Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله «قربانعلی دری‌نجف‌آبادی» پنجشنبه شب در نشست اقتصاد مقاومتی استان مرکزی که با حضور اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در اراک برگزار شد، افزود: توسعه صنعت در کشور نیازمند تحقیقات کاربردی و بنیادی است و حمایت از برنامه‌های دانش‌بنیان نیز از دیگر ضروریات است.

وی اظهار: مهارت‌آموزی از دیگر برنامه‌های مهم است که باید در دستور کار و برنامه‌های اولویت‌دار قرار گیرد زیرا اقتصاد سنتی جوابگوی نیاز امروز کشور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: مدیریت منابع ارزی و ریالی از دیگر موارد مهم و کلیدی در بخش صنعت و تولید است که باید حمایت‌های این بخش تنها در تولیدات واقعی صورت گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اضافه کرد: آب یکی از نیازهای حیاتی در بخش صنعت و تولید است و کشور و استان مرکزی در این راستا با چالش‌های زیادی همراه است که نیاز است مدیریت مصرف آبد به صورت ویژه رصد شود.

آیت الله دری‌نجف‌آبادی عنوان کرد: اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی باید قوانین مرتبط با این حوزه را اصلاح کنند و به سمت تسهیل و روان کردن قوانین حرکت کنند و  انتظار است مجلس نگاه ویژه به بودجه ۱۴۰۰ داشته باشد. 

وی بیان کرد: چیدمان دولت جدید آمریکا از افراد دوره اوباما و افرادی است که در تحریم‌ها علیه ایران نقش داشته‌اند و حاکمیت هیچ دولتی از آمریکا برای ایران تفاوتی ندارد زیرا جمهوری اسلامی از ابتدا تاکنون مسیر خود را با قدرت در پیش گرفته و جزو یکی از کشورهای مطرح و موفق در دنیا است.

سفرهای استانی اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی نیز در این نشست گفت: مشاهده مشکلات صنایع از سوی اعضای کمیسیون صنایع و معادن، نقش موثری در تصمیم‌گیری ها برای گره‌گشایی از مشکلات این واحدها دارد و این استان به عنوان مقصد  اولین سفر استانی این نمایندگان انتحاب شد.

«علیرضا نظری» افزود: استان مرکزی پایتخت صنعتی ایران است و در این استان صنایع مادر تخصصی زیادی وجود دارد که فعالیت بسیاری از واحدهای تولیدی وابسته به فعالیت آنها است.

وی بیان کرد: در سفر  ۲ روزه اعضای کمیسیون صنایع و معادن به استان مرکزی، از ۱۹ واحد تولیدی و صنعتی مهم و دارای مشکل این استان بازدید شد.

نظری اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب تاکید بسیار بر نظارت‌ها و سرکشی‌های میدانی دارند و امید است این سفر منشاء خیری برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و اقتصادی استان مرکزی و کشور باشد.

کمیسیون صنایع مجلس به دنبال اصلاح امور مربوطه است

نماینده مردم دلیجان و محلات در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: رویکرد کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در این دوره مثبت است و این کمیسیون به صورت جدی در بحث فولاد، خودرو، معدن و پتروشیمی ورود پیدا کرده است و به دنبال اصلاح امور مربوطه است

حجت‌الاسلام « علیرضا سلیمی» با بیان اینکه نظام تعرفه در کشور باید اصلاح شود و حذف رانت ها نیز از ضروریات ویژه است، اظهار داشت: نیاز است در کمیسیون صنایع مجلس معضل سیستم بانکی، استفاده نکردن از ظرفیت‌های موجود و نگاه نادرست به بخش خصوصی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی گفت: تهیه نقشه آمایش صنعت نیز از دیگر ضروریات است که باید در دستور کار قرار گیرد.

پنج درصد از ارزش افزوده کشور در استان مرکزی ایجاد می‌شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز با بیان اینکه پنج درصد از ارزش افزوده کشور در استان مرکزی ایجاد می‌شود، گفت: ۸۷۶ طرح صنعتی در استان مرکزی وجود دارد که ۴۵۷ طرح آن دارای پیشرفت بالای ۶۰ درصد است که سرمایه گذاری آنها ۶۰ هزار میلیارد ریال است و با افتتاح این واحدها، ۱۷ هزار شغل در استان مرکزی ایجاد می‌شود.

« سعید جعفری » افزود: این استان با ۲ درصد مساحت و ۲ درصد جمعیت، رتبه ۱۴ مساحت و رتبه ۱۹ جمعیت کشور را داراست و ۲ هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی در استان وجود دارد که حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری این واحدها است و ۱۰۶ هزار نفر در آنها اشتغال دارند.

وی تصریح کرد: هشت واحد صنعتی دارای پروانه و مجوز با تولید سالانه ۱۷۷ میلیون ماسک در استان مرکزی وجود دارد و چند واحد در حال اخذ مجوز هستند که با فعالیت آنها تولید ماسک سالانه استان به ۷۰۰ میلیون  می‌رسد.

وی بیان کرد: پنج هزار و ۷۰۰ تن  الکل استان مرکزی در هفت واحد تولید کننده مواد ضدعفونی استان تولید شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: ۲۴۸ پروانه اکتشاف فعال در این استان وجود دارد و ۳۸ ماده معدنی در استان مرکزی  استخراج دارد.

جعفری بیان کرد: استان مرکزی از نظر تنوع موادمعدنی جزو استان‌های مهم در کشور است و حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر در این بخش فعالیت دارند.

وی اظهار داشت: استان مرکزی از سال ۹۵ تا ۹ ماهه امسال، توفیقات خوبی در اخذ حقوق دولتی معادن داشته است به طوری که پارسال ۷۹۰ میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان اخذ شد و در ۹ ماهه امسال این رقم به یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

اجرای نامناسب اصل ۴۴ قانون اساسی

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم در این نشست گفت: اجرای نامناسب اصل ۴۴ قانون اساسی، موجبنابودی صنایع مادر تخصص شده است.

« ناصر بیگی» افزود: اهلیت در واگذاری‌ها دیده نشده و صنایع استان مرکزی در اثر غفلت در واگذاری‌ها امروز به چه شرایطی نامناسبی رسیده‌اند.

وی بیان کرد: از این پس هم امکان دارد که این واگذاری‌ها صورت گیرد و نیاز است کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی برای واگذاری‌ها چاره اندیشی کند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: نیاز است کمیته‌ای برای رفع مشکلات واحدهایی که به غلط واگذار شده اند، تشکیل شود.

بیگی تصریح کرد: حق تولیدکنندگان در کشور در حال ضایع شدن است و آنچه موجب این ظلم شده، قوانین دارای اشکال است.

وی اظهار داشت: خاموشی‌هایی در روزهای اخیر در صنایع و معابر رخ داده که نیاز است رفع آنها مورد توجه قرار گیرد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: اگر مشکل قطعی برق در کشور وجود دارد، چرا مجوز ارز دیجیتال داده شده، با این وضعیت مشکل قطعی برق در تابستان چگونه خواهد بود؟

دادستان اراک هم در ادامه این نشست گفت: استان مرکزی با وجود صنایع زیاد، نقش محوری در تولید، صنعت، درآمد و اقتصاد مقاومتی دارد.

« عباس قاسمی» افزود: استان مرکزی با وجود پایتخت صنعتی ایران در تخصیص اعتبارات و آبادانی جزو استان‌های محروم است.

وی بیان کرد: یکی از معضلات فعلی شهر اراک بحث آلودگی هوا است و نمی‌توان صنایع را تعطیل کرد اما این بخش در بحث پرداخت عوارض آلایندگی حق خود را به خوبی ادا نکرده‌اند.

دادستان اراک ادامه داد: اصل ۴۴ اصل مترقی قانون اساسی است اما این قانون به خوبی اجرا نشده است.

قاسمی اظهار داشت: اگر این اصل به خوبی اجرا شده بود، مشکلات برای شرکت هپکو و آذراب و سایر شرکت‌ها رخ نمی داد.

مشکلات و مسایل مختلف واحدهای تولیدی و صنعتی استان مرکزی در نشست اقتصاد مقاومتی با حضور اعضای کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی بحث و بررسی شد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی اراک استان مرکزی وزارت صنعت معدن و تجارت مجلس یازدهم امام جمعه اراک کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی اراک استان مرکزی مجلس شورای اسلامی اراک استان مرکزی وزارت صنعت معدن و تجارت مجلس یازدهم امام جمعه اراک کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اخبار کنکور اعضای کمیسیون صنایع و معادن معدن و تجارت استان مرکزی کمیسیون صنایع مجلس مجلس شورای اسلامی استان مرکزی استان مرکزی استان مرکزی میلیارد ریال نشست گفت واگذاری ها قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۰۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تضمین ارزآوری برای کشور به همت صنعت گاز/ «ایران» شریک اقتصادی مطمئن شناخته شد

صنعت گاز ایران با اجرا و امضای قراردادهایی مهم در حوزه صادرات گاز به کشورهای همسایه، شریک اقتصادی مطمئن معرفی شد.

به گزارش شانا، توسعه دیپلماسی انرژی از زمان آغاز به‌کار وزارت نفت در دولت سیزدهم مورد تأکید وزیر، معاونان و کارکنان این وزارتخانه قرار گرفت.

همه شرکت‌ها و مجموعه‌های تابع صنعت نفت از جمله شرکت ملی گاز ایران همسو با این هدف راهبردی که همراه با تکیه بر توان داخلی پیش رفته و می‌رود، رایزنی با دیگر کشورها به‌ویژه کشورهای همسایه به‌منظور ارزآوری برای ایران را در دستور کار قرار دادند.

تازه‌ترین اقدام عملی برای اجرایی کردن این هدف این بود که قرارداد تمدید صادرات گاز ایران به عراق به‌مدت پنج سال دیگر هشتم فروردین‌ماه امسال بین مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و زیادعلی فاضل، وزیر برق عراق در بغداد امضا شد که بر مبنای آن به‌منظور تأمین نیاز داخلی، حجم صادرات گاز به بغداد و بصره در دوره گرم و سرد سال متغیر خواهد بود.

در حالی که ایران طبق دو قرارداد گازی در پنج سال اخیر حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به ارزش ۱۵ میلیارد دلار به عراق صادر کرده است، وزیر برق عراق هم تأکید کرد: «نیروگاه‌های ما برای تولید برق  نیاز مبرمی به گاز ایران دارند و تجربه‌ سال‌های گذشته نشان داده ایران شریک اقتصادی خوبی برای عراق است و در سخت‌ترین شرایط نیازهای ما را فراهم می‌کند.»

این قرارداد مهم در حالی امضا شد که وزارت نفت توانست در ایام‌ نوروز و روزهای آغازین ۱۴۰۳، ارزآوری برای کشور را در حوزه صادرات گاز تضمین کند.

تلاش برای باز کردنِ کلافی سردرگم

از سویی گام‌های مطلوبی هم برای تمدید قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه برداشته شده که روزی از آن به‌عنوان «کلاف سردرگم» یاد می‌شد.

آلپ ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه، ۱۶ فروردین‌ماه به تهران سفر کرد و در مذاکره با جواد اوجی، وزیر نفت تمایل برای ادامه خرید گاز از ایران و برگزاری نخستین نشست فنی تمدید قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه را به‌طور رسمی اعلام کرد.


سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری نیز پارسال در هشتمین نشست شورای‌ عالی همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه اعلام کرده بود «هدف ۳۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری تهران - آنکارا قابل دسترس است» و در حاشیه شانزدهمین نشست سازمان همکاری اقتصادی«اکو» هم با همتای ترکیه‌ای خود دیدار و گفت‌وگو کرد که بر تمدید و توسعه قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه تأکید شد.

ایران در ۲۸ سال اخیر بیش از ۱۵۶ میلیارد مترمکعب گاز با خط لوله به ترکیه فروخته است که تمدید و توسعه این قرارداد راهبردی اکنون بیش از همیشه در دسترس است.

مذاکرات نتیجه‌بخش با پاکستان

موضوع دیگری که نباید فراموش کرد، مذاکرات ثمربخش با پاکستان برای احیای قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان بوده که طبق تازه‌ترین خبرها، اسلام‌آباد ساخت بخش پاکستانی این خط لوله را پس از ۱۰ سال وقفه آغاز کرده است.


این در حالی است که دونالد لو، دستیار وزیر خارجه ایالات متحده یکم فروردین‌ماه امسال در نشست اعضای کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه کارشکنی‌های این کشور برای توقف پروژه گازی ایران - پاکستان با تأکید بر مخالفت آمریکا با پیشبرد خط لوله انتقال گاز جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، مدعی شد واشینگتن درباره این پروژه با اسلام‌آباد در تماس است.

اما سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در واکنش به این اظهارات علیه همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد در حوزه انرژی‌ اعلام کرد: «اسلام‌آباد نیازی به مشورت دیگران یا معافیت تحریمی ندارد و ما به انجام پروژه مهم انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران به پاکستان متعهد هستیم.»

وزیر نفت پاکستان هم در سخنانی تأکید کرد: «موضع اسلام‌آباد روشن است و ما نسبت به پروژه انتقال گاز از ایران تنها ابراز تمایل نمی‌کنیم، بلکه نیازمند این پروژه هستیم.»

دیگر فتوحات ماندگار

از سویی در همین باز زمانی حدود ۲.۵ سال که از فعالیت صنعت گاز در دولت کنونی گذشته است، صادرات گاز به ارمنستان (تهاتر گاز با برق) مطابق قرارداد اجرا شده و می‌شود. مردادماه پارسال هم قراردادی مبنی بر  افزایش حجم صادرات گاز ایران به ارمنستان بین مقام‌های دو کشور امضا شد که بر اساس آن ضریب تهاتر گاز با برق نیز به نفع شرکت ملی گاز ایران اصلاح و مدت قرارداد تا سال ۲۰۳۰ تمدید شد.

اقدام مهم دیگر وزارت نفت و صنعت گاز در حوزه دیپلماسی انرژی این بود که با تسویه بدهی ترکمنستان در سه قسط، سوآپ گاز از این کشور ازسرگرفته شد و حجم آن هم از روزانه ۴.۵ به ۸ میلیون مترمکعب رسید و واردات گاز از این کشور به ایران هم آغاز شد.

حضور فعال ایران‌ در نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در الجزایر با پیشنهادهای مهم و راهبردی رئیس‌جمهوری همراه بود که بی‌شک در تثبیت جایگاه کشور در این مجمع بسیار قابل توجه است.

دیگر خبرها

  • صادرات خدمات فنی مهندسی حوزه آب به ۲۰ کشور در جهان
  • اجرای پروژه های آبی توسط مهندسان ایرانی در ۲۰ کشور جهان
  • ۳.۵ میلیارد نفر امکان سفر بدون روادید به ایران را دارند
  • حمایت از تولید داخل باعث رشد نیازهای جدید دارویی در کشور می شود
  • خودکفایی صنعت داروسازی با ورود به تولید مواد اولیه دارویی
  • آثار تولید مواد اولیه دارویی در خودکفایی صنعت داروسازی
  • تضمین ارزآوری برای کشور به همت صنعت گاز/ «ایران» شریک اقتصادی مطمئن شناخته شد
  • عزم جدی دولت سیزدهم در کاهش ظرفیت خالی پتروشیمی‌ها/ ۶ درصد از ظرفیت خالی تولید فعال شد
  • بهره‌برداری از ۱۲ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳
  • هوشمندسازی صنعت با فناوری/ پایش ماشین آلات خطوط تولید ایرانیزه شد