Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بعد از ماه‌ها دور شدن از کانون توجهات جهانی، ولی‌عهد عربستان سعودی با "اقدامات چشمگیر" دیپلماتیک و اقتصادی با این هدف که به رئیس‌جمهور جدید آمریکا نشان دهد، شریکی با ارزش است که می‌تواند کار انجام دهد، به مرکز توجهات بازگشته است.

خبرگزاری «رویترز» در تحلیلی با این مقدمه، افزود: طی چند هفته، پادشاهی عربستان از توافق آشتی با قطر، کاهش داوطلبانه تولید نفت خام برای کمک به ثبات بازارها و حرکت جدید در ارتباط با طرح تنوع اقتصادی که به دلیل جنجال‌های سیاسی، پایین بودن قیمت نفت و شیوع کرونا متوقف شده بود، خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه دیپلمات خارجی در این خصوص گفتند: ولی‌عهد جوان و گستاخ سعودی به دنبال ارائه تصویر یک سیاستمدار قابل اعتماد از خود و ایجاد لحن عمل‌گرایانه با دولت کمتر سازگارِ بایدن بخصوص درباره دشمن خود، ایران است.

بنابر این گزارش، تصویر اولیه «محمد بن سلمان» به عنوان یک اصلاح‌گر جسور با قتل «جمال خاشقجی» ستون نویس روزنامه واشنگتن پست در سال ۲۰۱۸ به دست ماموران سعودی که به ولی‌عهد نزدیک بودند، و اقدامات وی برای سرکوب مخالفان و کنار گذاشتن رقبای سلطنتی، مخدوش شد. گرچه او صدور دستور قتل خاشقجی را انکار کرد، اما در نهایت مسئولیت آن را برعهده گرفت زیرا زیر نظر او اتفاق افتاده بود.

رویترز در ادامه به نقل از یک دیپلمات غربی در منطقه نوشت: مدعی پادشاهی عربستان می‌داند که دوره جدیدی آغاز شده و بدون وجود سپری که در دوران ترامپ وجود داشت، ریاض باید امتیازاتی در خصوص مسائل بحث‌برانگیز مثل حقوق بشر بدهد تا بتواند اولویت‌های منطقه‌ای خود مثل توافق هسته‌ای ایران را به پیش ببرد.

این دیپلمات افزود: آن‌ها (سعودی‌ها) نمی‌خواهند توافق ۲۰۱۵ روی میز برگردد و افزود ژست‌های مثبت اخیر از سوی ریاض به نوعی مرتبط با تغییرات در واشنگتن بوده است.

به ادعای این دیپلمات، «جو بایدن» که انتظار می‌رود با ایران وارد تعامل شود، موضع قاطع‌تری در خصوص سوابق حقوق بشر و جنگ ویرانگر یمن علیه ریاض اتخاذ خواهد کرد.

یک کارشناس موسسه «بروکینگز» مستقر در واشنگتن در این خصوص گفت: برای سعودی‌ها حساب روشن است. آن‌ها باید با دنیای جدید وفق یابند و خود را قبل از روی کار آمدن بایدن مثبت‌تر نشان دهند.

بنابر این گزارش، یک دیپلمات دیگر گفت عصبی بودن ریاض از سیاست بایدن در قبال ایران یکی از دلایلی بود که با دولت ترامپ برای قرار دادن نام انصارالله یمن در فهرست سیاه لابی کرد. وی افزود محمد بن سلمان مشتاق بود که قوانین بازی را در ارتباط با ایران و یمن اعمال کند و در عین حال عربستان را یک عضو برجسته جامعه بین‌المللی و اقتصاد معرفی کند که باید از آن دفاع شود.

به گفته دیپلمات غربی مذکور، توافق قطر برای عربستان راهی است به منظور همسو کردن کشورهای خلیج فارس و رژیم صهیونیستی برای مخالفت با توافق هسته‌ای ایران به طور خاص و ایران به طور کلی.

یک دیپلمات دیگر گفت عربستان سعودی همچنین می‌خواهد زمان و پول از دست رفته را جبران کند، زیرا ویروس کرونا، طرح‌های ۲۰۲۰ برای تمرکز مجدد بر تلاش جاه‌طلبانه بن سلمان به منظور متنوع سازی اقتصاد را بعد از آن که سرمایه‌گذاران خارجی با قتل خاشقجی و پاکسازی مخفی به بهانه مبارزه با فساد عقب کشیدند، متوقف کرد.

به گفته یک محقق مسائل منطقه، عربستان سعودی با چالشی بزرگ در تغییر اقتصاد داخلی خود مواجه است و بعد از کووید-۱۹ این راه بسیار خطرناک‌تر شده است. آن‌ها به پول و شرکا و مشارکت جهانی نیاز دارند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قطر ولی عهد سعودی توافق هسته ای ایران منطقه خاورمیانه محمد بن سلمان مسائل اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۶۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط