Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-18@23:30:50 GMT

بودجه و واقعیت‌های اقتصادی

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۲۱۵۳

اقتصاد ایران در طول سال‌های گذشته همواره با معضل شعار و برنامه‌های غیراجرایی مواجه بوده است. اینکه افرادی برای به دست آوردن کرسی قدرت شعار بدهند که قرار است در مدتی کوتاه، بخش مهمی از مشکلات کشور را حل کنند، نه تنها از واقعیت‌ها به دور است که در عمل این طرح‌ها بارها باعث تشدید مشکلات نیز شده‌اند. اینکه  صرفا از اقدامات دولت انتقاد کنیم و به مشکلات  بپردازیم اما واقعیت‌ها را نبینیم، جز برهم زدن جو کشور و بازگشت به شعارهای غیرعملیاتی نتیجه دیگری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اقتصاد ایران در طول سه سال گذشته با تحریم‌های همه‌جانبه امریکا مواجه بوده و همین مساله دسترسی دولت به درآمدهای ارزی و نفتی را به‌شدت کاهش داده و همین موضوع اداره کشور را دشوار کرده است. هرچند در این تردیدی نیست که اگر از قبل اصلاحات ساختاری صورت می‌گرفت که وابستگی به نفت کاهش پیدا می‌کرد، بخشی از مشکلات امروز دیده نمی‌شد اما به هر حال واقعیت‌های فعلی را نمی‌توان تغییر داد.

در کنار آن از ابتدای سال جاری، شیوع ویروس کرونا نیز بخش‌های مختلف اقتصاد کشور را تحت تاثیر خود قرار داد و در شرایط تحریم یک فشار مضاعف بر اقتصاد ایران وارد شد.در چنین شرایطی باید رکود اقتصادی، نرخ بالای تورم و فشاری که بر اقشار کم‌درآمد جامعه وارد می‌شود نیز اضافه کرد تا مشخص شود، اوضاع فعلی دشواری‌های خاص خود را دارد.

در این تردیدی وجود ندارد که با اتکا به ظرفیت‌های داخلی، می‌توان برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داد که بخشی از مشکلات کاهش پیدا کند و فشار بر مردم کم شود اما اینکه چه برنامه‌ای و با چه روشی در دستور کار قرار گیرد، خود اهمیت بسیار زیادی دارد.

اینکه در جریان بررسی طرح‌های بودجه یا سایر برنامه‌های آینده، صحبت از حمایت از مردم کنیم و در همین راستا از طرح‌هایی رونمایی کنیم که مشخص نیست منابع آن چگونه تامین خواهد شد، شرایط دولت برای اجرای آنها چیست و چه تبعاتی برای اقتصاد ایران خواهند داشت، سوال‌هایی است که باید نمایندگان مجلس و سایر دستگاه‌های تصمیم‌گیر به آنها پاسخ دهند. اگر پاسخ به این سوالات روشن نشود، ما باز شاهد طرح‌هایی خواهیم بود که خود به افزایش نقدینگی و تورم منجر می‌شوند. در این مسیر تنها و بهترین راهکار موجود، همراهی و همکاری قوای سه‌گانه با یکدیگر است. اگر طرحی از سوی مجلس ارایه شود که دولت با آن موافق نباشد یا برعکس، کار بسیار دشوار می‌شود اما اگر طرحی با همراهی قوا نهایی شود و تمام ظرفیت کشور برای آن بسیج شود، می‌توان امید داشت که شرایط تغییر کند.

تعادل

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۲۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برون رفت از مشکلات کشاورزی در گرو توسعه عملیات گلخانه‌ای

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نادرقلی ابراهیمی* اولویت‌دارترین و مهم‌ترین مسئله امروز کشور را اقتصاد دانست و طی یادداشتی گفت: اصل کلیدی و راهبردی در تحول کشور نیز، دخیل کردن مردم برای تحول در اقتصاد است.

«روستا‌ها که مهم‌ترین رکن تولید بخش کشاورزی بوده و هنوز هم بیش از یک سوم جمعیت کشور را در خود جای داده، نیازمند نگاه اقتصادی حمایتی است و باید برای تحقق، آن حقیقتاً بخش کشاورزی در ارکان تصمیم گیری به‌حساب آید و حداقل سهم خود را به دست آورد.

 در جهان امروز به ندرت کشور پیشرفته صنعتی را بدون کشاورزی پیشرفته و صنعتی خواهیم دید و اغلب کشور‌های پیشرفته دارای کشاورزی مدرن هستند.

 لازمه ایجاد شرایط لازم در راستای جهش بخش کشاورزی به سوی امنیت غذایی پایدار و تحقق بهره وری را تغییر تفکر و نگاه قوای سه گانه کشور به روستا‌ها و تولید محصولات کشاورزی دانست؛ قوای سه گانه کشور باید روستا‌ها را یکی از محور‌های اصلی توسعه دیده و استقلال کشور را وابسته به آن ببینند.

تا این تغییر نگاه شکل نگیرد، قطعا برای روستا‌ها در جذب و جلب سرمایه‌های داخلی و خارجی، صنعتی و دانش‌بنیان کردن کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی، غذایی و افزایش بهره‌وری این بخش مهم اقتصادی تلاش موثر صورت نخواهد گرفت.

 از الزامات توسعه پایدار، نگاه جدی همراه با برنامه‌های مدون به منابع پایه از جمله منابع آب و خاک کشور و اعمال روش‌های بهره ور با ملاحظات محیط‌زیستی در زیست‌بوم کشور است.

ضروری است، کشاورزی از حالت اقتصاد معیشتی به حالت اقتصاد مدرن صنعتی تبدیل شود و این مهم میسر نیست مگر آنکه آنقدر سرمایه گذاری در بخش را بالا ببریم تا ملاحظه شود که کار کشاورزی برای تولیدکنندگان آن مقرون به صرفه است.

 در مدیر برنامه ملی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و شیلاتیسال‌های گذشته حداکثر سرمایه‌گذاری انجام شده بین ۴ تا ۶ درصد کل سرمایه‌گذاری‌های کشور بوده که قطعاً در حد و اندازه کشاورزی ایران نیست.»

مدیر برنامه ملی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و شیلاتی*

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳/ تورم‌های سهمگین در راه است؟
  • سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟
  • پول‌ طلا و نقره مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • افزایش تعاونی‌ها به حل مشکلات استان‌ها کمک می‌کند
  • نفع نوسان نرخ ارز برای دولت چیست؟/ روایت جدید وزیر اقتصاد را بخوانید
  • برون‌رفت از مشکلات کشاورزی در گرو توسعه عملیات گلخانه‌ای
  • برون رفت از مشکلات کشاورزی در گرو توسعه عملیات گلخانه‌ای
  • عقب نشینی از خصوصی‌سازی اصولی با حکم رد دیون ۱۳۰ همتی بودجه