Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پیش بینی می‌شود که کادر درمان، جانبازان شیمیایی و معلولان تا ۲ ماه آینده واکسن کرونا بزنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در وبینار علمی که با موضوع واکسن کرونا و به همت بسیج دانشجویی دانشگاه بقیه الله برگزار شد، گفت: برای تولید انبوه واکسن 5 سال زمان نیاز است؛ اما تولید واکسن کرونا به دلیل اضطرار ظرف یک سال شروع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ما واکسن ایرانی کرونا را تایید کرده ایم و منتظر تایید who نمی مانیم، افزود: هفت واکسن ایرانی مرحله پیش بالینی را طی کرده اند و یک واکسن مشترک هم با کوبا در دست ساخت داریم. همچنین تولید این واکسن در واکسن سازی رازی، پاستور، دانشگاه بقیه الله و چند مجموعه دیگر در دست اقدام است.

قانعی با اشاره به اینکه مسائل فنی در ارتباط با واکسن بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا است و این ستاد تعین می کند که چه واکسنی تزریق شود، با این وجود رهبر معظم انقلاب سیاست های کلان را در این رابطه تعیین می کنند، افزود: امروز نام ایران در بین کشورهای سازنده واکسن کرونا قرار گرفته و ما در یونیسف به عنوان یک کشور واکسن ساز قلمداد شده ایم.

وی با بیان اینکه قیمت واکسن آکسفورد استرازنکا چهار یورو و فایزر 18 دلار است با این وجود یکی از ملاک های انتخاب واکسن قیمت آن است، افزود: یکی دیگر از ملاک ها برای خرید واکسن اثربخشی آن است که از این حیث اثربخشی واکسن آکسفورد استرازنکا 90 درصد بوده به همین دلیل اکثر پیش خریدها از این واکسن صورت گرفته است.

قانعی با اشاره به اینکه دولت ها واکسن ها را پیش از اینکه ساخته شوند خریداری کردند ولی این امکان برای ما فراهم نبود چون بضاعت آن را نداشتیم، بیان کرد: هفت میلیارد دوز واکسن پیش خریده شده است. با این وجود توزیع 10 درصد از واکسن های تولیدی به کواکس واگذار شده و ما نیز از کواکس واکسن خریده ایم. قابل ذکر است که با خرید واکسن از کواکس ما خودمان می توانیم نوع واکسن را تعیین کنیم.

وی تصریح کرد: حساسیت ما نسبت به واکسن کرونا به این دلیل است که واکسن های موجود بنابر اضطرار ظرف مدت یک سال تولید شده اند و این در حالی است که مراحل تولید واکسن 5 سال است از طرفی مسئله ای که وجود دارد این است که سازندگان واکسن نه تنها داده های کارآزمایی بالینی را در اختیار ما قرار نمی دهند؛ بلکه هیچ مسئولیتی را در قبال عوارض واکسن نمی پذیرند با این وجود ما خود باید حواسمان باشد که از چه کشورهایی واکسن می خریم.

وی با بیان اینکه ما در کمیته علمی واکسن کووید 19 سه هفته قبل از بیانات رهبر معظم انقلاب گفتیم که واکسن فایزر را نمی خواهیم چون هم زنجیره سرد آن را نداشتیم و هم آمریکا می خواست این واکسن را روی جمعیت ما تست کند، تصریح کرد: فرمولاسیون و دمای نگهداری واکسن فایزر پیچیده است. با این وجود آمریکا خود نیز نمی خواهد این واکسن را به همه مردم تزریق کند. از طرفی انگلیس هم از کشورهای مختلف واکسن خریداری کرده است. با این وجود اینطور نیست که کشورها فقط یک واکسن خریداری کنند.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه باید واکسنی را انتخاب کنیم که هم کمترین عارضه را داشته باشد و هم ما زنجیره سرد آن را داشته باشیم، گفت: واکسن کرونا از طریق واردات، تولید داخل و از طریق کواکس تامین می شود. البته در حال حاضر تولید واکسن MRNA نیز در دست اقدام است با این وجود ما نباید علیه واکسن های MRNA تبلیغ کنیم و بگوییم پایه و اساس این واکسن خراب است؛ مسئله ای که در این رابطه وجود دارد این است که ما به آمریکا بی اعتمادیم.

قانعی با بیان اینکه پیش بینی ما این است که واکسیناسیون کارکنان بهداشت درمان، جانبازان شیمایی و معلولین علیه ویروس کرونا تا 2 ماه آینده شروع شود، افزود: در فصل بهار و در فاز دوم واکسیناسیون نیز افراد بالای 65 سال و کارکنان بانک ها واکسینه می شوند. همچنین از مرداد تا آذر ماه کسانی که در مراکز تجمع هستند و بیماری زمینه ای دارند و در زمستان عموم مردم واکسن می زنند.

وی با اشاره به اینکه امروز تولید واکسن در کشورمان فقط به واکسن سازی رازی و پاستور محدود نمی شود به گونه ای که در حال حاضر 10 شرکت خصوصی در حال تولید واکسن کرونا هستند، افزود: ما 10 سال به مسئولان گفتیم که در کشور آزمایشگاه ایمنی سطح 3 می خواهیم اما کسی گوش نکرد با این وجود کرونا این فرصت را برای ما فراهم کرد و امروز 3 آزمایشگاه ایمنی سطح 3 در دست ساخت است.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه برخی کشورهای منطقه حاضر شدند فاز 3 آزمایش بالینی واکسن کرونا در این کشورها انجام شود و واکسن کرونا هم در اختیار آنها قرار بگیرد اما ما حاضر به انجام این کار نشدیم، گفت: ما با کوبا توافق کردیم پس از انجام فاز 3 آزمایش بالینی واکسن کرونا فن آوری تولید این واکسن وارد کشورمان شود ولی چین حاضر به انتقال فن آوری نشد به همین دلیل ما هم زیر بار فاز 3 آزمایش بالینی واکسن چینی نرفتیم.

قانعی با تاکید بر اینکه باید 70 درصد مردم را واکسینه کنیم وگرنه با شیب تند مرگ و میر مواجه می شویم، بیان کرد: یکی از اضطرارهای ما برای تامین واکسن، مرگ آدم ها و دیگری جهش ویروس است. از طرفی هم می دانیم که واکسن ها می توانند عوارض داشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مصطفی قانعی دانشگاه بقیه الله بسیج دانشجویی واکسن کرونا تولید واکسن واکسن کرونا واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۱۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کود و سم کم‌ضرر از پسماند نخلستان‌ها

آذرکافت یا پیرولیز (Pyrolysis) عنوان فرایندِ قرار دادن مواد در دمای بسیار بالا در جوهای نسبتاً بی‌اثر به منظور تسهیل تجزیه حرارتی آنها ست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قنبر ابراهیمی با مدرک دکتری تخصصی رشته صنایع چوب و کاغذ - سازه‌های چوبی از دانشگاه میشیگان و استاد دانشگاه تهران گفت: حجم سالانه برگ‌های هرس‌شده نخل خرما بسیار زیاد است و علاوه‌ بر آن تنه‌های افتاده نخل خرما، حجم عظیمی از پسماند را تشکیل می‌دهند که البته مورد بهره‌برداری مفیدی قرار نمی‌گیرند. یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد که پسماند نخلستان‌ها ماده خام مستعدی برای تولید فرآورده‌هاست اما هدف قراردادن این بهره‌برداری‌ها می‌تواند حاصلخیزی خاک نخلستان‌ها را تضعیف کند.

وی ادامه داد: با این‌ وجود از این پسماند می‌توان مایعی به دست آورد که دارای ظرفیت جایگزینی سموم شیمیایی حشره‌کش است که آفت‌کشی زیستی و بدون تأثیرات منفی شیمیایی در محیط‌ زیست است.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: از این پسماند می‌توان ماده جامدی به دست آورد که عناصر پایه حاصلخیزی خاک را در بردارد و در صورت استفاده به شکل کود در نخلستان‌ها، پویایی غنای خاک را در پی خواهد داشت.

ابراهیمی تصریح کرد: در این تحقیقات به دنبال آن بودیم که برنامه‌ای را ارائه دهیم تا ادوات استقرار فرایند پیرولیز مازاد نخلستان‌ها را در حد توان خرید کشاورزان از تعاونی‌ها در اختیارشان قرار دهد و با آموزش و تعلیمات اجرایی مختصر چگونگی به‌کارگیری آن، به کشاورزان کاری کنیم که در ایام بیکاری به این کار مشغول شوند. چرا که ایام بیکاری کشاورزان در سال به حدود ۷ ماه می‌رسد.

وی اضافه کرد: جایگزینی سموم شیمیایی مخرب محیط‌زیست در مبارزه با حشرات با نمونه تولید شده و استفاده از نتایج این تحقیق برای تولید کودی که به ارتقا و غنای حاصلخیزی خاک‌های زراعی کمک می‌کند، از جمله اهداف انجام این طرح بود.

این محقق و پژوهشگر در پایان خاطرنشان کرد: گرچه هدف اصلی این پژوهش، اعمال فرایند پیرولیز روی پسماند برگ و تنه نخل خرما در نخلستان‌های ایران و شناسایی موارد کاربرد سم و کود زیستی در کشاورزی بوده است، اما می‌توان از نتایج این تحقیق برای شناسایی روند بهره‌برداری از پسماند نخلستان‌های ایران بدون آسیب رساندن به محیط‌زیست نیز استفاده کرد.

استفاده از پسماند‌ها در عصر امروز امری واجب تلقی می‌شود که محققان را بر آن داشته است تا با تحقیقات گسترده، این موضوع را مورد توجه قرار دهند و برای رسیدن به آن بیش از پیش بکوشند. بنیاد ملی علم ایران هم به سبب نقش حمایتی خود، از طرح‌های تحقیقاتی پژوهشگران در این زمینه حمایت می‌کند.

 

دیگر خبرها

  • داروهایی که حافظه را ضعیف میکند
  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد/ آیا بارش‌های بهار، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • فعالیت دو مرکز تحقیقاتی و فناوری در حوزه تولید واکسن
  • حق پرستاری بهزیستی فروردین ۱۴۰۳ واریز شد | جزئیات واریز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی مستمری حق پرستاری
  • اجتماع دانشگاهیان علوم پزشکی شهرکرد در حمایت از پاسخ کوبنده سپاه علیه اسرائبل
  • تولید کود و سم کم‌ضرر از پسماند نخلستان‌ها