Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکنون پژوهشگران دانشگاه «روهر» در شهر بوخوم آلمان با استفاده از پروتئینی که خود طراحی کرده و ساخته‌اند، موفق شدند سلول‌های عصبی موش‌های فلج را تحریک کنند تا دوباره سلول بسازند.

قدس آنلاین: گروهی از پژوهشگران آلمانی با تزریق گونه‌ای پروتئین مصنوعی به مغز موش‌هایی که به دلیل آسیب نخاعی دچار فلج حرکتی شده‌اند، آنها را معالجه کردند، به طوری که توانستند دوباره راه بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش یورونیوز، دانشمندان به این ترتیب برای نخستین بار موفق شدند پیوند عصبی میان نخاع و مغز این موش‌های آسیب‌دیده را دوباره برقرار سازند، آسیبی که تا کنون در بدن پستانداران جبران‌ناپذیر بود.

آسیب‌های نخاعی در انسان که اغلب در ورزش یا حوادث رانندگی به وجود می‌آید، باعث فلج حرکتی فرد می‌شود زیرا رشته‌های عصبی که اطلاعات حرکتی را بین ماهیچه‌ها و مغز جابجا می‌کنند قادر به بازتولید و رشد مجدد نیستند.

اکنون پژوهشگران دانشگاه «روهر» در شهر بوخوم آلمان با استفاده از پروتئینی که خود طراحی کرده و ساخته‌اند، موفق شدند سلول‌های عصبی موش‌های فلج را تحریک کنند تا دوباره سلول بسازند.

دیتمار فیشر، رئیس این تیم پژوهشی گفت: «نکته ویژه در مورد مطالعه ما این است که این پروتئین نه تنها برای تحریک سلول‌های عصبی که خود آن پروتئین را تولید می‌کنند استفاده می‌شود، بلکه از طریق مغز به جاهای دورتر هم انتقال می‌یابد.»

وی افزود: «به این ترتیب ما با یک مداخله نسبتاً مختصر، تعداد بسیار زیادی از عصب‌ها را تحریک می‌کنیم تا آنها به نوبه خود سلول‌های عصبی جدیدی را تولید کنند و در نهایت موش‌ها می‌توانند دوباره راه بروند.»

به گفته این پژوهشگر آلمانی، موش‌های فلجی که به این روش تحت درمان قرار گرفتند، پس از دو تا سه هفته راه رفتن را آغاز کردند. بر اساس آنچه در سایت اینترنتی دانشگاه روهر نوشته شده، این درمان شامل تزریق حامل‌های اطلاعات ژنتیکی به مغز برای تولید پروتئین است که «هایپر اینترلوکین ۶» نام دارد.

آیا سیستم رباتیک می‌تواند برای راه رفتن به کمک افراد فلج بیاید؟

دانشمندان اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که آیا می‌توان با این شیوه درمان، در انسان نیز فلج را معالجه کرد و بهبود بخشید یا نه. پروفسور فیشر می‌گوید: «باید ببینیم که آیا روش ما روی پستانداران بزرگ‌تر هم جواب می‌دهد یا نه. اکنون داریم به عنوان مثال درباره آزمایش روی پستاندارنی مانند خوک یا سگ فکر می‌کنیم.»

او می‌افزاید: «اگر این شیوه درمان فلج برای پستانداران بزرگ کارساز باشد، باید مطمئن شویم که برای انسان‌ها نیز بی‌خطر است.»

وی با این حال اطمینان دارد که رسیدن به چنین نتیجه‌ای سال‌ها زمان می‌برد.

منبع: عصر ایران

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: موش آزمایشگاهی فلج نخاعی سلول های عصبی موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۳۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این محصول در فرآیند پیوند استخوان کاربرد دارد و می‌تواند با اکسیژن رسانی، تبدیل سلول‌های بنیادی به سلول‌های استخوانی را تسریع کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • تانسو 06 ؛ شاسی بلند جدید چری که قرار نیست زیاد گران باشد! (+تصاویر)
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • آخرین وضعیت مصدومان سپاهان/۴ بازیکن در حال درمان
  • ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • ۳ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟