Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه الزام شرکت‌ها به معرفی بازارگردان‌ها در مقطع کنونی می‌تواند موجب بهبود روند معاملات بورس شود، گفت: بهتر است این موضوع مدنظر قرار گیرد که برای سهام شرکت‌های بزرگ در بازار، تعداد بیشتری بازارگردان در نظر گرفته شود.

«رسول جاویدی» دیروز (چهارشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره افت شاخص بورس در معاملات بازار، اظهار داشت: پس از رشد تاریخی که شاخص بورس در چند ماه نخست سال تجربه کرد، قیمت بسیاری از سهام‌ها فاصله زیادی با ارزش ذاتی خود پیدا کرده بود، بنابراین ایجاد چنین اصلاح و افت‌های پرشتابی چندان دور از ذهن نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به رشد غافلگیرکننده نرخ سهام شرکت‌ها در چند ماه نخست امسال اشاره کرد و افزود: این موضوع ناشی از ورود نقدینگی بسیار زیاد در بازار بود که باعث تغییر روند بورس از مسیر اصلی خود شد.

به گفته جاویدی، فاصله بسیار زیاد ارزش روز شرکت‌ها با ارزش ذاتی خود سبب شد تا اصلاح و افت شاخص بورس با سرعتی بسیار زیاد ادامه پیدا کند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در بازار در کنار افت قیمت سهام شرکت‌ها شاهد اصلاح‌های سنگین شاخص بورس بودیم، ادامه‌داد: این افت و اصلاح‌های عمیق فقط در بازار سرمایه نبود، بلکه در دیگر بازارها شاهد وجود نوسان در معاملات بودیم.

وی خاطرنشان‌کرد: در چند روز گذشته افت قابل توجهی در بازار ارز انجام شد که در کنار آن طلا، سکه، مسکن و خودرو هم اصلاح قابل توجهی را تجربه کردند.

به گفته جاویدی، چنین اصلاح‌هایی در بازارهای مالی و سرمایه گذاری همیشه بوده و هست و فقط مختص به بازار سرمایه نیست.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه روند اصلاحی بازار همیشه تا زمان نزدیک شدن ارزش شرکت‌ها به ارزش ذاتی خود ادامه می‌یابد، اظهار داشت: در مقطع کنونی، افت ایجاد شده در بسیای از شرکت ها هیجانی است و ریسک چندانی آنها را تهدید نمی‌کند.

وی خاطرنشان‌کرد: همان‌طور که گفته شد در زمان هیجانات بازار، زمانی که معاملات بازار مثبت است ارزش بازار شرکت‌ها بیشتر از ارزش ذاتی آنها می‌شود، این موضوع در زمان افت بازار برعکس خواهد بود، بدین معنی که ارزش بازار شرکت‌ها ممکن است از ارزش ذاتی آنها کمتر شود.

جاویدی ادامه‌داد: به همین دلیل توصیه ما به سهامداران و سرمایه‌گذاران این است که از دانش کافی نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس برخوردار باشند، زیرا با توجه به اینکه بخشی از پول و سرمایه خود را وارد بازار می کنند انتظار می‌رود تا با علم و آگاهی وارد بازار شوند و آموزش‌های حداقلی را از این بازار داشته باشند.

وی گفت: در زمان افت ارزش سهام بسیاری از شرکت‌ها به کمتر از ارزش ذاتی خود، توصیه ما به سهامداران خرید و سرمایه‌گذاری در این سهم‌ها است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان‌کرد: سهامداران باید با دید زمانی مناسب اقدام به سرمایه‌گذاری و نگهداری از سهام خود در بازار کنند و به هیچ عنوان نباید با نگاه کوتاه مدت وارد این بازار شده و به دنبال کسب بازدهی‌های معقول از این بازار باشند.

وی تاکید کرد: افت‌های اخیر بازار و نیز بهبود وضعیت فروش بسیاری از بازارها منجر به ارزندگی برخی از سهام‌ها در بازار شده است، اما با توجه به رفتار هیجانی سهامداران همچنان شاهد کاهش قیمت در سهام شرکت‌ها هستیم، بنابراین به سرمایه گذاران و سهام‌داران توصیه می‌شود تا در سهام این شرکت‌ها سهامداری کنند و دست از رفتار و فروش‌های هیجانی در بازار بردارند.

جاویدی به اقدامات تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس اشاره کرد و افزود: فعالیت درست بازارگردان‌ها می‌تواند در بهبود روند معاملات بورس، کاهش هیجان و افت‌های ایجاد شده در بازار تاثیرگذار باشد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، مشخص شدن بازارگردان برای هر نماد و چگونگی فعالیت آنها می‌تواند به نقدشوندگی بهتر در این سهام کمک کند.

وی با بیان اینکه الزام شرکت‌ها به معرفی بازارگردان‌ها در مقطع کنونی می‌تواند سبب بهبود روند معاملات بورس شود، افزود: باید این موضوع را مدنظر قرار داد که برای سهام بزرگ شرکت ها باید تعداد بیشتری بازارگردان و برای شرکت های کوچکتر تعداد کمتری را اختصاص داد.

جاویدی اظهار داشت: تعداد بازارگردان ها برای شرکت ها باید مدنظر قرار گیرد، زیرا مشاهده شده که برای برخی از شرکت های بزرگ فقط از یک یا دو بازارگردان استفاده شده است به همین دلیل شاهد تاثیر چندانی در فعالیت این بازارگردان ها نمی توانیم باشیم.

این کارشناسان بازار سرمایه توصیه‌کرد تا نظارت مناسب توسط متولیان بازار به فعالیت بازارگردان ها انجام شود تا آنها هم بتوانند نقش خود را ایفا و زمینه بازگشت روند صعودی به بورس را فراهم کنند.

برچسب ها: بازار سرمایه ، بورس ، سهامداران لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000LyL

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس سهامداران کارشناس بازار سرمایه بهبود روند معاملات بورس بازارگردان ها سرمایه گذاری سهام شرکت ها شرکت ها شاخص بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۹۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس در راه تصرف تاج و تخت؟

رشد خزنده نرخ دلار در سامانه نیما آغاز شده و با وجود انتقاداتی که روز گذشته در صحن علنی مجلس توسط رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به فرزین شد، افزایش رسمی این نرخ نزدیک‌تر از همیشه به‌نظر می‌رسد.

به گزارش دنیای اقتصاد، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند با افزایش نرخ دلار نیما، روند بازار سهام تا انتهای سال صعودی خواهد بود. بورس که بعد از فروکش‌کردن ریسک‌های سیاسی روند روبه‌رشدی دارد و اردیبهشت سبزی را می‌گذراند در سومین روز معاملاتی دومین ماه سال نیز صعودی بود.

در روزی که لیدر‌های بازار در حال استراحت بودند تقاضا برای سهام کوچک بهتر بود، به‌طوری‌که در بازار روز گذشته شاهد ورود ۷۹‌ میلیارد‌ تومان نقدینگی حقیقی به نماد‌هایی با ارزش بازار کمتر از ۴۰‌هزار میلیارد‌تومان و خروج ۲۴‌ میلیارد‌ تومان از نماد‌های با ارزش بازار بیش از ۴۰‌ هزار میلیارد‌ تومان بودیم. از طرفی با تصویب یک فوریت طرح اصلاح بند‌مالیاتی بودجه به‌نظر می‌رسد تمامی احتمالات مثبت برای بورس ۱۴۰۳ در جریان باشد.

بانک‌مرکزی در تقابل با صادرکننده

علیرضا تاجبر، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: بعد از اتفاقات سیاسی شاهد تغییر کامل شرایط بازار بودیم و یک جو صعودی بر بورس حاکم شد، اما روز گذشته و روز قبل‌تر از آن شاهد عرضه‌های گسترده‌ای بودیم که مقداری ترس را به بازار تزریق کرد، اما بازار سرمایه پارامتر‌های اقتصادی و بنیادی خوبی از جمله افزایش نرخ ارز و افزایش نرخ فروش دارد، ولی سرمایه‌گذاران باید مطمئن شوند که دیدگاه دولت نسبت به بازار مثبت است، موضوعی که در سال‌های اخیر آن را ندیده‌اند.

وی ادامه‌داد: به‌نظر می‌رسد در حال‌حاضر بزرگ‌ترین محرک بازار بحث نرخ نیما است. اینکه این نرخ چقدر افزایش پیدا می‌کند در روند بازار اثرگذار است. علاوه‌بر آن تعیین‌تکلیف ریسک‌های تحمیل‌شده مانند ریسک مالیات اخیر و ریسک قیمت‌گذاری دستوری و تامین مالی دولت از بازار سرمایه نیز بسیار برای بورس مهم است و چنانچه این سه ریسک حل شود، در کنار افزایش نرخ ارزی که انتظار می‌رود رخ دهد، تداوم روند صعودی تا پایان سال را در بازار ایجاد می‌کند.

تاجبر ادامه داد: در حال‌حاضر اختلاف نرخ دلار نیما و نرخ دلار در بازار آزاد به حدی است که واقعا در حق تولیدکننده و صادرکننده اجحاف می‌شود. سیاست بانک‌مرکزی به‌جای اینکه از تولید و صادرات حمایت کند از واردکننده‌ها حمایت می‌کند، بنابراین به‌نظر من این روال به طول نمی‌انجامد و بانک‌مرکزی یا به آرامی و یا در یک وعده نرخ نیما را اصلاح خواهد کرد.

این تحلیلگر افزود: از طرف دیگر خیلی از عرضه‌کنندگان در بورس‌کالا در عرضه‌های یک ماه اخیر خود به نرخ بازار آزاد نزدیک شده‌اند و این هم سیگنال مثبتی برای بازار است، بنابراین پیش‌بینی من این است که نرخ نیما به‌زودی تغییر کند و بانک‌مرکزی به این موضوع تن دهد. شاخص بورس همواره همبستگی زیادی با دلار داشته و امسال هم دوباره می‌توانیم شاهد این همبستگی باشیم.

رشد دلار نیما، به‌زودی

ابراهیم سماوی، دیگر تحلیلگر بازار سرمایه نیز با اشاره به اینکه بازارسرمایه به‌رغم اینکه در فروردین روز‌های سخت و خاصی را به‌دلیل ریسک‌های ناشی از مسائل سیاسی تحمل کرده، پس از اینکه سایه این ریسک‌ها از سر بازار کم شد اردیبهشت خوب و پرتقاضایی را شروع کرد، گفت: بعد از مدت‌ها شاهد ورود نقدینگی حقیقی‌ها به صندوق‌های سهامی و سهام در بورس و فرابورس بودیم که نشان می‌دهد اقبال وجود دارد. در ادامه ما شاهد حرف‌هایی در چند مورد هستیم که احتمال محقق‌شدن آن‌ها بسیار بالاست. یکی از آن‌ها بحث مالیاتی است که بر اساس آنچه در بودجه آورده‌شده، قرار است از سود تقسیمی شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بگیرند، اما قرار است این بند اصلاح شود. رئیس مجلس شورای‌اسلامی در مورد تخفیف مالیاتی برای شرکت‌های بورسی نیز صحبت کرده و باید منتظر باشیم این موارد در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شود و احتمال اینکه تصویب شود، وجود دارد که در این‌صورت محرک خوبی برای بازار سرمایه خواهد بود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با فاصله بیش از ۵۰‌درصدی بین نرخ دلار نیما و نرخ دلار در بازار آزاد نرخ نیما رشد‌های بسیار کوچکی را به‌صورت خزنده آغاز کرده‌است، البته که این رشد‌ها کافی نیست و به‌نظر می‌رسد با توجه به انتقاداتی که در صحن علنی مجلس در مورد عملکرد بانک‌مرکزی مطرح شد، اصلاح نرخ نیما به‌زودی رخ دهد که احتمالا این نرخ تا ۴۸‌هزار‌ تومان افزایش پیدا می‌کند و اثر اهرمی بر سود خالص شرکت‌ها خواهد داشت.

سماوی ادامه داد: همچنین اواخر اردیبهشت موعد ارائه صورت‌های مالی شرکت‌ها است و بسیاری از شرکت‌ها صورت‌های مالی خود را در سایت کدال ارائه می‌کنند. برآورد می‌شود P/E بازار بین یک تا ۱.۵ واحد کاهش پیدا کند. از سوی دیگر با توجه به اینکه بازار سرمایه در این مدت از بازار‌های موازی جا مانده می‌تواند این جاماندگی را جبران کند. همچنین انتظار داریم همان‌طور که بسیاری از خودرویی‌ها مجوز افزایش نرخ خود را گرفتند، سایر صنایع‌ریالی هم مانند سنوات گذشته مجوز خود را بگیرند که این مورد هم محرک خوبی خواهد بود. به‌طور کلی در صورت تحقق این موارد و عدم‌تحمیل ریسک سیستماتیک مجدد، اردیبهشت سبزی را برای بورس متصور هستم.

بورس نیازمند تداوم رشد ارزش معاملات

مهدی ساسانی، تحلیلگر بازار سرمایه نیز با اشاره به اینکه بازار سهام در هفته آخر فروردین ماه با توجه به اتفاقات سیاسی که بیرون از مرز‌های ایران رخ‌داد شرایط خاصی به خود گرفت، گفت: با کاهش دامنه‌نوسان به یک‌درصد توانستیم فشار فروش‌هایی که حاصل ترس از احتمال افزایش تنش‌های نظامی بود را کنترل کنیم. با فروکش کردن شرایط خاص سیاسی شنبه این هفته بازار مجددا با تقاضا همراه شد و صندوق تثبیت که هفته گذشته مبالغ زیادی را صرف خرید سهام در بازار سرمایه کردند، روز‌های شنبه و یکشنبه با توجه به تقاضایی که به بازار تزریق شد، شاهد رشد قیمت‌ها بودیم و این صندوق در طرف فروش نقش پررنگ‌تری را ایفا کرد.

این تحلیلگر گفت: شیب بازار از ابتدای سال‌۱۴۰۳ به سمت بالا بوده و با هر فراز و فرودی توانسته اعداد بالاتری را ببیند.

مشخص است رشد شاخص الزاما منجر به رشد قیمت سهام پرتفوی سهامداران نشده و این موضوع باعث ناراحتی بسیاری از فعالان بازار شده؛ چرا که تقاضایی که ایجاد می‌شود تنها بر روی چند نماد شاخص‌ساز است که باعث رشد چند ۱۰ هزار‌ واحدی شاخص‌کل در یک روز می‌شود و در طرف مقابل سایر نماد‌ها رشد زیادی را تجربه نکردند و هنوز برخی از آن‌ها فاصله بسیار زیادی با سقف اردیبهشت سال‌گذشته و حتی مرداد ۹۹ دارند.

ساسانی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد در روز‌های آینده شاهد ثبات بخشی به شرایط شاخص‌کل باشیم و این به سایر نماد‌ها و گروه‌های کوچک‌تر فرصت می‌دهد که بتوانند بخشی از عقب‌ماندگی خود را با رشدی که انجام می‌دهند، جبران کنند و این می‌تواند باعث جذب نقدینگی در بازار سرمایه و حفظ ارزش معاملات در محدوده‌های فعلی شود. یکی از مولفه‌هایی که می‌تواند بازار سرمایه را صعودی نگه دارد ارزش معاملات است، در دو روز گذشته ما شاهد معاملات بالای ۶ و ۷ همت بودیم و این نشان می‌دهد اگر بتوانیم ارزش معاملات را در این محدوده‌ها نگه داریم، می‌توانیم اعتماد را بار دیگر به سهامداران برگردانیم.

دیگر خبرها

  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بیانیه شماره یک مالک جدید استقلال/ پتروشیمی خلیج فارس اعلام وضعیت کرد!
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس
  • ۲۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه تزریق شد
  • صعود انفجاری بورس ، سقوط دلار | وقت خرید کدام سهم است؟