Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه ایران زمین - اهالی روستای 700 خانواری «ماچک‌پشت» شهرستان ســـــــــــــاری یک پـــــویش محیط‌ زیستی را با امضای سندی برای پاک کردن شکار از چهره این روستا راه‌اندازی کرده‌اند که مورد استقبال روستاهای اطراف و مسئولان حفاظت محیط‌ زیست مازندران قرار گرفته است.

پویش مردمی ممنوعیت شکار در روستای ماچک‌پشت از توابع شهرستان ساری است که از سوی انجمن علمی فرهنگی این روستا و با همکاری دهیاری و شورای اسلامی و فعالان اجتماعی و محیط ‌زیستی آن به امضای ده‌ها تن از اهالی روستا رسیده و فصلی جدید در مقابله با رفتارهای ضدمحیط زیستی آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ماچک‌پشت به‌دلیل قرار داشتن یک آب‌بندان در حاشیه روستا یکی از نقاط مورد توجه پرندگان بومی و مهاجر در حاشیه شهر ساری است و به‌همین دلیل معمولاً برخی علاقه‌مندان به‌شکار پرندگان، این منطقه را برای شکار انتخاب می‌کنند.
سرپرست دهیاری ماچک‌پشت به ایرنا می‌گوید: آب‌بندان تقریباً ۷۰ هکتاری روستا معمولاً محل مورد علاقه شکارچیان برای شکار پرنده‌های گوناگون است. ضمن این که باب شده بود علاوه بر شکارچیان روستا شکارچیانی از مناطق اطراف هم به این منطقه بیایند. بعضی از شکارچیان هم نیمه‌های شب را برای شکار انتخاب می‌کردند که صدای تیراندازی در نیمه‌های شب برای اهالی آزاردهنده بود.
سید احمد حسینی می‌افزاید: این وضعیت همواره گلایه اهالی را به‌همراه داشت. بویژه این که شکار توسط افرادی غیربومی به حساب اهالی این روستا گذاشته می‌شد. حتی چند بار درگیری‌هایی نیز به همین دلیل ایجاد شده بود. ضمن این که در بحث شکار پاییزه و زمستانه موضوع احتمال شیوع آنفلوانزای پرندگان نیز وجود دارد و می‌تواند سلامت جامعه را تهدید کند.
وی اظهار می‌کند: علاوه بر مزاحمتی که بواسطه تیراندازی شکارچیان برای اهالی ایجاد می‌شد، بحث حفاظت از پرندگان در این روستا نیز از دغدغه‌های فعالان اجتماعی و بسیاری از اهالی روستا بود. پرنده‌هایی که می‌توانند جاذبه گردشگری روستا باشند و در چرخه محیط زیستی نقش مهمی دارند، طی سال‌های اخیر همواره در تهدید شکار قرار داشتند و تعداد زیادی از آنها نیز شکار شده است.
عضو سابق شورای اسلامی ماچک‌پشت و سرپرست دهیاری این روستا می‌گوید: سال‌هاست که شکار در نوار شمالی کشور پرندگان را تهدید می‌کند. تعداد برخی گونه‌ها که قدیم‌ترها و تا ۲۰ سال پیش در روستا دیده می‌شد بسیار کم شده و به ندرت می‌توان آنها را دید. به‌همین دلیل همراه با اهالی تصمیم گرفتیم که یک جریان همگانی برای مقابله با شکار را رقم بزنیم. خوشبختانه علاوه بر اهالی ماچک‌پشت، اهالی روستاهای اطراف نیز با این اقدام و حفاظت از پرندگان موافق هستند.
حسینی خاطرنشان می‌کند: ماچک‌پشتی‌ها برای حفاظت از محیط‌ زیست، پرندگان و حیوانات وحشی منطقه، با همکاری شورای اسلامی، دهیاری و پایگاه مقاوت بسیج روستا و نظارت اداره حفاظت محیط ‌زیست شهرستان ساری این جریان را راه‌اندازی کردند و از شکارچیان این روستا و روستاهای اطراف هم می‌خواهیم که برای احترام به رأی اکثریت اهالی این روستا، با کنار گذاشتن شکار در حفاظت و صیانت از محیط‌زیست و حیات وحش منطقه با سایر اهالی همراه شوند.


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اهالی روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۶۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرنده نادر غواص گلوسیاه به طبیعت برگشت

آفتاب‌‌نیوز :

کوروس ربیعی مسوول حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط‌زیست مازندران اظهار کرد: طی دو سه روز گذشته گزارشی درباره زخمی شدن پرنده در محدوده ساحلی شهرستان نوشهر به دست ما رسید که گویا این پرنده با تور‌های صیادی سرگردان برخورد کرد.

وی افزود: باتوجه به این گزارش کارشناسان محیط‌زیست در محل حضور یافتند و باتوجه به آسیب‌دیدگی از ناحیه پا این پرنده را باغ پرندگان انتقال دادند تا نسبت به انجام کار‌های درمانی اقدام شود.

مسوول حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط‌زیست مازندران بیان کرد: بعد از گذشت ۴۸ ساعت و اطمینان از سلامت پرنده این پرنده برای ادامه زندگی به طبیعت برگشت.

ربیعی با اعلام اینکه پرنده غواص گلوسیاه جز پرندگان مهاجر کمیاب محسوب می‌شود، افزود: زمان بازگشت از مهاجرت این گونه معمولا اواخر زمستان است و به‌ندرت زمان مهاجرت به فصل بهار موکول می‌شود.

وی یادآور شد: معمولا هم گونه پرنده غواص گلوسیاه در قسمت جنوبی دریای خزر محدوده حوزه غرب استان و گیلان مشاهده می‌شوند.

مسوول حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط‌زیست مازندران یادآور شد: پرنده کمیاب غواص، گلوسیاه جز گونه‌های حمایت شده است که باتوجه به شیرجه زدن در آب دارای منقار تیزی است به همین خاطر چنین نامی دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در گیلان
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی جز پنج یگان برتر کشور اعلام شد
  • پرنده نادر غواص گلوسیاه به طبیعت برگشت
  • عبور بامزه و جالب پرندگان از جاده (فیلم)
  • دستگیری متخلف شکار غیرمجاز در شهرستان مهرستان
  • متخلف شکار غیر مجاز در مهرستان دستگیر شد
  • پیگیری قضایی محیط زیست مازندران از قاچاقچی حیات وحش در فضای مجازی
  • فارس رتبه نخست کشفیات صید و شکار در کشور
  • کسب رتبه نخست فارس در حوزه کشفیات صید و شکار / افزایش ۹ درصدی کشفیات محیط زیست