Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ معاون حقوق بشر دادگستری گفت: کودکان در خانه بدون تحرک و تعامل با همسالان خود بوده و با فضای مجازی در ارتباط هستند؛ بنابراین آسیب‌های بسیاری متوجه‌شان است که باید با برنامه‌های مبتکرانه و ایده‌های جدید به کشف استعدادهای آنان بپردازیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمود عباسی ظهر امروز در مراسم اختتامیه مسابقه ملی "دلنوشته کرونا و حقوق کودک" با اشاره به ضرورت توجه به کودکان به ویژه در دوران شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: یکی از حقوق بنیادین و اساسی کودکان در کنوانسیون 1989 حقوق کودک حق شنیده شدن صدای کودکان است که این حق به کودکان اختیار صحبت کردن و ارائه دلنوشته‌های آنها را می‌دهد بنابراین جامعه باید از این حرکت استقبال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال گذشته جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان با حضور مجری کودک برگزار شد که همه صدای کودک را در پشت صحنه می‌شنیدند و او اعلام کرد که خانواده، مسئولان، دست‌اندرکاران ما را نمی‌بینند و این موضوع سبب ناراحتی همه شد بنابراین کودکان حق دارند که صدای آنها، خواسته‌ها و نیازهای خود را با بزرگترها در میان بگذارند و خانواده‌ها، دولتمردان و مسئولان نیز وظیفه دارند که در برابر این حق بنیادین و خواسته‌های به حق توجه کنند.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری ادامه داد: یکی از عرصه‌های مهمی که امروز بعد از کرونا در سطح بین‌الملل شاهد هستیم این است که کودکان ما در خانه و بدون تحرک، جنب و جوش و تعامل با همسالان خود بوده و با فضای مجازی در ارتباط هستند به همین سبب آسیب‌های بسیاری متوجه کودکان است که باید با برنامه‌های متنوع، مبتکرانه، نوآورانه و ایده‌های جدید به کشف استعدادها بپردازیم و از این استعدادهای نهفته در اندیشه کودکان که می‌تواند راهگشا و راهکاری برای برون‌رفت از چالش‌ها باشد استفاده کنیم.

معاون وزیر دادگستری: مدرسه حقوق کودک در استان‌ها راه‌اندازی می‌شود کلینیک حقوق کودک در سمنان افتتاح می‌شود استاندار یزد: پیشینه و فرهنگ اسلام و ایران توجه ویژه‌ای به رعایت حقوق کودکان دارد

عباسی تصریح کرد: این مسابقه ملی  عرصه نمایش بسیار ارزشمندی است تا صدای کودکان را بشنویم و با حقوق آنها در شرایط کرونا آشنا شویم و باید مسئولان و سیاستمداران در این زمینه اقدام کنند که درس بزرگی برای همه است تا به عنوان متولیان امر و مسئولان از آنها بهره ببرند.

وی بیان کرد: همه باید به خواسته‌های کودکان توجه کنیم و بر اساس آنها نگاه دقیق، عمیق، درست و منطبق با نیازها و واقعیت‌های اجتماع را به منصه ظهور برسانیم و به این خواسته‌های به حق توجه داشته باشیم.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: 14 برگزیده در این مسابقه داریم که از این تعداد کودک و نوجوانی که بهترین اثر را دارند مورد تجلیل و تقدیر قرار می‌گیرند، اما وظیفه مهم و سنگین همه این است که باید ندای کودکان را به گوش عالمیان و جهانیان برسانیم به همین سبب مجمع ملی کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران وظیفه دارد مسائل و صدای کودکان را به گوش جهانیان و مجامع بین‌الملل برساند. 

عباسی بیان کرد: 200 اثر برگزیده از آثاری که در مراحل مختلف مورد داوری و به عنوان آثار برجسته انتخاب شدند به 6 زبان بین‌المللی که زبان‌های رسمی سازمان ملل متحد هستند را ترجمه و در اختیار کشورها و کمیته حقوق سازمان ملل متحد قرار می‌دهیم که گامی برای شنیده شدن صدای کودکان است و تلاش می‌کنیم تا تجربه کودکان را با کودکان دنیا به اشتراک بگذاریم، این آثار برگزیده با تیراژ وسیع منتشر و دراختیار هم‌وطنان قرار می‌گیرد و کار بسیار ارزشمندی در سطح ملی در این زمینه انجام شده است.

انتهای پیام/713/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزیر دادگستری صدای کودکان صدای کودک بین الملل حقوق کودک خواسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۴۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، میزگرد «مطالبات کارگران؛ از امنیت شغلی تا مزد عادلانه» با هدف بررسی لایحه اصلاح قانون کار دولت در آستانه هفته کارگر با حضور محسن باقری (نماینده کارگری عضو شورای عالی کار) و علی‌حسین رعیتی فرد (معاون روابط کار و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در یک برنامه تلویزیونی برگزار شد.

در این میزگرد، محسن باقری (نماینده کارگری عضو شورای عالی کار) اظهار کرد: اصلی‌ترین مطالبه کارگران ما امنیت شغلی است و در دیدارهای اخیر رهبر انقلاب با کارگران نیز ایشان نظر مساعدی در قبال آن داشتند.

وی افزود: مجلس نیز در این دوره تلاش‌های بی‌نتیجه‌ای در حوزه تبدیل وضعیت شاغلان داشت. در سال گذشته با واگذاری برخی برندها مثل داروگر و... و اقداماتی ذیل عنوان کوچک‌سازی دولت مشکلاتی برای کارگران نیز مواجه بودیم. برخی کارخانه‌ها را می‌گیرند و وقتی می‌بینند سود ساخت و ساز بیشتر است، تولید کارخانجات تعطیل می‌شود.

باقری با اشاره به موضوع جهانی‌سازی قیمت‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سنوات اخیر گفت: گران‌سازی انرژی با توجیهات نادرست باعث شد تولیدات ما به سمت دلاری شدن برود و مزد کارگران ما ریالی بماند. به هرحال خصوصی‌سازی، گران‌سازی قیمت‌ها و آزادسازی و موقتی‌سازی نیروی کار امروزه به چالش اصلی کارگران ما بدل شده است.

او در پایان ابراز امیدواری کرد: امید است با اصلاح قانون کار و دائمی شدن قراردادها، امنیت شغلی در کشور افزایش یابد.

شرایط اخراج کارگر در ماده ۲۷ قانون کار مشخص خواهد شد

در ادامه علی حسین رعیتی فرد با اشاره به اهمیت امنیت شغلی کارگران اظهار کرد: با آسیب‌شناسی ما و تاکید رهبری و رئیس جمهور بر امنیت شغلی ما کمیته‌هایی را با حضور شرکای اجتماعی خود برگزار کردیم که در نهایت به یک لایحه درباره اصلاح قانون کار رسیدیم.

وی افزود: وزارت کار پیشنهاد داده است که کارگران دارای کار مستمر پس از ۵ سال به قرارداد دائمی برسند. ماده ۲۷ هم نیاز به اصلاح داشت تا کارفرما بتواند با کارگرانی که تولید را دچار اخلال می‌کنند متناسب با آیین‌نامه‌های انضباطی برخورد کند تا عدالت میان هردو گروه ایجاد شود.

رعیتی فرد تصریح کرد: در بحث اجرای طرح طبقه‌بندی برای بهبود مزد کارگران نیز در همین راستا در دستور کار قرار گرفته است.

معاون روابط کار وزیر کار اظهار کرد: برای اولین فرصت این لایحه اصلاح قانون کار به مجلس بعدی (دوازدهم) تقدیم خواهد شد.

در ادامه این میزگرد محسن باقری تصریح کرد: بحث عبارت «اگر در قرارداد مدت زمان قید نشود» از ماده هفت قانون کار حذف شده است. از امسال نیز کلیه کارگرانی که مشمول ماده ۷ هستند باید در ادارات کار رای مساعد بگیرند.

معاون روابط کار وزیر تعاون افزود: آیین نامه مصوب دولت قبل باید تبدیل به قانون شود تا تمامی ارکان روابط کار به آن مقید باشند. ما در قانون بیمه بیکاری نیز مشکل داریم و به دنبال این برنامه در این قانون هستیم که استفاده کننده از بیمه بیکاری در چهارچوبی بتواند به کار بازگردد.

اخراج کارگران قبل از ۵ سال و دائمی شدن قرارداد کار مستمر با رای مراجع حل اختلاف!

رعیتی فرد تصریح کرد: اگر کارفرما قبل از اتمام قرارداد نیروی کار را اخراج کند، باید در مراجع حل اختلاف در ادارات کار مسئله را حل کند. اگر در قانون پیشنهادی کارفرما بخواهد قبل از ۵ سال کارگر را اخراج کند، باید مراجع حل اختلاف ما موضوع را تایید کنند تا کارگر اخراج شود.

محسن باقری در ادامه این میزگرد با اشاره به اهمیت سازوکار شورای عالی کار در تعیین مزد گفت: بهترین ساختار موجود برای حل مسئله مزد شورای عالی کار است و مجلس وظایف دیگری دارد و بدیل نمی‌تواند باشد.

وی ادامه داد: درباره تعداد اعضای شورای عالی کار و اینکه عادلانه است، از ناحیه گروه کارگری بحث وجود دارد اما به هرحال ساختار تعیین مزد سه جانبه است و این مزیت مهمی است که نباید آن را فراموش کرد.

عضو شورای عالی کار تاکید کرد: ما برای تعیین مزد مبانی داریم و دو بحث تناسب نرخ تورم و سبد حداقل معیشت کارگری برای تعیین مزد ملاک است. مزد نیز باید هزینه‌های زندگی را پوشش دهد. ما مسئولیت کاری که کردیم را برعهده می‌گیریم و همیشه پای میز مذاکره هستیم و برای توافقات بهتر همیشه در صحنه هستیم.

در ادامه علی حسین رعیتی فرد در پاسخ به این نظرات اظهار کرد: شیوه تعیین حداقل مزد در دنیا متفاوت است. یکی از شیوه‌ها اخذ مشورت از شرکای اجتماعی و تعیین مزد توسط دولت است و شیوه دیگر توافق سه جانبه میان شرکای اجتماعی است. سازمان‌های جهانی همه این شیوه‌ها را تایید می‌کنند. اکنون شورای عالی کار نمی‌تواند بدون تصمیم مزدی کشور را منتظر توافق خود نگه دارد و ما در نهایت نمی‌توانیم بازار کار را بدون تصمیم مزدی رها کنیم.

وی تاکید کرد: مجلس عصاره ملت است و نماینده کارگران، کارفرمایان و همه گروه‌ها در مجلس هستند و اشراف خوبی به شرایط کشور دارند. مجلس می‌تواند با اخذ نظرات کارفرمایان و کارگران در مجلس، به عدد عادلانه‌ای برسند. البته دولت نیز پیشنهادات مزدی خود را می‌دهد. سازمان جهانی کار نیز حاکمیت داخلی کشورها را زیر سوال نمی‌برد و با این موضوع مخالفت نخواهد کرد.

از نظر امام خمینی پذیرش مزد اندک از روی ناچاری ایراد شرعی دارد

محسن باقری در پاسخ به این بحث بیان کرد: شورای عالی کار در موضوعات مختلف به جز مزد هم تصمیم می‌گیرد. درمورد دستمزد نیز عقدی عهدی و رضایی است و اگر کسی مجبور به کار با مزد اندک باشد، از نظر شرعی ایراد دارد. نظر امام خمینی نیز از نظر فقهی این است که اگر کارگری بخاطر فشار مالی و خانواده مجبور به کار و قراردادی شود، آن قرارداد ایراد شرعی دارد.

وی تصریح کرد: اینکه رضایت کارگران در شورای عالی کار اخذ شود، بخاطر همین مبنای فقهی است که مورد تایید شورای نگهبان است و مکانیزم رضایت کارگران در شکل پیشنهادی جدید دولت مشخص نشده و ناگزیر مخالفت گروه کارگری با طرح واگذاری تصمیم مزدی به مجلس را شاهد هستیم.

معاون روابط کار وزیر تعاون با اشاره به تغییرات کاهشی نرخ تورم برمبنای ارائه شده از سوی دولت گفت: مطالبات انباشته مزدی طی سال‌های گذشته را نمی‌توان یک شبه حل شود. ما در سه سال گذشته ۱۱۹ درصد افزایش مزد داشتیم که بی‌سابقه است. البته مشکل کارگران با این افزایش حل نمی‌شود اما دولت در راستای حل مسئله نسبت مزد و تورم درحال برنامه ریزی است.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898928

دیگر خبرها

  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره مزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؟
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • واکنش معاون وزیر کار به مسأله کاهش حقوق/تکلیف حقوق کارگران در صورت تعطیلی ۵ شنبه چیست؟
  • اکثر زباله گردها اتباع هستند
  • پاسخ معاون وزیر کار به درخواست افزایش حقوق کارگران: از کارکنان بیشتر شده
  • جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
  • زباله‌گردی محصول اجرا نشدن قانون مدیریت پسماند است
  • تقویت و جلوگیری از ضعیف‌شدن چشم کودکان