Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود روی موش‌ها دریافته‌اند که حمله کروناویروس به مغز حتی با وجود بهبود یافتن ریه‌ها می‌تواند عوارض شدیدی را به همراه داشته باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران زیست‌شناسی "دانشگاه ایالتی جورجیا"(Georgia State University) در بررسی جدیدی دریافته‌اند که آلوده شدن مجاری بینی موش‌ها به کروناویروس، حمله سریع و شدید مغزی را در پی دارد که به بروز بیماری‌های شدید منجر می‌شود؛ حتی پس از آنکه ریه‌ها با موفقیت از ویروس پاک شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور "موکش کومار"(Mukesh Kumar)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: یافته‌های این پژوهش، برای درک دامنه وسیع نشانه‌ها و شدت بیماری در انسان‌های مبتلا به کووید-۱۹ پیامدهایی دارند.

وی افزود: فکر کردن به این که کووید-۱۹ چیزی بیش از یک بیماری تنفسی نیست، لزوما درست نخواهد بود. هنگامی که کروناویروس مغز را آلوده می‌کند، می‌تواند روی هر چیزی تاثیر بگذارد زیرا مغز، ریه‌ها، قلب و همه اندام‌های دیگر را کنترل می‌کند. مغز، یک اندام بسیار حساس و پردازنده مرکزی برای همه چیز به شمار می‌رود.

این پژوهش، میزان ویروس را در چندین اندام موش آلوده ارزیابی کرده است. یک گروه کنترل شده از موش‌ها، یک دوز از محلول نمکی استریل را در مجاری بینی دریافت کردند.

کومار گفت: در ابتدای همه‌گیری، پژوهش‌های صورت گرفته روی موش‌ها، بر ریه‌های این حیوانات متمرکز شدند و حمله کروناویروس به مغز را بررسی نکردند. کومار و گروهش دریافتند که میزان ویروس در ریه موش‌های آلوده، سه روز پس از آلودگی به اوج خود می‌رسد و سپس کاهش می‌یابد. با وجود این، در روزهای پنجم و ششم در مغز موش‌های مبتلا، مقادیر بالایی از ویروس عفونی یافت شد و این زمانی است که نشانه‌های بیماری شدید از جمله تنفس دشوار، گیجی و ضعف آشکار می‌شوند.

این پژوهش نشان داد که سطح ویروس در مغز، حدود ۱۰۰۰ برابر بیشتر از سایر اندام‌های بدن است.

کومار ادامه داد: یافته‌های این پژوهش می‌توانند توضیح دهند که چرا بیماری برخی از افراد مبتلا به کووید-۱۹ که به نظر می‌رسد در مسیر بهبودی هستند و عملکرد ریه آنها بهبود یافته است، به سرعت عود می‌کند و از دنیا می‌روند.

پژوهش کومار و سایر پژوهش‌ها نشان می‌دهد که شدت بیماری و انواع نشانه‌هایی که افراد گوناگون تجربه می‌کنند، نه تنها به میزان ویروسی که فرد در معرض آنها قرار می‌گیرد، بلکه به نحوه ورود آن به بدن وی نیز بستگی دارد.

به گفته کومار، مجاری بینی، مسیر مستقیم‌تری نسبت به دهان تا مغز فراهم می‌کنند. وی افزود: هنگامی که عفونت‌های ویروسی به مغز برسند، واکنش التهابی ایجاد می‌کنند که می‌تواند برای مدت نامحدودی ادامه پیدا کند و به آسیب مداوم منجر شود.

کومار گفت: مغز یکی از مناطقی است که ویروس دوست دارد در آن پنهان شود زیرا نمی‌تواند نوعی واکنش ایمنی ایجاد کند که ویروس‌ها از سایر قسمت‌های بدن پاک شوند. به همین دلیل است که ما شاهد بیماری شدید و همه این نشانه‌های متعدد مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، از دست دادن حس بویایی و چشایی هستیم.

به گفته کومار، بازماندگان کووید-۱۹ که عفونت به مغز آنها رسیده است نیز در آینده در معرض خطر افزایش مشکلات سلامتی از جمله بیماری‌های خود ایمنی، پارکینسون، ام‌اس و کاهش شناخت عمومی قرار می‌گیرند.

این پژوهش، در مجله "Viruses" به چاپ رسید.

لینک کوتاه: asriran.com/003DNL

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نشانه ها کووید ۱۹ موش ها ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۴۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند.

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور