Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، عبدالمجید عطار گفت: واکسیناسیون جهانی و ازسرگیری ترافیک هوایی بین المللی از قیمتهای نفت در محدوده ۵۵ تا ۶۰ دلار در هر بشکه در آینده نزدیک پشتیبانی می کند اما اوپک به دقت سیگنالهای واضحتر از سوی جو بایدن، رییس جمهور جدید آمریکا درباره احتمال تسهیل تحریم‌های ایران و ونزوئلا را زیرنظر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر گونه تسهیل تحریم‌ها حجم زیادی نفت را روانه بازار خواهد کرد و در شرایطی که روند احیای اقتصاد جهانی از پیامدهای شیوع ویروس کرونا شکننده مانده است، تلاشهای اوپک پلاس برای متعادل کردن بازار را پیچیده می کند.

عطار در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار کرد: در حال حاضر این موضوع نامعلوم بزرگی است و چند هفته آینده برای بازار نفت بسیار تعیین کننده خواهد بود و به تصمیمات دولت بایدن توجه زیادی خواهد داشت.

پس از خروج دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا از برجام در ماه مه سال ۲۰۱۸ و وضع مجدد تحریمها علیه صنعت نفت ایران، صادرات نفت و به تبع آن تولید نفت ایران هم متاثر شد. اما اکنون تیم بایدن اعلام کرده که به دنبال احیای این توافق است.

اس اند پی گلوبال پلاس آنالیتیکس پیش بینی کرده که با فرض انعقاد توافق جدید تا اواسط سال ۲۰۲۱ و به شرطی که دولت بایدن در اجرای سیاست تحریمها به شدت دولت ترامپ عمل نکند، صادرات نفت ایران در فاصله ژوئن تا دسامبر ممکن است به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز رشد کند. در بهترین حالت، رشد صادرات نفت ایران به یک میلیون بشکه در روز تا دسامبر امکان پذیر است.

چشم انداز تسهیل تحریم‌های ونزوئلا امیدواری کمتری دارد و زیرساخت ضعیف این کشور بهبود سریع تولید را منتفی می کند. طبق نظرسنجی اس اند پی گلوبال پلاتس از تولید اوپک، میانگین تولید نفت ونزوئلا در سال ۲۰۲۰ به ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۲.۳۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۵ کاهش چشمگیری داشته است.

اتحاد اوپک پلاس که حدود نیمی از عرضه نفت جهان را کنترل می کند، در حال اجرای محدودیت عرضه به میزان ۷.۲ میلیون بشکه در روز است. ایران به همراه ونزوئلا و لیبی از مشارکت در این پیمان معاف شده است.

این گروه درباره تسهیل تدریجی محدودیت عرضه تا پایان سال با توجه به روند احیای اقتصاد جهانی مذاکره کرده است اما عربستان سعودی در ششم ژانویه با اعلام کاهش یکجانبه تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز دیگر در ماههای فوریه و مارس، بازار را غافلگیر کرد.

رییس اوپک گفت: اقدام عربستان سعودی ممکن است به فراهم کردن فضا برای بازگشت نفت ایران به بازار کمک کند.

پربیننده ترین تاثیر آغاز کار بایدن بر فروش نفت ایران ایران از لحاظ منابع گاز در جهان اول است/ اگر برجام نبود صندوق توسعه پولی نداشت کاهش قیمت نفت به دنبال افزایش غافلگیر کننده ذخایر آمریکا/ بسته محرک بایدن از سقوط بیشتر جلوگیری کرد پایداری شبکه و ارزآوری با ذخیره‌سازی گاز دلیل اختلاف قیمت در قبوض جدید گاز مشخص شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اوپک میلیون بشکه در روز نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۱۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران

بلومبرگ در گزارشی نوشت در حالی که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تاثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تشدید محدودیت‌ها علیه صادرات نفت ایران است اما تحلیلگران بازار نفت می‌گویند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تمایلی به انجام اقدامی ندارد که قیمت نفت خام یا بنزین را برای شهروندان آمریکایی افزایش دهد. به گفته کارشناسان سیاست تحریم، رئیس جمهور آمریکا احتمالا از اختیارات خود در خصوص تحریم‌ها استفاده کرده و از اجرای سخت‌گیرانه آنها خودداری می‌کند.

این وضعیت، تا حدودی مشابه برخورد دولت بایدن در قبال روسیه و جنگ اوکراین است. اگرچه کاخ سفید، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده، اما تلاش کرده است درآمدهای این کشور را محدود کند و در عین حال، اجازه دهد صادرات نفت روسیه ادامه پیدا کند تا از محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی و برانگیختن تورم در سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، اجتناب شود. دولت آمریکا همچنین با وجود تجدید تحریم‌های که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را هدف گرفته اند، هفته گذشته اجازه داد صادرات نفت ونزوئلا ادامه پیدا کند.

جیم لوسیر، مدیرکل شرکت تحقیقاتی «کپیتال آلفا پارتنرز» به بلومبرگ گفت:‌ معامله‌گران نفت، بی‌تفاوت هستند، زیرا می‌دانند که بایدن هر گونه معافیت‌هایی را لازم باشد، امضا خواهد کرد تا جریان نفت ایران به بازار ادامه پیدا کند، درست همان‌طور که اجازه داد بشکه‌های نفت روسیه همچنان در بازار عرضه شوند.

بازار نفت در حال حاضر حساسیت به خصوصی نسبت به محدودیت‌های بیشتر دارد. نفت برنت اوایل آوریل، در بحبوحه تقاضای جهانی قوی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۲ دلار در هر بشکه عبور کرد که بالاترین حد در حدود ۶ ماه گذشته بود.

طبق گزارش شرکت «کلیر ویو انرژی پارتنرز» که در واشنگتن مستقر است، تحریم‌های جدید اگر اجرا و اعمال شوند ممکن است حداکثر ۸.۴۰ دلار به قیمت جهانی نفت اضافه کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چنین اتفاقی، خبر بدی برای بایدن خواهد بود که پس از افزایش قیمت سوخت در سال ۲۰۲۲، حجم عظیمی نفت را از ذخایر استراتژیک برداشت کرد. هر چند قیمت بنزین از سطوح مشاهده شده در آن زمان، پایین‌تر است اما امسال افزایش داشته، در حالی که هنوز فصل اوج رانندگی تابستانی در آمریکا آغاز نشده است.

دیگر خبرها

  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • سیاست بایدن در قبال فلسطین می‌تواند به شکست وی در انتخابات منجر شود
  • رویکرد متناقض آمریکا در قبال مساله فلسطین