Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- یکی از پزشکان متعهد قمی، بعد از کسب افتخار جانبازی، در هر زمان و مکانی که احساس نیاز می‌شد ورود پیدا می‌کرد، این بار با نقش‌آفرینی در خط مقدم جبهه سلامت، به‌صورت داوطلبانه و شبانه‌روزی خدمات قابل‌توجهی را ارائه کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، دنباله نوارهای قرمزرنگ تعبیه‌شده در کف راهروهای تودرتوی بیمارستان را که بگیری، به بخش اورژانس بیماران کرونایی می‌رسی، بخشی که مدت‌هاست روزهای پرتنشی را به خود دیده و از نزدیک شاهد درد و رنج‌های بسیاری بوده، تجربه شرایطی که برای کادر درمان چیزی کمتر از یک جنگ تمام‌عیار نبود؛ در آن لحظات، صدای ناله و گاهی فریاد و همهمه جمعیت ازیک‌طرف و تلاش و تقلای بسیار کادر درمان برای رسیدگی به بیماران از طرفی دیگر توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماسک، عینک به همراه پوششی نسبتاً نازک، با ساختاری کاملاً پلاستیکی که انتهای آستین و مچ پای آن به‌وسیله کشی، محکم شده و کلاهی که بیشتر بخش‌های صورتش را پوشانده بود؛ با عنوان پوششی ایزوله که به‌ظاهر برای ایمنی در برابر بیماری و جلوگیری از انتقال آن طراحی‌شده و عملاً سختی‌های کار در چنین شرایطی را دوچندان کرده است اما با تمام این‌ها لحظه‌ای از ارائه خدمت به بیماران دست برنداشته، بلکه محکم و استوارتر از قبل در این مسیر به‌پیش می‌رود.

درخواست سازمان نظام پزشکی از نمکی برای پیگیری مشکلات خانواده‌‌های شهدای مدافع سلامت3756 بسیجی در طرح شهید سلیمانی استان سمنان فعالیت می‌کننداجرای موفق طرح شهید سلیمانی در استان‌ها؛ ایجاد قرارگاه‌های محله محور در استان مازندران

زمانی به‌فرمان رهبر کبیر انقلاب راهی جبهه‌های نبرد با بعثی‌ها می‌شود و بعد از کسب افتخار جانبازی، در هر مکان و هرزمانی که احساس نیاز می‌شد ورود پیداکرده و در عرصه‌های مختلف به‌ویژه طبابت، نقش‌آفرینی‌های بسیاری از خود به یادگار گذاشته؛ از خدمت‌رسانی در بلایای طبیعی چون زلزله گرفته تا به امروز و مواجهه با این بیماری که باوجود جراحت ناشی از سال‌های نبرد تحمیلی، در جبهه سلامت نیز سخت مشغول مداوای بیماران می‌شود.

جبهه دانشگاه انسان‌سازی است

از همان ابتدای شیوع کرونا به‌صورت شبانه‌روزی و داوطلبانه، با عنوان رزیدنت بخش اورژانس قبول مسئولیت کرده و در خط مقدم مقابله با بیماری، به تشخیص و درمان بیماران کرونایی می‌پردازد و در این مدت باوجودآنکه دو بار به این بیماری مبتلا و در اثر آن دچار ضایعه ریوی هم می‌شود اما پس از پشت سر گذاشتن روزهای قرنطینه و بهبودی نسبی به بیمارستان بازمی‌گردد تا در کنار همکارانش مابقی روزهای تلخ کرونایی را با خدمت به هم نوعانش سپری کند.

محمدمهدی اعرابی جانباز سرافراز قمی، دو سال بعد از جنگ، در حوزه علمیه غیرحضوری جانبازان مشغول به تحصیل می‌شود و بعد از اخذ دیپلم نیز موفق به ادامه تحصیل در رشته پزشکی شده و از سال 79 تا 95 به مدت 17 سال مشغول طبابت و خدمت به بیماران می‌شود تا اینکه در رشته تخصصی اعصاب و روان تحصیلات خود را به اتمام رسانده و اکنون نیز مشغول انجام خدمت طرح خویش است.

به‌اتفاق این پزشک متعهد قمی به‌مرور خاطرات روزهای حماسه و نبرد با بعثی‌ها پرداختیم؛ روزهایی که بند پوتینش را محکم بست و مقابل دشمنان ایستاده تا مبادا ذره‌ای از خاک کشورش به دست نااهلان بیافتد: شهید حسنعلی فروغی، محمدجواد پایانی، سعید قنبری و... همه می‌گفتند جبهه دانشگاه انسان‌سازی است با خود گفتم من هم باید بروم و در این دانشگاه شرکت کنم همین موضوع و شور و حال و سبقت دوستان دبیرستانی‌ام برای حضور در جبهه‌ها، انگیزه‌ای شد برای اعزام به مناطق عملیاتی.

از طرف بسیج سپاه قم عازم جبهه شدیم آن روزها از نزدیک شاهد شهادت، اسارت و جانبازی هم‌رزمان و برخی از دوستانم بودم و همین امر، بر حقانیت راهمان شهادت می‌داد؛ در  عملیات کربلای 5، سال 66 در شلمچه، براثر اصابت ترکش خمپاره دچار آسیب‌دیدگی و قطع عصب پاشدم؛ بار دیگر سال 67 در عملیات والفجر ده، در منطقه حلبچه با آسیب شیمیایی، به‌افتخار جانبازی نائل شدم."

رسیدگی به رنج‌های نادیده کادر درمان

با همه این‌ها برای خدمت هنوز هم مهیا و پابرجاست اما وقتی از بی‌تفاوتی‌های گاه‌وبیگاه مردم سخن می‌گویم رنگ نگاهش همانند لحن صدایش تغییر می‌کند حال‌وروز، روزهای اول شیوع بیماری و حجم بالای کار همکارانش را در مراکز درمانی به‌ویژه بخش اورژانس مرور می‌کند؛ تلخی فوت مبتلایان و مشاهده رنج‌های همکاران و مبتلا شدن آن‌ها را به تصویر می‌کشد و ادامه می‌دهد.

"کم‌توجهی اقشار مختلف جامعه نسبت به توصیه‌های بهداشتی، مشکلات بسیاری را برای کادر درمان رقم‌زده بود فشارهای کاری مضاعف در کنار ارائه خدمات شبانه‌روزی در شیفت های بیشتر و طولانی، نظم کاری و سیستم ایمنی کادر درمان را تحت تأثیر قرار داده بود همین امر افزایش ابتلای گروه پزشکی را در پی داشت که با ادامه‌دار بودن شرایط نیز با بحرانی در این زمینه مواجه شدیم."

آن‌طور که این نخبه علمی می‌گوید: "بسیاری از کارکنان کادر درمان در جبهه سلامت دچار آسیب‌دیدگی‌هایی شده‌اند که چه‌بسا تا آخر عمرشان با آن‌ها بماند پس بیاییم قدردان این قشر زحمتکش باشیم از مسئولین امر خواهشمند هستم فکری به حال این عزیزان بکنند؛ رعایت مسائل و نکات بهداشتی توسط اقشار جامعه نیز قطعاً در کاهش فشارهای کاری کادر درمان مؤثر خواهد بود."

سخن آخر اینکه "توصیه من به جوانان و نسل‌های بعد از انقلاب این است که از جنگ‌های روانی و تهاجم‌های فرهنگی لحظه‌ای غافل نشوند چراکه حربه امروز دشمنان بر این پایه بناشده و بدانند با پیروی از ولایت‌فقیه آسیبی به این مملکت نخواهد رسید و با ادامه راه شهدا و عمل به نصایح و وصایای آنان است که می‌توانیم تداوم‌بخش راه آنان باشیم."

گزارش از الهام پناهی فر

انتهای پیام/453/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۸۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد با ۶ پزشک متخلف در اصفهان/ظرفیت LDR بیمارستان‌ها خالی ماند

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رجالی ظهر چهارشنبه در نشست خبری در پاسخ به خبرنگار مهر درخصوص شناسایی و رسیدگی به تخلفات پزشکان اظهار داشت: در ۶ ماه اخیر حدود ۳۰ تخلف در رابطه با اخذ زیرمیزی توسط پزشکان به ما گزارش شد.

وی با بیان اینکه اثبات برخی از موارد اخذ زیرمیزی توسط پزشکان دشوار شده و لازم است افراد مستندات داشته باشند، افزود: علی رغم این شرایط طی ۶ ماه گذشته با ۶ پزشک که زیرمیزی می‌گرفتند برخورد شد؛ با چهار نفر از آنان برخورد اداری شده و قرارداد یکی از آنان لغو و پرونده دیگری به سازمان در تهران ارجاع شده تا درخصوص فعالیت وی تصمیم‌گیری شود.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه گزارش تخلفات را به دانشگاه علوم پزشکی ارائه می‌کنیم، تصریح کرد: مسؤول برخورد در این زمینه تعزیرات است و هر پزشکی را که احتمال می‌دهید از بیمار پول دریافت کرده با مستندات به دفتر بازرسی و حراست تأمین اجتماعی یا تعزیرات معرفی کنید.

اثبات زیرمیزی گرفتن دشوار است

رجالی با تاکید بر اینکه اثبات چنین تخلفاتی برای ما سخت شده است، اضافه کرد: با بخش رسیدگی به تخلفات اداری در تهران در تلاش هستیم که با تشکیل کمیته صیانت اداری درصورت نبود مستندات کافی به گونه‌ای دیگری برخورد کنیم و اگر مستندات داشته باشیم قرارداد پزشک لغو شود درحالی که در مواردی نیز پزشک متخلف نسبت به تصمیم سازمان در دیوان عدالت اداری شکایت کرده است.

وی پدیده زیرمیزی گرفتن پزشکان در اصفهان را نوعی بیماری توصیف کرد و افزود: حتی در مواردی علی‌رغم تذکر ما، تخلف ادامه پیدا کرده و این درحالی است که در برخی حوزه‌ها به دلیل کمبود متخصص به سختی می‌توان قرارداد پزشکی را در برخی بیمارستان‌های تأمین اجتماعی لغو کرد.

کاهش نیروی انسانی در مراکز و بیمارستان‌های تأمین اجتماعی

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه وضعیت نیروی انسانی در بیمارستان‌های ما بد شده است، ابراز داشت: با وجود حدود ۳۵ دانشگاه علوم پزشکی در کشور، نیروی انسانی و تربیت نیروی انسانی خوبی داشتیم در حالی که از دو سه سال پیش این شرایط افت کرده است به طوری که شمار نیروهای علاقه مند به دوره تخصص کم شده و دوم اینکه نیرو برای همکاری با بیمارستان‌های تأمین اجتماعی کم شده است.

رجالی علل کم شدن نیروی انسانی را مهاجرت و دلایل سیاسی، اجتماعی و مالی برشمرد و گفت: باید توجه داشت که میانگین افزایش هزینه‌ای که به پزشکان پرداخت می‌شود ۲.۵ برابر شده در حالی که نتوانستیم با توجه به میزان تورم و ارزش پول ملی هزینه‌ها را در نظر بگیریم.

وی با بیان اینکه هم اینک با ۴۰۰ پزشک متخصص در استان همکاری داریم، افزود: با توجه به شرایط موجود برخی از متخصصان ما به کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر عمان مهاجرت کردند.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اینکه در استخدام پرستار نیز مشکلاتی داریم، خاطرنشان کرد: امسال مجوز استخدام ۲۵۰ نفر پرستار را داریم درحالی که شمار شرکت کنندگان در آزمون طی سال‌های قبل ۱۰ برابر امسال بود.

نیمی از اتاق‌های زایمان LDR خالی ماند

رجالی در ادامه با بیان اینکه طی دو سال اخیر اقدامات عمرانی خوبی در حوزه درمان استان اتفاق افتاده است، گفت: در طرح جوانی جمعیت یکی از مواردی که بر عهده سازمان تأمین اجتماعی بود، ساخت اتاق‌های زایمان مجهز (LDR) است که در اصفهان زایشگاه‌های بیمارستان شریعتی و غرضی تکمیل شده است.

وی افزود: زایشگاه بیمارستان شریعتی هشت اتاق زایمان ال. دی. آر و بیمارستان غرضی پنج اتاق زایمان مجهز دارد که برای این امر ۳۵ میلیارد تومان هزینه شده اما ۵۰ درصد مراجعه کننده دارد.

زایمان در بیمارستان‌های شریعتی و غرضی رایگان است

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه ارائه خدمات در زایشگاه‌های بیمارستان‌های شریعتی و غرضی ۱۰۰ درصد رایگان است، ابراز داشت: به رغم آنکه پزشک متخصص زایمان به صورت ۲۴ ساعت در بخش ال. دی آر مستقر است اما ظرفیت زایمان این بیمارستان‌ها خالی مانده است.

رجالی افزود: در اتاق‌های ال.دی‌.آر این دو بیمارستان چهار بخش NICU یا مراقبت ویژه نوزادان نیز احداث شده است.

جراحی رایگان قلب و مغز در بیمارستان شریعتی

وی با اشاره به اینکه بخش جراحی قلب در بیمارستان شریعتی اصفهان سال ۱۴۰۱ راه‌انداری شد و تاکنون ۴۰۰ مورد جراحی قلب در این بیمارستان رایگان انجام شده است، گفت: همچنین بخش آنژیوگرافی در بیمارستان شریعتی راه‌اندازی شده که خدمات آن کاملاً رایگان است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: جراحی بیماری‌های مغزی از مواردی بود که پیش‌تر بیماران به تهران ارجاع می‌شدند در حالی که جراحی مغز دست‌کم ۱۵۰ میلیون تومان برای بیمار هزینه دارد اما طی سه سال اخیر بیمارستان شریعتی با هزینه ۲۰ میلیارد تومان به دستگاه نویگیشن جراحی مغز مجهز شده و هفت مورد جراحی موفقیت آمیز داشتیم.

رجالی در ادامه با بیان اینکه صفت برخوردار بودن برای اصفهان سبب شده که بسیاری از امکانات که حق این استان است به آن داده نشود، تصریح کرد: بر اساس شاخص تعداد بیمه شدگان تأمین اجتماعی و امکاناتی که به اصفهان داده شده این استان در رده پانزدهم است در حالی که دست‌کم به پنج بیمارستان و ۲۰ درمانگاه جدید نیاز دارد.

ساخت بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی اصفهان نیازمند ۹ هزار میلیارد اعتبار است

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا چند سال آینده این شاخص را از ۱۵ به ۱۰ برسانیم، افزود: ساخت و تجهیز بیمارستان ۵۰۰ تخت خوابی در شهرک شهید کشوری به اعتباری بالغ بر ۹ هزار میلیارد تومان نیاز دارد که با مجوز و اعتبار آن موافقت شده است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اینکه پروژه ساخت این بیمارستان در مرحله طراحی و نقشه‌برداری است، گفت: سازمان تأمین اجتماعی کشور ساخت این پروژه را به شرکت بزرگ خانه سازی تأمین اجتماعی واگذار کرده است.

رجالی با بیان اینکه امید است تا یکسال آینده مطالعات اولیه پروژه را تمام کنیم، تصریح کرد: برای تسریع در آغاز عملیات اجرایی آن تلاش می‌کنیم زیرا این پروژه اکنون درگیر مسائل غیرمالی و مطالعاتی شده که کند پیش می‌رود در حالی که با ساخت این بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی ۵۰ درصد به ظرفیت بستری ما اضافه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اصفهان حدود ۲۰ سال به دنبال اخذ مجوز این بیمارستان بود، خاطرنشان کرد: نقشه کامل و جامعی برای ساختمان ۸۴ هزار مترمربعی بیمارستان در حال طراحی است و اگر کلنگ زنی شود فکر نمی‌کنم ساخت آن بیش از چهار سال طول بکشد.

نوسازی درمانگاه‌های اصفهان در دستور کار است

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه در استان ۲۸ درمانگاه وجود دارد، ادامه داد: نیاز استان حدود ۳۵ تا ۵۰ درمانگاه است که ظرفیت بیماران سرپایی را تکمیل کند که از ۱۴۰۱ ورود کردیم و مجوز ساخت درمانگاه در فولادشهر، پیربکران و هرند اخذ شده است و به دنبال اخذ مجوز برای درمانگاه بهارستان هستیم.

رجالی با بیان اینکه درمانگاه فریدونشهر یک خانه بهداشت بود، اضافه کرد: ساخت درمانگاه در محل کنونی این خانه بهداشت با مساحت ۳۵۰۰ متر با اعتباری ۱۴۰ میلیارد تومانی اردیبهشت یا خرداد امسال شروع می‌شود.

وی با بیان اینکه قدمت برخی از درمانگاه‌های شهر اصفهان به بالای ۵۰ سال می‌رسد، اظهار داشت: به دنبال نوسازی درمانگاه‌های قدیمی شهر هستیم.

شناسایی ۳۰۰ زن مبتلا به ایدز در اصفهان

به گفته مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان در این استان ۳۰۰ خانم مبتلا به ایدز وجود دارد که به دلیل ارائه خدمات بهداشتی مناسب زایمان ۵۰ درصد آنان سالم بوده است.

رجالی اضافه کرد: تاکنون ۴۰۰ کودک ناشنوا در استان شناسایی شدند که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تأمین اجتماعی برای آنان کاشت حلزون رایگان انجام شده است.

کد خبر 6087337

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • برخورد با ۶ پزشک متخلف در اصفهان/ظرفیت LDR بیمارستان‌ها خالی ماند
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • گرامیداشت یاد و خاطر سردار شهید حجازی در دلگان
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!