Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: امیدوارم مردم نیز از نمایشگاه مجازی کتاب استقبال کنند اگرچه تبلیغات برای این نمایشگاه بسیار محدود انجام شده و بسیاری از اقشار و افراد در جامعه از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب اطلاعات چندانی ندارند.

هومان حسن پور در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب گفت: نمایشگاه مجازی کتاب برای اولین بار است در کشور برگزار می‌شود ناشران نیز برای جبران خسارت‌های ناشی از رکود كرونا درخواست داشتند تا در این رویداد فرهنگی جدید شرکت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: قبل از برگزاری نمایشگاه نمی‌توان در مورد تاثیر آن نظر داد، زیرا اجرا کردن یک برنامه فرهنگی نیازمند ساز و کار‌ها و بستر‌های فراوانی است و در عین حال می‌تواند مورد توجه و علاقه مخاطبان قرار گرفته و یا خلاف این امر رخ دهد به هر حال اجرای هر برنامه فرهنگی جدید قاعدتاً ایراداتی را ممکن است با خود به همراه داشته باشد، ولی با هر بار اجرای مجدد به رفع عیوب نیز پرداخته می‌شود و در نتیجه پس از چند سال شاهد عملکرد مطلوب یک برنامه فرهنگی خواهیم بود.

حسن پور پیرامون نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: بسیاری از کارشناسان و دست اندرکاران نمایشگاه مجازی کتاب طی چند ماه گذشته کاری بسیار فشرده را پیش رو داشتند، گفتگو با آنان و سخنانشان حاکی از این امر است که تلاش کرده‌اند طی برگزاری چندین نمایشگاه در شهرستان‌های مختلف به تست، آزمون و خطا‌های نمایشگاه مجازی کتاب پرداخته و توانسته اند آن را برطرف کنند این عمل بسیار ارزشمند است و امیدوارم که بتواند در عرصه عملی و نمایشگاهی به موفق دست یابد شكل گيرى نمایشگاهی فرهنگی با ساز و کار‌های فراوان تنها در طی ۴ ماه نیازمند برنامه ریزی دقیقی است و کاری بزرگ و ارزنده است. امیدوارم هیچگونه مشکلی برای ناشران و یا علاقمندانی که برای خرید و یا اطلاع از آخرین کتاب‌های منتشر شده مى خواهند وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی یکی از علل برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را کمک به کاهش ضرر‌های ناشران دانست واظهار کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب چندین هدف را با خود به همراه داشت که یکی از آن‌ها کمک به بهبود وضعیت ناشران و رفع بخشی از ضرر‌های آنان است در این راستا ناشران نیز از فروش کتاب در نمایشگاه مجازی کتاب استقبال کردند و تعداد زیادی از آنان در این نمایشگاه شرکت کردند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران پیرامون استقبال مردم از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب افزود: امیدوارم مردم نیز از نمایشگاه مجازی کتاب استقبال کنند اگرچه تبلیغات برای این نمایشگاه بسیار محدود انجام شده و بسیاری از اقشار و افراد در جامعه از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب اطلاعات چندانی ندارند.

***فضای اجتماعی جامعه هنوز آماده پذیرش نمایشگاه مجازی کتاب نیست

حسن پور نقش تیلیغات دربرگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را یکی از عوامل تاثیرگذار بر استقبال مردم دانست و تاکید کرد: تبلیغات همواره به عنوان بازوی قدرتمند برای حوزه فرهنگ و معرفی کتاب شناخته می‌شود هنگامی که تبلیغات به همراهی نمایشگاه مجازی کتاب نیاید نمی‌توان شاهد استقبال قابل توجه مخاطبان و علاقمندان از نمایشگاه مجازی کتاب بود لذا تبلیغات قطعاً باید همگام با زمینه سازی برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به آماده سازی اذهان عمومی جهت پذیرش و شرکت در نمایشگاه مجازی کتاب اقدام كرد لذا از آنجا که در سال‌های گذشته نمایشگاه فیزیکی کتاب در موعد خاصی برگزارشده بود و این رویداد در طی سالیان متمادی با همان سبک و سیاق برگزار می‌شد لذا بیشتر مردم از برگزاری آن اطلاع داشتند و خود را برای حضور در آن آماده می‌کردند من احساس می‌کنم فضای اجتماعی جامعه هنوز آماده پذیرش نمایشگاه مجازی کتاب نیست با این همه باید منتظر ماند و نتایج آن را پس از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب مورد بررسی و تحلیل قرار داد.

*** فضای حوزه نشر همچنان غبارآلود از رکود است

وی فضای حاکم بر حوزه نشر را مورد بررسی قرار داد و افزود: متاسفانه رکود همچنان در حوزه نشر شرایط را برای ادامه حیات بسیاری از ناشران و تولیدکنندگان کتاب سخت و دشوار کرده است با نگاهی به میزان تولیدات کتاب همچنین میزان فروش کتاب در کتابفروشی‌ها می‌توان فهمید که حجم ضرر و زیان‌های حوزه نشر بسیار زیاد بوده لذا کتاب زیادی در طی این مدت تولید نشده و فضای حوزه نشر همچنان غبارآلود از رکود است. دشواری‌هایی که شرایط اقتصادی کرونا بر ناشران تحمیل کرد و تعطیلی‌هایی که طی سال بر حوزه نشر و فروش کتاب تحمیل شد راه را برای برون رفت از چالش‌های موجود در حوزه نشر فراهم نکرد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۴۰ درصد ناشران ضرر‌های بسیار شدیدی کردند برخی نیز با چنگ و دندان تلاش دارند تا این دوره را پشت سر بگذارند تعدادی از ناشران نیز نتوانستند دشواری‌های اقتصادی را تاب بیاورند و منحل شدند با توجه به این موارد پیش بینی در مورد آینده نشر درابهام است، زیرا مسئله کاغذ همچنان لاینحل باقی مانده و تامین آن برای ماه‌های آینده با، اما و اگر‌های فراوانی روبروست حتی ناشران فعال و توانمند نیز در این شرایط به سختی می‌توانند روزگار بگذرانند.

حسن پور پیرامون وام‌های ارائه شده به ناشران خاطرنشان کرد: تسهیلات و کمک‌هایی که به ناشران انجام می‌شود تنها حکم یک مسکن را دارد که برای مدتی کوتاه می‌تواند بخشی از مشکلات آنان را حل کند وقتی صحبت از تولید به میان باشد وام‌ها تنها می‌توانند مشکلات را عقب بیاندازند و نمی‌توانند به حل چالش‌ها کمک کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات نمایشگاه مجازی کتاب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات نمایشگاه مجازی کتاب برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب حوزه نشر حسن پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۲۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نشر با حبس سرمایه رو به روست

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: ادبیات کودک و نوجوان هنگامی پدید آمد که بزرگسالان متوجه شدند کودکان و نوجوانان به سبب گنجایش‌های شناختی و ویژگی‌های رشدی خود آمادگی پذیرش متن‌های بزرگسال را ندارند و به متن‌هایی نیاز دارند که پاسخگوی دوره رشد و نیازهای آن‌ها باشد.

ژانر مورد اشاره، گونه‌های مختلفی دارد؛ از داستان‌های مصور تا داستان‌های فانتزی که امروزه از رایج‌ترین گونه‌ها در این حوزه است. شعر و ادبیات منظوم نیز زیرمجموعه دیگری از این ژانر است. همچنین افسانه‌های کهن گونه‌ای گسترده‌است که به فراوانی در اختیار این گروه سنی قرار می‌گیرد. بسیاری از نوشته‌هایی که کودکان می‌خوانند از جمله کتاب‌های درسی، کتاب‌های علمی‌آموزشی و دانش‌نامه‌ها از گونه‌های مختلف ادبیات غیرداستانی است. ایرج جهانشاهی با انتشار مجلات پیک و توران میرهادی همراه گروهی از متخصصان با انتشار فرهنگنامه کودک و نوجوان، ادبیات غیر داستانی کودک را در ایران رونق دادند.

این روزها فضای مجازی بخش زیادی از اوقات فراغت کودکان و نوجوان را دربرگرفته و ادبیات کودک و نوجوان هم برای خود ویترینی دارد اما...

برای بررسی وضع موجود ادبیات کودک و نوجوان، پرونده‌ای را در خبرگزاری مهر باز کردیم که قسمت اولش یک‌میزگرد با حضور محمد مهدی سید ناصری مدیرعامل انتشارات ذکر، زهرا یعقوبی عضو هیأت مدیره انجمن ناشران کودک و نوجوان و طاهره شاه محمدی نویسنده کتاب کودکان بود. قسمت دوم و سوم پرونده هم به گفت‌وگو با جمال الدین اکرمی، نویسنده، مترجم و تصویرگر ایرانی کتاب‌های کودک و نوجوان اختصاص داشت.

مطالبی که تا امروز در این پرونده منتشر شده‌اند، در پیوندهای زیر قابل دسترسی و مطالعه‌اند:

* «صنعت نشر در حوزه کودک‌ونوجوان نیاز به پوست‌اندازی دارد / ناشر طلا را تبدیل به مس می‌کند»

* «امروز ادبیات کودک و نوجوان نسبت به دهه‌های ۶۰ و ۷۰ افول داشته است»

* «پاستوریزه شدن کتب درسی بچه‌ها را به سمت کتاب داستانی می‌برد / مهم‌ترین تهدید امروز ادبیات»

* بی‌ثباتی بازار کاغذ گلوی ناشران را فشار می‌دهد / محدودیت‌های کاغذ داخلی برای چاپ کتاب چندرنگ

در چهارمین قسمت از پرونده «امروز ادبیات کودک و نوجوان»، حمیدرضا سیدناصری نایب رئیس هیأت مدیره انجمن ناشران کودک و نوجوان و مدیر انتشارات ذکر مهمان خبرگزاری مهر بود. در بخش اول این گفت‌وگو درباره مسائلی از جمله ممیزی‌های وزارت فرهننگ و ارشاد اسلامی، قیمت کاغذ، غلبه ترجمه بر تألیف در بازار کودک و نوجوان و ورود ابزار آلات جدید و الکترونیک در صنعت نشر به بحث پرداختیم.

در ادامه مشروح بخش آخر گفتگو با سیدناصری را می‌خوانیم؛

* آقای ناصری ویترین کتاب کودک و نوجوان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ببینید ویترین به معنای آن است که همه بتوانند به کتابفروشی ها دسترسی داشته باشند، یعنی شرایطی فراهم شود که کتابفروشی ها گسترش یابند. در طول این سال‌ها فروشگاه‌های بزرگی مانند شهر کتاب‌ها تأسیس شدند ولی کافی نیست همچنین ما به صورت تخصصی کتابفروشی و یا فروشگاهی مخصوص کتاب‌های کودک و نوجوان نداریم؛ بنابراین ما نیازمند فرایندی هستیم که همه کشور دسترسی به کتاب را داشته باشند و البته نهادهایی مانند شهرداری باید در این زمینه کمک کنند که در پاساژها حتماً یک کتابفروشی باشد و به نظرم یک کار در حد ملی باید انجام شود تا فضای فرهنگی در کشور ایجاد شود.

* نظرتان درباره جانمایی بخش کودک و نوجوان در نمایشگاه بین المللی کتاب چیست؟

خب نمایشگاه کتاب مشکلات خاص خود را دارد. همانطور که می‌دانید به اذعان مسؤولان برگزارکننده این رویداد فرهنگی مصلی برای نمایشگاه طراحی نشده است اما نسبت به شهر آفتاب بسیار مطلوب‌تر است چراکه در شهر آفتاب رفت و آمد سخت است و همانطور که دیدید امسال نیز نمایشگاه در همان مصلی باقی ماند چون دسترسی بهتری دارد. خوشبختانه جانمایی بخش کودک و نوجوان نیز در دست تشکل و انجمن ناشران کودک و نوجوان است که همه ناشران حوزه کودک و نوجوان را می‌شناسند و غرفه‌ها را در این بخش جانمایی می‌کنند.

* برداشته شدن معافیت مالیاتی ناشران را چطور ارزیابی می‌کنید؟

خب طبیعی است که برداشته شدن معافیت مالیاتی ناشران مشکلات را برای فعالیت در صنعت نشر بیشتر کرده است.

*یک سوال بدون تعارف! با همه مسائلی که گفتید آینده صنعت نشر را چگونه می‌بینید؟

صنعت نشر جزئی از اقتصاد کلان کشور است. من بارها از خودم سوال می‌کنم واقعاً یک ناشر اروپایی یا آسیایی مثل ما هر روز در حوزه کاغذ با یک قیمت جدید روبه رو هستند یا خیر؟ ما یکبار در ابتدای سال با ۲۰ درصد افزایش قیمت رو به رو هستیم و یک بار در پایان سال که درگیر تولیدات جدید برای نمایشگاه کتاب هستیم.

متأسفانه در صنعت نشر حبس سرمایه بسیار زیاد است ما باید همه مواد را نقد خریداری کنیم اما با مشکلات بسیار زیادی از قبیل گرانی، استهلاک دستگاه‌ها و غیره رو به رو هستیم. در حال حاضر نشر دو بخش بنگاه فرهنگی و اقتصادی دارد؛ ما اگر نویسنده، ناشر و تصویرگر خوب داشته باشیم و کتاب خوب تولید کنیم با مشکل فروش رو به رو هستیم که اینجا بحث اقتصادی درگیر این حوزه می‌شود اما ناشری که به صورت حرفه‌ای در صنعت نشر فعالیت می‌کند با همه مشکلات کنار می‌آید. با تمام این تفاسیر آینده صنعت نشر سخت است.

متأسفانه در صنعت نشر حبس سرمایه بسیار زیاد است ما باید همه مواد را نقد خریداری کنیم اما با مشکلات بسیار زیادی از قبیل گرانی، استهلاک دستگاه‌ها و غیره رو به رو هستیم

* به نظرتان اگر وعده‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کاغذ تحقق یابد چقدر مشکلات صنعت نشر حل می‌شود؟

تحقق وعده‌ها بسیار مهم است که متأسفانه به وضعیت اقتصادی بستگی دارد. شاید تعجب کنید اما به عنوان ناشر هرزمان با افزایش قیمت دلار مواجهه می‌شویم نگران ادامه کار هستیم. همانطور که گفتم ما تقریباً در پایان هر سال برای نمایشگاه کتاب فعالیت‌هایمان را انجام می‌دهیم اما با افزایش قیمت لحظه‌ای کاغذ کار در این حوزه بسیار سخت است چراکه باید دائماً تزریق پول صورت گیرد و بی ثباتی در این حوزه کار را روز به روز سخت‌تر می‌کند.

ما گاهی اوقات از تماس با تاجران کاغذ هم می‌ترسیم (با خنده)؛ چراکه هر لحظه با جهش قیمت روبه رو هستیم در هر صورت ما هم مثل همه مردم کشور منتظریم تا ببینم در آینده چه در انتظار حوزه کاغذ است.

* انجمن ناشران کودک و نوجوان برای بهبود ادبیات کودک و نوجوان چه اقداماتی انجام دادند؟

انجمن ناشران کودک و نوجوان به عنوان یک تشکل صنفی به همراه ناشرانی که عضو آن هستند تلاش می‌کنند صنعت نشر را در حوزه ادبیات کودک و نوجوان ارتقا دهند و شاید بگویند که ۷۰ تا ۸۰ درصد تولیدات کتاب کودک در حال حاضر توسط اعضای انجمن در حال تولید است، یعنی بخش وسیعی از تولیدات حوزه کودک توسط انجمن انجام می‌شود همچنین کارهای دیگری مانند برگزاری نمایشگاه کتاب در بخش کودک را بر عهده دارند.

در بخش دیگر فعالیت انجمن ناشران کودک و نوجوان مربوط به فعالیت‌های تخصصی می‌شود که شامل برگزاری دوره‌های آموزشی برای ناشران است. برای مثال اخیراً در حوزه ویراستاری، شعر و داستان یک کارگاه آموزشی برگزار شد و از ویراستاران دعوت شد تا در این دوره شرکت کنند. بنابراین به طور کلی انجمن تلاش می‌کند در حوزه صنفی کارهای فرهنگی را ارتقا دهد.

کد خبر 6079374 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه کتاب تهران از فردا
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه کتاب تهران
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای حضور در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران
  • صنعت نشر با حبس سرمایه رو به روست
  • شناخت جامعه هدف برای تولید محتوا اهمیت دارد
  • آغاز عملیات اجرائی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب
  • مصلی آماده میزبانی از نمایشگاه کتاب می‌شود
  • عملیات اجرایی آماده‌سازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب
  • عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد