Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@14:13:04 GMT

موارد بستری و سرپایی کرونا در کرمان افزایش یافته است

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۴۴۸۵

موارد بستری و سرپایی کرونا در کرمان افزایش یافته است

سعید صحبتی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تعداد مبتلایان به ویروس انگلیسی در کشور بیان داشت: طبق آخرین آمار در ۱۸ کشور دنیا موارد ابتلاء به ویروس انگلیسی گزارش شده است، در کشور ما هم تاکنون چهار مورد مثبت کرونای انگلیسی داشته ایم؛ برای پیشگیری از این بیماری باید همان موارد پیشگیری از کووید ۱۹ جدی گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص اینکه آزمایش کرونای انگلیسی فقط در تهران انجام می‌شود، افزود: این بیماری به لحاظ علائم مشابه کرونای معمولی است؛ اگر در شرح حال بیمار رد پای اپیدمیلوژیک پیدا کنیم و بیمار سابقه مسافرت خارج از کشور داشته باشد یا با کسی که مسافرت خارج از کشور داشته در تماس بوده باشد، مورد مشکوک ابتلاء به کرونای انگلیسی به شمار می‌رود و باید آزمایشات بیشتری بدهد.

کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص اینکه برخی افراد به محض اینکه قسمتی از بدنشان دچار درد می‌شود آن را به کرونا ربط می‌دهد، گفت: در هیچ کجای دنیا بر اساس علائم بالینی نمی‌توان نتیجه گرفت که فرد دارای کرونا است. علائمی که در بیماران کرونایی وجود دارد متفاوت است اما افراد بر اساس علائم به سه گروه «مشکوک»، «محتمل» و «مبتلای قطعی» تقسیم می‌شوند.

صحبتی تصریح کرد: کسانی که نتیجه آزمایشات پی‌سی‌آر آن‌ها مثبت اعلام شده دارای کرونای قطعی هستند؛ غیر از این هیچ مورد دیگری را به عنوان کرونای قطعی نمی‌شناسیم حتی اگر در سی‌تی‌اسکن ریه فرد تغییرات تیپیک کرونا را داشته باشد باز هم نمی‌توان به قطع بگوییم فرد مبتلا شده است.

وی گفت: گروهی که دارای علائم تیپیک، اختصاصی یا تغییرات رادیولوژی مثل سی‌تی‌اسکن و ام آر آی مشابه کرونا می‌باشند یا کاهش حس بویایی ناگهانی به همراه سایر علائم داشته باشند را به عنوان «کرونای محتمل» می‌شناسیم که حتماً نیاز است برای آنها آزمایش انجام شود.

صحبتی یادآور شد: سایر گروه‌ها کسانی هستند که دارای علائم مشکوکی از جمله، سرفه، سردرد، کوفتگی و خستگی در بدن، گلو درد، احساس تب، احساس تنگی نفس یا علائم گوارشی هستند. اگر فردی بیش از دو مورد از این علائم را همزمان داشته باشد به عنوان مورد مشکوک به کرونا در نظر گرفته می‌شوند اما این افراد حتماً نباید به پزشک مراجعه کنند اما کسانی که در معرض خطر هستند و حالشان وخیم است حتماً به پزشک مراجعه کنند. در حال حاضر مراکز تشخیص و تست کرونا در سطح استان به صورت رایگان فعالیت می‌کنند.

۸۰ درصد بیماران کرونایی با استراحت در منزل بهبود می‌یابند

کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان ابراز داشت: توصیه ما به کسانی که دارای بیماری زمینه‌ای نیستند این است که در منزل استراحت کنند و از دمنوش‌های گیاهی و مایعات به صورت مستمر استفاده کنند و اجازه بدهند که روند بیماری در آنها به سمت بهبودی پیش رود. ۸۰ تا ۸۵ درصد از بیماران با استراحت در منزل بهبود می‌یابند و ۱۵ درصد حال عمومی بدتر می‌شود که نیاز به اقدامات پزشکی بیشتر است.

صحبتی با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و بسته شدن درها و عدم تهویه هوا افزود: یکی از عواملی که در انتقال، گردش و انتشار بیماری مؤثر است؛ حضور در محیط‌های در بسته به مدت طولانی است. بسیاری از بیمارانی که اکنون بر روی تخت‌های بیمارستان هستند کسانی بودند که ماسک می‌زدند و پروتکل‌های بهداشتی را نیز رعایت می‌کردند اما حضور در محیط‌های بسته موجب پخش شدن ویروس در فضا می‌شود و باید در نظر داشت که اثربخشی ماسک هم بیشتر از ۲ ساعت نیست و بعد از این مدت باید تعویض شود.

وی گفت: ورود و خروج هوا و تهویه محیط کار بسیار ضروری است، اگر مجبور شدیم برای کاری به مطب و محیط‌های کاری وارد شویم سعی کنیم در ساعاتی که خلوت‌تر است مراجعه کنیم و مدتی که باید منتظر رسیدن نوبت باشیم را در محیط باز یا اتومبیل شخصی بگذرانیم چرا که اگر مدت ماندن ما در محیط در بسته به حداقل برسد انتشار ویروس هم کاهش می‌یابد.

صحبتی در خصوص ایمنی افرادی که یکبار مبتلا به کرونا شده اند، گفت: اینکه مردم تصور کنند بعد از ابتلاء به کرونا دیگر ایمن شده اند، باوری غلط است.

وی ادامه داد: درصد قابل توجهی از مردم مبتلا شده‌اند و تصور می‌کنند که با یک بار ابتلاء دیگر مبتلا به ویروس کرونا نمی‌شوند و ایمن هستند؛ اما بسیاری از این افراد بر اساس علائم فقط در دسته مشکوک به کرونا قرار گرفتند و حتی تست پی‌سی‌آر نداشتند، این افراد بر اساس علائم ظاهری در منازل استراحت داشتند و شاید بیماری آنها یک سرماخوردگی معمولی بوده است.

کارشناس ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: درصدی از افرادی که مبتلا شده اند اصلاً پادتنی در بدنشان ساخته نمی‌شود که شامل گروه آلرژیک هستند و احتمال ابتلای مجدد بلافاصله پس از بهبود در این دسته از افراد وجود دارد.

وی افزود: گروه سوم گروهی هستند که مبتلا شده‌اند و پادتن در بدنشان ساخته شده است اما بعد از ۵ یا شش ماه احتمال ابتلای مجدد آنها به کرونا وجود دارد؛ شواهد نیز این مطلب را تأیید می‌کند ما کسانی از کادر درمان داریم به علت اینکه تماس مکرر با بیماران دارند بعضاً تا دو بار یا بیشتر مبتلا می‌شوند.

کاهش شدید موارد ابتلاء به آنفلوآنزا

صحبتی در خصوص بیماری آنفلوآنزا اظهار داشت: امسال به دلیل رعایت کردن پروتکل‌های بهداشتی حتی با توجه به عدم استفاده از واکسن آنفلوآنزا پیک طغیان آنفلوآنزا را نداشتیم و موارد بستری در استان از ابتدا به ۱۰ عدد هم نرسیده است.

وی گفت: بهترین زمان استفاده از واکسن آنفلوآنزا اواخر پاییز حتی تا اوایل زمستان است لذا توصیه می‌شود در افرادی که در گروه‌های در معرض خطر هستند (افراد بالای ۶۵ سال یا کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند و زنان باردار) با توجه به در دسترس بودن واکسن آنفلوآنزا، نسبت به تزریق اقدام کنند.

صحبتی با اشاره به همکاری مردم برای عبور از پیک سوم کرونا بیان کرد: چیزی که بیشتر نگران آن هستیم و یک نقطه تهدید برای وضعیت فعلی به شمار می‌رود؛ این است که مردم دچار عادی پنداری و سهل‌انگاری در خصوص ویروس کرونا شوند. تصور اینکه ما این بیماری را پشت سر گذاشتیم و اوضاع خوب است؛ موجب یک باور غلط می‌شود. مسافرت‌های ناخواسته یا غیر ضرور و برگزاری مهمانی و مراسم باعث می‌شود ما دوباره آسیب ببینیم و شاهد موجب چهارم بیماری باشیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد افزایش موارد بستری و سرپایی هستیم که بسیار جدی است، یادآور شد: اگر رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی مردم کمتر شود متأسفانه شاهد به وجود آمدن موج چهارم بیماری خواهیم بود که باید این هشدار را جدی بگیریم و همگان برای سلامتی خود و خانواده‌شان توصیه‌ها را رعایت کنند.

کد خبر 5126573

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا آمار کرونا قربانیان کرونا سعید صحبتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ویروس کرونا شیراز کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شهرکرد بوشهر گرگان ایام فاطمیه عکس استانها شیوع کرونا شهرستان کرج عزاداری شهادت حضرت فاطمه الزهرا س شهادت حضرت زهرا س بر اساس علائم مبتلا شده شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۴۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟

همشهری آنلاین - حوادث: یکی از رسالت‌های حقوق کیفری پاسداری و حمایت از حیثیت و آبروی افراد جامعه است. به همین دلیل در قانون برای فردی که به افشای اسرار دیگران بپردازد، مجازات درنظر گرفته ‌شده است.

زهرا ملکی، کارشناس‌ارشد حقوق و داوری عمومی داخلی در این باره به همشهری می‌گوید: افرادی که به‌دلیل داشتن حرفه و شغل خود نسبت به برخی از اسرار افراد آگاهی پیدا می‌کنند ملزم هستند که حافظ اطلاعات اشخاص باشند و افشای اسرار و اطلاعات مذکور در قانون جرم‌انگاری شده است. حرفه طبابت و وکالت و ضابطین دادگستری از آن دسته مشاغلی هستند که مراجعان جهت نتیجه گرفتن و حل مشکل خود به ناچار اطلاعات و اسرار خود را در اختیار ایشان قرار می‌دهند و چنانچه اسرار ایشان از طریق متصدیان آن مشاغل افشا شود جرم و بزه افشای اطلاعات و اسرار محقق شده است و متخلف مستحق اجرای مجازات است و در برخی موارد علاوه بر مجازات برخورد انتظامی مربوط به حرفه و شغل خود مانند سلب امتیاز را در پی خواهد داشت.

او ادامه می‌دهد: ماده«648» قانون مجازات اسلامی مقرر می‌دارد: اطبا و جراحان و ماماها و داروفروشان و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار می‌شوند، هر گاه در غیراز موارد قانونی، اسرار مردم را افشا کنند، به 3 ‌ماه و یک روز تا یک سال یا به یک میلیون و 500 هزار تا 6 میلیون ریال جزای نقدی، محکوم می‌شوند. این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که در برخی موارد محدود و خاص اشاعه اسرار بیماران تحت شرایط ویژه از شمول جرم‌انگاری خروج موضوعی پیدا می‌کند که به برخی از مصادیق آن اشاره می‌شود:

۱- درصورت رضایت بیمار

ممکن است در مواردی بنابر وجود جهاتی مانند اطلاع‌رسانی به افراد جامعه یا پیشگیری از شیوع یک بیماری یا سایر موارد ویژه فرد بیمار به افشای اسرار بیماری خود رضایت دهد که در این صورت به شرط آنکه مفسده دیگری را در پی نداشته باشد اشاعه اسرار بیمار بلامانع باشد.

۲- دفاع مشروع

برملا کردن بیماری یک بیمار در مورد دفاع مشروع از موارد تجویز افشای اسرار فرد بیمار است. به‌عنوان مثال زمانی که فرد بیماری روحی و روانی دارد و قادر به کنترل خود نیست، چنانچه فرد، بیماری او را جهت حفظ سلامتی خود یا دیگران فاش کند فاقد وصف کیفری و عنوان مجرمانه خواهد بود.

۳- مبتلا بودن فرد بیمار به بیماری‌های واگیردار

در این خصوص باید گفت همه کسانی که به لحاظ وظایفی که قانون بر عهده آنان گذاشته، چنانچه به مناسبت شغل خود از اسرار مردم (خواه سر، جرم باشد یا نباشد)آگاه شوند، مکلف به گزارش به مقامات ذی‌صلاح هستند و مشمول اصل کلی ماده (648) قرار نمی‌گیرند، بنابراین اگر ماما یا پزشک هنگام معالجات خود متوجه شد که بیمار وی دارای بیماری‌های مقاربتی و جنسی است صرفاً موظف است مراتب را با رعایت موارد محرمانه جهت جلوگیری از اشاعه آن به مقامات ذی‌صلاح گزارش دهد. (مواد (19)، (14)، (13) قانون جلوگیری از بیماری‌های آمیزشی)

این حقوقدان در ادامه می‌گوید:‌اما اگر پزشک یا ماما حین معالجه متوجه شود که بیمار وی محلی را برای قمارخانه یا شرب خمر دایر کرده است چنانچه اسرار بیمار خود را در این زمینه افشا کند مشمول عنوان اتهامی فاش کردن اسرار بیمار و مستوجب مجازات خواهد بود.

۴- الزام به اعلام فوت اشخاص توسط مأموران انتظامی یا کدخدا و همچنین تکلیف به اعلام ولادت توسط ماماها به ثبت احوال که این موارد نه‌تنها افشای اسرار نیست بلکه الزام قانونی مبنی بر اعلام آن است.

تفاوتی در افشای اسرار بیماران چه در عالم واقع و چه در فضای مجازی وجود ندارد، چرا که علاوه بر ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی مطابق قانون افشای اطلاعات خصوصی قانونگذار صراحتا در ماده ۷۴۵ ماده ۱۶ قانون جرائم‌ رایانه‌ای، افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای‌ نقدی و تا 2 سال حبس درنظر گرفته است.

کد خبر 846467 برچسب‌ها حقوق شهروندی پزشکی قانونی وکیل بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • افزایش موارد حیوان‌ گزیدگی در تربت حیدریه
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال در کرمانشاه
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟