Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود. 

خبرگزاری میزان - سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد. 

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

ادای دین به هنرمندان درگذشته در اولین اجرای «ایوب‌خان»

اجراهای عمومی تئاتر شهر روز دوشنبه بیست و نهم دی با نمایش «ایوب خان» به نویسندگی و کارگردانی امیر دژاکام در تالار چهارسو آغاز شد.

امیر دژاکام در ابتدای اولین اجرای این اثر نمایشی که با استقبال تماشاگران همراه بود، بیان کرد: خیلی متاسفم که نزدیک به چندین ماه است تئاتر نداریم. به هر حال وضعیت مراقبتی که باید از سلامتی خودمان در این ایام کرونایی داشته باشیم در تمامی جامعه وجود دارد. شرایطی که در جامعه هنرمندان تئاتر کشور نیز وجود داشته و خیلی از ما را به دلیل دوری از فعالیت های هنری افسرده و ناراحت کرده است به ویژه اینکه در همین ایام هم شاهد درگذشت تعدادی از هنرمندان بزرگوار کشورمان بودیم که ناراحتی ما را افزون کرد.

وی افزود: آنچه از امشب در تالارچهارسوی مجموعه تئاتر شهر شاهد اجرای آن هستید، اثری در پاسداشت و نکوداشت زندگی است. زندگی که با همه پستی و بلندی هایش در جریان است و ما باید برای بهتر زندگی کردن در این چارچوب نهایت تلاشمان را انجام دهیم. این در حالی است که گروه ما بالغ بر یک سال است که تمام تلاش خود را انجام داده تا در قالب نمایش «ایوب خان» میزبان شایسته ای برای شما خوبان باشد و من از همه شما تماشاگرانی که در این شرایط به تالار چهارسو آمدید و شاهد اولین اجرای نمایش هستید قدردانی کرده و برای یکایک شما آرزوی موفقیت و سربلندی دارم.

نویسنده و کارگردان نمایش «ایوب خان» در بخش پایانی صحبت های خود که با حضور رییس مجموعه تئاتر شهر  صورت گرفت، اظهار کرد: امشب مایلم از طرف گروه اجرایی نمایش یاد و خاطره تعدادی از هنرمندان عزیز کشورمان را که در ماه های گذشته به دلیل ابتلا به کرونا از دنیا رفتند، گرامی بدارم. به اعتقاد من بزرگوارانی چون اکبر عالمی، چنگیز جلیلوند، خسرو سینایی، پرویز پورحسینی، کامبوزیا پرتوی، کریم اکبری مبارکه، سیروس گرجستانی، نقی سیف جمالی، ماه چهره خلیلی و تعدادی دیگر از عزیزانمان در عرصه هنر بزرگانی بودند که ما شاهد از دست دادنشان بودیم. پس به سهم خودم لازم می دانم یادشان را در اولین اجرای عمومی نمایش «ایوب خان» گرامی بدارم.

نمایش «ایوب خان» به نویسندگی و کارگردانی امیردژاکام ساعت ۱۸:۳۰ با مدت زمان ۷۰ دقیقه در تالار چهارسو تئاترشهر به صحنه می رود.

در این اثر نمایشی (به ترتیب ورود به صحنه) الهام خضرائی منش، نسیم داداشی، طاها عابدی، ماهان عابدی، حسام شهیدی، الناز ملک پور، نیوشا امینی، غزل جمشید آبادی، مهدی حوریه، ندا حسینی، زینب تحقیقی، آرمین خزائلی، شایان انجمنیان، مژده عنایتی، سمانه شعاعی به عنوان بازیگر حضور دارند.

 دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از: مشاور کارگردان: آیدا دژاکام، دستیاران کارگردان: زینب تحقیقی، دانیال ابراهیمی، طراح صحنه و لباس: آیلین بایراک، طراح گریم: نیوشا امینی، ویدئو آرت: عرفان فروتن، انتخاب موسیقی و نوازنده گاربون: الناز ملک پور، جانشین تهیه کننده: محمدرضا احمدی، مدیر اجرا: طاهر رجبی، مدیر صحنه: بیتا عابدی و پریسا مقدم، منشی صحنه: عرفان فروتن، نوازنده قانون: باران کرابی.

داستان نمایش «ایوب خان» در اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ می‌گذرد و ماجرای زنی را روایت می‌کند که قرار است همسرش که چند مامور ژاندارمری را زده اعدام کنند. این زن از گلبافت به جلو خانه ایوب خان که فرد ورزشکار و خیری است، آمده تا با کمک او برای شوهرش پول دیه جمع کند و او را از اعدام نجات دهد. اما ماجرا به گونه ای دیگر رقم می خورد.

پیش‌فروش بلیت «سرایدار» آغاز می‌شود/ اجرا از ۸ بهمن

همزمان با رونمایی از پوستر نمایش «سرایدار» به کارگردانی مهدیس زارع‌نژاد، پیش‌فروش بلیت این اثر نیز از روز چهارشنبه ۱ بهمن آغاز می‌شود.

با پایان تعطیلی‌های کرونایی تئاتر، نمایش «سرایدار» نوشته هارولد پینتر و ترجمه رضا دادویی با کارگردانی مهدیس زارع‌نژاد از جمله آثار نمایشی است که روی صحنه می‌رود.

این نمایش از روز چهارشنبه ۸ بهمن اجرای عمومی خود را در تماشاخانه ملک آغاز می‌کند. پیش‌فروش بلیت «سرایدار» نیز از ساعت ۱۲ روز چهارشنبه ۱ بهمن از طریق سایت تیوال انجام می‌شود.

همزمان با آغاز پیش‌فروش، پوستر نمایش با طراحی محمدصادق زرجویان رونمایی شد.

علی باقری، مهدی کوشکی و مجید نوروزی در نمایش «سرایدار» به ایفای نقش می‌پردازند و نورالدین حیدری‌ماهر به عنوان مجری طرح این پروژه حضور دارد.

دیگر عوامل نمایش «سرایدار» عبارتند از طراح صحنه: امیرحسین دوانی، طراح لباس: ندا نصر، طراح موسیقی و آرایه‌های صوتی: فرشاد فزونی، طراح نور: علی کوزه‌گر، طراح گرافیک و عکاس: محمد صادق زرجویان و تبلیغات مجازی: امیر قالیچی (تئاتر بازها)

نمایش «سرایدار» با رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت سالن اجرا می‌شود.

اجرای نمایش‌های زنده در برادوی از پاییز

نمایش‌های زنده در برادوی احتمالا از فصل پاییز آغاز می‌شوند، از زمانی که هشتاد و پنج درصد از جمعیت کشور آمریکا به بیماری کووید-۱۹ ایمنی پیدا کنند.

این پیش بینی دکتر آنتونی فاوچی، کارشناس بیماری های عفونی و رئیس انیستیتو ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا است. در کنفرانسی که میان مسوولان سازمان هنرهای نمایشی آمریکا و کارشناسان بهداشت  برگزار شد، دکتر آنتونی فاوچی اعلام کرد که احتمالا بتوان برنامه های اجرای زنده را از فصل پاییز دوباره از نو آغاز کرد البته همه چیز بستگی به عوامل گوناگون و متعددی دارد.

دکتر فاوچی این عوامل را به برنامه واکسیناسیون  مشروط کرد. او گفت که آمریکا باید ۸۵ درصد از مردم را واکسینه کند تا بتوان به درجه‌ای  کافی از ایمنی دست یافت و او انتظار دارد تا فصل پاییز امسال ۸۵ درصد مردم واکسینه شوند.

دکتر فاوچی در این کنفرانس گفت:«شما بتوانید هنرمندانی داشته باشید که با خیال آسوده روی صحنه به اجرای برنامه بپردازند و همینطور مردم با خیال آسوده نمایش را به تماشا بنشینند.»

مکانهایی که دارای سیستم تصفیه هوا قوی هستند ممکن است برای رسیدن به این سطح  از واکسیناسیون برای بازگشایی محدودیتی نداشته باشند ، و بازگشایی شوند جز اینکه تماشاگران ملزم به  استفاده از ماسک باشند که پوشیدن ماسک به امری رایج تبدیل شده است.

دکتر فاوچی پیشنهاد کرد که این عوامل اصلی - واکسن ، تصفیه هوا و استفاده از ماسک – تا آخر امسال باعث خواهد شد که سالن ها با ظرفیت کامل بازگشایی شوند.

جشنواره‌ها موجب تشویق گروه‌های نمایشی به تلاش و تکاپو می‌شوند

حسین فدایی حسین از فعالان عرصه تئاتر کشور به نقش جشنواره‌ها در پویایی و اعتلای تئاتر اشاره کرد و با توجه به این که جشنواره‌های موضوعی بیشتر با هدف جریان‌سازی در حیطه‌های موضوعی خاص توسط نهاد‌ها و یا مراکز فرهنگی و هنری اتفاق می‌افتد و گروه‌های بسیاری را درگیر تحقیق، جستجو و فعالیت در زمینه موضوع مورد نظر می‌کند، تصریح کرد: هر چند درگیر شدن با موضوع مورد نظر جشنواره می‌تواند برای مقطع زمانی خاصی توجه بسیاری را به خود جلب کند، اما تنها در صورتی مؤثر و مانا خواهد بود که چنین جشنواره‌ای استمرار و تداوم داشته باشد.    وی بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای برگزاری دوره‌های مختلف در دل جشنواره تاکید کرد و افزود: در غیر این صورت به واسطه این که از پتانسیل و انرژی صرف شده برای برگزاری جشنواره استفاده نشده نتیجه‌ای نیز حاصل نخواهد شد.   این هنرمند عرصه نمایش، با اشاره به این که در شرایط کنونی هر اتفاق و رویدادی که گروه‌های نمایشی را به تلاش و تکاپو تشویق کند، پسندیده است. اظهار داشت: تئاتر برای زنده ماندن و اثرگذاری باید مدام تولید و اجرا شود.   وی شرایط پیش آمده در چند ماه گذشته که منجر به تعطیلی سالن‌های نمایش و زمینه ساز توقف فعالیت بسیاری از گروه‌های نمایشی و فاصله گرفتن اعضای گروه از یکدیگر شد، بسیار غم انگیز و تاسف بار خواند و تصریح کرد: به طور قطع برگزاری رویداد‌هایی مثل جشنواره می‌تواند باعث تشویق گروه‌ها شده تا بار دیگر دور هم جمع شوند و به تولید نمایش بپردازند.   فدایی حسین حرکت به سمت پخش مجازی آثار به واسطه شرایط پیش آمده و با وجود مخالفت عده‌ای از اهالی هنر که تئاتر را هنری زنده می‌دانند، بهترین کار برای فعال نگه‌داشتن تئاتر بیان کرد و افزود: چنین اتفاقی نتایج مثبتی داشت و می‌تواند داشته باشد و آن استفاده طیف گسترده‌تر مخاطبان از نمایش‌هاست.   وی ادامه داد: فضای مجازی این امکان را فراهم کرده است تا علاقه‌مندان به تماشای تئاتر بدون نگرانی از طی مسیر و صرف هزینه‌های مختلف در هر مکان و فضایی به تماشای تئاتر بنشینند و این اتفاقی است که فکر می‌کنم حتی بعد از پایان دوران کرونا ادامه داشته باشد.   این نمایشنامه نویس برنامه ریزی و هدف گذاری مشخص و پرهیز از برگزاری صرف، فراهم کردن شرایط برای استفاده از تجربیات حاصل شده در جشنواره و تماشای آثار برای گرو‌های شرکت کننده، ایجاد بستر‌های آموزشی و نقد درست و هدفمند، فراهم شدن امکان استفاده از ظرفیت ایجاد شده از سوی مدیران و برگزارکنندگان برای بهره گیری شرکت کنندگان از حاصل چند ماه تلاش خود را درزمره مولفه‌های یک جشنواره اثرگذار بیان می‌کند که باید توسط متولیان برگزاری جشنواره‌ها مورد توجه قرار بگیرد.   گفتنی است؛ جشنواره سراسری تئاتر آیات از اول تا سوم بهمن به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنر‌های نمایشی کشور به میزبانی خراسان شمالی برگزار می‌شود.   در این جشنواره قرار است ۸ اثر نمایشی با یکدیگر به رقابت بپردازند و آثار برگزیده از طریق فضای مجازی و با قرار گرفتن روی سایت‌های معتبر و مرجع در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.   انتهای پیام/       برچسب ها: تئاتر تئاتر شهر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تئاتر تئاتر شهر پیش فروش بلیت اولین اجرای جشنواره ها اثر نمایشی تئاتر کشور تئاتر شهر ایوب خان گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۶۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنر نمایشی ابزار‌ی برای انتقال موضوعات و مفاهیم به جامعه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، احسان آهنگر در آئین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان دومین طنزواره استانی میرما در محمودآبادگفت: هر جامعه‌ای بتواند از ابزار هنر به نحو احسن استفاده کند مطمنا" حرکتش به سمت تعالی فرهنگی خواهد بود.

وی بیان داشت: هنر نمایشی یکی از ابزار‌ها برای انتقال موضوعات و مفاهیم، برای آحاد جامعه مورد استفاد قرار می‌گیرد و بسیاری از تحولات فرهنگی اجتماعی متاثر از نقش آفرینی فرهنگی و هنری جامعه است.

آهنگر برگزاری جشنواره‌های هنر‌های نمایش یک فرصت دانست و عنوان کرد: در برگزاری جشنواره‌های هنر‌های نمایشی ما شاهد یکی از جشنواره‌ها در شهرستان محمودآباد به عنوان طنزواره میر ما بودیم مطمنا" یک فرصتی برای انسجام گروه نمایشی و استعداد یابی هنرمندان خوب استان مازندران بوده است.

وی تصریح کرد: البته بک بستر مناسب و یک فرصت طلایی برای آگاهی بخشی آحاد جامعه در راستای آسیب‌های اجتماعی که وجود دارد به مردم کمک می‌کند که ما بتوانیم به صورت غیر مستقیم آسیب‌های اجتماعی را به اطلاع مردم برسانیم و آگاهی بخشی شان را زیاد کنیم و تلاش کنیم تا خود مردم با اطلاعاتی که از زبان هنر دریافت می‌کنند به کاهش آسیب‌های اجتماعی در خانواده و یا در جامعه دارند کمک کنند.

 مدیر کل هنر‌های نمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه طنزواره میرما بیان داشت: دومین طنزواره میر ما، جشنواره قابل توجه‌ای است و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران که ۲ سال متوالی برگزار می‌شود

دکتر کاظم نظری افزود: هنرمندان بسیار خوب مازندران در این طنزواره شرکت و با موضوعات آسیب‌های اجتماعی کار کردند که مورد استقبال خوب قرار گرفت و امیدواریم که این طنزواره تداوم پیدا کند. ما در کل کشور با این طنزواره ۵۴ جشنواره برگزار شده است .

با اعلام آرا هییت داوران، دومین طنزواره استانی میرما برگزیدگان خود را در بخش‌های نمایش صحنه‌ای و استند اپ کمدی شناخت: دومین طنزواره استانی میرما با حضور ۶ گروه نمایشی و ۵ استند اپ کمدین از شهر‌های (محمودآباد، آمل، نور، نکا، ساری، جویبار) به میزبانی محمودآباد با همت شهرداری محمودآباد و با مجوز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد،

بر اساس اعلام آرا هییت داوران متشکل از محمد جونیان، شهرام نوشیر و سید حسین ساداتی این جشنواره برگزیدگان در بخش استند آپ کمدی:هییت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ ده میلیون ریال از سرکار خانم زهرا ذو الفقاری از شهرستان محمودآباد تقدیر کرد.

لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پانزده میلیون ریال تعلق گرفت به سرکار خانم شبنم محمد تبار از شهرستان آمل لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال تعلق گرفت به جناب آقای مین ذبیحی نژاد از شهرستان نکا اهدا شد

هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را حائز رتبه اول ندانست نمایش‌های صحنه‌ای: طراحی صحنه: هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال از طراح صحنه نمایش ریتا به کارگردانی جناب آقای یاسر محمودی برنتی از ساری تقدیر به عمل آورد.

لوح تقدیر، تندیس جشواره و جایزه نقد‌ی به مبلغ ده میلیون ریال تعلق گرفت به طراح صحنه نمایش مرگ در زنه جناب آقای محمدرضا اصغری از شهرستان محمود آباد موسیقی: هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ دو میلیون برای موسیقی نمایش سنبل الطبیب آقای داریوش‌ها تفراد از شهرستان جویبار تقدیربه عمل آورد.

هیئت داوران لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ بیست میلیون ریال را برای انتخاب موسیقی نماش مرگ در زنه، به آقای میلاد عبدی از شهرستان محمود آباد اهدا نمود 

 آیین اختتامیه این رویداد با حضور  مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، کاظم نظری مدیر کل مرکز هنر‌های نمایشی کشور، فیاضی نماینده منتخب مردم شهر‌های محمودآباد و نور در مجلس شورای سالامی، فرمانداری، شهردار، فرماندهی سپاه، هنرمندان شهرستانی و استانی و علاقمندان در سالن غدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی محمودآباد برگزار شد.

دیگر خبرها

  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • هنر نمایشی ابزار‌ی برای انتقال موضوعات و مفاهیم به جامعه
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • آغاز مرحله استانی جشنواره ملی هنر‌های نمایشی در چهارمحال و بختیاری
  • شهرکرد میزبان نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان
  • یک اردیبهشت بی‌بدیل
  • «سه‌خواهر» و «مجلس توبه نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» روی صحنه مولوی رفتند
  • اعلام جدول اجرای عموم نمایش‌های منتخب خیابانی تئاتر رضوی
  • اجرای نمایش «جنگ و صلح» در جشنواره تئاتر «مونو دراما» تونس