Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی محققان دانشگاه دوک و دانشکده پزشکی مانت سینای نیویورک آمریکا (Duke and Mt. Sinai) مکانیزم مولکولی را شناسایی کردند که جنین را از آسیب عفونت ویروسی در دوران بارداری مادر محافظت می‌کند.

به گزارش نیوز مدیکال، هنگامی‌که فرد به ویروس آلوده می‌شود، سیستم ایمنی بدن وی سیگنال شیمیایی به نام اینترفرون نوع یک می‌فرستد که به سلول‌های اطراف می‌گوید دفاع ضدویروسی خود را ازجمله ایجاد التهاب بیشتر، افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واکنش به جلوگیری از تکثیر ویروس کمک می‌کند و به سیستم ایمنی سازگار فرصت بیشتری می‌دهد تا مهاجم جدید را شناسایی کند و شروع به شکار آن کند.

یک زن باردار که با ویروس روبرو می‌شود همین سیگنال‌ها را برای محافظت از خود تولید می‌کند اما اگر آن مولکول‌های سیگنال دهنده و التهاب ناشی از آن بتوانند از جفت عبور کرده و به جنین برسند، منجر به ناهنجاری‌های جدی در رشد و حتی مرگ جنین می‌شوند؛ اما به‌طورکلی این اتفاق نمی‌افتد به‌جز در مورد ویروس زیکا و تعداد انگشت‌شماری ویروس دیگر که در داخل جنین تکثیر می‌شوند و به آن آسیب می‌رسانند. (باوجود تقریبا ۱۰۰ میلیون مورد گزارش‌شده از کووید-۱۹ در سرتاسر جهان، هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد ویروس عامل بیماری، سارس-کوو-۲ جنین را تهدید می‌کند.)

گروه تحقیقاتی مکانیزمی را یافتند که از جنین در برابر صدمه ایجاد شده توسط سیستم ایمنی مادر در واکنش به ویروس، محافظت می‌کند. آنان یک عامل کلیدی در این مسیر را به‌عنوان یک گیرنده استروژن در سطح سلول به نام GPER۱ شناسایی کردند که به‌ویژه در جفت و بافت‌های جنین فراوان است.

نیکلاس هیتون، استادیار ژنتیک مولکولی و میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دوک و محقق ارشد این مطالعه اظهار کرد: این مورد احتمالا توضیحی است که چرا بسیاری از عفونت‌های مادر در دوران بارداری به جنین آسیب نمی‌رساند.

محققان پس از ورود به GPER۱ به‌عنوان یک گیرنده احتمالی برای این اثر توسط یک سری صفحه‌نمایش، دریافتند که گیرنده‌های GPER۱ در جفت متمرکز شده‌اند، جایی که خون مادر، اکسیژن و مواد مغذی را به جنین منتقل می‌کند. سطح استروژن در دوران بارداری بسیار زیادتر از زمان طبیعی است و باعث می‌شود گیرنده GPER۱ حتی بهتر بتواند اینترفرونی که در حال سیگنال دادن است را در جفت و جنین در حال رشد سرکوب کند.

محققان سعی کردند این گیرنده خاص استروژن را در موش‌های باردار با ترکیبی به نام G۱۵ مسدود کنند. آنان طی عفونت با ویروس آنفلوآنزا نوع A و درمان G۱۵ تغییراتی در جفت پیدا کردند که منجر به تولد موش‌های کوچک‌تر شد؛ اما باوجود G۱۵ و ویروس آنفلوآنزا، موش‌های تازه متولدشده به‌طور چشمگیری کوچک‌تر و بسیاری از آن‌ها مرده بودند. آنان همچنین حاملگی موش را با عفونت‌های ویروس زیکا و آنفلوآنزا نوع B آزمایش کردند و دریافتند که افزودن درمان G۱۵ دوباره، منجر به نقایص جنینی بیشتری می‌شود.

دکتر هیلتون بیان کرد: اگر مسیر GPER۱ را غیرفعال کنیم، حتی عفونت‌های مادرزادی خوش‌خیم معمول (مانند آنفلوآنزا) باعث مشکلات عمده رشد جنین خواهند شد.

هیتون آن را یک گذرگاه می‌داند زیرا گروهش هنوز متوجه نشدند که GPER۱ چگونه این محافظت را به وجود می‌آورد. آنان گمان می‌کنند این گیرنده، مکانیسم‌های بعدی دیگری را تولید می‌کند که موثر واقع می‌شوند.

هیتون افزود: زیبایی این سیستم متمرکز شده در اطراف کودک در این است که از جنین در برابر التهاب محافظت می‌کند، درحالی‌که سایر بافت‌های مادر را تواناتر به استفاده از اینترفرون برای مبارزه با ویروس باقی می‌گذارد.

در مرحله بعدی محققان قرار است آزمایش‌هایی را انجام دهند که آیا «بیش فعالی» مسیر GPER۱ راهی برای محافظت از رشد جنین در صورت آلودگی ویروسی مادر است یا خیر.

نتایج این تحقیق در نشریه  Science  منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی جنين عفونت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۸۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سمیرا عبدالهی گفت: اختلالات رفتاری جزو شایعترین اختلالات همراه با بارداری هستند که در بین این اختلالات افسردگی شیوع بیشتری داشته به طوری که ممکن است در ۱۰ تا ۲۰ درصد از بارداری‌ها اتفاق بیفتد. زنانی که پیش از بارداری مبتلا به افسردگی بوده‌اند، احتمال بروز و عود علائم در آنها بعد از زایمان بیشتر است.

وی درباره علائم افسردگی گفت: احتمال عود افسردگی بعد از زایمان زیاد بوده و به خصوص در ۱۲ ماه بعد از زایمان ممکن است که اوج علائم افسردگی را داشته باشیم. شایعترین علامت‌های آن، اختلالات روحی و خلقی، کاهش اشتها، کاهش انگیزه و امید و اختلالات خواب است. در برخی مواقع ممکن است علائم شدید و به صورت افکار خودکشی و یا دگرکشی ظاهر شود.

وی در ادامه افزود: چنانچه هر کدام از این علائم به صورت طولانی مدت و مزمن در زنان باردار و شیرده وجود داشته باشد به عنوان اختلالات رفتاری یا مود شناخته شده و باید تحت نظر روانپزشک درمان شود.

دکتر عبدالهی در مورد عوارض داروها برای جنین اظهار کرد: برخی از این داروها ممکن است در بارداری برای جنین مشکلاتی ایجاد کند که با نظر پزشک متخصص تغییر داده می‌شوند، اما اغلب داروهایی که برای درمان اختلالات افسردگی تجویز می‌شود، برای جنین عارضه‌ای ندارند، اما باید از نظر تنظیم دوز تحت نظر پزشک تجویز شود.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: داروهایی که در درمان این اختلال در زنان استفاده می‌شوند داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین هستند که وضعیت روحی و روانی را بهتر می‌کنند. در این بین دارویی به نام پاروکستین وجود دارد که ممکن است برای جنین عارضه ایجاد کرده و باعث اختلالات صرعی شود. بنابراین اگر زنان باردار تحت درمان با این دارو و نیز داروی لیتیوم هستند حتما باید تحت نظر روانپزشک دارو تغییر کند.

دکتر عبدالهی در ادامه بیان کرد: بعد از تشخیص و شروع ‌درمان، در طول بارداری مادر باید به صورت مرتب تحت نظر روانپزشک ویزیت شود و هر زمان که مادران باردار افکار خودکشی یا دگر کشی داشته باشند، باید به صورت اورژانسی بستری شده و تحت درمان‌های بیشتر قرار گیرد. حتی ممکن است لازم باشد که برای بیماران شوک هم در نظر گرفته شود.

اندوه بارداری با افسردگی متفاوت است

وی در خصوص اندوه بارداری گفت: موضوع مورد توجه در مورد اختلالات بارداری اندوه بارداری است که ممکن است در تشخیص افتراقی با افسردگی قرار گیرد. اندوه بارداری در روزهای ابتدایی بعد از زایمان تقریبا هفته اول زایمان بروز می‌کند و به دنبال آن مادر احساس غمگینی و عدم توانایی در نگهداری از فرزندش را دارد که در واقع با اختلالات جسمی همراه نیست و درمان آن هم اقدام حمایتی از طرف همسر و اطرافیان مادر است.

وی افزود: در حالی که شیوع افسردگی بعد از بارداری و تقریبا علائم آن از روز دهم یا دو هفته بعد از زایمان ظاهر می‌شود، نکته مهم این است که همراه علائم افسردگی ممکن است علائم توهم و یکسری اختلالات هذیان گویی وجود داشته باشد که نوع دیگری از اختلالات بارداری و رفتاری است و ممکن است بسیار خطرناک‌تر از علائم افسردگی بوده و به درمان بیشتری تحت نظر پزشک نیاز دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه تاکید کرد: نکته مهم همراهان و خانواده بیمار هستند که حتما باید حمایت لازم را برای مادر داشته باشند و به علائم بیمار توجه کنند، اگر علائم خطرناک بروز کند، حتما اورژانسی به پزشک مراجعه کنند و مصرف داروها، مشاوره‌های روانی و کاردرمانی به موقع انجام شود تا بیماری کنترل شود.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • میانگین سن پدر‌ها و مادر‌ها در اولین فرزندآوری ۳۲ و ۲۷ سال
  • ۳۲ و ۲۷ سال؛ میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری در سال گذشته
  • میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری ۳۲/۱ و ۲۷/۳ سال اعلام شده است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • شکایت سناتورهای آمریکایی از برگزاری اعتراضات حامی فلسطین
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند