Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@21:50:30 GMT

درخشش ابرپروژه ایرانی در سخت ترین شرایط تحریم

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۶۱۵۴۸

درخشش ابرپروژه ایرانی در سخت ترین شرایط تحریم

پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس به عنوان یک ابرپروژه انرژی در مقیاس جهانی، با توان متخصصان و مهندسان ایرانی در سخت ترین شرایط تحریم تکمیل و بهره برداری شد و آثار بهره برداری از این پروژه ملی در صنعت گاز، نفت، پالایش و پتروشیمی کشور مشهود خواهد بود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته پروژه ای در ایران به بهره برداری رسید که روزگاری شرکت های انگلیسی و اسپانیایی به بهانه تحریم اجرای آن را متوقف کردند و استکبار جهانی هیچ گاه تصور نمی کرد که متخصصان و جوانان ایرانی بتوانند ابرپروژه ای در مقیاس جهانی را بدون تکیه بر توان شرکت های تراز اول جهان، تکمیل و بهره برداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه پالایشگاه گازبیدبلند خلیج فارس، در سال 79 تعریف و به مناقصه رفت که پنج شرکت کاستین انگلستان با 10 درصد، دراگوس اسپانیا 30 درصد، سازه 30 درصد و جهان پارس 30 درصد شروع به کار کرد و کاستین انگلیس نیز به‌عنوان رهبر این کنسرسیوم انتخاب شد. در آن زمان پیشنهاد وزارت نفت رعایت 47 درصد ساخت داخل بود. این پالایشگاه طی 15 سال از زمان تعریف به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی و مالی 18 درصد پیشرفت داشت و شرکت‌های خارجی یک به یک از ایران خارج شدند.

سال 94 از سوی وزارت نفت تصمیم گرفته شد که صنایع بالادست و پایین‌دست تحت یک مدیریت واحد باشند و احداث این پالایشگاه که یک پروژه ملی برزمین مانده بود، به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد. فرآیند ساخت پروژه ملی پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس به منظور فرآورش روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز، تولید یک میلیون و 500 هزار تن اتان و همچنین تولید یک میلیون و 500 هزار تن گاز مایع (LPG) و 400 هزار تن مایعات گازی از اسفند سال 95 با گشایش اعتبار اسنادی و با تکیه بر توان مهندسی ایرانی آغاز شد و در کمتر از 4 سال، به بهره برداری کامل رسید.

پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین تأسیسات جمع‌آوری و فرآورش گازهای همراه نفت کشور با سرمایه‌گذاری 3.4 میلیارد دلاری، یک ابرپروژه در مقیاس جهانی است که در سال 2020 به عنوان سومین ابرپروژه جهان لقب گرفت که به گفته جعفر ربیعی، مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، اگر مسائل سیاسی و تحریمی علیه ایران نبود، این پروژه نخستین ابرپروژه جهان از نظر بزرگی و ظرفیت در سال 2020 بود اما استکبار جهانی نمی خواست اعلام کند که ایران در سخت ترین شرایط تحریم، توانسته بزرگترین ابرپروژه جهان را در صنعت استراتژیک انرژی با تکیه بر توان داخلی خود، تکمیل و بهره برداری کند.

بهره برداری از این پروژه ملی، آثار مثبتی در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور خواهد داشت و ضمن جمع آوری گازهای همراه تولید نفت، اثرات زیست محیطی و اقتصادی فراوان ملی به دنبال دارد. گازهایی که سالها در مشعل ها می سوختند، از این پس قرار است جمع آوری شده، بخشی از آن به شبکه سراسری تأمین گاز کشور تزریق شود و بخشی نیز خوراک واحدهای پتروشیمی گردد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت پتروشیمی صنعت پتروشیمی بهره برداری خلیج فارس پروژه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی پروژه‌های اجرایی بهره برداری و توسعه آب شرب شهرستان میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،این جلسه با حضور معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی، مدیرامور آب و فاضلاب میاندوآب و مدیران دفاتر معاونت آب به منظور رسیدگی به مشکلات و بررسی و راهبری پروژه برگزار و در آن مشکلات پروژه‌های آبرسانی و قرارداد بهره برداری از تاسیسات بخش آب مهاباد مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
در این جلسه موارد مربوط به قرارداد‌های پیمانکاران بخش اجرایی پروژه‌ها و قرارداد‌های بهره برداری شهری و روستایی، چاه‌های دشت تقی آباد و بخشی از چاه‌های شهر میاندوآب، اصلاح شبکه فرسوده شهری، ترمیم مخزن قاریاغدی و مخزن ۲۹ هزار متر مکعبی تصفیه خانه تبریز مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. 
در این جلسه همچنین با عنایت به اجرای پروژه مجتمع ۸۱ روستایی از محل محرومیت زدایی توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و نیاز ضروری به ادامه و به نتیجه رساندن پروژه، موارد مربوطه بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

دیگر خبرها

  • جانمایی پرنده‌فروشان در فاز ۲ بازار پرندگان خلیج فارس/ انتقال واحد‌های پرنده‌فروشی تا نیمه اردیبهشت
  • بهره‌برداری پروژه‌های عمرانی گلستان با اعتبار ۱۶ هزار میلیارد تومان
  • بررسی پروژه‌های اجرایی بهره برداری و توسعه آب شرب شهرستان میاندوآب
  • بهره‌برداری از پست ۶۳ کیلو ولت تاریخانه دامغان
  • بهره برداری از پروژه‌های عمرانی و آغاز عملیات فیبر نوری شهرستان میامی
  • معاون رئیس‌جمهور پاسگاه محیط‌‍‌بانی مهدیشهر را بهره‌برداری کرد
  • تعویق مجدد افتتاح پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به شهرستان رفسنجان
  • استقلال و پرسپولیس، خلاص!
  • سیر تا پیاز واگذاری جنجالی پرسپولیس و استقلال
  • آخرین جزئیات جدید فروش سهام پرسپولیس و استقلال