Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@14:01:51 GMT

الیاف به سرعت در حال مستحکم‌تر شدن هستند

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۵۵۶۰

الیاف به سرعت در حال مستحکم‌تر شدن هستند

سطح مقطع الیاف تولیدشده در دانشگاه رایس حاوی ده‌ها میلیون نانولوله کربنی است. آزمایش‌ها نشان می‌دهد که این الیاف از چلوار قوی‌تر هستند و در عین حال رسانایی بالایی در حد مس دارند.

محققان این دانشگاه هر دو سه سال، استحکام این الیاف را دو برابر افزایش می‌دهند که با این کار دامنه کاربرد این الیاف نانویی گسترش بیشتری پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز سه شنبه  پایگاه فناوری نانو ایران این محققان به‌تازگی مقاله‌ای در نشریه Carbon به چاپ رساندند که در آن جزئیات مربوط به الیافی درج شده که قوی‌ترین و رسانایی‌ترین الیافی است که از نانولوله‌های کربنی طی فرآیند چرخش مرطوب ساخته شده‌است.

در مطالعه جدید که توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه رایس به رهبری لورن تیلور و الیور دیویی انجام شده، محققان خاطرنشان کردند که الیاف نانولوله کربنی آن‌ها که می‌تواند به پیشرفت در تعداد زیادی از کاربردهای پزشکی و مواد منجر شود، در هر سه سال استحکام و رسانایی‌شان دو برابر افزایش یافته است. اگرچه این روند هرگز از قانون مور تقلید نمی‌کند، که معیار پیشرفت و کوچک‌ شدن تراشه‌ها در طول چند دهه گذشته بوده است، اما پاسکوالی و تیم او در تلاشند تا روش خود را برای ساخت الیاف نانولوله‌های کربنی با همین روند پیش ببرند.

الیاف نخ مانندی که در این آزمایشگاه توسعه یافته، با ده‌ها میلیون نانولوله در سطح مقطع، در حال مطالعه برای استفاده برای ترمیم آسیب‌های قلب، به‌عنوان رابط‌های کامپیوتر با مغز، برای استفاده در کاشت حلزون، به‌عنوان آنتن‌های انعطاف‌پذیر و برای کاربردهای خودرو و هوا و فضا است.

آن‌ها همچنین بخشی از هاب کربن هستند، یک پیشگامی تحقیقاتی چند دانشگاهی که در سال ۲۰۱۹ توسط دانشگاه رایس با حمایت شرکت‌های Shell ،Prysmian و Mitsubishi برای ایجاد آینده‌ای با میزان آلایندگی صفر راه‌اندازی شد.

پاسکوالی می‌گوید: «الیاف نانولوله کربنی مدت‌هاست که به دلیل ویژگی‌های برتر بالقوه خود مورد توجه قرار دارند. دو دهه تحقیق در دانشگاه رایس و جاهای دیگر، این پتانسیل را به واقعیت تبدیل کرده است. اکنون ما به تلاش جهانی برای افزایش بهره‌وری تولید نیاز داریم تا این مواد با کاهش انتشار دی‌اکسید کربن و تولید هیدروژن تمیز بتواند در تحقق این رویا موثر باشند.»

تیلور می‌گوید: «این پیشرفت‌ها بدان معنی است که ما اکنون از نظر استحکام از چلوار پیشی گرفته‌ایم، که برای ما یک دستاورد بزرگ است. با دو برابر شدن دیگری، ما از قوی‌ترین الیاف موجود در بازار پیشی خواهیم گرفت.»

الیاف انعطاف‌پذیر دانشگاه رایس دارای مقاومت کششی ۴٫۲ گیگاپاسکال (GPa) در مقایسه با ۳٫۶ GPa برای الیاف چلوار هستند.

برچسب‌ها فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان ها فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانش بنیان ها اخبار کنکور دانشگاه رایس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۵۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرعت فوق‌العاده موشک هایپرسونیک آمریکایی (+عکس)

کمپانی لاکهیدمارتین در نمایشگاه Sea Air Space 2024 از کانسپت موشک هایپرسونیک ماکو (Mako) رونمایی کرد. هنوز برد و مشخصات این موشک هایپرسونیک اعلام نشده است ولی طبق اعلام مقامات لاکهیدمارتین سرعت این موشک حداقل ۵ ماخ خواهد بود و از سیستم هدایت چندگانه بهره می‎برد.

به گزارش خبرآنلاین، طبق اعلام شرکت سازنده، جنگنده نسل پنجمی F-35A لایتنینگ توانایی حمل ۶ تیر (۲ تیر در دهلیز داخلی و ۴ تیر زیر بال‎ها) از این موشک هایپرسونیک را دارد.

این موشک توانایی نصب برروی جنگنده‎های F-35، F-22، F-16، F-15، F-18 و هواپیمای گشت دریایی P-8 را دارد و به‎گفته مقامات لاکهیدمارتین این موشک در آینده از ناوها، زیردریایی‎ها و لانچرهای زمینی نیز قابلیت شلیک خواهد داشت.

لازم به‎ذکر است که این پروژه با پروژه HALO که محصول آن یک موشک هایپرسونیک ضدکشتی هواپایه برای نیروی دریایی آمریکاست، متفاوت است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افزایش سرعت بادجنوب غربی/ تنگه هرمز متلاطم است
  • سرعت باد در ایلام به ۸۰ کیلومتر بر ساعت رسید
  • سرعت باد در بعضی از مناطق استان ایلام به ۸۰ کیلومتر بر ساعت رسید
  • سرعت فوق‌العاده موشک هایپرسونیک آمریکایی (+عکس)
  • اینترنت خانگی 5G چیست؟
  • احداث تقاطع‌های غیر همسطح رشت با سرعت در حال اجرا است
  • پس از دکلان رایس؛ جنگ منچسترسیتی و آرسنال برای برونو گیمارش
  • معایب دستگاه جوش لیزر
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند
  • سرعت این نوجوان آمریکایی در حد برق و باد!