Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@07:18:06 GMT

وحوشی که از ساری گل به شاه جهان رمیده شدند

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۱۸۱۱

وحوشی که از ساری گل به شاه جهان رمیده شدند

ایسنا/خراسان شمالی چند سالی است که موضوع معدن آلبلاغ در پارک ملی سارگل در شهرستان اسفراین بر سر زبان ها افتاده است.

ماده با ارزش معدنی سرب و روی در این معدن سودجویان را به وسوسه انداخت و همین باعث شده که رفت و آمد به منطقه خیلی زیاد شود.

بنا به گفته مردم روستاهای اطراف این منطقه، تعدادی از روستاییان روستاهای نزدیک آلبلاغ چند سالی بود که اصلا در این روستاها زندگی نمی کردند اما برای برداشت سرب و روی و فروش آن دوباره به روستاهای خود مهاجرت کردند و بالاخره آن قدر رفت و آمد و حضور افراد غریبه زیاد شد که روستاییان و جمعیت عشایر ساکن در منطقه احساس ناامنی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور و برداشت غیرقانونی آنقدر زیاد شد که حتی کار به کشته و مصدوم شدن تعدادی از افراد بر اثر ریزش تونل های ایجاد شده کشیده شد و همین امر موجب شد تا مسئولان پای کار بیایند و حتی موضوع در سفر ریاست جمهوری نیز مطرح و درخواست شد تا ایمیدرو بحث پی جویی و اکتشاف مواد معدنی را در منطقه در دست گیرد تا معدن سروسامان بگیرد.

تمام این امور صورت گرفت غافل از اینکه در پارک ملی ساری گل وحوش زبان بسته ای زندگی می کنند که رفت و آمدها، محل زندگی آن ها را ناامن کرده و متاسفانه آن ها برای زنده ماندن فرار را بر قرار ترجیح دادند و از منطقه کوچ اجباری کردند.

جمعیت حیات وحش در اطراف معدن آلبلاغ کاهش یافته است

اله پور مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، از مهاجرت حیات وحش پارک ملی ساریگل در بخش هایی که معدن آلبلاغ قرار دارد به بخش های جنوب و غربی این پارک به علت حضور و تردد افراد در معدن خبر داد.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا حضور سودجویان و سایر افراد در معدن آلبلاغ  اسفراین موجب کاهش جمعیت حیات وحش در این منطقه شده است و یا خیر؟ گفت: حضور افراد در بخشی از پارک ملی ساریگل که معدن آلبلاغ وجود دارد سبب شده تا جمعیت حیات وحش در همان منطقه کاهش یابد.

وی در ارتباط با فعالیت افراد در معدن آلبلاغ و انجام عملیات استخراج از این معدن نیز اظهارکرد: هرگونه فعالیت از جمله استخراج باید با انجام ارزیابی های زیست محیطی صورت گیرد.

اله پور در ارتباط با جلوگیری از آسیب رسیدن به حیات وحش این منطقه نیز بیان کرد: برای حفظ حیات وحش و گونه های حیوانی منطقه به دنبال ارتقاء زیست گاه هستیم و طرح ارتقای شاه جهان به منطقه حفاظت شده را در دستور کار خود قرار داده ایم.

وی تصریح کرد: برداشت های لازم از بخش غربی پارک ملی ساریگل و شاه جهان انجام شده و موافقت های لازم نیز برای ارتقای منطقه شاه جهان به منطقه حفاظت شده نیز اخذ شده است.

به گفته این مقام مسئول طرح تهیه و ارائه شده و در حال بررسی است.

وی مساحت منطقه را نیز ۲۵ هزار هکتار اعلام کرد.

حیات وحش در اطراف معدن آلبلاغ امنیت ندارند

لشگری معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: در واقع حیات وحش همیشه به دنبال غذای کافی و امنیت هستند و هرگاه یکی از این دو به مخاطره افتد زمینه کوچ حیات وحش نیز فراهم می شود.

وی با اشاره به اینکه پارک ملی ساریگل و منطقه اطراف معدن آلبلاغ غنی از جمعیت قوچ و میش است، افزود: متاسفانه تردد زیاد انسان به اطراف معدن آلبلاغ و ورود لوازم مورد نیاز برای بحث معدن سبب شده تا این گونه های حیوانی احساس ناامنی کنند.

لشگری ادامه داد: علاوه بر آن بررسی های صورت گرفته در منطقه شاه جهان نشان می دهد که حیات وحش به این منطقه گدار داشته است و جمعیت قوچ و میش آن منطقه افزایش یافته است.

وی در ارتباط با منطقه شاه جهان نیز توضیح داد: از لحاظ شرایط زیستی، منطقه شاه جهان شبیه پارک ملی ساریگل است، بنابراین از نظر زیست گاهی هیچ تفاوتی میان دو منطقه وجود ندارد.

این مقام مسئول گفت: اما شاه جهان منطقه ای شکار ممنوع است که در آن پاسگاه محیط بانی وجود ندارد و برای حفاظت بیشتر باید آن محل به منطقه حفاظت شده ارتقا یابد تا تعداد نیروهای محیط بانی نیز افرایش یابد.

پیشنهاد ایجاد پاسگاه محیط بانی در بالاسر معدن برای حفاظت از حیات وحش مستقر در اطراف آلبلاغ

صالحی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، تاکیدکرد: هرچند که در حال حاضر برداشت ها در معدن آلبلاغ به صورت دستی و رفت و آمد توسط چهارپایان صورت می گیرد اما در آینده نزدیک با استقرار شرکت ها مباحثی همچون انفجار برای اکتشاف مواد معدنی و رفت و آمد با خودروها صورت می گیرد و اگر مهاجرت حیات وحش در حال حاضر به صورت تک تک است، در آن زمان بر تعداد آن افزوده می شود.

وی افزود: بنابراین با ایجاد فضای ناامن برای حیات وحش این منطقه در مکانی دیگر باید برای ادامه زندگی آن ها فضایی امن ایجاد شود در نتیجه ارتقای منطقه شاه جهان به منطقه حفاظت شده در حال پیگیری است.

صالحی ادامه داد: اما تا زمان ارتقای منطقه شاه جهان و علاوه بر آن برای حفاظت هر چه بهتر گونه های حیوانی که هنوز در اطراف معدن آلبلاغ مستقر هستند پیشنهاد می شود تا شرکت هایی که قرار است برای این معدن حضور یابند پاسگاه های محیط بانی در چند نقطه از بالاسر معدن همچون منطقه گنج دان ایجاد کنند تا حفاظت ها به صورت قوی تر صورت گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی معدن آلبلاغ اسفراین ارتفاعات شاه جهان خراسان شمالي قوچ و میش منطقه حفاظت شده پارک ملی ساریگل منطقه شاه جهان خراسان شمالی حیات وحش محیط بانی رفت و آمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۱۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف به کشور‌های اسلامی

سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز دوشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوند‌های تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلام‌آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت‌های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.

رئیس جمهور با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشور‌های مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تامین‌کننده همه این اهداف دانست و اظهار داشت: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

رئیسی با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرز‌های مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تامین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارتقا و تقویت است، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفت‌ها غلبه کرده و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.

رئیسی همچنین بر اهمیت تبادل هیئت‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می‌تواند در حل مشکلات منطقه موثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌تر خواهد شد.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشور‌های اسلامی برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشور‌های اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشور‌های اسلامی دانست و گفت: همکاری‌های ایران و پاکستان در این زمینه می‌تواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشور‌های اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.

«شهباز شریف» نیز در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و تصریح کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به مرز‌های طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه‌های مرزی تاکید کرد.

نخست وزیر پاکستان ضمن ابلاغ سلام‌های گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر دکتر رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.

وی با تاکید بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزود: گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی می‌تواند به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور بیانجامد.

وی همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاری‌های زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاری‌ها می‌تواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.

نخست‌وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشور‌های اسلامی موثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.

شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگو‌های مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلف را خواستار شد.

در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود
  • تثبیت موقعیت ایران پس از عملیات وعده صادق
  • تأثیرات راهبردی عملیات وعده صادق در سطح منطقه و جهان
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • جشنی سه هزار ساله که در ساری برگزار می‌شود + فیلم
  • حادثه رانندگی در محور روستایی آلبلاغ بوکان
  • ورزقان علی‌رغم تمام ظرفیت‌های معدنی همچنان محروم است
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف به کشور‌های اسلامی
  • پیشرفت‌های چشمگیر ایران در منطقه و جهان با کاربست های فناوری
  • سفر رئیسی به پاکستان حامل پیام وحدت برای منطقه و جهان اسلام است