفاهیم ارزشی تفاوت‌های بسیاری با مدارس سنتی و مدرن داشته باشد.

مهرداد ناظری با اشاره به اینکه به‌طور کلی روی تفکر خلاق در مدارس کار جدی نشده به قدس می‌گوید: این موضوع به این برمی‌گردد که در جامعه ما مدل تفکر خلاق مورد توجه خانواده‌ها و جامعه نیست؛ اصولاً عادت به تفکر همگرا دیده می‌شود؛ دوست داریم برای هر پرسش یک پاسخ مشخص و معین داشته باشیم و بدانیم وقتی کاری را شروع می‌کنیم، می‌توانیم به‌راحتی و با کمترین هزینه به آن هدف برسیم؛ این موضوع موجب شده از کار خلاق و تفکر خلاق دور بیفتیم.
وی با بیان اینکه در تفکر خلاق به جای تفکر همگرا هدف، جایگزینی تفکر واگراست، می‌افزاید: در واقع در تفکر واگرا برای یک مسئله پاسخ‌های متنوع و متعددی داده می‌شود، اما به دلیل اینکه جامعه عادت به خطی فکر کردن دارد در مدارس هم تلاش می‌شود همان تفکر خطی بیشتر آموزش داده شود.

این مدرس خلاقیت ادامه می‌دهد: به‌طور کلی در نظام آموزشی ما فقط تربیت انسان علمی مدنظر است؛ درحالی که یک انسان ابعاد مختلفی دارد و اگر قرار باشد آموزش و پرورش یک نگاه همه‌جانبه داشته باشد، باید به همه ابعاد انسان توجه کند. 

سبک آموزشی باید تغییر کند
ناظری با اشاره به اینکه مدل نگاه در آموزش و پرورش ما چندبعدی نیست و خلاقیت در آن کمتر دیده می‌شود، می‌گوید: سبک آموزش در نظام آموزشی باید تغییر کند. نیاز است مدارس سبک فعلی را به حالت تعلیق دربیاوریم و به‌طور اساسی مدل فکری‌مان را تغییر دهیم؛ سرمایه‌گذاری روی حوزه انسان خلاق که امکان تولید فکر و اندیشه دارد و همچنین توجه به منابع فرهنگی مثل ادبیات می‌تواند در راستای رسیدن به انسان خلاق بسیار مؤثر باشد.

وی با اشاره به اینکه در مدرسه خلاق تلاش می‌شود با آمیزه‌ای از رنگ، طرح و ایده‌های نوین در معماری کلاس‌ها و حتی نوع ساخت حیاط مدارس، اتاق معلمان، مدیران و پرسنل خدمه، تحولی اساسی پدید آید، ادامه می‌دهد: در یک کلاس درس خلاق، نحوه چینش میز و صندلی‌ها به‌گونه‌‌ای است که موجب ارتباطات گسترده دانش‌آموزان با یکدیگر می‌شود، همچنین از تراکم و فشارهای فیزیکی آن‌ها بر یکدیگر جلوگیری می‌‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد توضیح می‌دهد: علاوه بر این، فضاهای میان میز و صندلی‌ها به‌‌گونه‌‌ای در نظر گرفته می‌شود که عبور دانش‌آموزان و معلم‌ها به‌سادگی صورت گیرد. مهم‌ترین نکته در طراحی داخلی این مدارس، توجه به ترکیب رنگ‌های به کار رفته در اشیای داخلی است. 

ناظری تعیین محل کلی مدرسه، نحوه ساخت آن و استفاده از مصالح با نظر متخصصان و کارشناسان را موضوع بسیار مهمی می‌داند و می‌افزاید: آنچه در ساخت مدرسه مهم است، مکان جغرافیایی مدرسه و همچنین فضای کلاس‌ها و اتاق معلمان و مدیران است. لازم است از طراحی یکدست در مدارس پرهیز شود، چراکه اصلاً دلیلی ندارد همه کلاس‌ها مطابق یک الگو ساخته شوند.

وی با تأکید بر اینکه می‌توان با توجه به استفاده‌های متفاوت و دروس مختلف، کلاس‌ها را به اشکال گوناگون طراحی کرد، بیان می‌کند: مثلاً می‌توان در کلاس درسی که قرار است در آن جغرافیا تدریس شود، کلاس به شکل کره زمین طراحی شود تا بچه‌‌ها بتوانند با حضور روی نقشه جهان به‌‌طور عینی و عملی زمین را لمس کنند و بشناسند و یا برای کلاس موسیقی لازم است اتاق‌های آکوستیک مطابق با استانداردهای لازم برای آموزش موسیقی ایجاد شود. به‌‌طور کلی کلاس‌های خلاق، کلاس‌هایی هستند که ممکن است هر روز ریتم متفاوتی با گذشته داشته باشند.

کنکور، سد راه خلاقیت
وی یکی از موانع اصلی شکل نگرفتن مدارس خلاق را وجود سدی به نام کنکور می‌داند و ادامه می‌دهد: یک فرد خلاق الزامی در خود نمی‌بیند که با سرعت به یک پرسش پاسخ دهد و بخواهد سریع به جواب برسد، اما برای قبولی در کنکور باید بتواند سریع تست را تشخیص دهد و پاسخ درست را علامت بزند و آن‌هایی در این رقابت موفق‌تر هستند که بتوانند سریع‌تر این کار را انجام دهند.

این مدرس خلاقیت ادامه می‌دهد: فرد خلاق می‌گوید من ابتدا فکر می‌کنم و شاید کوتاه‌ترین راه، بهترین راه نباشد و شاید دورترین راه، بهترین راه باشد. این‌ها همه موجب می‌شود نظام آموزشی ما کمتر به سمت مدرسه خلاق، تفکر خلاق و یا تربیت انسان خلاق برود. 

ناظری به نقش معلمان در پرورش تفکر خلاق اشاره و بیان می‌کند: متأسفانه مشکل این است بیشتر معلمان ما تفکر غیرخلاق دارند؛ یعنی روی خلاقیت در جامعه کار جدی کمتری انجام داده‌ایم؛ به همین دلیل اگر معلمی بتواند خلاق بوده و از تفکر خلاق بهره‌مند باشد و تدریس خلاقانه‌ای داشته باشد، قطعاً می‌تواند مؤثر باشد.

آموزش این نیست که در کلاس یک‌سری اصول آموزشی را به دانش‌آموزان ارائه دهیم؛ آموزش در دوره جدید یعنی خودِ زندگی کردن را به بچه‌ها یاد بدهیم، کاری که در کشورهای پیشرفته انجام می‌شود و سعی می‌کنند زندگی کردن و کیفیت زیستن را مدنظر قرار دهند.

ناظری عنوان می‌کند: در نظام‌های آموزشی دنیا به این نکته توجه شده که بچه‌ها در مدرسه قرار است با هم بودن، زندگی کردن، حس خوب و درک با هم بودن را تجربه کنند و اساساً هرکس بتواند جایگاه خودش را در هستی مدنظر قرار دهد.
وی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به یک دانش‌آموز خلاق باید چهار مرحله یادگیری برای انجام دادن، یادگیری برای بودن، یادگیری برای دانستن و یادگیری برای با هم بودن را آموزش دهیم، ادامه می‌دهد: مدارس ما از این چهار مرحله فقط یادگیری برای دانستن را آموزش می‌دهند؛ یعنی فقط بر محفوظات و حافظه‌محوری تأکید می‌شود.

دنیای جدید، دنیای داشتن‌ها شده؛ درحالی که بودن بچه‌ها مهم است؛ اینکه بچه‌ها چه هستند و چگونه باید در زندگی، خودشان را پیدا کنند؛ خودشناسی را تمرین کنند و به دگرشناسی و در نهایت خداشناسی برسند؛ آن‌ها باید این موضوعات را به مرور تمرین کنند.

منبع: قدس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ایمن سازی مدارس در شهر جورقان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی
  • جشن فرشته‌ها با حضور ۱۳۱۰ دانش‌آموز دختر همدانی
  • قیچی قسمتی از لباس دانش‌آموزان دریکی از مدارس دلگان
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • سومین چمن مصنوعی مدارس استثنایی کردستان بهره‌برداری می‌شود
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش به‌زودی اعلام می‌شود
  • اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری کشور