Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد تومانی در رویداد سکوی پرتاب یزد، از رشد ۶.۴ درصد اکوسیستم استارتاپی کشور در شرایط تحریم‌های چند سال اخیر که بسیاری از بخش‌ها را با رشد منقی مواجه کرد، خبر داد.

«امیر ناظمی» در مراسم اختتامیه رویداد سرمایه‌گذاری سکوی پرتاب یزد که امروز در دانشگاه یزد برگزار شد، با اشاره به کسب و کارهای اینترنتی شکل گرفته در کشورمان طی سالهای اخیر، گفت: این اتفاقات زمانی تنها یک رویا بود ولی تیم‌های مانند همین استارتاپ‌های امروز، این رویاهای بزرگ را دنبال کردند و آنها را تحقق بخشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکوسیستم استارتاپی کشورمان در این چند سال که به دلیل اعمال تحریم‌های ظالمانه در بسیاری از حوزه‌ها شاهد رشد منفی بودیم، رشد مثبت ۶.۴ درصدی را تجربه کرده است.

ناظمی با اشاره به ظرفیت‌های فراوان اکوسیستم استارتاپی در کشورمان، علاوه بر انگیزه بالای فعالان این عرصه، فارغ بودن این حوزه از نگاه‌های بخشی را از رموز موفقیت این بخش خواند.

به گفته‌ی معاون وزیر، پویایی یک اکوسیستم این گونه است که ضمن تلاش برای تحقق رویاهای خود، همزمان رویاهای بزرگتر را در ذهن بپروراند.

وی عنوان کرد: رویداد دیروز و امروز یزد تنها ثبت‌نام ۳۰۰ تیم استارتاپی و سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد تومانی نبود بلکه نشان از وجود مجموعه همراهان بزرگی در استان با این حوزه دارد.

ناظمی گفت: اگر استاندار، شهردار و نمایندگان  و مسئولان یزد در این رویداد حضور یافتند در واقع یک نماد و بیانگر این است که چنین مجموعه‌ای در استان کاملاً طبیعی شکل گرفته نه مصنوعی و با تلاش خود توانسته امروز حامیان خود را جلب کند.

نمی‌توان مانع جریان نوآوری در کشور شد

«علی وحدت» رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در این نشست گفت: خوشبختانه در چند سال گذشته اتفاقات خوبی و قابل توجهی در حوزه‌هایی مانند تحول در زیرساخت‌های اینترنتی و تامین مالی با ایجاد ۵۰ صندوق پژوهش و فناوری و جذب سیستم بانکی به این حوزه صورت گرفته به طوری که طی سالهای اخیر شاهد رشد چندصد درصدی سرمایه صندوق‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و شتابدهنده هستیم.

وی با اشاره به سرویس دهی مناسب در حوزه استارتاپ‌ها در کشورمان، گفت: نمی‌توان جلوی این جریان را گرفت چرا که امروز دنیا نیز به سمت نوآوری در حرکت است و حتی در حوزه‌های اجتماعی شاهد مطرح شدن نوآوری‌های اجتماعی هستیم.

وحدت خواستار توسعه متوازن در استان یزد شد و بروز مشکلاتی مانند مهاجرت نخبگان از استان و جایگزینی افراد غیربومی جویای کار و مشکلات ناشی از آن را دلیل نامتوازن بودن این توسعه ذکر و ابراز امیدواری کرد که با جهت‌گیری مناسب در این حوزه و تحقق معرفی یزد به عنوان پایلوت اقتصاد دانش بنیان شاهد توسعه مناسب در استان باشیم.

لزوم شکل گیری گفتمان دانش‌بنیان در مسئولان

«محمدصالح جوکار» نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد، به پیشینه تاریخی شکل گیری و تحقق ایده‌های ناب در یزد اشاره کرد و گفت: یزدی‌ها و اصولاً مردمان کویر هیچگاه در برابر شرایط سخت اقلیمی سر فرود نیاوردند و با ایجاد فناوری‌های بومی مانند قنات و بادگیر، آسایش را برای زندگی خود به ارمغان آوردند.

وی یزد را سرآمد پرورش مشاهیر زیادی خواند و گفت: امروز نیز پرورش نخبگان در این خطه را در حالی شاهد هستیم که قدردان آن نیستیم و این در حالی است که در رژیم گذشته جوانان حق فکر کردن نداشتن و نهایت اختیارشان، مشارکت آنها در برنامه‌هایی بود که دیگران برایشان تدارک دیده بودند.

به گفته وی، البته الزامات و شرایط متفاوت امروز مانند تحریم‌ها نیز در حرکت جوانان کشورمان به سمت ایده پردازی و نبوغ برای رفع نیازهای جامعه موثر بوده است.

جوکار به نوآوری‌های جوانان در دوران دفاع مقدس نیز اشاره کرد و گفت: سامانه‌های موشکی امروز کشور نیز پایه‌گذاری شده از همان دوران دفاع مقدس است لذا امروز نیز باید به جوانان اعتماد  و آنها را حمایت کنیم.

نماینده یزد بر لزوم شکل گیری فکر و گفتمان فعالیت‌های دانش‌بنیان در مسئولان تاکید کرد و از این که در این رویداد، بانک‌ها، صنایع و معادن استان صنعتی معدنی یزد حضور ندارند، گلایه کرد و گفت: باید صندوق‌های پژوهش و فناوری در سطح کلان‌تری حمایت شود و از فرصت‌های جامانده در برنامه توسعه ششم در این راستا استفاده کنیم.

معرفی یزد به عنوان پایلوت اقتصاد دانش بنیان کشور

«محمدعلی طالبی» استاندار یزد هم در این مراسم گفت: در استان یزد به اتکای شاخص‌های علمی و فناوری و منابع انسانی توانستیم کمبود آب و افزایش آسیب های اجتماعی ناشی از نگاه تک بعدی در استان را

وی با بیان اینکه توسعه نوآوری را به عنوان رویکرد اصلی توسعه استان برگزیدیم، افزود: بر این اساس توانستیم گفتمان مشترکی را ایجاد کنیم ولی برای تداوم در این زمینه نیازمند حمایت نهادهای ملی هستیم.

طالبی با اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهور به یزد، گفت: این سفر باعث شد تا گفتمان و رویکرد رئیس جمهور به اقتصاد دانش بنیان پررنگ تر شود و در دستوری راه‌اندازی کارخانه‌های نوآوری را در کشور ابلاغ کردند که در برخی استانها هم راه اندازی شد.

وی در ادامه گفت: برنامه عملیاتی توسعه نظام نوآوری استان که اقدام مشترک دولت و بخش خصوصی است را تدوین، این همکاری را به دستگاه ها ابلاغ کردیم و تاکنون نتایج خوبی داشته است.

وی ایجاد مراکز نوآوری صنعتی در حوزه مواد غذایی، نساجی و کاشی و سرامیک را نقطه قوت برای استان دانست و گفت:مجوز اولین پهنه علم و فناوری کشور را برای استان یزد گرفتیم که به استقرار شرکت های پارک علم و فناوری یزد کمک خواهد کرد.

طالبی افزود: خودمان را به حمایت از استارت آپ‌ها و زیست بوم فناوری موظف می دانیم و بنا داریم یزد را به عنوان پایلوت اقتصاد دانش بنیان در کشور مطرح کنیم.

وی گفت: همراهی نمایندگان مجلس بسیار خوب است و در جلسه اخیر با فراکسیون اقتصاد دانش بنیان مجلس شورای اسلامی تصمیمات خوبی اتخاذ شد.

استاندار از برنامه‌ریزی برای تعریف جایزه اقتصاد دانش بنیان در یزد خبر داد و گفت: معتقد هستیم این جایزه می تواند در سطح ملی کاربرد داشته باشد.

یادآور می‌شود؛ رویداد سکوی پرتاب یزد با ثبت نام ۳۰۰ تیم همراه بودد که پس از غربالگری ۵۶ طرح به مرحله نهایی راه یافتند و در نهایت ۳۷ طرح موفق به جذب ۴۰ میلیارد تومان سرمایه شدند و علاوه بر این نیز در حاشیه رویداد ۱۵ میلیارد تومان توسط صندوق پروهش و فناوری استان سرمایه گذاری شد.

رویداد سرمایه گذاری سکوی پرتاب یزد اول و دوم بهمن ماه با حمایت کاروان استانی ۱۰۰ استارتاپ، صندوق پژوهش و فناوری استان یزد و پارک علم و فناوری یزد برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی معاون وزیر ارتباطات کاروان 100 استارتاپ يزد اکوسیستم استارتاپی اقتصاد دانش بنیان سکوی پرتاب یزد دانش بنیان سرمایه گذاری استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گرو مسیر تکنولوژی است 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکترمسعود ابراهیمی، معاون رئیس جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاری سازی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در نخستین گردهمایی مدیران مراکز نوآوری دانشگاهی و مراکز نوآوری پارک‌های علم و فناوری کل کشور که امروز صبح در کارخانه نوآوری امیدینو برگزار شد، گفت: دنیا مدت هاست از مدل‌های رشد اقتصادی مبتنی بر کار، صنایع و منابع گذشته است. اکنون رشد اقتصادی مبتنی بر افزایش بهره وری را تجربه می‌کند که از مسیر نوآوری‌ها رخ می‌دهد. 

وی افزود: اکنون گوشی‌های آیفون در بازار‌های خرده فروشی با قیمت هزار دلار یا بیشتر خرید و فروش می‌شود، قیمت قطعات داخل آن ۷۵ دلار است. مابقی ناشی از ارزش افزوده‌ای است که نوآوری‌ها ایجاد کرده اند.

وی گفت: صادرات شرکت لویی ویتون فرانسه در حوزه عطر نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار بود در صورتی که سال گذشته ما به زحمت ۲۰ میلیارد دلار نفت فروخته باشیم. با این نگاه از سال‌های یک تا دو دهه گذشته کشور نیز به واسطه فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری  وارد این فضا‌های مبتنی بر نوآوری شکل گرفته اند. امروز مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها، پارک‌های علم و فناوری از حجم برگشت پذیر گذشته اند و دیگر زمانی فرا رسیده که آنها را به سمت کیفی سازی و کیفیت بخشی سوق دهیم. 

وی تاکید کرد: مراکز نوآوری را می‌توان به عنوان اولین حلقه زنجیره در حوزه زیست بوم و فناوری نام ببریم. 

رئیس سازمان تجاری سازی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی طی ۴ دهه گذشته با رویکرد حل مساله در کشور شکل گرفته است و فعالیت‌های پرشماری در حوزه‌های مختلف را داشته است. پژوهشگاه رویان سنبل جهاددانشگاهی در حوزه سلول‌های بنیادی و درمان‌های ناباروری فعالیت دارد. در حوزه‌های فنی، مهندسی، کشاورزی و ... نیز دستاورد‌های فاخری مبتنی بر نیاز کشور انجام شده است.

وی عنوان کرد: جهاددانشگاهی مبتنی بر این تجربیات، سازمان تجاری سازی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان این نهاد شکل گرفته است تا تجارب جهانی و ملی ترکیب و به شکل موثرتر در زیست بوم نوآوری و فناوری بکار ببرد. در حال حاضر این مرکز علاوه بر سه پارک علم و فناوری، بیش از ۷۰ مرکز رشد و مراکز رشد و شتاب‌دهی در سطح کشور دارد. حدود ۱۷۰۰ صاحب ایده، تیم پژوهشی و شرکت‌های فناور و دانش بنیان در این زنجیره فعالیت دارند.

ابراهیمی عنوان کرد: جهاددانشگاهی تمام المان‌های یک زیست بوم نوآوری و فناوری را در خود جذب کرده است. دو مرکز بزرگ دانشگاه و ۱۵۰ گروه پژوهشی داریم. این سازمان به عنوان نهاد واسطه در این اکوسیستم قصد دارد این مراکز و گروه‌ها را به یکدیگر مرتبط سازد.

وی گفت: همکاری بین جهاددانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان وجود دارد. به واسطه این همکاری، کار ارزیابی مراکز نوآوری در سطح کشور به جهاددانشگاهی واگذار شده است. بر اساس این ارزیابی‌ها و شاخص ها، خدمات معاونت علمی‌و فناوری به مراکز نوآوری ارائه خواهد شد. در این مسیر تجربیات جهانی و داخلی را تطبیق خواهیم کرد. اکنون شاخص‌های آن استخراج شده و در حال تکامل است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گردهمایی مدیران مراکز نوآوری در کارخانه نوآوری امیدینو
  • مسلمی نائینی: ارائه آموزش‌های تخصصی، مهارتی و دانش‌بنیان توسط جهاددانشگاهی
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گرو مسیر تکنولوژی است 
  • پیشرفت‌های چشمگیر ایران در منطقه و جهان با کاربست های فناوری
  • دهقانی: زیست‌بوم دانش‌بنیان حامی سپاه درمسیر پیشرفت و اقتدار
  • زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت
  • حمایت معاونت علمی از انعکاس دستاورد‌های امیدآفرین دانش‌بنیان
  • حمایت معاونت علمی از انعکاس دستاورد‌های امیدآفرین دانش‌بنیان توسط دستگاه‌های اجرایی
  • گام مردم در کشاورزی هوشمند/ راه میان‌بر مردمی‌سازی فناوری باز شد
  • واحدهای صنعتی دانش بنیان چهارمحال و بختیاری، رشد ۲۸ درصدی داشته‌اند