Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان این‌که این سازمان در سال زراعی ۹۹-۹۸ در حوزه مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی به توفیقات خوبی دست یافت، گفت: در سال زراعی گذشته ۹۹-۹۸ علاوه بر جذب صددرصد سهم خط اعتباری تخصیصی استان، توانستیم ۲۰ درصد از سهم شناور کشوری را نیز جذب و مورد بهره برداری قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبر فتحی در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب افزود: در سال زراعی ۹۹-۹۸ از خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی، مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان در ارتباط با جذب انواع دستگاه‌ها، ادوات دنباله بند و ماشین آلات کشاورزی به بدنه کشاورزی استان تزریق شده است.

وی اظهار کرد: نوسازی ناوگان ماشین آلات کشاورزی در راستای افزایش ضریب ارتقاء ضریب مکانیزاسیون کشاورزی یکی از ضروریات و توفیقات بخش کشاورزی استان در سال‌های ۹۹ و ۹۸ بود که با تلاش کارشناسان امر و کشاورزان محقق شد.  

وی ادامه داد: در حوزه زراعت، با توجه به این‌که روغن مورد نیاز کشور عمدتا وارداتی است و سیاست وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان نیز بر این اساس پی ریزی شده تا سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا در سطح کشور و استان افزایش یابد، لذا در این راستا اقدامات لازم انجام و سال زراعی ۹۹-۹۸ به میزان ۳۰۰۰ تن کلزا از مزارع آذربایجان شرقی برداشت شده که در نوع خود بی نظیر بود. 

فتحی افزود: این روند در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نیز ادامه داشته و کشت انجام شده است که به امید خدا با مراقبت‌های ویژه و افزایش عملکرد در واحد سطح، شاهد برداشت محصول بیشتر در سال زراعی جاری خواهیم بود.  

وی گفت: در سال زراعی ۹۹-۹۸ بالغ بر ۷۵۰ هزار تن گندم از مزارع استان برداشت شد که قسمتی از آن به صورت خودمصرفی توسط کشاورزان به مصرف رسیده و مابقی از طریق شرکت غله خریداری شده است که خوشبختانه میزان خرید شرکت غله نیز مازاد بر مصرف استان بوده و استان در تولید گندم و آرد مورد نیاز برای طبخ نان و سایر موارد به خودکفایی رسیده و مازاد بر خودکفایی به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

وی در خصوص تولید علوفه در سطح استان و امور دام و طیور، تصریح کرد: علوفه مورد نیاز استان در داخل استان تولید می‌شود، در بخش دام و طیور نیز قبل از سال‌های ۹۹ و ۹۸ بخشی از گوشت مرغ مورد نیاز استان از سایر استان‌ها تهیه می‌شد که با صدور مجوز به مرغداری‌های گوشتی در سال‌های ۹۹ و ۹۸ گوشت مرغ استان نیز در داخل استان تولید و از این طریق توانستیم در این زمینه نیز به خودکفایی دست یابیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تولید تخم مرغ در استان مازاد بر مصرف استان است و حدود ۵۰ درصد تخم مرغ تولیدی به استان تهران و استان‌های همجوار از جمله اردبیل و آذربایجان غربی صادر می‌شود.

وی با اشاره بر این‌که استان در تولید گوشت قرمز نیز به خودکفایی رسیده است، افزود: تنها دغدغه سازمان جهادکشاورزی، دامداران و مرغداران استان در اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ تامین نهاده‌های دامی بود که با نوسانات شدید ارزی در کشور و افزایش قیمت نهاده‌ها، تهیه و تامین نهاده‌ها با مشکل مواجه شد؛ در حال حاضر این معضل حل و فصل شده و کشاورزان، دامداران و مرغداران به صورت مستقیم می‌توانند از طریق سامانه بازارگاه نسبت به تامین صد در صدی نهاده‌های مورد نیاز خود اقدام کنند.

وی با اشاره بر این‌که مجموع تولیدات کشاورزی استان بالغ بر پنج میلیون تن است، افزود: ظرفیت فرآوری، بسته بندی و نگهداری برای چهار میلیون تن از این میزان در سطح استان ایجاد و راه اندازی شده است. در سال زراعی ۹۹-۹۸ نیز ۱۰ درصد به ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی استان افزوده شده و در برخی از محصولات مازاد بر نیاز، صنایع تبدیلی و تکمیلی در زمینه‌های فرآوری، بسته بندی و نگهداری وجود دارد. 

فتحی عنوان کرد: ایجاد شبکه‌های آبیاری، لاینینگ کانال‌های آبیاری و بهسازی و نوسازی قنوات در سال ۹۹ و ۹۸ براساس سهمیه ابلاغی وزارتخانه متبوع، مازاد بر سهمیه‌های ابلاغی علاوه بر اعتبارات ملی از محل اعتبارات استانی اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: در سال ۹۹ حدود ۲۵۰۰ هکتار سطح آبیاری تحت فشار استان افزایش یافته و ۱۲۰۰ هکتار به سطح شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان افزوده شده است که می‌توان از اقدامات شاخص سازمان جهادکشاورزی استان در راستای ایجاد زیرساخت‌های بخش کشاورزی استان نام برد.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی وی با اشاره به لزوم اصلاح کشت با توجه به محدودیت منابع آبی استان، افزود: در این خصوص متولیان بخش کشاورزی استان علاوه بر حذف محصولات پر آب بر و جایگزینی محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم، توسعه گلخانه‌ها در شهرستان‌های کلیبر، هوراند، اهر، ملکان، عجبشیر و بناب از طریق واگذاری و تجهیز اراضی به افراد مستعد و سرمایه گذاران حائز شرایط، جزو اولویت‌های اصلی سازمان جهادکشاورزی استان در حوزه اصلاح الگوی کشت و بهینه سازی مصرف آب کشاورزی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان جهادکشاورزی سال زراعی ۹۹ ۹۸ آذربایجان شرقی کشاورزی استان مورد نیاز نهاده ها ۹۹ و ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۲۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخل ۱۰۰۰ پلاک از اراضی ملی در لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان گفت: پروژه رفع تداخلات که یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سازمان جهاد کشاورزی است، به منظور مشخص کردن اختلاف بین مردم با سازمان منابع طبیعی و سازمان اراضی زراعی اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید عماد شاهرخی_ روز سه‌شنبه بیست و هشتم فروردین_ در دیدار با اهالی روستای دره دزدان منطقه دهپیر شهرستان خرم‌آباد اظهار کرد: خوشبختانه از ابتدای پروژه رفع تداخلات ارضی تاکنون ۱۱۰۰ پلاک رفع تداخل شده است که از این آمار ۱۰۰۰ پلاک با اهتمام دولت رئیسی و همراهی مردم در این دولت رفع تداخل شده‌اند.

وی گفت: در مجموع ۴۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و منابع ملی استان تثبیت شده است که از این مقدار ۲۹۰ هزار هکتار منجر به صدور سند شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: صدور سند باعث هویت گرفتن کشاورزان، افزایش ماندگاری کشاورزان در روستاها همچنین رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال در استان و روستاها می‌شود.

وی ضمن اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم اظهار کرد: با همت صورت گرفته در زمینه یکپارچه سازی اراضی زراعی در راستای تحقق جهش در تولید قدم برداشته‌ایم.

شاهرخی در پایان تشریح کرد: بیش از ۴۵ هزار هکتار از ۴۰۰ هزار هکتار تثبیت شده جزو اراضی ملی بودند که به نفع مردم آزادسازی و به صورت زمین‌های قابل کشت در اختیار مردم قرار گرفتند.

کد خبر 745271

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۹۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی به روستاها در آذربایجان شرقی
  • ۳۶۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی صادر شد
  • رفع تداخل هزار پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • صادرات ۳۶۰ میلیون دلاری محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی
  • رفع تداخل ۱۰۰۰ پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • ۶۳ درصد از اعتبارات جهاد کشاورزی خراسان شمالی جذب شده است
  • اعلام برنامه‌های روز ملی گندم و نان در استان آذربایجان شرقی
  • اعلام برنامه های روز ملی گندم و نان در آذربایجان شرقی
  • سازمان ملل : یک سوم زمین های کشاورزی غزه نابود شده است
  • کاهش ۴۸ درصدی ورودی آب سد آیدوغموش میانه