Web Analytics Made Easy - Statcounter

به همین دلیل اساسا طب سنتی در مقابل طب علمی (Scientific medicine) قرار می‌گیرد. فرق اساسی طب علمی که بیش از یک قرن است رواج پیدا کرده با طب سنتی در این است که در آن این امید وجود دارد که روش درمانی با فهم علت بیماری و فهم چگونگی کارکرد بدن مشخص شود.

از این منظر طب سنتی محدودیت‌های خاص خودش را دارد، چراکه اطلاعات و جمع‌آوری شده آن در سال‌های مختلف اساسا و در بسیار مواقع مبنای غلطی درباره چگونگی عملکرد موجودات زنده و انسان داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طب سنتی قبل از ابداع نظریه میکروبی بیماری‌ها در اواخر قرن ۱۹ به وجود آمده بود، به همین دلیل این طب علت بروز بیماری‌های مختلف را اصلا نمی‌دانست.

در عین حال بسیاری از مواقع این بیماری در درمان چهارچوب بیماری‌های نه چندان مشکل ساز می‌گنجد و حتی سازمان جهانی بهداشت هم توصیه می‌کند که در این نوع شرایط و به ویژه شرایطی که امکانات پزشکی گسترده وجود ندارد از این طب استفاده شود. در واقع طب سنتی می‌تواند در کنار پزشکی علمی به کار بپردازد.

مشکلی که درباره بیماری کووید-۱۹ به وجود می‌آید این است که این یک بیماری عفونی است، ساختار ویروس آن کاملا مشخص است و این اتفاقا یکی از دست‌آوردهای جالب توجه علم در مواجهه با این دنیاگیری این بود که در همان ماه‌های اول، ژنوم ویروس کامل مشخص شد و فهمیده شد که سرعت تکامل این ویروس چیست و ... همه مشخص شدند. حتی این اولین بار در تاریخ بشر است که در این زمان کوتاه برای یک بیماری واکسن ساخته شود.

درباره چنین بیماری که معما نیست، این که طب سنتی به تنهایی دنبال درمانش باشد خیلی عجیب است و بعید می‌دانم کسی در دانشگاه‌ها مدعی طب سنتی باشد، چنین ادعایی داشته باشد که در این مورد طب سنتی می‌تواند جایگزین پزشکی علمی شود.

در عین حال اگر به عنوان یک رویکرد پس زمینه برای موارد خفیف بیماری باشد، شاید طب سنتی بتواند توصیه‌هایی انجام دهد.

اما متاسفانه چیزی که یک مقدار عجیب است این است که در بسیاری مواقع چنین توصیف می‌شود که انگار پزشکی مدرن نتواسته با این بیماری مقابله کند و ما به یک رویکرد متفاوت برای ریشه کنی این بیماری احتیاج داریم. پزشکی مدرن تاکنون همه ویژگی‌های این ویروس را مشخص کرده است و هیچ نکته مبهم بزرگی در خصوص این ویروس نیست.

به همین دلیل طرح این ایده که پزشکی مدرن در مورد درمان کرونا ناتوان بوده و از این رو نیازمند طب سنتی هستیم، اساسا عجیب است. در عین حال چون مسئله درمان مطرح است، هر دارویی که برای درمان یک بیماری پیشنهاد شود باید با روش‌های علمی بررسی شود و برای تایید این دارو آن با رویکرد دوسوکور روی گروهی از داوطلبان بررسی شود.

این که صرفا براساس گفته‌ها و شنیده‌ها روش دارو یا روش جایگزین روش علمی ارائه بدهند به نظر من خیلی نگران‌کننده است و امیدوارم چنین رویکردی مورد نظر نباشد.

*پژوهشگر زیست‌شناسی تکاملی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

۴٧٢٣٧

کد خبر 1472594

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: طب سنتی ویروس کرونا طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۹۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است

نابودی زیرساخت‌های نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی طی ۲۰۱ روزی که از جنگ می‌گذرد و در عین حال، آواره شدن بیش از ۲ میلیون فلسطینی در این باریکه، در کنار نبود کمترین امکانات بهداشتی سبب شده است بیماری‌های مختلف عفونی در میان مردم شیوع پیدا کند. 

به گزارش الجزیره، وزارت بهداشت غزه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد اکنون هپاتیت و مننژیت در میان فلسطینیان شیوع پیدا کرده است. 

در بیانیه منتشر شده در این باره آمده است: بیماری‌های عفونی شدید به سرعت در حال گسترش در غزه است، زیرا شرایط غیربهداشتی از جمله آنها سرریز فاضلاب‌های انسانی به داخل خیابان‌ها و کوچه ها، و نیز نبود آب آشامیدنی کافی اصلی‌ترین دلایلی است که منجر به گسترش عفونت می‌شود.

این وزارتخانه به ویژه بر افزایش هشدار دهنده موارد هپاتیت و مننژیت تاکید کرده و خواستار حمایت فوری از همه نهاد‌های ملی، بین المللی، و بشردوستانه مرتبط با این موضوع شده است. 

پزشکان و امدادگران با توجه به فروپاشی سیستم بهداشت و درمان در غزه و نیز وضعیت وخیم انسانی به دلیل محاصره این باریکه از سوی رژیم صهیونیستی، نسبت به همه گیری‌های بیماری‌های عفونی هشدار می‌دهند. 

برآورد‌ها نشان می‌دهد بیش از یک میلیون نفر از ساکنان غزه به بیماری‌های عفونی مبتلا شده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • استطاعت ۹۸ درصد زائران حج تمتع امسال مشخص شد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • منشاء بسیاری از بیماری‌های جسمی را در روان خود پیدا کنید
  • کشف جسد یک دانشجو در ارتفاعات سرچشمه
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا