۳ بهمن ۱۳۹۹
مناظره تلویزیونی درباره رضا شاه؛ دروغ میگی، به خدا دروغ میگی، به علی دروغ میگی ...
عصر ایران ؛ نهال موسوی - روز چهارشنبه (1 بهمن) برنامه قبلِ انقلاب از شبکه مستند با میزبانی بهروز افخمی پخش شد و در آن مناظرهای بین صادق زیبا کلام (استاد دانشگاه و فعال سیاسی) و خسرو معتضد (مورخ) برگزار شد.
محور مناظره به بررسی رضا شاه پهلوی و نقش قدرت های خارجی در زمان حکومت رضا شاه بود. در این نوشتار سعی در نقد و تحلیل برنامه به لحاظ فرمی و محتوایی نداریم بلکه بیشتر وجود و لزوم چنین برنامههایی مد نظر است.
خسرو معتضد و صادق زیباکلام بر سر مسائل تاریخی و علی الخصوص بحث دوران زمامداری رضا شاه مدتهاست با همدیگر زاویه دارند و چندین بار در مکان های دانشگاهی یا رادیو و ... در این مورد با همدیگر مناظره کردهاند و همچنان این مخالفت ادامه دارد.
در طول مناظره زیبا کلام و معتضد در بخشهایی بحث بسیار بالا گرفت و مکرر از خجالت هم درآمدند و در مخالفت با طرف مقابل شدید به همدیگر تاختند.
در لحظاتی معتضد زیباکلام را "پوپولیست" خواند و یا زیباکلام به معتضد گفت:
زیبا کلام: اگر کتابی باشه که مدح رضاشاه باشه مردش هستی بیا اینجا بخونی؟
معتضد: بله
زیباکلام: دروغ میگی، به خدا دروغ میگی، به علی دروغ میگی ...
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
شاید جنس این گونه مناظره هایی را پیشتر غیر از زمان انتخابات ریاست جمهوری در صداوسیما ندیده بودیم ولی اتفاقا این اقدام را باید به فال نیک گرفت و باید از وجود چنین برنامههایی استقبال کرد.
متاسفانه در صداوسیما همواره نوعی از محافظه کاری و ترس وجود داشته که هیچگاه اجازه بروز چنین مناظره و بحثهایی را به برنامه سازان نداده است. بیشتر ترجیح بر این است که یک کارشناس متمایل به یک طیف خاص سیاسی در برنامهها حضور داشته و به شکل متکلم وحده دیدگاه و عقاید خود را بیان کند. هیچ وقت کسی نبوده یا نیست که بر روی آنتن طرف مقابل را به چالش کشیده و به او بگوید آنچه میگویی شاید درست نباشد.
بهرحال رشد و نمو سیاسی در این است که نظرات مختلف در مقابل هم قرار گیرند و هر کسی با هر ایده و نظری حرفش را بزند، این تضارب آرا و بیان آن قطعا به نفع همه است: هم مخاطب، هم کارشناسان و هم تلویزیون و ...
فقط یادمان باشد که در چنین بحث و نظرهایی قطعا افراد تند خواهند شد و یا به درشتی سخن خواهند گفت ولی هیچ کدام از این حالتها دلیلی بر این نیست که چنین مناظره هایی برگزار نشود و از تلویزیون پخش نشود.
اگرچه در زمان اکنون برنامه های پخش زنده تلویزیون هم بسیار معدود شده است و از ترس و نگرانی نظرات و اعتقادات مختلف مهمانان ترجیح بر این است که بیشتر برنامهها به شکل ضبط شده از قبل باشد ولی باز باید به شبکه مستند و برنامه "قبل انقلاب" تبریک گفت که چنین فضا و بستری را فراهم ساخته است.
شاید تنها نقد به شبکه مستند و سازندگان این برنامه این است که برنامهای چنین جالب توجه از چند منظر سیاسی، فزهنگی، تاریخی و ... را بدون کمترین اطلاع رسانی بر روی آنتن فرستادهاند و بعد از پخش آن از طریق دنیای مجازی و تکه های بریده شده از بحث داغ کارشناسان برنامه است که مخاطب پی میبرد چنین برنامهای هم وجود داشته و دارد.
بهر روی امید که در تلویزیون بیشتر شاهد برنامههایی اینچنینی باشیم و مطمئنا خیر و برکت چنین تبادل آرایی بسیار بیشتر از مضرات آن است.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی بیشتر بخوانید: بازشدن پای خواننده لس آنجلسی و بایدن به مناظره زیباکلام و متقی (فیلم) زعفرانیه روحانی یا قالیباف؟ پالادیوم زمان چه کسی ساخته شد؟ زمستان 99: ظریف و قدوسی و سلیمانیها / تابستان 59: قطبزاده و خلخالی و زیباکلامها! روایت مدیر وقت رادیو ایران از مناظره ناکام سروش و مصباح/ چه کسی مناظره نکرد؟ لینک کوتاه: asriran.com/003DQFمنبع: عصر ایران
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد ۳۰۷۶۴۶۸۲ را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [KHABARBAN] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
مخالفان سرسخت برجام فعال شدند؛ تندروها به دنبال چه هستند؟
اظهارات جدید دختر صدام علیه ایران
رییس کمیسیون امنیت ملی: توافق ایران و آژانس پاره شود وگرنه رئیسجمهور به دادگاه میرود
نگاه ویژه استاندار و معاونین به پروژه بیمارستان نرگسی گچساران
خبر بعدی:
تصاویر نادر از بدترین بلایای طبیعی تاریخ / حسن نصرالله از کجا ظهور کرد؟ / سفر آخرین شاه قاجار به انگلیس / قدیمیترین تصاویر از تخت جمشید / روزی که به گاندی شلیک شد
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
تصاویر نادر از بدترین بلایای طبیعی تاریخ
تصاویری نادر از بدترین بلایای طبیعی ثبت شده در تاریخ بشر که در کنار ماهیت تراژیک خود به انسان یادآوری میکند که در برابر بزرگی طبیعت و سیارهای که روی ان زندگی میکند به چه اندازه کوچک و حقیر است.تصاویری از سیل بزرگ 1931 چین، تندباد دریایی هند و پاکستان در 1970، فوران آتشفشانی کوه پیناتوبو، فلیپین در 1991، زلزله بزرگ شیلی در 1960 و گردباد بزرگ بنگلادش در 1989 را در این ویدیو ببینید.
حسن نصرالله از کجا ظهور کرد؟
برای بسیاری از آنهایی که سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان را میشناسند، سوابق حسن نصرالله و پیشینه دبیرکل حزب الله روشن نیست. در این ویدیو در می یابید که نصرالله از کجا ظهور و چگونه به موقعیت فعلی اش رسید و در این مسیر چه اتفاق هایی برای او رخ داد.
سفر آخرین شاه قاجار به انگلیس
احمد شاه، آخرین پادشاه قاجار در 1919 میلادی سفری به بریتانیا داشت و با کشتی سلطنتی الکسندریا به بندر دور رسید و مورد استقبال پرنس آلبرت و جنرال هورن قرار می گیرد. او از برخی صنایع از جمله از صنایع نوظهور هوایی بازدید کرد. ویدیوی صامت این سفر را در «تابناک» با یک نوای کلاسیک ایرانی در «تابناک» بشنوید.
قدیمیترین تصاویر از تخت جمشید
شاید این فیلم، قدیمی ترین تصاویر متحرک باقی مانده از تخت جمشید باشید. این تصاویر در 1931 ضبط شده، وضعیت این مجموعه عظیم تاریخی را در بیش از هشتاد سال پیش نشان میدهد. در این تصاویر که توسط انگلیسی ها ثبت شده، عوامل بریتانیا با اسب بر روی پله های این بنای تاریخی راه می روند و به نظر می رسد تخت جمشید در طول زمان با چنین رفتارهایی آسیب دیده است.
روزی که به گاندی شلیک شد
69 سال پیش در چنین روزی مهانداس کارامچاند گاندی رهبر معنوی و سیاسی مردم هندوستان به شلیک گلوله یک جوان هندو از دنیا رفت. او که از خشونت و ترور بیزار بود، بدون استفاده از زور و خشونت بر استعمار بریتانیا غلبه کرد و استقلال هندوستان را باز پس گرفت. تصاویری از دوران حیات و تشییع گاندی را با زیرنویس فارسی در «تابناک» تماشا می کنید