Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-23@20:04:10 GMT

تاثیر کرونا بر حمل و نقل عمومی اراک

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۹۴۶۹

تاثیر کرونا بر حمل و نقل عمومی اراک

با شیوع ویروس کرونا حمل‌ونقل عمومی در سراسر جهان با مشکل مواجه شد. هزینه‌های تامین خدمات برای وسایل نقلیه عمومی عمدتاً به کرایه‌ها وابسته بود از این رو کم شدن تعداد مسافران درون‌شهری بر درآمد سازمان های حمل‌ونقل شهر تاثیر زیادی گذاشته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اجرای پروتکل‌های بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها با کش و قوس‌هایی همراه بوده است؛ برخی از مسافران در رعایت این دستورالعمل‌ها مثل استفاده از ماسک همراهی نداشتند یا اینکه به دلیل ازدحام جمعیت امکان رعایت فاصله اجتماعی در برخی موارد وجود نداشته در حالی که در خیلی از شهرهای بزرگ جهان، تغییرات پیش آمده بعد از شیوع کرونا فرصتی برای تشویق مردم به پیاده روی و استفاده از دوچرخه را فراهم آورد، این امکان نه تنها در کشور ما فراهم نشد، بلکه استفاده از خودروهای شخصی دوچندان شد و بر حجم ترافیک شهری و به دنبال آن بر میزان آلایندگی هوای کلانشهرها افزوده شد این در حالی است که کاهش تعداد مسافران حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس و تاکسی، رانندگان این ناوگان را با مشکلات اقتصادی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتلاء ۱۰ نفر از رانندگان ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی اراک به کرونا

محمدرضا خسروی، معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری اراک در این باره به خبرنگار ایمنا گفت: از همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا ستاد کرونا در اراک تشکیل شد و تصمیمات شرایط و ضوابط فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اراک گرفته و به این حوزه ابلاغ شد؛ با توجه به احتمال شیوع ویروس کرونا در فضای حمل و نقل عمومی به دنبال اولین بخشنامه‌ای که صادر شد در اسفند ماه سال گذشته و فروردین ماه سال ۹۹ اتوبوسرانی شهر به حالت تعطیل و نیمه تعطیل در آمد که حتی کرایه‌های دریافتی از هزینه سوخت اتوبوس‌ها هم کمتر بود.

وی افزود: در فروردین ماه امسال ۵ شبانه روز اتوبوسرانی شهر تعطیل شد؛ سپس با اعمال محدودیت‌ها و کم کردن ساعات کاری اتوبوسرانی، فعالیت اتوبوس‌ها در بازه زمانی ۸ صبح تا ۳ بعدازظهر صورت گرفت، بر این اساس مسافران با رعایت فاصله گذاری اجتماعی به صورت یکی در میان روی صندلی‌ها می‌نشستند. در اردیبهشت ماه نیز همین روند با تغییرات کمی ادامه پیدا کرد و زمان پایان کار اتوبوس‌ها به ساعت ۶ بعدازظهر تغییر کرد.

معاون امور زیر بنایی و حمل و نقل شهری شهرداری اراک خاطرنشان کرد: در این مدت ضدعفونی کردن اتوبوس هر شب به صورن منظم انجام می‌شد؛ طی این عملیات خارج و داخل اتوبوس‌ها به صورت کامل گندزدایی می‌شد؛ در نهایت پس از مدتی نیز استفاده از ماسک برای رانندگان و مسافران الزامی شد و توسط بخش کنترل خطوط حمل و نقل شهر در شهرداری مورد نظارت قرار می‌گرفت، اما این مسئله از طرف بعضی افراد رعایت نمی‌شد و در حال حاضر نیز رعایت نمی‌شود، تذکرات جدی نیز از طرف رانندگان و نیروهای کنترل خطوط به افراد داده می‌شود ولی متأسفانه بیش از این نمی‌توان کاری در این زمینه انجام داد.

خسروی اظهار کرد: خود مردم باید پروتکل‌های بهداشتی اعم از استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی را رعایت کنند؛ در خصوص رعایت فاصله اجتماعی هم نظارت‌های بسیاری شکل گرفت؛ با این حال در برخی موارد این موضوع رعایت نمی‌شد؛ شهرداری اراک و سازمان اتوبوسرانی این شهرداری تمام تلاش خود را به کار بست تا پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌هایی که از سوی ستاد کرونا ابلاغ شد، رعایت شود.

وی در خصوص تغییراتی که در نحوه خدمات‌رسانی تاکسی‌های شهر صورت گرفته گفت: مقرر شده در هر تاکسی حداکثر سه مسافر سوار شود، و این طرح فعلاً ادامه دار خواهد بود و رانندگان هم ملزم به رعایت این مورد شده‌اند، اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد و باید آن را حل کرد، این است که با کاهش تعداد مسافران از ۴ نفر به ۳ نفر کرایه هر سرویس برای راننده کاهش پیدا کرده در حالی که قیمت سوخت و بنزین و لوازم یدکی افزایش یافته است به همین دلیل رانندگان تاکسی در این زمینه دچار مشکلاتی شده‌اند؛ پیشنهاداتی از سوی شهرداری ارائه شده و مصوباتی در شورای اسلامی شهر در حال پیگیری است که امیدواریم پس از انجام بررسی‌ها در کمیته تطبیق فرمانداری ابلاغ شود. یکی از این پیشنهادات سر شکن کردن کرایه بین مسافران و راننده است تا راننده‌های تاکسی هم در این زمینه مشکلی نداشته باشند.

معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری اراک افزود: با توجه به بررسی‌های انجام شده بیش از ۸۰ درصد رانندگان تاکسی در رعایت مصوبات ابلاغ شده همراهی‌های لازم را داشته‌اند. همه رانندگان از ماسک استفاده می‌کنند و برخی از این رانندگان داخل ماشین برای جداسازی قسمت سرنشینان و محل نشستن راننده از کاور هم استفاده می‌کنند، تذکرات لازم هم به مسافران داده می‌شود. همچنین رانندگان در طول روز نیز با موادی که بخشی از آن توسط سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری و بخشی از آن هم توسط خود رانندگان تهیه می‌شود، اتوبوس‌ها را ضدعفونی و گندزدایی می‌کنند.

خسروی گفت: موارد زیادی از ابتلای رانندگان اراکی به کرونا مشاهده نشده و در بین رانندگان ۲۸ خط فعال با ۸۵ اتوبوس، ۵ نفر از رانندگان اتوبوسرانی به کرونا مبتلا شده‌اند و همچنین از تعداد ۲۵۰۰ تاکسی شهر، دو سوم آنها فعال هستند که از این بین ۵ نفر از رانندگان تاکسی نیز به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند.

وی در خصوص تغییر سرانه مسافر در روز قبل و بعد از شیوع بیماری کرونا گفت: در گذشته حدود ۱۲۰ دستگاه اتوبوس فعال در شهر داشتیم که به طور میانگین روزانه ۱۰۰ هزار مسافر را جا به جا می‌کردند، در فروردین و اردیبهشت ماه نیز با توجه کاهش زمان فعالیت اتوبوسرانی این آمار ۷۰ درصد کاهش پیدا کرد، در حال حاضر نیز ۸۵ دستگاه اتوبوس در سطح شهر فعال است که روزانه حدود ۵۰ هزار مسافر را جا به جا می‌کند که می‌توان گفت تقریباً جمعیت مسافران یک دوم نسبت به گذشته کاهش یافته است.

معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری اراک افزود: وضعیت اقتصادی و معیشتی بهره برداران اتوبوس و رانندگان تاکسی در اثر شیوع کرونا دچار مشکل شده به طوری که توانایی اقتصادی این افراد برای خرید تجهیزات خودرو، لوازم یدکی و تأمین هزینه‌های سوخت کاهش پیدا کرده است، تمامی این موارد باعث کاهش کیفیت حمل و نقل عمومی شده و رسیدگی به این موضوع مستلزم ارائه کمک‌ها و حمایت‌هایی از طرف دولت و شهرداری‌ها است چرا که با دنبال کردن همین روال فعلی حمل و نقل عمومی کشور دچار مشکل خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها برای رسیدگی به این موضوع اقداماتی همچون پرداخت وام برای بازسازی و بهسازی اتوبوس‌ها و پرداخت یارانه برای ایام شیوع کرونا را در دستور کار قرار دادند که با توجه به مشکلات ایجاد شده لزوم تسریع در انجام این برنامه‌ها محسوس است.

تشویق مردم به پیاده روی و دوچرخه سواری

حسین ایمانی، جامعه شناس شهری نیز به خبرنگار ایمنا گفت: در شهرهای مدرن و توسعه یافته جهان مثل پاریس و بارسلونا در دوران قرنطینه بعد از شیوع بیماری کرونا چرخ‌های زندگی کند شد؛ برای مثال تعداد توریست‌هایی که به این شهرها سفر می‌کردند کاهش یافته و شهر خلوت شده بنابراین در این شهرها از این فرصت برای تشویق مردم به دوچرخه سواری یا پیاده روی استفاده شده است.

وی افزود: در کشور ما تأثیر این قرنطینه‌ها در کاهش استفاده از خودرو و خلوت شدن شهر به اندازه‌ای که در کشورهای توسعه یافته مشاهده می‌شود، نبود، چرا که در شهرهای توسعه یافته بخش‌های اقتصادی مبتنی بر گردشگری تعریف شده که در دوران قرنطینه و شیوع کرونا با کاهش سفرها بار ترافیکی شهر هم کاهش یافته و این موضوع فرصتی برای فرهنگ سازی و تشویق مردم برای پیاده روی یا استفاده از دوچرخه را به دست آورده است.

این جامعه شناس شهری تصریح کرد: با شیوع بیماری کرونا کاهش معناداری در استفاده از وسیله نقلیه رخ نداده است، مثلاً در شهر تهران به دلیل استفاده افراد از خودروهای شخصی، ترافیک حتی بیشتر شده است. در عین حال به این دلیل که در اقتصاد کشور ما بسترهای لازم برای انجام دورکاری یا کار در خانه هم وجود ندارد، ما شاهد این هستیم که مترو و اتوبوس همچنان شلوغ است.

ایمانی افزود: در شهرهای بزرگ ایران پس از شیوع کرونا رفت و آمدهای مردم تغییر کرده اما نه به شکل معنادار، که ما بخواهیم در این فرصت به گزینه‌های دیگری همچون پیاده روی و دوچرخه سواری یا طرح‌های این چنینی فکر کنیم، طرح‌هایی همچون طرح شهر ۱۵ دقیقه‌ای که در شهر پاریس مطرح شده، یعنی مردم در چنین شهری خیلی جا به جا نشوند و مراکز در شعاع پانزده دقیقه‌ای افراد برای رفع نیازهای روزمره در دسترس باشد.

وی مشکلات حمل و نقل عمومی را ناشی از توجه نکردن به زیرساخت‌ها در گذشته دانست و اظهار کرد: حمل و نقل عمومی در کشور ما از پیش همواره مشکلاتی را داشته و از استانداردها به دور بوده که این موضوع در کلانشهرها محسوس‌تر است، برای مثال شهری مثل اراک قطعاً به مترو یا تراموا احتیاج دارد در حالی که این امکانات در حال حاضر در این شهر فراهم نیست. همچنین مشکل دیگری که می‌توان به آن پرداخت نوع شهرسازی در کلانشهرهای کشور است که خودرو محور بوده و ما در طراحی‌ها شاهد تقطیع شهری هستیم به این معنی که فضاهای شهری از هم قطع شده و تفکیک می‌شوند، که این موضوع باعث ایجاد پراکنش در شهر شده است. همچنین منطقی هم در جانمایی ساختمان‌های اداری یا تجاری شهر وجود ندارد، مثلاً دستگاه‌های اداری در اقصی نقاط شهر پراکنده شده است که این مسئله نیاز غیرضروری به جا به جایی را به وجود آورده که تشدید معضلات ترافیکی را به همراه داشته است.

این جامعه شناس شهری با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و معیشتی رانندگان از دیگر آسیب‌هایی است که با شیوع کرونا به حمل و نقل عمومی وارد شده است، گفت: به نظر می‌رسد درآمد بخشی از رانندگان نسبت به گذشته کاهش یافته، که این موضوع با سیاست‌های رفاه اجتماعی مرتبط است، باید دید در زمینه تأمین اجتماعی افراد چقدر این موارد پیش بینی شده، اگر رانندگان بیمه باشند، بیمه باید حمایت‌هایی از این قشر که در این وضعیت آسیب خورده‌اند، در نظر بگیرد. با این حال مشکل نیروهای کار غیر رسمی همچنان باقی است، بخشی از خدمات حمل و نقل شهری را مسافربرهای شخصی انجام می‌دهند، که تحت پوشش هیچ ارگان یا صنفی قرار ندارند و بیمه‌های مخصوص رانندگان حمل و نقل عمومی اعم از اتوبوس و تاکسی برایشان برقرار نیست و در شرایطی که بعد از شیوع کرونا به وجود آمده لطمات جبران ناپذیری از نظر اقتصادی به این افراد از جامعه وارد شده است.

کد خبر 469896

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر اراک اراک کرونا در ایران ابتلا به کرونا در اراک شهرداری اراک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حمل و نقل شهری شهرداری اراک رانندگان تاکسی حمل و نقل عمومی بیماری کرونا حال حاضر بعد از شیوع معاون امور تشویق مردم شیوع کرونا کاهش یافته پیاده روی اتوبوس ها جا به جا کشور ما شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۹۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصه سلامت هم‌دوش دیگر خواهران و برادران خود، سعی کرده است که گره‌گشای کار مردم باشد، گفت: مصداقی‌ترین موضوعی که جلوه‌گر افتخارات سپاه پاسداران است، دوران همه‌گیری بیماری کرونا است.

مهرداد اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: دوم اردیبهشت‌ماه، سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و اگر امام راحل (ره) مبدا بسیاری از حرکت‌ها و جریان‌های مؤثر در یک تا دو قرن اخیر باشند، یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین ابداعات ایشان، تشکیل سپاه پاسداران است.

وی با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بنا است که آشکار انقلاب اسلامی باشد، افزود: انقلاب اسلامی متعلق به مردم است و به گفته امام (ره)، مردم ولی‌نعمتان ما هستند و می‌توان نتیجه گرفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جان فدا و پاسدار یکایک آحاد مردم در سطح کشور باشد.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه مأموریت‌های سپاه پاسداران معطوف به انقلاب اسلامی و مربوط به چهارچوب جغرافیایی جمهوری اسلامی نیست، تصریح کرد: به واسطه مدد حضرت حق و همت و تلاش فعالان عرصه سازمان بسیج جامعه پزشکی و یگان‌های سلامت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سراسر کشور و خارج از آن، به مشابه وضعیت بی‌مانند سلامت در کشور که یکی از نمادهای تبلوریافته «ما می‌توانیم» انقلابی است، در فضای دفاع زیستی، بهداری و سلامت سپاه نیز شاهد نقاط سرآمد و درخشان بسیاری هستیم.

اسدی با اشاره به حضور و مشارکت بسیجیان و پاسداران در حرکت‌هایی ویژه در مقاطعی از طول عمر انقلاب اسلامی ایران برای حمایت از مردم و آسایش و آرامش آنها ادامه داد: رقم قابل توجهی از شهدای هشت سال دفاع مقدس از شهدای داروساز، جهادگر، امدادگر، پزشک بودند که این موضوع خود نشان افتخاری بر سینه جامعه سلامت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه ریشه‌کنی فلج اطفال و واکسیناسیون‌های سراسری که به صورت بسیج انجام شد، از دیگر مواردی است که به عنوان نقاط پرافتخاری محسوب می‌شود که کشور را به یکی از کشورهای سرآمد سراسر جهان تبدیل کرده است، گفت: در رخدادهای تلخی مانند زلزله و سیل که ممکن است برای هر ملتی در هر پهنه جغرافیایی حادث شود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصه سلامت هم‌دوش دیگر خواهران و برادران خود، سعی کرده است که گره‌گشای کار مردم باشد.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه مردم‌یاری‌ها در فضای حوادث، رخدادهای خاص و بلایا به صورت گروه‌های جهادی و سازماندهی آنها، تأمین نیازهای تخصصی مورد نیاز، خود را نشان می‌دهد، اضافه کرد: از دیگر محورهایی که سپاه پاسداران با حمایت مردم در آن پیشتاز بوده است، بیمارستان‌های صحرایی است که در سازه‌های مختلفی در مواقع بحرانی، حوادث و بلایا در محیط‌های نیازمند برپا و نیروهای سپاه پاسداران دوشادوش گروه‌های جهادی به صورت داوطلبانه مستقر می‌شوند.

دوران همه‌گیری بیماری کرونا، جلوه‌گر افتخارات سپاه پاسداران

اسدی افزود: مصداقی‌ترین موضوعی که جلوه‌گر افتخارات سپاه پاسداران است، دوران همه‌گیری بیماری کرونا است؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فضل الهی و برکت خون شهدا، در طول همه‌گیری بیماری کرونا با سرخط کردن مراکز تخصصی مستقر خود از جمله بیمارستان صدوقی در استان اصفهان به عنوان یکی از زیرشاخه‌های توانمند، توانست یاری‌گر مردم کشور باشد.

وی با بیان اینکه نقاهتگاه‌ها و مجموعه‌های بهداشتی سرپایی بسیاری توسط سپاه پاسداران طی دوران همه‌گیری ویروس کرونا برپا و تبدیل به برگ زرین دیگری بر لوح خدمت‌رسان بودن سپاه شد، تصریح کرد: در سال‌های اخیر شاهد رخداد مشکل جدی و فراگیری مانند دوران کووید ۱۹ نبودیم، اما هوشیاری در فضای نیروهای مسلح و سپاه پاسداران، تمام افراد را بر این روال استوار کرده است که شبانه روز گوش به زنگ و آماده خدمت‌رسان برای رفع نیازهای مردم کشور باشند.

مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان ادامه داد: از شاخص‌ترین موارد حضور نیروهای سلامت محور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شرایط برون مرزی نیز می‌تواند به راهپیمایی عظیم و مردمی اربعین اشاره کرد، در سال ۱۴۰۲ بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان نیز برای ادای دین حداقلی خود با سازماندهی قرارگاه اربعین حسینی، نسبت به اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی‌های تخصصی در سطح استان و اعزام تیم تخصصی متشکل از بیش از ۲۰ پزشک در سطح شهر کربلا اقدام کرد و ده‌ها هزار ویزیت تخصصی و عمومی را در ایام اربعین حسینی انجام داد.

اسدی گفت: سیاست کلی حاکم بر معاونت سلامت و دفاع زیستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مبنی بر مقدم بودن بهداشت و پیشگیری بر درمان است و جهت‌گیری‌های کلی در سیاست‌گذاری‌ها در این خصوص است، ساختاری تحت عنوان قرارگاه جهادی سلامت استان تشکیل شده و بنا بر این است که با آگاهی‌بخشی و مقدم دانستن عملی بهداشت، اقدامی انجام شود تا سطح سلامت به معنای واقعیت کلمه افزایش یابد و بتوانیم بر معیار ایران قوی استوار باشیم.

وی اضافه کرد: یکی از دغدغه‌های بر حق نظام اسلامی و حضرت امام خامنه‌ای، جوانی جمعیت است؛ جوانی جمعیت و رشد جمعیت قدرت آفرین و ارزش‌ساز است و ابعاد مختلف و متعددی دارد که جامعه پزشکی بر حسب سیاست‌های بالادستی مأمور به این است که با سازماندهی و حمایت جدی در قالب مرکز مردمی نفس به بخشی از مواردی که می‌تواند منجر به فرزندآوری بهتر و بیشتر شود، کمک کند و در ساختار استان اصفهان نیز با همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی، کمک‌کار و همراه مرکز نفس هستیم.

کد خبر 746573

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • افزایش ۱۳ درصدی میزان حمل کالا در زنجان
  • ◄ بحران رانندگان عمومی جدی شد/ کوچ رانندگان سواری کرایه بین شهری از این شغل
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • ببینید | تاثیر آب و سرکه سیب در کاهش وزن
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان
  • ◄ سونامی و آوار گرانی بر سر رانندگان عمومی از حق بیمه 3 میلیونی تا هزینه دلاری لوازم یدکی