Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@02:11:55 GMT

رویکردهای کشورهای جهان برای پیاده‌راه‌سازی

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۸۳۶۹

رویکردهای کشورهای جهان برای پیاده‌راه‌سازی

پیادراه‌سازی خیابان‌ها و ایجاد شهرهای مردم محور، یکی از بهترین رویکردها برای کاهش آلودگی هوا و اثرات جزایر گرمایی، افزایش برابری شهروندان و گرایش بیشتر مردم به انجام فعالیت‌های جسمی به شمار می‌رود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در یک دهه اخیر مقامات در بسیاری از شهرهای جهان تلاش کرده‌اند به دلیل مزایایی که پیاده‌روی برای شهر و شهروندی در پی دارد، به ترویج هر چه بیشتر آن بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این، بسیاری از مدیران مردم را به جایگزین کردن خودروها با وسایل حمل و نقل عمومی سوق داده‌اند چرا که این کار هم از نظر اقتصادی و هم آب و هوایی بسیار مؤثر واقع می‌شود. در پی گسترش ویروس کرونا، گرایش مردم به پیاده‌روی و استفاده از دوچرخه سواری در اغلب نقاط دنیا، به طور چشمگیری افزایش یافت و همین امر باعث شد مالکیت شهرها از خودروها به مردم انتقال یابد. تا پیش از این، نابرابری در میان مردم در بسیاری از نقاط دنیا بسیار آشکار بود چرا که برخی با خودروهای بسیاری گران‌قیمت به تردد می‌پرداختند، در حالی که بسیاری نیز حتی از توانایی مالی کافی برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی محروم بودند.

در دوران کرونا، مردم فقیر و غنی دوش به دوش هم و برای حفظ فاصله اجتماعی به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری پرداخته‌اند و همین امر، حس برابری در میان آنان را افزایش داده است. اما پیش از شیوع بیماری کووید -۱۹ نیز بسیاری از شهرهای سراسر جهان، از مسیرهای بیشماری برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بهره‌مند بوده‌اند و از مزایای زیاد آن استفاده کرده‌اند. در ادامه به معرفی بهترین شهرهای مردم-محور جهان و استراتژی‌های آنان برای دست یافتن به این جایگاه پرداخته می‌شود.

پیوند مردم با حمل و نقل عمومی و دوچرخه‌سواری در بوگوتا، کلمبیا

بوگوتا، پایتخت کلمبیا از جمعیتی بیش از ۷ میلیون نفر برخوردار است که مقامات ارشد آن در چند دهه اخیر تلاش کرده‌اند بوگوتا را به پایتخت حمل و نقل عمومی و دوچرخه‌سواری کشورهای آمریکایی تبدیل کنند. حدود ۲۵ سال پیش، شهردار سابق پایتخت کلمبیا، شبکه‌ای ۳۰۰ کیلومتری از مسیرهای حفاظت‌شده برای دوچرخه‌ها و بلوارهایی برای عابران پیاده ایجاد کرد. این اقدام به یک جنبش کلی در شهر تبدیل شد و مقامات رسمی پس از او را نیز به کاهش استفاده از خودروها و جایگزین کردن پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و وسایل حمل و نقل عمومی سوق داد. از میان برداشتن فضای پارک خودروها در خیابان‌ها و ممنوعیت تردد ۴۰ درصد خودروهای شخصی در ساعات اوج شلوغی تردد، باعث دلسردی مردم نسبت به استفاده از وسایل حمل و نقل شخصی شد.

به نظر می‌رسد که بوگاتای امروز، میزبان دوچرخه‌سواران و افراد بسیاری است که از طریق دوچرخه‌سواری و وسایل حمل و نقل عمومی به تردد در داخل شهر مشغول هستند.

سیستم اتوبوس پرسرعت در جاکارتا، اندونزی

کلانشهر جاکارتا در کشور اندونزی، یکی از بسته‌ترین شهرهای جهان به روی خودروها و سایر وسایل حمل و نقل شخصی به شمار می‌رود که اغلب مردم آن از طریق پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و وسایل حمل و نقل عمومی به تردد می‌پردازند. پس از اینکه شهردار جاکارتا در سال ۲۰۰۳ برای بازدید از بوگوتا راهی سفر شد، در بازگشت به شهر، مسیری به طول ۱۲ کیلومتر و ۹۰۰ هزار متر را برای حمل و نقل اتوبوس‌های پر سرعت ایجاد کرد. دو طرف مسیر حرکت این اتوبوس‌ها به وسیله موانعی بسته شد تا امکان تردد با سرعت زیاد را برای آن‌ها فراهم آورد. در نتیجه این اقدام، گرایش مردم به کاهش استفاده از خودروها و گرایش به اتوبوس‌های عمومی پر سرعت، به طور قابل توجهی افزایش یافت.

در واقع، پس از ایجاد اتوبوس‌های پرسرعت جاکارتا، تعداد مسافران آن‌ها از ۱۶ میلیون نفر در سال ۲۰۰۴، به ۳۹ میلیون نفر در سال ۲۰۰۶ رسید. جالب است بدانید که ایستگاه‌های اتوبوس پرسرعت، اغلب از سطوحی شیب‌دار برای بالا رفتن افراد دارای معلولیت جسمی برخوردار است و همین امر، گرایش تمام مردم با، هر گونه توانایی جسمی و ذهنی به استفاده از این اتوبوس‌ها را افزایش داده است.

ایجاد شهر پیاده-محور و ۱۵ دقیقه‌ای در پاریس، فرانسه

پس از برگزیده شدن آنه ایلداگو به عنوان شهردار پاریس، وی متعهد شد به زودی تردد ایمن از طریق پیاده‌روی را فراهم می‌آورد. طی مدت زمانی کوتاه، سواحل سمت راست رود سین به طور کامل، به پیاده‌راهی عظیم تبدیل شد و تمایل گردشگران به این شهر چند برابر افزایش یافت. امروزه بسیاری از مردم پاریس، در کنار گردشگران به پیاده‌روی و انجام سایر فعالیت‌های جسمی می‌پردازند و از تماشای پل‌های پی در پی بر فراز آب رودخانه زیبا لذت می‌برند.

مسیری که در امتداد رودخانه، زمانی یک جاده شلوغ و پرتردد به شمار می‌رفت، اینک به خیابانی زیبا برای عابران پیاده و دوچرخه‌سواران تبدیل شده و تجهیزات بازی مختلف، هنرهای عمومی و فضاهای سبز بیشماری را در بر گرفته است.

آنه ایلداگو اخیراً مدعی شده که می‌خواهد شهرک‌هایی ۱۵ دقیقه‌ای در پایتخت فرانسه ایجاد کند که خیابان‌های آن کاملاً به روی وسایل حمل و نقل موتوری بسته شده است و مردم می‌توانند از طریق تنها ۱۵ دقیقه دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی به تمام امکانات مورد نیاز خود دست یابند.

کد خبر 470423

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پیاده روی پیاده رو پياده راه سازي پیاده راه شهرهای جهان بوگوتا شهر مردم محور کاهش آلودگی هوا اندونزی جاکارتا پاریس فرانسه حمل و نقل عمومي دوچرخه سواری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وسایل حمل و نقل عمومی دوچرخه سواری دوچرخه سواری پیاده روی اتوبوس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۸۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی در حال اجرای طرح های بزرگ در 20 کشور جهان است

به گزارش حوزه سیاست خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز چهارشنبه به وقت محلی، در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از ابرپروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا، به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های صدور خدمات فنی- مهندسی ایرانی، بهره‌برداری از این پروژه را نماد همبستگی، پیوند، تقویت دوستی و مایه افتخار دو ملت دانست.

رئیس جمهور نمایش همبستگی، همدلی و همراهی دو کشور و دو ملت آسیایی را از ویژگی‌های مهم‌ این پروژه دانست و تصریح کرد: بهره‌برداری از این سد، نیروگاه و تونل انتقال آب نماد، تحقق اراده دو کشور و دو ملتی است که می‌خواهند با اتکا به توان بومی، رفاه و آسایش خود را فراهم کنند.

رئیسی با اشاره به تامین مالی این طرح از سوی سریلانکا و تامین و انتقال خدمات فنی و مهندسی از سوی ایران، تامین آب شرب و آب کشاورزی برای 5 هزار هکتار اراضی جدید و آغاز به کار یک نیروگاه 120 مگاواتی را از دستاوردهای این پروژه برای مردم سریلانکا دانست و افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از 20 کشور جهان است.

رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهای غربی تلاش می‌کنند به ما القا کنند که دانش و فناوری فقط در اختیار آنهاست، اظهار داشت: انقلاب اسلامی، امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهدای عالی‌قدر ما از جمله شهید سلیمانی «ما می‌توانیم» را به ملت ما آموختند. دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم اما ملت ایران اراده کرد که پیشرفته باشد؛ خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق یافت و دشمن ناکام ماند.

رئیسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است در پیشرفت سریلانکا شریک شده و تمام تجربیات خویش را که نتیجه 45 سال مجاهدت و تلاش مردان و زنان ایرانی است با شما به اشتراک بگذارد و با صدور خدمات فنی و مهندسی در پیشرفت سریلانکا مشارکت داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی برای توسعه روابط با کشورهای آسیایی، همسایه و کشورهای مستقل خاطرنشان کرد: تقویت ارتباط بین ما و شما و دیگر کشورهای همسو و مستقل می‌تواند آینده‌ای درخشان برای دو کشور و دو ملت رقم بزند. بدانید با توکل بر خدا و اعتماد به داشته‌های بسیار خودمان می‌توانیم مسیر پیشرفت را به سرعت طی کنیم.

رئیسی گفت: برخی کشورهای و نظام سلطه موافق تقویت روابط ما با یکدیگر نیستند و می‌خواهند به ما القا کنند که نمی‌توانیم با تکیه بر توان داخلی پیشرفت کنیم، اما ما در عمل این نظر و القای نظام سلطه را باطل کرده‌ایم.

رئیس جمهور در پایان از همه دست‌اندرکاران اجرای این پروژه عظیم در سریلانکا، تشکر کرد.

پیش از دکتر رئیسی «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا نیز در سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه اظهار داشت: بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید.

رئیس جمهور سریلانکا با بیان اینکه مهارت‌های فناورانه ایرانی امروز در دنیای مدرن شناخته شده است، تصریح کرد: شما نمونه کشوری هستید که با خوداتکایی توانستید به پیشرفت در حوزه‌های مختلف برسید. امروز کشورهای ما به‌عنوان کشورهای جنوب، به دنبال اثبات هویت‌های خودشان هستند و چنین پروژه‌های هویت و توانایی‌های ما را به جهانیان اثبات می‌کند.

دیگر خبرها

  • ملت‌های مسلمان، یهودی، مسیحی و بودایی حقوق فلسطینیان را از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی مطالبه می‌کنند
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح+ تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت
  • ایران اسلامی در حال اجرای طرح های بزرگ در 20 کشور جهان است
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • آغاز عملیات همسطح سازی پیاده روی خیابان شهید رجایی شوش
  • دولت چگونه به برقی‌سازی حمل و نقل عمومی کمک کند؟
  • تسهیل تجارت و تردد در پایانه های مرزی از رویکردهای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • آیا صندوق بین‌المللی پول می‌تواند بحران بدهی جهان را حل کند؟
  • ضرب الاجل بازرسی لرستان برای ساماندهی و بهبود وضعیت معابر سطح شهر