Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@13:37:42 GMT

نمایش «برقع» در«عمارت هنری تُ» به صحنه می‌رود

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۲۱۸۶

نمایش «برقع» در«عمارت هنری تُ» به صحنه می‌رود

نمایش برقع به کارگردانی وحید پیماندار در دهمین دوره تئاتر صاحبدلان از امروز پنجم بهمن ماه در عمارت هنری تُ به روز صحنه می‌رود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان،  نمایش برقع از جمله آثار صحنه‌ای دهمین دوره تئاتر صاحبدلان است که از امروز پنجم تا چهارشنبه 8 بهمن ساعت 16 در عمارت هنری تُ به صحنه می‌رود

«وحید پیماندار»، کارگردان «برقع» درباره این نمایش گفت: نمایش برقع با محوریت زنی به نام هنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تاریخ آمده که این زن همسر یزید بوده و در زمانی که اصحاب امام حسین علیه السلام به اسارت گرفته و وارد شام می شوند او به حمایت از حضرت زینب سلام الله علیها و دیگر یاران می‌پردازد و نقش معنوی این زن در حماسه عاشورا به روایتی که ما از این داستان داریم، شاهدی تاریخی  به بر حق بودن امام حسین علیه السلام در کاخ یزید است.

او با اشاره به زمان برگزاری تئاتر صاحبدلان که مصادف با چهلمین سالگرد دفاع مقدس بود گفت: ارتباط این نمایش با چهلمین سالگرد دفاع مقدس می تواند روحیه شهادت طلبی رزمندگان باشد که البته از مکتب عاشورا و امام حسین علیه السلام می‌آید.

این کارگردان درباره شیوه اجرای نمایش گفت: این نمایش داستانی تاریخی و مذهبی و اشاره مستقیم به واقعه عاشورا دارد و نسخ تعزیه این داستان تاریخی موجود است. ما با شیوه‌های تعزیه و نقالی این نمایش را اجرا کردیم.

پیماندار که امسال دومین حضور خود به عنوان کارگردان در تئاتر صاحبدلان را تجربه می‌کند گفت: نمایش قبلی من خیابانی بود و این اولین نمایش من است که به صورت صحنه‌ای افتخار داشته ام در تئاتر صاحبدلان حضور پیدا کند. مهمترین تجربه ای که من به عنوان کارگردان در تئاتر صاحبدلان داشته‌ام موضوع مذهبی بودن آثار بوده که این چالش  بزرگی است زیرا با وفادار بودن به مفاهیم و داستان های تاریخی باید بتوان آن ها را دراماتیزه کرد و نمایش جذاب و قابل قبول به صحنه برد.

او درباره اهمیت برگزاری تئاتر صاحبدلان گفت:  با توجه به فرهنگ و مذهب ما ایرانی ها در هر جشنواره‌ای و هر سالن نمایشی شاهد تئاترها و نمایشنامه های مذهبی هستیم اما اینکه صاحبدلان به صورت تخصصی به این موضوع می پردازد بسیار مهم و حائز اهمیت است زیرا که نمایش مذهبی قواعد و مشخصات منحصر به فردی دارد و البته کسانی که تمایل به نوشتن و اجرای نمایش مذهبی دارند هم دارای روحیه متفاوت هستند. در نتیجه این رویداد هم می تواند به تکمیل رشد فرم و محتوای نمایش‌های مذهبی وهم به شناخت افراد و هنرمندانی که در این زمینه مستعد هستند کمک کند.

پیماندار همچنین درباره تاثیر این رویداد در تئاتر استان ها اضافه کرد:  به لحاظ کمیت و تعداد اجرا می‌تواند در استان ها که سرشار از استعدادها و هنرمندان متعهدی است کمک  کند اما به نظر من مهمتر این که هر شهر و استانی همانطور که میدانیم شیوه های مختلف عزاداری برای محرم دارند و هم نسخ و شکل اجرای متفاوتی برای تعزیه و دیگر مراسم آیینی مذهبی دارند مثل یزد، خوزستان، کاشان و شهرهای دیگر و اگر نمایش های استان ها با نگاه و استفاده از این آیین های مذهبی نمایش های خودشان را غنا ببخشند در نهایت رشد و شکوفایی نمایش مذهبی و تئاتر صاحبدلان کمک می کند.

کارگردان نمایش برقع درباره اهمیت تداوم تئاتر صاحبدلان گفت:  تداوم برگزاری تئاتر صاحبدلان در محرم و صفر در تئاتر ایران تبدیل به یک سنت شده که این خود می تواند باعث شود هنرمندان و افرادی که به تولید و فعالیت در زمینه نمایش مذهبی علاقمندند در طی سال به خاطر داشته باشند که تئاتر صاحبدلان پیش روست و می توانند برای آن برنامه ریزی کنند. این در واقع خدمتی هم به اهالی نمایش  و هم به مخاطبان چنین آثاری است و با این اجراها جامعه گسترده تری از مخاطبان را جذب  تئاتر و هنر نمایش خواهد کرد.

این هنرمند درباره شرایط ویژه امسال تئاتر گفت:  موضوع کرونا و تاثیر آن بر نمایش تئاتر که به نظر می رسد همه از آن باخبر هستند و می دانند که امسال تقریباً نمایشی اجرا نشد موضوعی است که روی  دهمین دوره تئاتر صاحبدلان هم تاثیر گذاشت و باعث شد اجراهای این رویداد پس از اجرای چند اثر خیابانی در مهر ماه متوقف شود و در آخر دی ماه دوباره فعالیت را از سر بگیرد وبا تأخیر برگزار شود. این حتما کمی از شور و حال هرساله تئاتر صاحبدلان کم خواهد کرد اما امیدواریم که اجراهای صحنه ای که شروع شده با کیفیت و قوی اجرا شود و پس از آن برای دوره یازدهم صاحبدلان آماده شویم.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهمین دوره تئاتر صاحبدلان اجرای تئاتر صاحبدلان نمایش مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۲۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار آیینی محوطه‌های باستانی در اردبیل

حسن محمدی ادیب گفت: نمایشگاه یادگارهای آیینی محوطه‌های باستانی استان اردبیل همزمان با نخستین همایش بین‌المللی موزه‌ها در محل نگارخانه خطایی مجموعه جهانی و تاریخی شیخ صفی‌الدین اردبیلی دایر می‌شود.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی استان اردبیل افزود: یادگارهای آیینی، بخشی از نشانه‌های تمدنی اقوام گمشده تاریخ است و کارکردی آیینی و مذهبی داشته و در ارتباط با ادراک انسان مورد استفاده مردم دوره‌های گذشته قرار گرفته‌ و بیشتر در یادمان‌های مذهبی به ویژه معابد و گورهای باستانی قرار داشته‌ است.

به گفته او، اشیایی چون ظروف مختلف در اشکال ریتون، پیکرک و مهره‌های گوناگون که جنبه مقدس داشته و در مکان‌های مذهبی و گورها کشف شده‌اند جزو این آثار است و بخشی از یافته‌های باستان‌شناسی دوره‌های پیش از تاریخ و بعد از آن را تشکیل می‌دهد و همزمان با نخستین همایش بین‌المللی موزه‌ها برای بازدید عموم به نمایش گذاشته می‌شود.

اَردَبیل یا اَردِبیل به‌معنای «شهر مقدس» یکی از کلانشهرهای ایران و مرکز استان اردبیل است و در شمال غربی ایران در منطقه آذربایجان قرار دارد و این شهر پیش و پس از اسلام، مرکز آذربایجان بوده‌است و در طول تاریخ، به نام‌های گوناگونی از جمله «دارالارشاد»، «دارالملک»، «دارالعرفان»، «دارالامان» ملقب بوده‌است و به‌ علت قرار داشتن در مسیر جادهٔ ابریشم، از رونق اقتصادی بسیار خوبی برخوردار بوده‌ است.

شهرت و اهمیت اردبیل فقط نه به علت اینکه چند تن از پادشاهان ایران آن شهر را قرارگاه خود ساختند، بلکه بیشتر از آن لحاظ است که موسس سلسله صفویه یعنی شیخ صفی‌الدین اردبیلی از این‌جا برخاسته و بعد از ترویج مذهب و حاکمیت تشیع در ایران، در اردبیل به خاک سپرده شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • اعلام جدول اجرای نمایش‌های بخش کودک و نوجوان تئاتر رضوی
  • un۱۲، داستان رنج کرد‌ها از رژیم بعث در مشهد به روی صحنه رفت
  • جدول اجرای عموم نمایش‌های بخش کودک و نوجوان تئاتر «رضوی» اعلام شد
  • اعلام اجرای عمومی آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی 
  • گشایش نمایشگاه هنر‌های تجسمی بنا‌های تاریخی ایران در عمارت مسعودیه  
  • نمایش آثار آیینی محوطه‌های باستانی در اردبیل
  • در سینما و تئاتر چه خبر است؟
  • «رجوع» در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود
  • «شورش ذهن» به عمارت نوفل لوشاتو می‌آید
  • فروش ۴ میلیاردی نمایش بهرام افشاری در هفته اول اجرا