Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - احتمال قابل سکونت بودن این ابرزمین خیلی کم است. تصور می‌شود که دمای سطج آن بیش از 1700 درجه سانتیگراد باشد. پژوهشگران آنچه می‌گویند یکی از قدیمیترین منظومه‌های سیاره‌ای کشف شده است را شناسایی کردند. این منظومه سیاره‌ای دارای یک سیاره سنگی با نام TOI-561b است که دور ستاره‌ای می‌چرخد که 10 میلیارد سال قدمت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن ستاره بیش از دو برابر مسن‌تر از خوردشید است، و پروژهشگران می‌گویند که این نشان می‌دهد که سیاره‌ها از آغازین روزهای پیداش کیهان در حال شکل‌گیری بوده‌اند.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، سایز TOI-561b حدود یک و نیم برابر زمین است و از این نظر یک ابرزمین به شمار می‌رود. یکی از جالبترین جنبه‌های این سیاره این است که سرعت حرکت انتقالی آن به دور ستاره‌اش فوق‌العاده سریع است: بیش از دو برابر زمین. دلیل سرعت انتقالی آن نزدیکی بسیار زیادش نسبت به ستاره‌اش است.
 
احتمال قابل سکونت بودن این ابرزمین خیلی کم است. تصور می‌شود که دمای سطج آن بیش از 1700 درجه سانتیگراد باشد. یک جنبه جالب دیگر این سیاره این است که چگالی آن به نسبت سایزش به طرز نامعمولی اندک است. با اینکه جرم آن حدود سه برابر جرم زمین است، ولی چگالیش تقریبا در حد زمین است. دانشمندان حدس می‌زنند که TOI-561b بسیار مسن است.
  
سیاره‌های مسن‌تر چگالی کمتری دارند که دلیل آن عناصر سنگین کمتری همچون فلزات است. عناصر سنگین درون ستاره‌ها با افزایش سنشان ایجاد می‌شوند و با انفجار تبدیل به یک ابرنواختر می‌شوند. انفجار ابرنواختر باعث توزیع عناصر به فضای اطرافشان می‌شود، و سیاره‌ها وقتی شکل می‌گیرند این عناصر را تجمیع می‌کنند. در اوائل پیداش کیهان، انفجارهای ستاره‌ای کمتری رخ داده بود، و نتیجه آن سیاره‌هایی بود که عناصر سنگین کمتری درون خود داشتند.  
 
TOI-561b قدیمت‌یرین سیاره سنگی کشف شده تاکنون است. لاورن وایس، پژوهشگر، گفت که وجود TOI-561b اثبات می‌کند که سایره‌های سنگی از تقریبا آغاز شکلگیری جهان هستی در 14 میلیارد سال پیش در حال شکلگیری بوده‌اند. این سیاره با استفاده از داده‌های برگرفته از ماموریت TESS  ناسا کشف شد و با استفاده از رصدخانه W.M. Keck در هاوایی تایید شد.
 
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: منظومه زمین کیهان فضا سیاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۰۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت جنجالی بلینگام در پایان ال‌کلاسیکو + عکس

جود بلینگام یک‌بار دیگر ستاره رئال مادرید برابر بارسلونا بود. او که در بازی رفت برابر این تیم توانسته بود با زدن دو گل باعث برتری رئال شود، دیشب در دقیقه ۹۱ گل سوم و پیروزی‌بخش رئال را زد تا تقریبا قهرمانی کهکشانی‌ها در لالیگا قطعی شود.

او روی پاس لوکاس واسکز و در شرایطی که کسی او را مهار نکرده بود، توپ را به زیبایی به طاق دروازه بارسا چسباند.

در پایان بازی جود نیز مثل دیگر بازیکنان رئال در زمین جشن گرفته بود و مشغول خوشحالی بود. در این بین یک حرکت ستاره انگلیسی جنجالی شد که به هیس دادن او به اندک هواداران بارسا حاضر در برنابئو مربوط بود.

به نظر می‌رسد او رو به جایگاه فوقانی برنابئو که در آن هواداران بارسا حضور داشتند، هیس نشان می‌دهد که این حرکت اصلا بازخورد خوبی در شبکه‌های اجتماعی و بین بارسایی‌ها نداشت. 

منبع: ورزش سه

tags # رئال مادرید ، جود بلینگام سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟
  • پرسپولیس نیازمند درخشش یک ستاره قدیمی
  • تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا
  • حرکت جنجالی بلینگام در پایان ال‌کلاسیکو + عکس
  • راز اختلاف سنی ۱.۵ میلیون ساله یک جفت ستاره مشخص شد
  • ملوان برای شکست سپاهان، ستاره کم داشت!
  • پرسپولیس با چهره متفاوت مقابل آلومینیوم
  • کشف ۱۰۳۱ سیارک جدید با ۳۷۰۰۰ تصویر تلسکوپ هابل
  • آیا سیاره‌ای کشف نشده در منظومه شمسی ما وجود دارد؟
  • شواهدی برای وجود سیاره نهم در منظومه شمسی