Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

امروز رئیس جمهور خبر مهم ورود اولین محموله واکسن کرونای وارداتی به کشور را اعلام کرد و مژده داد دولت مصمم است ظرف هفته‌های آینده و با ورود اولین محموله واکسن خریداری شده، عملیات واکسیناسیون را در کشور مطابق جدول طراحی شده از جامعه هدف آغاز کند.

این خبر پس از آن مطرح شد که در برخی استانها روز بدون فوتی کرونایی را پشت سر گذاشتیم و انتظار می رود تعداد تلفات کرونا که امروز به 87 تن رسیده بود، همچنان در سراشیبی کاهش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به صورتی که امیدواریم تا بهار آینده همه گیری این بیماری مرگبار در ایران کنترل شود.

البته بازنمایی مناطق رنگی کرونایی روی نقشه ایران نشان دهنده آن است که تنها در نوار باریک جنوب دریای خزر، ما با شهرهای نارنجی و قرمز کرونایی روبرو هستیم و انتظار می رود با کنترل سفر مردم در استانهای شمالی و همچنین مراعات بیشتر بهداشت از سوی شهروندان تهرانی، مناطق کرونایی نارنجی و قرمز هم به مناطق زرد و آبی تغییر رنگ دهند.

نکته اینجاست که وزیر آموزش و پرورش تاکید کرده حتما باید از اول بهمن ماه مدارس باز شوند و نظرات مردم هم حاکی از این است که چندان موافقتی با این دستور در بین اولیای دانش آموزان دیده نمی شود. البته تنها باز شدن فضاهای عمومی به مدارس محدود نمی شود چون از وزارت ورزش و جوانان هم خبر رسید که باشگاه های ورزشی با کاهش تعداد مبتلایان به کرونا هم باز می شوند.

خبر جالب توجه دیگر این است که ظاهرا انگار ماجرای لطیفه معتادها کرونا نمی گیرند دارد به واقعیت می پیوندد زیرا یک مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر استان زنجان اعلام کرده هیچ موردی از ابتلای به کرونا در بین معتادان متجاهر مشاهده نشده است.

در بین اخبار مربوط به واکسیناسیون این بیماری، به جز خبر ورود محموله واکسن وارداتی کرونا به ایران، خبر جالب دیگری از سوی منابع علمی روسیه منتشر شد. جایی که یک دانشمند روسی اعلام کرد کم خوابی، بدخوابی و بیخوابی، احتمال ابتلای اشخاص به کرونا را افزایش می دهد زیرا باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در مقابل این ویروس خطرناک می شود.

 

پزشکان آلمانی هم امروز در حوزه اخبار کرونایی خبرساز شدند چون مسئولان یک بیمارستان در ایالت باواریای آلمان اعلام کردند با نسخه های جهش یافته ویروس کرونا مواجه شده اند و روی آن اسم بامسمای کرونای آلمانی را گذاشتند تا در رقابت با همتایان انگلیسی و چینی خود چیزی کم و کسر نیاورده باشند.

همچنین آنطور که از قرائن برمی آید آزمایش های انسانی واکسن ایرانی توسط شرکتهای دانش بنیان وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام وارد فاز جدید شده است و احتمال می رود به زودی شاهد عرضه این واکسنها در بازار باشیم. نکته مهم آن است که توضیحات مخبر دزفولی رئیس ستاد اجرایی فرمان امام درباره قیمت گذاری این واکسن به صورت شفاف بیان نشده است. او به این نکته کلی اکتفا کرده که محرومان به رایگان از این واکسن بهره مند می شوند و بقیه با قیمتی مناسب، واکسن را دریافت خواهند کرد.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه هیچ یک از ۱۴ داوطلب واکسن کرونا عوارض نداشته اند، گفت: حال داوطلبین خوب است و سومین مرحله تزریق نیز امروز انجام خواهد شد؛ با ادامه این روند ظرف سه ماه آتی به تولید۱۲ تا ۱۴ میلیون دز واکسن ایرانی خواهیم رسید.

 

در تایید واکسن کرونای ایرانی نیز یک استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تشریح مختصات واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی کرونا، به ویژگی‌های خاص واکسن ایرانی کرونا پرداخت.

همچنین امروز دکتر مسعود مردانی متخصص شناخته شده بیماری های عفونی اعلام کرد تنها نامزدهای ابتلا به بیماری کرونای انگلیسی مسافرانی هستند که از کشورهای خارجی به خصوص ترکیه وارد ایران شده اند و در شرایط قرنطینه به سر می برند. ویروس کرونای انگلیسی همان ویروس جهش یافته ای است که خاصیت انتشار و بیماری زایی آن به شدت افزایش یافته است و به گفته دکتر مردانی بیم آن می رود با کاهش محدودیت‌ها و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی شیوع ابتلا به کرونا افزایش پیدا ‌کند و اگر محدودیت‌ها یکباره برداشته شود دوباره به روزهای سخت بازخواهیم گشت.

منبع: خبرآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا ستاد اجرایی امام واکسن کرونا واکسن ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۷۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید

دو مقاله در مجله انجمن پزشکی کانادا، مروری مختصر از این بیماری بسیار عفونی ارائه می‌دهد.

در حالی که افزایش موارد ابتلا به سرخک در کانادا نیز به تازگی گزارش شده است، بسیاری از پزشکانِ کانادایی ممکن است تجربه مستقیم با تشخیص و درمان سرخک نداشته باشند زیرا این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی به وضعیت حذف سرخک دست یافت.

پزشکان تاکید دارند افزایش فعالیت ویروس سرخک در جهان و در کانادا یادآور اهمیت ایمن سازی افراد علیه این بیماری است. از این رو روال منظمِ واکسیناسیون‌های معمول دوران کودکی از جمله سرخک که در طول همه گیری کووید-۱۹ نادیده گرفته شد باید فورا مورد بررسی قرار گیرند.

دکتر «سارا ویلسون»، یک پزشک در انتاریو، می‌گوید: پزشکان باید هنگام ارزیابی بیماران به ویژه آن هایی که سابقه سفر داشته‌اند یا کسانی که احتمالا در معرض شیوع محلی این بیماری قرار گرفته اند، هشیار باشند.

سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی تنفسی است. افراد مبتلا به سرخک دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و ورم ملتحمه می شوند. همچنین بثوراتی که از روی صورت شروع و در سراسر بدن پخش می شود، حدود چهار روز بعد از ابتلا ممکن است ایجاد شود.

عوارض عفونت سرخک در ۳۰ درصد موارد گزارش شده است. اینها می توانند شامل عفونت گوش، ذات الریه، عوارض بارداری و عوارض عصبی از جمله آنسفالیت باشند. سرخک همچنین می تواند موجب نقص ایمنی ثانویه موقت شود. بیشتر موارد سرخک در کانادا در افراد واکسینه نشده به ویژه کودکان رخ می دهد.

با توجه به عفونی بودن سرخک، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در صورت ارجاع موارد مشکوک برای ارزیابی یا آزمایش، با رعایت اقدامات پیشگیرانه با مراکز مراقبت بهداشتی تماس بگیرند تا اطمینان حاصل شود که از اقدامات مناسب پیشگیری و کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، استفاده می شود.

با وجود برنامه‌های موثر واکسیناسیون، شیوع سرخک در کشورهای مختلف در حال افزایش است که بر نیاز به افزایش تلاش‌های واکسیناسیون تاکید می‌کند. راهنمای واکسیناسیون کانادا تجویز واکسن‌های سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را برای همه افراد در کانادا با برنامه‌های دز مشخص توصیه می‌کند.

برای مسافرت کردن یا زمان شیوع این بیماری، واکسیناسیون MMR می‌تواند فراتر از برنامه‌های استاندارد انجام شود؛ با دستورالعمل‌هایی که برای تسریع واکسیناسیون و پیشگیری پس از مواجهه ارائه شده است. بزرگسالان فاقد ایمنی سرخک یا سوابق واکسیناسیون نیز می توانند یک تا دو دز واکسن MMR را بسته به سن، سابقه سفر و عوامل خطر دریافت کنند. واکسن MMR ایمن و موثر است. با این حال، افراد مبتلا به نقص ایمنی یا زنان باردار نیاز به بررسی دقیق دارند. از این رو ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه بسیار مهم است.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

واکسن سرخک مؤثر و بی خطر است. با این حال افرادی که دچار نقص ایمنی هستند یا زنان باردار، قادر به دریافت آن نیستند و بنابراین ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه، بسیار مهم است.

پزشکان می‌گویند به افرادی که دو دُز واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، توصیه می‌شود مراقب باشند به این بیماری مبتلا نشوند.

متخصصان تاکید دارند اگر نمی‌دانید که آیا ایمنی کافی در برابر سرخک دارید یا خیر، به شما توصیه می‌شود که آزمایش آنتی‌بادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.

علاوه به این، هنگامی که به کشورهای خارجی و مناطقی سفر می‌کنید که موارد بیشتری از ابتلا به سرخک در آن ها گزارش شده است به شما توصیه می‌شود پس از بازگشت به کشور خود، وضعیت جسمانی‌تان را به دقت بررسی کنید.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این مقاله مشخص می‌کند چه کسانی باید واکسن را خارج از برنامه توصیه شده معمولی دریافت کنند، به ویژه کودکانی که در برابر عوارض سرخک آسیب پذیر هستند.

این مطلب همچنین راهنمایی‌هایی را برای بزرگسالان ارائه می دهد تا یک دز یا بیشتر از این واکسن را بسته به سال تولدشان دریافت کنند.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

سرخک درمان خاصی ندارد اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علائم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده‌ است.

برخی افراد هم ممکن است به سینه‌پهلو و بیماری‌های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری‌ها برایشان تجویز خواهد شد.

به گفته متخصصان، دوره نهفتگی به‌ طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز راش‌ها قابلیت سرایت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند