Web Analytics Made Easy - Statcounter

رستم قاسمی، وزیر اسبق نفت و رییس اسبق قرارگاه خاتم الانبیا، در پاسخ به سوالی درباره چمدان ۲۲ میلیون دلاری که می گویند حاج قاسم برای محور مقاومت از کشور هزینه کرده گفت: ۲۲ میلیون دلار در شرایط دفاع و حضور در محور مقاومت عددی بود که در سالروز شهادت سردار سلیمانی مطرح شد چون برخی می خواستند، این قهرمان مقاومت کشور را با علامت سوال روبرو کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه مردم ایران آنچنان هشیار هستند که گول چنین شیطنت هایی را نخورند. ناطقان: رستم قاسمی، وزیر اسبق نفت و رییس اسبق قرارگاه خاتم الانبیا، معتقد است: «گزینه‌های نظامی نظام مندتر عمل می کنند و برای حل مشکلات اقتصادی کشور یک سال زمان کافی است» البته او خود را گزینه نظامی نمی داند و زمان را برای مطرح کردن مباحث انتخاباتی مناسب نمی بیند.





بخش هایی از این گفتگو را بخوانید؛

* اینکه تحریم ها برداشته شود که خیلی خوب است و هر روزی که اتفاق بیفتد منافعی نصیب ایران خواهد شد. ولی اساسا اینکه کسی بگوید تحریم ها بی اثر هستند و تاثیری در حال کشور ندارد، حرف بی ربطی است. تحریم ها اثر، هزینه و ریسک های خودشان را دارند.

*دور زدن تحریم ها نیز کاری تاکتیکی است و نمی تواند دائمی باشد. دور زدن تحریم ها به این معنی است که شما در جنگی تمام عیار وارد شوید. اولا مدیران مخصوص به خودش را می خواهد هر کسی وارد این صحنه نمی شود چون عواقبی وجود دارد و بعد ها باید پاسخ بدهد. بالاخره مساله فروش نفت بوده و کار بسیار سختی است. امروز هم حقیر این کار را به عنوان مسئولیتی که بر عهده من گذاشته شده، انجام می دهم که کار بسیار سختی است.

*اگر آمریکایی‌ها بخواهند به تعهدات خود برگردند و همه تحریم ها رفع شود، برجام پایدار خواهد ماند. مسئولان ایران اعلام کرده اند که اگر آمریکا به همه تعهدات خود برگردد ما هم به تعهدات خودمان عمل می کنیم و این مساله به سیاست های دولت بایدن بر می گردد. باید دید نگاه بایدن در بحث تحریم ها چه خواهد بود.

*اینکه برجام خوب بود یا بد موضوعی است که من نمی خواهم به آن ورود کنم چون تصمیم حکومتی بود ولی اینکه معاهده ای بین المللی با تلاش های فراوان منعقد شد اهمیت دارد. به نظر نمی رسد ایران بپذیرد که مجددا با شرطی وارد بحث برجام شود تا تحریم ها لغو نشود. آمریکایی ها باید بدون قید و شرط به برجام برگردند این چیزی است که آمریکایی ها خود امضا کردند و همین دولت پای برجام را امضا کرده است. بایدن راهبری تحریم ها را بر عهده داشت.

*{در پاسخ به این سوال که فرض بر اینکه شما به عنوان کاندیدا نظامی در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کنید، دولت نظامی آینده چه رویکردی در قبال برجام خواهد داشت؟}: من فرد نظامی به معنای فرمانده نیستم. من در دوران جنگ هم کار رزمی مهندسی می‌کردم. بعد از جنگ هم کلا در حوزه سازندگی کشور بودم. مقطعی هم در وزارت نفت بودم. وقتی بعد از دولت دهم به سپاه برگشتم به دلیل رفاقت و ارتباطات طولانی که با شهید سلیمانی داشتم ایشان پیشنهاد دادند که به ایشان کمک کنم و این فرصت خوبی برای من بود. از این بابت یکی از بهترین دوران خدمت من بود و شاکرم که خداوند این فرصت را به من داد چون در کنار شهید سلیمانی دانشگاه تربیتی مدیریتی وجود داشت.

*{در پاسخ به سوالی درباره چمدان ۲۲ میلیون دلاری که می گویند حاج قاسم برای محور مقاومت از کشور هزینه کرده }: ۲۲ میلیون دلار در شرایط دفاع و حضور در محور مقاومت عددی بود که در سالروز شهادت سردار سلیمانی مطرح شد چون برخی می خواستند، این قهرمان مقاومت کشور را با علامت سوال روبرو کنند. اگرچه مردم ایران آنچنان هشیار هستند که گول چنین شیطنت هایی را نخورند. اما این رقم در مقابل ۷ هزار میلیارد دلاری که آمریکایی ها در منطقه هزینه کرده‌اند، قطره‌ای از دریاست.

*{در پاسخ به این سوال که بحث کاندیدا نظامی در انتخابات ۱۴۰۰ مطرح است. آیا شما قصد کاندیدا شدن دارید؟}: در شرایط فعلی، کشور مسائل اقتصادی پیچیده ای دارد ما هم با مردم در ارتباط هستیم. بسیاری از سفرهای من با تاکسی و اسنپ است. اولین کار من سوال از آن ها است و می پرسم چه خبر؟! چند وقت پیش با اسنپ می امدم، هم من و هم ایشان ماسک زده بودیم از من پرسیدند که آقا ما شما را کجا دیده بودیم؟ گفتم فکر کن، گفت شاید در سینما شما را دیده بودم بعد گفت رییس فلان بانک نیستید چون من بعضی وقت ها آنجا می آیم و کم کم به دولت احمدی نژاد رسید. همین آقا گفت که سه نفر از اعضای خانواده من سه شیفت با این ماشین کار می کنیم. وضعیت این طور است؛ وضعیت اقتصادی خوب نیست. انتخاباتی کردن فضای کشور یعنی فراموش کردن همه چیز با این وضعیت بد. من در همه دولت ها کار کرده ام و در هیچ کدام نگاهی سیاسی نداشته ام. برداشت خود من این است که دولت ها می آیند و می روند ولی مردم هستند و نظام هست و زیرساخت های کشور ماندگار هستند. من با این نگاه کار کرده ام و امروز هم بخش قابل توجهی از وقت من در این مسیر صرف می شود. ما با شرقی ها کار می کنیم و ۴ صبح ما ۸ صبح چینی ها است باید همان زمان مذاکره کنیم. بر عکس موضوع را با غرب داریم و امروز اوقات ما به همین صورت، سرگرم تامین نیازهای کشور می شود. فعلا هم کاندیدا کم نداریم.

*ما نظامیان بخصوص بچه های سپاه نه دانشکده افسری رفته ایم و نه دوره اکادمیک دیده ایم. چند روز پیش در یک گردهمایی در برج میلاد دختر شهید سلیمانی نامه ای را که پدرش برای او نوشته بود، خواند. او نوشته بود که من فکر نمی کردم روزی نظامی بشوم. فکر نکنید که پدرتان اینجا آمده تا آدم بکشد. ما هم اینطور بودیم ما روز اولی که امدیم هیچ دوره نظامی ندیدیم کار من، مهندسی و عمرانی بود و از روز بعد از جنگ در کار سازندگی کشور بودم و بعد هم به وزارت نفت رفتم و امروز هم کار اقتصادی انجام می دهم. مجموعه بچه هایی که مثل ما در حوزه نظامی حضور داشتند، چنین تفکری دارند. اگر دقت کنید زیرساخت های بنیادی دنیا توسط نظامیان ایجاد شده است این تجربه در دنیا وجود دارد. ساختار نظامی می تواند به طور نظام‌مندتری تصمیمات اداره کشور را اخذ کند. چه کسی آمریکا را ساخته است؟! در کره که به اندازه استان اصفهان ما است و درآمد سالیانه آن چند برابر کشور ما است، کار به دست چه کسانی انجام شد؟ کتاب خاطرات ژنرال پارک به فارسی ترجمه شده و موجود است این کتاب را بخوانید. دختر او کار سیاسی خاصی نداشت ولی چون دختر ژنرال پارک بود، ساخت کره مدیون او است کره ای ها هم به او رای دادند.

*من فردی اقتصادی هستم و روی این موضوع کار می کنم. شاید کمتر کسی در کشور وجود داشته باشد که در همه حوزه ها کار کرده است. اینکه کسی بگوید یک شبه و یک ساله کشور را درست می کنم، وعده های توخالی داده است. این وعده ها دست نیافتنی است ولی اینکه در زمانی منطقی تغییر ریل در کشور داشته باشیم، زمان زیادی نمی‌خواهد. در یک سال می شود تغییر ریل را طراحی کرد.
منبع: خبر انلاین برچسب ها: ایران ، امریکا ، برجام ، ناطقان ، سردار سلیمانی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ایران امریکا برجام ناطقان سردار سلیمانی سردار سلیمانی آمریکایی ها محور مقاومت ۲۲ میلیون تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۷۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟

پس از گذشت بیش از دو سال از جنگ روسیه و اوکراین و تداوم کمک های نظامی و مالی غربی ها با همکاری همپیمانان غیر آمریکایی و اروپایی مثل ژاپن، کره جنوبی و استرالیا و ... ، همچنان وضعیت جبهه های جنگ به نفع روسیه می باشد. وضعیتی که کشور های غربی از جمله ایالات متحده را بر آن داشت تا کمک های تسلیحاتی و مالی میلیون و میلیارد دلاری را روانه کی‌‎یف پایتخت اوکراین کند.

اخیرا کنگره آمریکا پس از بحث و جدل های چند ماهه ، بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری برای تقویت ارتش اوکراین را تصویب کرد. هچنین کشور های دیگری همچون انگلیس و ژاپن قصد دارند تا کمک ‌های نظامی به اوکراین را نیز افزایش دهند. اما رسانه‌ های غربی گفته اند که بعید است این کمک ‌های میلیارد دلاری، بتواند روند جنگ اوکراین را به نفع کی‌یف تغییر بدهد.

ضمن اینکه گزارش های مختلفی مبنی بر شکست های میدانی متعدد و قطاری ارتش اوکراین در جبهه های خارکیف وجود دارد. علت این موضوع هم وضعیت وخیم ارتش این کشور می‎‌باشد که باعث شده کشورهای غربی برای کمک های تسلیحاتی یا کمک های مالی مستقیم از سوی اوکراین تحت فشار قرار گرفته اند. به اعتقاد آگاهان سیاسی ، اوکراین هم اکنون به نوعی با تنفس مصنوعی غرب زنده است ؛ اگر روسیه بر پیشروی در خارکیف متمرکز شود و بتواند "راه آهن پولتاوا" را قطع کند عملا کار اوکراین را در جبه های جنگ تمام کرده است. هرچند که هدف اصلی روس ها دسترسی به پایتخت و تصرف کی‌یف می ‌باشد ؛ این موضوع به چند دلیل اهمیت دارد:

۱- شهر خارکیف شاه کلید جنوب و شرق اوکراین است، و راه آهن جنوب شرق اوکراین از شهر خارکیف عبور می کند ؛ همچنین، شاهرگ ارتش اوکراین نیز شهر خارکیف می‎ باشد، که با محاصره این شهر از محور شمالی عملا کار ارتش اوکراین در جنوب تمام می شود.

۲-شهر خارکیف قلب صنعتی اوکراین است و بخشی از صنایعی که می توانند برای ساخت و تولید تسلیحات مورد نیاز ارتش استفاده شوند در این شهر به تولید می رسند.

۳-محاصره شهر خارکیف نیازمند شروع نبرد شهر "چرنیهوف" و تهدید کردن شهر کیف به عنوان پایتخت است ؛ روسیه با بردن یک لشکر به حومه شهر کیف می تواند کاری کند که ۱۰ لشکر ارتش اوکراین از جنوب به شمال بروند. ضمن اینکه با محاصره خارکیف می تواند باعث تسلیم مسئولان و مردم این شهر شوند که به روس ها برای روند تصرف شهر های دیگر اوکراین کمک کند.  

ناگفته نماند که، یک منبع رسانه ای تلگرامی اوکراینی به نام "دیپ استیت" گزارش کرد نیروهای نظامی روسیه پیشروی های زیادی را در نقاط مختلف داشته اند ؛ اوچرتینو، نووباخموتوفکا، نووکالینوو، بردیچی، سیمیونفکا و جورجیفکا از جمله مناطقی هستند که ارتش روسیه پیشروی های زیادی داشته است.

آیا ضد حمله مجدد اوکراین امکان پذیر است؟

عده ای معتقدند کمک های مالی و تسلیحاتی غربی ها به ویژه ایالات متحده آمریکا تغییراتی ، ولو حداقلی در میدان نبرد ایجاد خواهد کرد ؛ تغییراتی که با ارسال تسلیحات اعضای اروپایی ناتو همچون "اف ۱۶" های مولتی رول لهستانی یا ارسال احتمالی جنگنده های "یوروفایتر تایفون" انگلیسی به ارتش اوکراین می تواند تا حدودی وضعیت جبهه های جنگ را به نفع اوکراین عوض کند.

هرچند که سایر تسلیحات زمینی-زرهی، انفرادی و یا پهپادی سایر کشور های اروپایی و نقاط دیگر جهان توانست به ارتش اوکراین، برای آسیب زدن به تاسیسات انرژی مثل پالایشگاه ها، انبارها و پایانه های نفتی و یا زیرساخت های اقتصادی دیگری مانند اسکله های بنادر روسیه و یا حتی حمله با اهداف نظامی همچون انهدام سامانه های پدافندی کمک کند ، اما هیچ تغییر مهم و اثر گذاری که بتواند اوکراین را از این وضعیت بسیار بد جنگی بیرون بیاورد و یا ارتش روسیه را به عقب تر ( از مناطق تحت تصرفش ) براند ایجاد نکرد.

حتی تغییر فرماندهان نظامی ارشد ارتش اوکراین مثل عزل زالوژنی و انتصاب سیرسکی به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین نیز تاثیر بسیار کمی بر وضعیت میدانی جنگ گذاشت و تاکنون نتوانسته انتظارات مورد نظر شخص رئیس جمهور اوکراین را برآورده کند. پیش تر از این هم زلنسکی بارها از ضد حمله ارتش اوکراین علیه ارتش روسیه صحبت کرده بود ؛ ضد حمله هایی که با کمک های مالی ایالات متحده قرار بود انجام شود ولی یا انجام نشد و یا قبل از شروع عملیات شکست های زیادی را متحمل شدند. با این وضعیت تحلیگران سیاسی معتقدند یا تلاش های اوکراین برای عملیات ها علیه روسیه همانند حملات قبلی خواهد بود و نه چیزی بیشتر از تحولاتی که در حال حاضر رخ می دهد.

هشدار جوبایدن به زلنسکی برای حملات به روسیه

اخیرا نیز روزنامه واشنگتن پست در گزارشی از هشدار جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده به زلنسکی رئیس جمهور اوکراین خبر داده که بایدن گفته است، با حمله با تاسیسات نفتی روسیه احتمال افزایش بهای جهانی نفت بیشتر می‎ شود و به نوعی دستور توقف عملیات ها علیه صنعت نفت و گاز روسیه را صادر کرده است. سابقا ایالات متحده با کمک های چند صد میلیون دلاری سعی کرده بود وضعیت جبهه های جنگ را تا حدودی تغییر دهد.

به طور مثال تصویب بسته کمکی ۳۰۰ میلیون دلاری سه ماه گذشته مجلس سنای آمریکا به اوکراین برای تغییر روند جنگ در مناطقی نظیر بنادر اودسا، خرسون و همچنین مناطق شمالی اوکراین بود اما تاثیر این کمک آنقدر ناچیز بود که کارشناسان سیاسی برای تشریح این موضوع، صرفا به تجزیه تحلیل حملات پهپادی اوکراین به تاسیسات نظامی و غیر نظامی روسیه بسنده کردند.

چرا که معتقدند اوکراین توانایی لازم برای ضربات راهبردی به روسیه را ندارد و اروپا هم توانایی لازم برای ارسال کمک های مالی و تسلیحاتی به اوکراین را ندارد ؛ هر حمله ای هم از سوی اوکراین بدون پشتوانه فنی و عملیاتی نیروهای نظامی غربی عملا شکست خورده است. به همین دلیل اوکراین قبل تر تصمیم گرفته بود که از کمک های اطلاعاتی-فنی نیروهای نظامی فرانسوی استفاده کند.

لازم به ذکر است، به گفته خبرگزاری های مختلف آمریکایی، اروپایی و منطقه ای،کشور روسیه هم برای بازسازی ارتش خود و همچنین تغییر در جبهه های نبرد تا کنون کمک هایی را از کشور های ایران چین وکره شمالی دریافت کرده است ؛ کمک هایی که طبق اعلام گزارش های عمدتا شامل پهپاد های انتحاری و شناسایی-رزمی، موشک های بالستیک و کروز، توپخانه و همچنین شناور های بدون سرنشین و ... بوده است. هرچند که روسیه هم مثل اوکراین آسیب های مادی-معنوی زیادی را در این جنگ متحمل شده، اما به زعم ناظران و کارشناسان مسائل بین الملل، تا الان طرف پیروز نبرد چه در میدان و چه در اقتصاد و سیاست، کشور روسیه می‎ باشد.

خبرنگار: حمید اسدی

دیگر خبرها

  • خون شهدا ضامن بقای انقلاب اسلامی است
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • سردار سلیمانی: عملیات «وعده صادق» عامل خودباوری است
  • توافق اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • تشدید تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران
  • مقامات آمریکایی: تحریم واحد نظامی نیتسح یهودا امروز ممکن است رخ دهد
  • بورل: شورای اروپا درباره تشدید تحریم‌ ایران‌ رایزنی می‌کند
  • بورل: شورای اروپا درباره تشدید تحریم ایران رایزنی می‌کند
  • بنیامین نتانیاهو: با تحریم گردان اسرائیلی مقابله می‌کنیم