۲ بهمن ۱۳۹۹
باکو و عشقآباد بر سر میدان نفتی دریای خزر توافق کردند
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت ریاست جمهوری ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان بعد از ۳۰ سال مناقشه بر سر مالکیت میدان نفتی کپز که در ترکمنستان «سردار» خوانده میشود، روز پنجشنبه دوم بهمنماه توافق کردند که این میدان را به صورت مشترک توسعه دهند.
مهمترین اختلاف دولت باکو و عشقآباد بر سر تعیین رژیم حقوقی دریای خزر نیز مالکیت این میدان بود.
تاکنون آذربایجان، روسیه و قزاقستان توافقات دوجانبه و سهجانبه برای تقسیم بستر دریای خزر امضا کردهاند، اما مناقشه بر سر میدان نفتی کپز باعث شده بود ترکمنستان از امضای هرگونه توافق اجتناب کند.همزمان با امضای توافق توسعه مشترک این میدان توسط وزرای خارجه دو کشور، الهام علییف رئیسجمهوری آذربایجان طی کنفرانس ویدیویی مشترک با قربانقلی بردیمحمداف، همتای ترکمن خود اعلام کرد که از این به بعد نام این میدان نفتی به «دوستلوق» (دوستی) تغییر میکند و نمادی برای دوستی دو کشور خواهد بود.
این میدان در سال ۱۹۸۶ کشف شد و ذخایر آن حدود ۵۰ میلیون تن (حدود ۳۵۰ میلیون بشکه) به ارزش حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
میدان «دوستلوق» همچنین حاوی ۱۰۰ میلیارد متر مکعب گاز است.
کد خبر 5127717منبع: مهر
کلیدواژه: جمهوری آذربایجان ترکمنستان دریای خزر ایالات متحده امریکا عراق جو بایدن رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ فلسطین روسیه سوریه ایران ویروس کرونا افغانستان بغداد عربستان سعودی لبنان میدان نفتی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد ۳۰۷۶۰۳۵۱ را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [KHABARBAN] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
علی مطهری: اگر رابطه با آمریکا به نفع انقلاب است، باید اینکار را بکنیم
همدستی و توطئه پوتین و نتانیاهو علیه ایران؛ در سوریه چه میگذرد؟
عکس| آگهی استخدام قبل از انقلاب با شرایط فوقالعاده
انتقاد تند اصولگرایان از نامه خاتمی به رهبری
خبر بعدی:
روایت تسنیم از کارگرانی که زبالههای کرونایی بیمارستانها را جمع میکنند / اینجا فقط عشق حرف میزند
گروه استانها ـ با کارگر راهنما وارد سایت پسماند شدم، آنجا رنگها مفهومی نداشت و همه چیز خاکستری بود، تیرگی که به محض ورود روی صورتم چنگ انداخت. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، از ده متر آنطرفتر بوی تند و تلخی مشامم را زد، بویی که حتی حصار ماسک هم نتوانسته بود در جنگ با آن دست و پنجه نرم کند.
نفسم به شماره افتاده بود اما کنار اولین دیوار ایستادم تا دومین ماسک را روی صورتم محکم کنم؛ یکی از کارگرها نزدیک شد، شاید با خودش فکر میکرد که به کمک نیاز دارم: اتفاقی افتاده خانم؟ کمکی از دستم برمیآید؟
همانطور که نفس نفس میزدم دستم را بالا آوردم که نه چیزی نیست و کارت خبرنگاری را نشانش دادم گفتم که دنبال کارگران سایت پسماند میگردم، میخواهم از نزدیک با آنها مصاحبه کنم، در حین کار!
کارگر که با زور جلوی خندهاش را گرفته بود دستی به لباسش کشید و گفت: شما چند ده متر مانده به سایت اینطور به نفس نفس زدن افتادهاید، وای به حالی که بخواهید واردش شوید.
بستری هر 27 دقیقه یک بیمار کرونایی در استان کرمانشاه/نیمی از بیمارستانها بیمار کرونایی دارند2200 دوز واکسن، سهمیه هرمزگان در مرحله دوم واکسیناسیون علیه کرونا/گروههای هدف واکسینه میشوندمعاون استاندار قزوین: کرونا همچنان میتازد/ دید و بازدیدهای نوروز مجازی انجام شودسرم گیج میرفت اما نمیخواستم کم بیاورم، برایم عجیب بود که چطور در این محیط دوام آوردهاند، چند سرفه کوتاه کردم و محکم گفتم: نه، چیزی نیست، من هم عین شما، وقتی شما توانستید من هم میتوانم.
با کارگر راهنما وارد سایت پسماند شدم، آنجا رنگها مفهومی نداشت و همه چیز خاکستری بود، تیرگیای که به محض ورود روی صورتم چنگ انداخت، اما من مصمم بودم تا پای حرف کسانی بنشینم که هر روز زبالههای عفونی کرونایی بیمارستانها را جمع میکنند و به اینجا برای امحا میآورند، مردانی که امروز لایق روایت شجاعتشان شدم.
وارد سایت میشوم و با جعفرالیاسینسب که مشغول کار کردن است هم کلام میشوم وقتی از او پرسیدم سخت نیست در این شرایط کار کردن پاسخ داد و گفت: کار سختی خودش را دارد بالاخره کار را باید انجام داد اگر ما انجام ندهیم شخص دیگری باید انجام بدهد؛ که در واقع کار روی زمین نباید بماند چرا که هدف ریشه کردن این ویروس منحوس است.
او که خسته از کار بود آهی از دل کشید، گفت: از مردم تقاضا دارم ماسک بزنند و پرتوکلهای بهداشتی را رعایت کنند اگر مردم رعایت کنند ما هم راحتتر هستیم و میزان ورودی زبالههای عفونی بیمارستانی و کرونایی به این مرکز کمتر میشود.
مجبور به کار در سایت پسماندشده تا به قول خودش لقمه نان حلالی به شرافت در آورده و جلوی خانوادهاش بگذارد؛ وقتی از او میپرسم پشیمان نیستی که این کار را انجام میدهی؟ با لبخندی بر لب، گفت: شرایط اقتصادی و زندگی به گونهای است که باید کار کرد تا لقمه نان حلالی برای خانواده ببریم.
الیاسی با بیان اینکه در مرز خطر کرونا قرار داریم و روزی هشت ساعت کار میکنیم، بیان کرد: خانوادهام به ویژه مادرم بسیار نگران سلامتیام هستند؛ از مردم تقاضا داریم کرونا را جدی بگیرند و نکات بهداشتی را رعایت کنند.
به سراغ دیگر کارگر پسماند میروم مهدی نوری راننده ماشینی است که زبالههای عفونی مطبها، درمانگاهها و بیمارستان را از سطح شهرستان جمع آوری کرده و به سایت آورده است.
او با بیان اینکه کار جمع آوری زبالههای عفونی کرونا ترس و استرس خودش را دارد، میگوید: زبالههای عفونی کرونایی مطبها، درمانگاهها و بیمارستان را از سطح شهرستان جمع آوری میکنیم و به سایت برای امحاء می آورم.
این جوان 32 ساله که پدر دو فرزند است از نگرانی خانوادهاش، گفت: به غیر از جان و سلامتی خودم جان وسلامتی خانوادهام و دو فرزندانم هم در خطر است.
نوری با بیان اینکه فرزندانم نگرانم هستند، بیان کرد: دستهایم از مصرف استفاده ضدعفونی زیاد زخم شدهاند؛ از مردم تقاضا داریم پرتوکلهای بهداشتی را رعایت کنند؛ ماسکها خودشان را در سطح خیابانها رها نکنند.
در ادامه هادی حلیم زاده، مدیر اجرایی سازمان مدیریت پسماند شهرداری دزفول، اظهار داشت: امحاء زبالههای عفونی کرونا دو بار در هفته مطبها و همچنین به صورت روزانه زبالههای عفونی کلینیکها، درمانگاه و بیمارستان با ماشین ایزوله انجام و بیخطرسازی میشود.
وی در ادامه به چگونگی بیخطرسازی اشاره کرد، گفت: برای کار بیخطرسازی از دستگاه بیخطرسازی پسماندهای عفونی با خردکن داخلی، به روش استفاده از محموله ضدعفونی کننده پرسیدین15درصد، به صورت اتوماتیک ضدعفونی و بیخطرسازی میشود و در نهایت در کیسههای مخصوص گذاشته و توسط ماشینهای حمل زباله شهرداری به محل دیگر برای دفن زبالههای انتقال داده میشود.
در ادامه کلیپی کوتاه از امحاء زبالههای عفونی کرونایی در سایت پسماندشهرداری دزفول را مشاهده کنید.
گزارش از فاطمه دقاق نژاد
انتهای پیام/337/ش