Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-16@08:00:54 GMT

نباید از آثار روانی و اجتماعی کرونا غافل شویم

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۸۸۵۶

نباید از آثار روانی و اجتماعی کرونا غافل شویم

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران(ایسکانیوز)، مجتبی صدیقی امروز (چهارشنبه) در مراسم افتتاحیه کنگره ملی دانشگاه و کووید -۱۹ در دانشگاه صنعتی شریف گفت: بیماری کرونا آثار روانی و اجتماعی مختلفی بر آموزش و پژوهش در دانشگاه و زندگی دانشجویی دارد و این کنگره با حضور متخصصان روان‌شناسی و جامعه‌شناسی به بررسی این تاثیرات و راهکارهای مقابله با آن می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: پاندمی کرونا مانند هر بحران فراگیری، باعث ایجاد اضطراب و هراس در افراد می‌شود و برای کاهش آثار زیان‌بار آن نیازمند مداخله روان‌شناسان و مددکاران اجتماعی هستیم و در همین راستا مراکز مشاوره دانشگاه‌ها از نخستین روزهای ورود ویروس کرونا به کشور تا امروز، مشغول فعالیت جدی آموزشی و مشاوره‌ای بوده‌اند.

وی افزود: پیامدهای روحی و روانی کرونا بسیار گسترده و متنوع است و اضطراب ناشی از بیماری، خود بیمارانگاری افراد سالم، انواع وسواس و مشکلات قرنطینه از جمله آثار کووید -۱۹ هستند که این آثار، حمایت مشاوره‌ای از دانشجویان را ضروری می‌کند.

صدیقی با تاکید بر ضرورت تقویت مراکز مشاوره دانشگاه‌ها گفت: به‌زودی سند ملی سلامت روانی و اجتماعی دانشجویان در وزارت علوم تصویب می‌شود و با ابلاغ آن شاهد تقویت و رشد مراکز مشاوره خواهیم بود.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به دوری از محیط تحصیل و ضرورت آموزش غیرحضوری، اظهار امیدواری کرد با رفع این پاندمی، دانشجویان مجدداً بتوانند در دانشگاه حضور یابند و از مزایای کامل زندگی دانشجویی و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی بهره‌مند شوند.

وی تاکید کرد: در نیم‌سال پیش رو به دانشگاه‌ها توصیه شده است خدمات لازم را برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دارای رساله و پایان‌نامه فراهم کنند و واحدهای درسی عملی نیز حتی‌المقدور ارائه شود.
صدیقی گفت: تخمین زده می‌شود ۵.۳ درصد دانشجویان به کرونا مبتلا شده‌اند ولی آمار فوتی، خوشبختانه بسیار کم است و تلاش های مراکز بهداشت دانشگاه‌ها در غربالگری دانشجویان و نظارت بر بهداشت محیط در پیشگیری بسیار تعیین کننده بوده است.

دکتر صدیقی با اشاره به فعالیت مستمر مراکز مشاوره دانشگاه‌ها در ارزیابی سلامت روانی دانشجویان و طرح های مهمی مانند کارنامه سلامت و سامانه ایمنی و سلامت عنوان کرد: برگزاری کنگره ملی دانشگاه و کووید -۱۹ در راستای همین رویکرد علمی صورت گرفت و نتایج آن برای وزارت علوم مهم است.

دانشگاه‌ها در مقابله با کرونا موفق بوده اند

سرپرست دفتر و مشاوره سلامت سازمان امور دانشجویان در این کنگره اظهار کرد: مجموعه وزارت علوم و دانشگاه‌ها در پیشگیری و مقابله با شیوع کرونا عملکرد خوبی داشتند و آمار ابتلا دانشجویان به کرونا صرفاً حدود ۵.۳ درصد است.

صفاری نیا گفت: از نخستین روزهای مطرح شدن کرونا در ایران و بهمن ماه ۱۳۹۸، کارگروه مقابله با کرونا در حاشیه ۶۵ امین اجلاس معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها تشکیل شد و سازمان امور دانشجویان از پیشگامان مقابله با کرونا در کشور است. با بررسی یک جامعه آماری ۲۳۰ هزار نفری از دانشجویان مشخص شد ۵.۳ درصد دانشجویان به کرونا مبتلا شدند اغلب این دانشجویان در منازل بستری و تحت درمان بودند و حدود ۱۴۶ نفر نیز در بیمارستان بستری شدند.

وی با اشاره به آمار کشوری فوت ۵۷ هزار نفر بر اثر کرونا گفت: بخشی دانشجویان نیز در بیماری کرونا عزیزان خود را از دست دادند بنابراین باید در زمینه سوگ به دانشگاهیان خدمات آموزشی و مشاوره‌ای ارائه دهیم.
صفاری نیا افزود: مطالعات نشان می‌دهد پس از ابتلای افراد به کرونا تا ۹۰ روز بعد از آن ۲۳ درصد علائم روان‌شناختی در آنها دیده می‌شود. بنابراین سلامت روان مبتلایان و عامه مردم توسط این ویروس تحت تاثبر قرار می‌گیرد و میزان اضطراب، افسردگی و ترس‌های مردم افزایش می‌یابد. در این مدت ۹درصد خانواده دانشجویان هم به کرونا مبتلا شده‌اند.

سرپرست دفتر و مشاوره سلامت سازمان امور دانشجویان گفت: نوع مداخله مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان تا تیرماه ۹۹ آموزش آرامش شفقت، خود مراقبتی و آموزش سازگاری، مقابله با استرس و تاب‌آوری است و پس از کرونا نیز تمرکز بر آموزش دانشجویان در مدیریت بهتر حضور خود در فضای مجازی و سازگاری و انطباق پساکرونا است زیرا در ایام کرونا استفاده بیشتر از فضای مجازی به یک عادت تبدیل شده است.

وی از تعبیر زندگی درحباب به عنوان شرایط فاصله اجتماعی در ایام کرونا نام برد و گفت: اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه دانشجویان را بیشتر درک کنند و رویکرد حمایتی و همدلانه داشته باشند.

انتهای پیام/

زینب رجایی کد خبر: 1087824 برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا روان شناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا روان شناسی وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان امور دانشجویان دانشگاه ها مراکز مشاوره وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۸۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای سرمایه اجتماعی اهمیت قائل شویم و پیام رفتار آنها را دریابیم

 نشست شورای وحدت برای تحول اکنون با حضور اعضای این شورا و برخی نمایندگان راه یافته به دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از فهرست شورای وحدت در مجتمع فرهنگی آدینه تهران در حال برگزاری است.

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه امروز در کشور ما مسائل حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست به هم پیوسته است، اظهار داشت: از نظر داخلی وضع آشفته‌ای نداریم. میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی با وجود همه تلاش‌های دشمن و ناکارآمدی برخی مسئولان خوب بود.

وی ادامه داد: وقتی تعداد آرای باطله و سفید زیاد می‌شود باید پیام رای مردم را گرفت. مردم با این کار می‌گویند اصل نظام را قبول داریم، اما برخی کارگزاران را نه.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید برای سرمایه اجتماعی اهمیت قائل شویم و پیام رفتار آنها را دریابیم.

ذوالنوری با اشاره به اینکه مجلس یازدهم کار‌های خوبی داشته و قوانین خوبی تصویب کرده که مرتبط با زندگی مردم است، افزود: با این حال مردم نتیجه فعالیت‌های دولت و مجلس را به نحو محسوس در زندگی خود حس نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: در مجلس دهم و یازدهم تنها ۲۵ نفر جزو افرادی بودند که تخصص اقتصادی داشتند، من چندین مرتبه پیشنهاد دادم این افراد در جلسات صحن حضور نیابند و وقتشان را برای کمیسیون بگذارند و از اساتید اقتصاد دانشگاه‌ها استفاده کنیم تا برای برون رفت از وضعیت موجود چاره‌ای بیندیشیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: در حوزه بیرونی در گذشته می‌گفتند شاه ژاندارم آمریکا در منطقه است و این به معنی آن است که در واقع شاه حافظ منافع آمریکا در منطقه بود. اما امروز هیچ کس نمی‌تواند این انگ را به جمهوری اسلامی بزند که از یک قدرت خط می‌گیرد و تامین کننده منافع دیگران است. بلکه برعکس، ایده خاورمیانه بزرگ که دو محور داشت، یکی حذف جمهوری اسلامی و دیگری محوریت اسراییل در خاورمیانه، محقق نشد و اتفاقا جمهوری اسلامی است که تاثیرگذار است و در عراق، یمن، فلسطین، افغانستان، سوریه و لبنان اهداف آنها کاملا شکست خورد.

ذوالنوری با اشاره به معامله قرن، اظهار کرد: اگر ماجرای غزه اتفاق نمی‌افتاد و منافع کشور‌های عربی با اسراییل گره می‌خورد، برای همیشه آرمان فلسطین نابود می‌شد؛ بنابراین برای اینکه آرمان فلسطین حفظ شود لازم بود این هزینه داده شود.

وی اضافه کرد: تا پیش از وقایع اخیر اگر در کشور‌های غربی در مورد معامله قرن نظرسنجی می‌شد ۷۰ تا ۸۰ درصد رای مثبت می‌دادند، اما امروز کشور‌های غربی جرات ندارند علنا از رژیم صهیونیستی حمایت کنند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به مطالبی که این روز‌ها در جامعه مطرح است که چرا از رژیم صهیونیستی انتقام نمی‌گیریم و نیرو‌های مسلح را متهم می‌کنند که کوتاهی می‌کند، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی یک راه نجات دارد و آن درگیری مستقیم با جمهوری اسلامی است که بتواند در دنیا اجماع را به نفع خود بازگرداند.

ذوالنوری تصریح کرد: آنگونه که رهبر انقلاب فرمودند حماس هنوز ۲۰ درصد از توان خود را هم به میدان نیاورده، با اینحال جمهوری اسلامی حق انتقام را محفوظ می‌داند و زمان، مکان و هدف عملیات را خودش انتخاب می‌کند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در محاسبات خود اشتباه کرد، گفت: ما نمی‌خواهیم شروع کننده باشیم، اما اگر آنها شروع کنند جمله امام (ره) در مورد محو رژیم صهیونیستی محقق خواهد شد.

ذوالنوری در ادامه این نشست در پاسخ به نماینده منتخب مجلس دوازدهم درباره دفاع از برنامه هیات رئیسه گفت: من به وضعیت موجود هیأت رییسه به جدیت انتقاد دارم. مجلس اکنون نماینده محور نیست و اکنون تمام قدرت در ریاست و تمرکز بر معاونت است و باید تحول در این مسایل اتفاق بیفتد و قدرت به نمایندگان باز گردد.

وی در پاسخ به نماینده منتخب تهران درباره مطلع نبودن از دستورات رهبری درباره رژیم صهیونیستی و منفعل عمل کردن برخی نمایندگان گفت: حوزه فرمانده کل قوا با مقام معظم رهبری است و در راس امور رهبر مدبر و حکیم قرار دارند و نیرو‌های مسلح هم گوش به فرمان رهبر انقلاب هستند. تشخیص وتعیین در برخورد با رژیم صهیونیستی و دشمنان با رهبر معظم انقلاب اسلامی است که ایشان تمام منافع را در نظر می‌گیرند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآورشد: تردیدی نیست که جانمان را برای اجرای فرمان رهبری بدهیم. در برخورد با دشمنان پای منافع ملی است نه منافع افکار عمومی و مجلس نمی‌تواند در این زمینه فشار بیاورد، زیرا رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا با تشخیص و تدبیر در برخورد با دشمنان به ویژه رژیم صهیونیستی راهبرد‌های خود را اعمال می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • افسردگی شایع‌ترین اختلال روان/ تدوین پیش نویس سند سلامت روان
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر میزبان نخستین همایش بین‌المللی «زیستن باکیفیت»
  • ساختار مراکز مشاوره دانشگاه‌ها تغییر کرد
  • سال گذشته فرزندآوری در قم نیم درصد افزایش یافته‌است
  • میزان تاثیرات منفی اینستاگرام بر سلامت روان افراد
  • برگزاری نمایشگاه آثار هنری در دانشگاه اصفهان
  • اشتغال ۲ هزار دانشجو در دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اهواز / فارغ‌التحصیلان در مدارس سما جذب می‌شوند
  • تاثیرات باورنکردنی یوگا بر سلامت جسم و روح
  • سایه اجتماعی بودن بر روی بیماری‌های روانی و جسمی
  • برای سرمایه اجتماعی اهمیت قائل شویم و پیام رفتار آنها را دریابیم