Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ دکتر مجید مختاری فوق تخصص ریه با بیان اینکه تغییر رفتار انسان‌ها مبنی بر عدم رعایت اصول بهداشتی و رهاسازی پروتکل‌ها مستقیما در نوع رفتار ویروس اثرگذار است، عنوان کرد: با رصد رفتار ویروس در جوامع مختلف به وضوح مشاهده شده که با تغییر رفتار انسان، ویروس وحشی‌تر شده و انواع جهش‌ها و تغییرات در آن رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این رابطه به وضعیت پاندمی در کشورهای اروپایی و آمریکایی اشاره کرد و گفت: عدم تمکین از پروتکل‌ها و محدودیت‌ها، حتی در کشورهای قوی و متمول اروپایی و آمریکایی منجر به فعال شدن مجدد چرخه ویروس و به دنبال آن بروز جهش‌ها و تغییرات متعدد در ویروس سارس کو ۲ شده، به گونه‌ای که امروز  بر اساس آمارها می‌بینیم که روزانه چندین هزار ابتلای جدید و بیش از ۱۰۰۰ نفر فوتی در هر یک از این کشورها گزارش می‌شود.

دکتر مختاری همچنین با یادآوری وضعیت هشدار دهنده کشور در همین چند هفته گذشته، عنوان کرد: عدم تمکین از پروتکل‌ها، بازگشایی‌های زودهنگام، تجمعات و همچنین سفرهای غیرضروری شهریور ماه منجر به بروز پیک سوم اپیدمی در پاییز شد، به گونه‌ای که بین ۱۰ تا ۱۲ هفته پیش هفته‌ای بالغ بر ۳۰۰۰ مرگ و میر و در مواردی بالای ۹۳ هزار  ابتلا داشتیم؛ با این حال با اعمال محدودیت‌های شدید کرونایی و افزایش سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، توانستیم آمار ابتلا را کاهش داده و موارد مرگ را به هفته‌ای حدود ۶۰۰ نفر برسانیم.

با کوچکترین بی‌احتیاطی وضعیت وخیم اپیدمی تکرار می‌شود

وی با بیان این عبارت که "آزموده را آزمودن خطاست"، عنوان کرد: دستاورد حاصل شده یعنی کاهش بار اپیدمی را مدیون همکاری مردم و اعمال محدودیت‌های شدید کرونایی هستیم؛ بنابراین باید توجه داشته باشیم که کاهش موارد فوتی و ابتلا به معنای از بین رفتن یا تضعیف ویروس نبوده و با کوچکترین بی‌احتیاطی وضعیت وخیم اپیدمی قابل برگشت است.

این عضو کمیته کشوری علمی مبارزه با کرونا  با تاکید بر اینکه با تغییر رفتار مردم مطمئناً مجددا موارد مثبت و مرگ و میر افزایش پیدا می‌کند، اذعان داشت:  هنوز دارو و درمان قطعی کرونا کشف نشده و واکسن نیز در مقطع کنونی جایگاهی در بهبود شرایط ندارد، چراکه واکسن‌های متعددی که در کشورهای مختلف در حال تزریق عمومی است هنوز جواب خود را پس نداده و ابعاد بسیار متفاوت اجتماعی، اقتصادی، علمی و سیاسی به دنبال آنهاست که جوامع را با چالش‌های بسیار بزرگی روبرو می‌کند.

انتقاد از بازگشایی‌های زودهنگام و شتابزده

این فوق تخصص ریه با انتقاد از بازگشایی‌های زودهنگام،‌ عنوان کرد: به عنوان نمونه بارها وزارت بهداشت و ستادهای کرونا نسبت به تبعات بازگشایی زودهنگام مدارس، سفرهای غیرضروری و تغییر رفتار مردم در افزایش بار بیماری و اپیدمی هشدار داده، بی‌توجهی به این محدودیت‌ها  مطمئنا منجر به وقوع پیک‌های بعدی بیماری شده و در اینده نزدیک ما را با چالش جدی روبرو می‌کند.

وی  در ادامه با بیان اینکه نظام سلامت و کادر درمان کشور بعد از ۱۰ ماه تلاش بی وقفه و تحمل بار شدید بیماری تازه در حال تجدید قوا و ریکاوری بوده و تحمل پیک جدید بیماری را ندارند، عنوان کرد: از طرف دیگر کاهش بار بیماری کرونا در بیمارستان‌ها باعث شده که بیماران غیرکرونایی همچون بیماران قلبی، کلیوی، سرطان‌ها و سایر بیماری‌ها که تا به امروز از ترس ابتلا به کرونا به بیمارستان‌ها مراجعه نمی کردند، الان برای ادامه درمان خود مراجعه می‌کنند.

بیشتربخوانید: آنچه باید درباره جهش ویروسی بدانید +فیلم فعال شدن چرخه انتقال ویروس منجر به بروز جهش می‌شود

دکتر مختاری در ادامه با اشاره به رفتار بسیار پیچیده  کروناویروس، اظهار کرد: فعال شدن چرخه انتقال ویروس و افزایش بار آن منجر به بروز جهش و واریانت‌های جدید ویروس می‌شود، به عبارت دیگر زمانیکه تعداد زیادی ویروس در کنار هم قرار می‌گیرند، پروتئین‌های متفاوتی را به هم قرض داده و ساختار ویروس برای بقا و تهاجم بیشتر جهش یافته و به انواع متفاوت دیگر تبدیل می‌شود. به گونه‌ای که امروز واریانت‌های مختلف کروناویروس در آفریقای جنوبی، بریتانیا، ژاپن و برزیل گزارش شده است.

این فوق تخصص ریه قطع چرخه ویروس با کاهش آمار ابتلا را در پیشگیری از جهش‌های متعدد ویروس موثر دانست و گفت: اگر دولت و ملت به مسئولیت‌های اجتماعی خود عمل نکند، یعنی مردم پروتکل ها و محدودیت‌های کرونایی را رها کرده و دولت و ارگان‌های مختلف نیز شتابزده نسبت به بازگشایی‌ها اقدام کنند، مطمئنا واریانت‌های جدید ویروس در ایران نیز بروز پیدا می‌کند. نباید با ساده‌انگاری تصور کنیم که کاهش موقت بار اپیدمی به معنای تضعیف ویروس است، بلکه ویروس همچنان فعال است و با کوچکترین بی‌احتیاطی مجددا طغیان می‌کند.

وی کاهش سطح پروتکل‌ها در مقطع کنونی را فاجعه دانست و ادامه داد: البته باید بدانیم که این فاجعه به صورت سریع رخ نداده و معمولاً ۲ تا ۴ هفته بعد از تغییر رفتارها بروز پیدا می‌کند،‌بنابراین توصیه اکید ما به مردم و مسئولین این است که ضمن درنظر گرفتن وضعیت فعلی کشورهای اروپایی و امریکایی که به دنبال عدم تمکین از پروتکل‌ها رخ داده، با رعایت جدی محدودیت‌ها، پروتکل‌ها و پرهیز از دورهمی و سفرهای غیرضروری، جلوی وقوع فاجعه در داخل کشور را بگیرند.

پیش بینی می‌شود که پیک چهارم بسیار شدیدتر از قبلی‌ها باشد

عضو کمیته کشوری علمی مبارزه با کرونا تاکید کرد: پیش بینی می‌شود که پیک چهارم بسیار شدیدتر از قبلی‌ها باشد، چراکه انواع جدیدی از ویروس کرونا ایجاد شده که میزان انتقال و بیماری‌زایی آن ۷۰ درصد قوی‌تر است. علاوه بر این مطالعات نشان داده که چسبندگی این ویروس به بافت ریه و گیرنده‌های داخل ریه بسیار سفت‌تر و سمج‌تر بوده و همین مساله می‌تواند منجر به وخامت شرایط بیماری شود.

۵۹ درصد بیماری توسط افراد بدون علامت منتقل می‌شود

دکتر مختاری با اشاره به سایر مطالعات انجام شده در این رابطه، گفت: نتایج مطالعات جدید که به صورت مدل‌سازی و بسیار دقیق انجام شد، نشان داده که ۵۹ درصد این بیماری توسط افراد بدون علایم یا افرادی که بعدا علامت‌دار می شوند، انتقال پیدا می‌کند، بنابراین باید همچون گذشته پروتکل‌های بهداشتی به خصوص پوشش ماسک را رعایت کنیم، چراکه در غیر اینصورت مخزن عظیمی از ویروس از طریق مبتلایان بدون علامت در سطح جامعه و خانواده‌ها منتقل می‌شود.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه انواع نوظهور ویروس سنین پایین‌تر را نیز درگیر می‌کند، گفت: نوع جدید ویروس جهش یافته بیشتر گروه‌های سنی زیر ۶۰ سال را درگیر می‌کند که این افراد بیشتر بدون علامت بوده و لذا این مساله ضرورت رعایت جدی پروتکل‌های بهداشتی را تایید می‌کند.

مختاری در پایان ضمن انتقاد از صحبتهایی که در رابطه با بازگشایی‌های زودهنگام  مدارس و یا حتی کنسرت‌ها و استادیوم‌ها مطرح می‌شود، گفت: بازگشایی مدارس همانگونه که قبلا تجربه شد منجر به افزایش درگیری کودکان می‌شود و اگرچه درگیری و مرگ و میر در کودکان کمتر است ولی می‌توانند منبع عظیمی در انتقال ویروس به سایرین محسوب شوند، لذا با توجه به خستگی شدید کادر درمان و ناپایدار بودن شرایط واکسن‌ها از نظر مدت زمان ایمنی زایی؛ همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اعمال محدودیت‌ها، تنها راهکار شکست اپیدمی است.

منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا ویروس کرونا در ایران بازگشایی های زودهنگام پروتکل های بهداشتی فوق تخصص ریه بازگشایی ها تغییر رفتار محدودیت ها پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۱۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان ابراز نگرانی کرد موضوعی که باعث نگرانی متولیان بهداشت و درمان کشورها شده است که آیا پس از شیوع بیماری کرونا، اپیدمی دیگری در راه است و می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود و افراد زیادی را درگیر کند؟

در ایران نیز پس از انتشار این خبر در فضای مجازی، بسیاری نگران شدند که شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان می‌تواند به ایران هم برسد و اپیدمی جدیدی را تجربه کنیم؟

نگرانی سازمان بهداشت جهانی از اپیدمی جدید

ماجرا از این قرار است که یکی از مقامات سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری با توصیف وضعیت نگران کننده شیوع آنفلوانزای پرندگان به علت افزایش ابتلای پرندگان و پستانداران به این بیماری، اعلام کرد که این سازمان در حال ارزیابی خطر جهانی این بیماری است.

این درحالیست که آژانس بهداشت سازمان ملل آخرین بار در اوایل ماه جاری خطر آنفلوانزای مرغی برای انسان را پایین ارزیابی کرد.

در همین حال مقامات کامبوج روز پنجشنبه از مرگ یک دختر ۱۱ ساله به دلیل ابتلا به نوع H ۵ N ۱ از ویروس آنفلوانزای پرندگان خبر داده و بررسی‌ها برای تعیین ابتلا یا عدم ابتلای ۱۲ نفر از اطرافیان او را نیز آغاز کردند. تست آنفلوانزای مرغی پدر این دختر نیز که علائمی از خود نشان می‌داد، مثبت شده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: وضعیت شیوع H ۵ N ۱ در جهان با توجه به گسترش انتشار ویروس در بین پرندگان در سراسر جهان و گزارش‌های فزاینده از موارد ابتلا در پستانداران از جمله انسان، نگران‌کننده شده است؛ بنابراین سازمان جهانی بهداشت خطر این ویروس را جدی می‌گیرد و از همه کشور‌ها می‌خواهد که هوشیاری بیشتری نسبت به آن داشته باشند.

در این گزارش همچنین تاکید شده که تاکنون موردی از انتقال فرد به فردِ این ویروس گزارش نشده است.

احتمال آغاز یک اپیدمی دیگر

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد اپیدمی آنفلوانزای پرندگان اظهار کرد: این احتمال وجود دارد با توجه به تجربه‌های گذشته جهان پاندمی‌های جدیدی را تجربه کند، آنفلوانزای پرندگان نیز یکی از مواردی است که نسبت به این موضوع هشدار‌های لازم داده شده است.

وی افزود: اخیرا در یکی از موارد که زیر نظر سازمان بهداشت جهانی بوده است این موضوع کشف است، حالا صحبت بر این است پرندگان وحشی و مهاجر می‌توانند بیماری و ویروس را به پرندگان اهلی منتقل کنند و باعث انتقال ویروس از پرندگان اهلی به انسان شوند.

فعلا جای نگرانی نیست؟

متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: با توجه به کشف موارد جدید فقط سازمان بهداشت جهانی هشدار‌های لازم را داده است، اما فعلا جای نگرانی نیست.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار‌های اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی انتظار می‌رود مراکز درمانی و بهداشتی این موضوع را جدی گرفته و موارد ابتلا را بیشتر زیر نظر بگیرند، اما به طور کلی هنوز ما با پاندمی جدی رو به رو نیستیم، اما ممکن است با عدم توجه قرار دادن این موضوع مشکلات زیادی را شاهد باشیم.

آنفلوانزای فوق حاد طیور چیست؟

آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان به شمار می‌رود؛ ویروس‌های آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ C,B,A است؛ در طیور فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری نماید.

این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند، پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران می‌باشد.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوانزا محسوب می‌شوند و بوسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود، انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود، در نوع خفیف آنفلوانزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پر‌های پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آنها می‌شود. این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

علائم بیماری چیست؟

مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری هستند. سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‎ ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوانزای مرغی در انسان محسوب می‌شود. در ایران منشاء این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟