Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-24@06:09:52 GMT

افزایش ۲۲.۵درصدی مصرف گاز در کشور

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۵۲۵۰۵

صراط: مصرف گاز در ایران در سال‌های اخیر با توجه به توسعه شبکه گاز و همچنین افزایش تعداد مشترکان، افزایش داشته و هرسال نیز به میزان مصرف به ویژه در فصل زمستان افزوده می‌شود.

به گزارش ایرنا، امسال، اما چند اتفاق دست به دست هم داده تا رشد مصرفی که سالیانه ۲ درصد برآورد می‌شد، به بیش از ۲۲ درصد برسد.

مهمترین دلیل این افزایش مصرف، البته ویروس کرونا است که همه جهان را تحت تاثیر قرار داده و بخش‌های مختلف اقتصاد را نیز دستخوش تحول کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تاثیر کرونا بر مصرف گاز البته محدود به فصل زمستان نیست و حتی ترس از این ویروس باعث شد تا در تابستان نیز به دلیل افزایش شست‌و شو برای پیشگیری از بیماری، مصرف گاز بیشتر باشد.

اما این رشد مصرف در زمستان آنچنان زیاد بوده که باعث شده تا وزیر نفت از آن گلایه کند.

«بیژن زنگنه» با انتقاد از بد مصرفی گاز در کشور گفته بود که بازگذاشتن پنجره‌ها در منازل برای خروج ویروس کرونا، اتلاف انرژی را در پی داشته و همین موضوع باعث رشد مصرف گاز شده است.

زنگنه تاکید کرده که بازگذاشتن پنجره‌ها در خانه تاثیری در کنترل کرونا ندارد.

بدمصرفی گاز در بخش خانگی و تجاری سبب شده تا گازرسانی به نیروگاه‌ها و صنایع نیز محدود شود.

آمار‌های شرکت ملی گاز ایران نشان می‌دهد ایرانی‌ها در بخش خانگی و تجاری در حالی در ۱۰ روز نخست دی ماه امسال در مجموع بیش از ۶ میلیارد متر مکعب گاز مصرف کرده‌اند که این عدد در همین بازه زمانی طی سال گذشته، نزدیک به پنج میلیارد متر مکعب بوده است.

این اعداد نشان می‌دهد که به طور میانگین مصرف روزانه گاز در بخش خانگی و تجاری در سال جاری ۶۰۲.۷ میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با سال گذشته ۲۲.۵ درصد رشد مصرف را نشان می‌دهد.

این در شرایطی است که برخی روز‌ها این افزایش مصرف تا ۳۴ درصد نیز بالا رفته است.

رشد مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری همچنان در کشور بالا است. نگرانی‌ها آنجا بیشتر می‌شود که بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، سامانه بارشی از فردا در کشور فعال خواهد شد و کاهش دمای هشت تا ۲۰ درجه را به دنبال خواهد داشت. موضوعی که می‌تواند زنگ خطر مصرف گاز را در کشور دوباره به صدا در بیاورد.

هرچند بار‌ها اعلام شده اولویت وزارت نفت تامین گاز بخش خانگی در فصل زمستان است، اما ادامه این روند مصرف در سال‌های آینده ایران را برای تامین نیاز داخلی واردکننده گاز خواهد کرد.

این در شرایطی است که کاهش ۱۰ درصدی مصرف، نه فقط کشور را از واردات بی‌نیاز خواهد کرد بلکه فرصت استفاده از این حامل انرژی را در بخش‌های مختلف اقتصادی فراهم می‌آورد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: مصرف گاز گاز کرونا صراط بخش خانگی و تجاری رشد مصرف مصرف گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۲۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات از دست دادن آب بدن؛ چگونگی تأمین

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بدن انسان تقریباً 60 درصد تا 70درصد از وزن خود را از آب تشکیل داده است. این درصد ممکن است بسته به جنسیت، سن، وضعیت فیزیولوژیکی و مقدار چربی بدن انسان متغیر باشد. اما به طور کلی، می‌توان گفت که حدود 60 تا 70 درصد از بدن انسان از آب تشکیل شده است. آب در بدن برای حفظ عملکرد صحیح اعضا و سلامتی بسیار حائز اهمیت است و نقصان آن می‌تواند منجر به مشکلات جدی و خطرناک شود. بدن ما برای حفظ عملکرد صحیح و سلامتی نیاز به مقدار مناسبی از آب دارد. از دست دادن آب بدن به هر دلیلی می‌تواند منجر به مشکلات جدی و خطرناکی شود.

خطر از دست دادن آب بدن

خشکی و ناراحتی: کاهش آب بدن می‌تواند باعث خشکی پوست، لب‌ها و چشم‌ها شود و باعث ناراحتی و عدم راحتی شود.

اختلالات الکترولیتی: از دست دادن آب بدن ممکن است باعث اختلالات در سطح الکترولیت‌ها مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم شود که باعث عوارض جدی مانند فشار خون پایین، تشنج عضلات و حتی فشار خون بالا می‌شود.

کاهش عملکرد کلیه: کاهش آب بدن ممکن است باعث فشار زیاد بر روی کلیه‌ها شود و باعث کاهش عملکرد آنها شود.

خطر سوختگی: در صورت کاهش آب بدن، خطر سوختگی و حتی فروپاشی عضلات افزایش می‌یابد.

خطرات قلبی: کاهش حجم خون در بدن ممکن است باعث افزایش فشار خون و خطر بروز بیماری‌های قلبی-عروقی شود.

دلایل از دست آب بدن

عوامل زیر می‌توانند باعث از دست دادن آب بدن شوند:

فعالیت‌های ورزشی: ورزش‌های شدید و فعالیت‌های بدنی زیاد می‌توانند باعث تعریق و از دست دادن آب و الکترولیت‌های بدن شوند.

هوا و محیط: اقامت در محیط‌های گرم و خشک، تعریق بیشتر و از دست دادن آب بدن را افزایش می‌دهد. همچنین، استفاده از تجهیزات گرمایشی و تهویه مطبوع نیز می‌تواند باعث خشک شدن هوا و کاهش رطوبت محیط شود.

مصرف الکل: مصرف الکل می‌تواند باعث تحریک سیستم ادراری شود و باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن شود.

مصرف داروها: برخی داروها مانند دیورتیک‌ها، ضدالتهاب‌ها و ضد اضطراب‌ها می‌توانند باعث افزایش ادرار و کاهش آب بدن شوند.

بیماری‌ها: برخی بیماری‌ها مانند تب، اسهال و استفراغ می‌توانند باعث از دست دادن آب بدن شوند.

مصرف کافئین: مصرف زیاد کافئین مانند قهوه و چای سبز ممکن است باعث تحریک سیستم ادراری شود و باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن شود.

چگونگی تأمین آب

مصرف آب کافی برای بدن بسیار مهم است و می‌تواند از طریق مصرف مواد غذایی مختلف نیز تأمین شود. برخی از غذاهایی که حاوی آب زیادی هستند و می‌توانند به تأمین نیاز آب بدن کمک کنند عبارتند از:

میوه‌ها: میوه‌هایی مانند خرما، هندوانه، خیار، توت فرنگی، پرتقال، خرمالو، و انگور حاوی آب زیادی هستند و مصرف آنها می‌تواند به تأمین نیاز آب بدن کمک کند.

سبزیجات: سبزیجاتی مانند خیار، گوجه فرنگی، کدو، کاهو، و سلاد حاوی آب زیادی هستند و مصرف آنها نه تنها به تأمین آب بدن کمک می‌کند بلکه باعث افزایش مصرف ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز نیز می‌شود.

سوپ‌ها وآش‌ها : سوپ‌ها و حسپ‌های گرم مانند سوپ گوجه فرنگی، انواع آش سبزیجات نه تنها خوشمزه هستند بلکه به تأمین آب بدن نیز کمک می‌کنند.

دسرها: دسرهای شیرین مانند پودینگ، ژله، و فاکتوریل حاوی آب زیادی هستند و مصرف آنها همچنین به تأمین نیاز آب بدن کمک می‌کند.

محصولات لبنی: محصولات لبنی مانند دوغ، کفیر، و پنیر حاوی آب زیادی هستند و مصرف آنها نه تنها به تأمین آب بدن کمک می‌کند بلکه باعث تأمین نیاز بدن به پروتئین و کلسیم نیز می‌شود.

نوشیدنی‌ها و تأمین آب بدن

آب: بهترین و مهمترین شربت برای تأمین آب بدن انسان، آب است. مصرف مناسب آب در طول روز برای حفظ تعادل آبی در بدن بسیار مهم است.

نوشیدنی‌های الکترولیتی: نوشیدنی‌هایی مانند اسپرتز، گازداران، نوشابه‌های الکترولیتی و آب نارگیل می‌توانند به تأمین آب بدن کمک کنند، زیرا حاوی الکترولیت‌های مانند پتاسیم، سدیم و مغنزیم هستند.

شربت‌های گیاهی: شربت‌های گیاهی مثل چای سبز، چای آویشن، چای زنجبیل و آب لیمو ترش نیز می‌توانند به تأمین آب بدن کمک کنند.

شربت‌های میوه‌ای: شربت‌های تازه از میوه‌ها مانند آب هندوانه، آب هلو، آب خرما و آب پرتقال نیز منابع خوبی از آب و الکترولیت‌ها هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • خطرات از دست دادن آب بدن؛ چگونگی تأمین
  • قرص جی سی بهتره یا گلوریا
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم