Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز ایران یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولید‌کننده محصولات پروتئینی در جهان محسوب می‌شود با این حال دخالت‌های مستقیم دولت در این حوزه باعث می‌شود در اغلب مواقع تنش‌های قیمتی و تولید را در این بخش شاهد باشیم.

نکته قابل ذکر آن است که امروزه تعداد واحدهای تولیدکننده گوشت مرغ و شیر و تخم مرغ در کشور به حدود ۴۰ هزار واحد می‌رسد که باعث شده بازار در رقابت کامل باشد و به همین دلیل نیازی به دخالت و حضور مستقیم دولت نباشد که متاسفانه شاهد عمل عکس هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه امروز متاسفانه کشور از بزرگ‌ترین واردکنندگان نهاده‌های دامی پرمصرف بوده است و این وابستگی به حدود ۸۰ درصد نیز می‌رسد.

نکته نگران‌کننده این است که چنانچه خللی در واردات و توزیع نهاده‌های دامی پیش بیاید تاثیر خودش را بی‌رحمانه بر تولید محصولات پروتئینی و در نتیجه افزایش قیمت در بازار می‌گذارد.

امروز از ارز ۴۲۰۰ تومانی که یکی از پراشتباه‌ترین و پرچالش‌ترین سیاست‌های دولت در سال‌های اخیر بوده یاد می‌شود که متاسفانه صنعت پروتئین حیوانی هم یکی از قربانیان این سیاست بود و باعث شد دولت به خودش اجازه دهد تا در حلقه‌های مختلف تولید پروتئین دخالت کند و شوربختانه هیچ‌گاه نیز نتوانست موفق عمل کند و همان‌طور که دیدیم بازار در اغلب مواقع دچار تنش نیز بود و مصرف‌کننده و تولیدکننده با نگرانی و تنش روبه‌رو بودند.

ما معتقدیم بازار بر مبنای عرضه و تقاضای واقعی تصمیم می‌گیرد نه بر مبنای تصمیمات دولتی پشت در‌های بسته و بدون ملاحظه واقعیت‌های موجود. به عبارتی زمانی که قیمت ارز در بازار آزاد ۳۰ هزار تومان است بازار بر این مبنا قیمت کالا را تعیین می‌کند نه بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت. به علاوه ما سال‌هاست که در کشور شبکه توزیع مناسبی از حلقه اول یعنی کشاورز یا واردکننده تا مصرف‌کننده (مردم) نداریم و این هم باعث نارضایتی همه بازیگران تاثیرگذار در بازار محصولات دامی می‌شود.

متاسفانه سامانه بازارگاه نیز که قرار بود برای رصد و پایش توزیع به موقع نهاده‌های دامی با قیمت مصوب در خدمت دولت و تولیدکنندگان باشد به سامانه آزارگاه برای تولیدکنندگان و بازرگانان و البته بخش متولی دولتی تبدیل شد زیرا هنوز به تبلور و ‌بلوغ لازم نرسیده و اپراتور این سامانه که بانک کشاورزی است، نتوانسته حلقه‌های مختلف زنجیره تامین پروتئین ازجمله کارخانه‌های خوراک دام را ثبت و بارگذاری کند. البته همین عامل کافی است تا سهم بازار کارخانه‌های خوراک دام سقوط شدیدی پیدا کند و این صنعت را با زیان مستقیم ۴ هزار میلیارد تومانی از ابتدای سال به نسبت تولید سال قبل مواجه کند. ضمن اینکه فراموش نکنیم این موضوع باعث افزایش وابستگی کشور به واردات نهاده‌های دامی از یکسو و اتلاف منابع ارزی از سوی دیگر و پایین آمدن کیفیت محصولات پروتئینی از سوی دیگر می‌شود.

*رئیس انجمن خوراک دام و طیور و آبزیان

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مهرداد میناوند علی انصاریان احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب محصولات پروتئینی دولت سامانه بازارگاه آلودگی هوا مهرداد میناوند علی انصاریان احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب محصولات پروتئینی نهاده های دامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۳۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش صدای ایران،کاهش قیمت محصولات ایرانخودرو که اولین روز معاملاتی اردیبهشت امسال رقم خورده بود، دوام چندانی نداشت و امروز یکشنبه دوم اردیبهشت یکسری از محصولات این کارخانه در بازار گران شدند.

دنا پلاس توربو اتوماتیک که یکی از گرانقیمت‌ترین سواری‌های ایرانخودرو در بازار است، یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان قیمت خورده و نسبت به دیروز ۲۰ میلیون رشد قیمت داشته. دنا پلاس شش‌دنده، پنج میلیون گران شده و این یکی ۹۴۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد.

پارس سال، سورن پلاس دوگانه‌سوز و سورن پلاس بنزینی نیز هر کدام پنج میلیون افزایش قیمت داشتند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

اول اردیبهشت 1403
دوم اردیبهشت 1403

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF7 مدل 1403

835 میلیون تومان

840 میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF7 مدل 1402

635 میلیون تومان

640 میلیون تومان

دنا پلاس مدل 1402

840 میلیون تومان

840 میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌‌ مدل 1402

940 میلیون تومان

945 میلیون تومان

دنا پلاس توربو اتوماتیک مدل 1402

یک میلیارد تومان

یک میلیارد و 20 میلیون تومان

پارس سال XU7p مدل 1402

675 میلیون تومان

680 میلیون تومان

207 با موتور TU3 مدل 1403

695 میلیون تومان

695 میلیون تومان

207 دنده‌ای ارتقایافته مدل 1403

820 میلیون تومان

820 میلیون تومان

207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل 1403

یک میلیارد و 80 میلیون

یک میلیارد و 80 میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل 1403

650 میلیون تومان

655 میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل 1403

720 میلیون تومان
725 میلیون تومان

تارا دنده‌ای V1 مدل 1402

825 میلیون تومان

825 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V2 مدل 1403

یک میلیارد و 10 میلیون تومان

یک میلیارد و 10 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V4 مدل 1403

یک میلیارد و 185 میلیون تومان

یک میلیارد و 185 میلیون تومان

پژو 206 تیپ 3 پانوراما مدل 1402

675 میلیون تومان

675 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول
  • تامین بودجه دولت از جیب مردم / عوارض خروج از کشور هیچ نقشی در بخش گردشگری ندارد
  • قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت+ جدول
  • کاهش تولید علوفه در کشور بر اثر کمبود بارش ها
  • فرصت سوزی ممنوع! /نوآوری و خلاقیت، کلید فتح بازار‌های جهانی است
  • قیمت خودرو امروز ۲ اردیبهشت + جدول
  • ۷.۵میلیارد دلاری که بازار را تنظیم نکرد
  • ۹۵ هزارتن نهاده دامی در اختیار جامعه عشایر قرار گرفت
  • قیمت خودرو امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳