Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:34:59 GMT

شورای شهر به مدد کسب و کارهای فرهنگی و هنری آمد

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۴۱۰۸

شورای شهر به مدد کسب و کارهای فرهنگی و هنری آمد

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا صبح امروز یکشنبه ۵ بهمن ماه الهام فخاری رییس کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» را در صحن شورای مطرح کرد. فوریت این طرح  با ۱۷ رای موافق به تصویب رسید تا به تفصیل در جلسات آینده شورا مطرح و مصوب گردد.

این طرح در پی جلسات کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران با انجمن‌های مختلف هنری و طرح مسایل و مشکلات این حوزه با الهام فخاری رییس کمیته هنر شورای شهر تهران،  نوشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسات به این مسایل اشاره شد که با شیوع بیماری کرونا، بسیاری از فعالیت‌های هنری با تعطیلی مواجه شده‌اند و از پی محدود شدن فعالیت‌ها، اقتصاد هنر نیز در شهر تهران با آسیب‌هایی روبه‌روست. 

مساله دیگری که در این طرح بدان اشاره شده، این است که هم‌اکنون نگارخانه‌ها با عنوان عوارض «تابلو فروشی، گالری‌های نقاشی و هنری» به شهرداری تهران عوارض کسب و پیشه پرداخت می‌کنند که هنرمندان خواستار مساعدت در این زمینه شده اند. 
از نکات دیگری که به عنوان مطالبه هنرمندان شهر تهران با کمیته هنر شورای شهر تهران مطرح شده، این است که پیرو برگزاری جلسات کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران با انجمن های تخصصی و با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره نظارت بر اماکن عمومی حضور کسب و کارهای فرهنگی و هنری در فضاهای مسکونی را تایید می‌کنند، اما همکاری نکردن و صادر نشدن مجوزهای لازم توسط شهرداری باعث بروز مشکل شده است.

طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» دو ماده و سه تبصره دارد که طبق تبصره اول نگارخانه‌های هنری می‌توانند با رعایت ضوابط و قوانین مربوط به سازمان زیباسازی شهر تهران، به نصب تابلوی نگارخانه و یا تابلوهای راهنما در شریان‌های اطراف اقدام کنند.

در تبصره دوم آمده است که چنانچه هر کدام از این فضاها به تغییرات ضروری در مکان مورد نظر خود مانند آکوستیک کردن و یا پوشاندن بخش‌هایی از ساختمان به‌منظور برگزاری نمایشگاه‌های موضوعی نیاز داشته باشند، با رعایت موازین قانونی و منوط به هماهنگی با شهرداری محل استقرار نگارخانه قابل انجام است.

تبصره سوم این طرح گالری‌ها را موظف می‌کند در ازای امکان فعالیت در کاربری مسکونی برای هنرجویان و دانشجویان رشته‌های هنری فضای فعالیت حرفه‌ای و یا کارآموزی فراهم کنند. 

در صورت اجرایی شدن این طرح به ویژه در شرایط کرونا، اختصاص ساختمان جدید به مراکز فرهنگی می‌تواند جایگزین پرداخت یارانه به آن‌ها شود. 

همچنین استقرار مکان‌های فرهنگی در ساختمان‌ها و عمارت‌های دارای ارزش و قدمت می‌تواند از تخریب ساختمان‌ها جلوگیری کرده و باعث حفظ این ساختمان‌ها ‌شود که استقرار و فعالیت گالری ها و کسب و کارهای فرهنگی در سراسر شهر به ویژه مناطق مرکزی بر سرمایه فرهنگی و اجتماعی شهر خواهد افزود.

بر اساس ماده یکم این طرح؛ نگارخانه‌ها، آتلیه‌های هنری، شامل آتلیه نقاشان، گرافیست‌ها، مجسمه‌سازان، عکاسان، تصویرگران، خوشنویسان، سرامیست‌ها، دفاتر انجمن‌های صنفی و تخصصی هنری، تماشاخانه‌ها، مراکز، موسسات، کافه موسسه‌های فرهنگی و هنری، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و هنری و فضاهای اختصاص‌یافته به اجرای موسیقی، به عنوان فضای فعالیت فرهنگی و هنری شناخته می‌شوند.

همچنین در این مصوبه فضایی که دارای امکانات نمایش و عرضه آثار هنری در رشته‌های گوناگون از قبیل عکاسی، نقاشی، مجسمه سازی، گرافیک، تصویرگری، خوشنویسی و هنرهای جدید از قبیل ساوندآرت، ویدئوآرت و پرفورمنس باشد به عنوان نگارخانه شناخته می‌شود.

مراکز، موسسات، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و هنری نیز تشکیلاتی است که با هدف و مقاصد فرهنگی اعم از انتفاعی یا غیرانتفاعی توسط افراد واجد شرایط برای فعالیت در یک یا چند قلمروی فرهنگی، هنری، سینمایی و مطبوعاتی با سرمایه ایرانی تشکیل می‌شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز تاسیس، نظارت بر فعالیت‌ها و انحلال آن‌ها را صادر می‌کند.

آتلیه‌های هنری نیز به معنای استودیوی هنرمند است؛ فضایی مانند آتلیه‌های نقاشان، گرافیست‌ها، مجسمه‌سازان، عکاسان، تصویرگران، خوشنویسان و سرامیست‌ها که هنرمندان معمولا در بخشی از منازل مسکونی خود، با رعایت ملاحظات لازم و مطابق با قواعد قانونی با رعایت کلیه مفاد بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها مبنی بر «عدم ایجاد مزاحمت و حفظ آرامش ساکنین پیرامونی و با رعایت تمامی موازین اخلاقی و حفظ حقوق همسایگان» و با اخذ تمامی مجوزهای قانونی ایجاد می‌کنند.

برچسب‌ها شورای شهر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الهام فخاري سینما تئاتر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای شهر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الهام فخاري شورای شهر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الهام فخاري سینما تئاتر اخبار کنکور کسب و کارهای فرهنگی و هنری فرهنگی و هنری کمیته هنر شورای شهر تهران شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۴۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب اعلام شد/ چرا باز هم مصلی محل برگزاری شد؟

جلسه اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با مدیران سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی، قائم مقام و سخنگو؛ سعید مجیدی، مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی و حسین تیموری؛ مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ علیرضا نادعلی شهرستانکی، عضو و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و همچنین نمایندگان نمایندگان دستگاه‌های مختلف مشارکت کننده در برگزاری نمایشگاه کتاب برگزار شد. 

پیرنگ جدی نمایشگاه امسال موضوع فلسطین و غزه خواهد بود

در این جلسه علی رمضانی از دستگاه‌هایی که در برگزاری سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه‌های دیگری که دل در گرو بزرگترین رویداد فرهنگی کشور دارند، کمک کردند تا این اتفاق در سطح کشور و بین‌الملل توانست خوش بدرخشد تشکر کرد و گفت: سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با تمهید ویژه‌ای که در حوزه ساخت و بهره‌برداری مصلی امام خمینی (ره) صورت گرفته، برگزار می‌شود. بخش‌هایی از پیشرفت این مجموعه در ایام برگزاری نماز عید فطر قابل مشاهده بود. ساعت کاری این دوره از نمایشگاه همانند سال‌های گذشته از ۱۰ تا ۲۰ است و در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه به مدت یک ساعت تمدید می‌شود. روز‌های برگزاری این دوره از نمایشگاه همزمان با دهه کرامت و ایام جشن و سرور در فضای کلی کشور همراه است.

قائم مقام سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه بیان کرد: میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کشور هند است. جمهوری اسلامی ایران مذاکرات مربوط به میهمان ویژه را از دو تا سه سال قبل انجام می‌دهد. با کشور هند از سال ۱۴۰۱ برای حضور در دوره سی‌وپنجم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفتگو شده بود. ایران هم در نمایشگاه کتاب آتی دهلی نو میهمان ویژه این کشور خواهد بود. کشور‌های مختلفی برای حضور در بخش ناشران خارجی و بین‌المللی ثبت‌نام کردند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه درباره میزان استقبال ناشران از این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیح داد و گفت: ثبت‌نام ناشران در حوزه داخلی و خارجی از اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شده بود. همچنین عملیات اجرایی نمایشگاه آغاز شده و نقشه جانمایی ناشران در مرحله نهایی‌سازی است. ناشران سراسر کشور استقبال بسیار خوبی برای حضور در نمایشگاه دارند و باید بیش از سال‌های گذشته برای حضور ناشران ظرفیت اختصاص دهیم. شبستان مصلی امام خمینی (ره) به عنوان بخش ناشران عمومی با بیشترین تقاضا رو به رو است و با افزایش تقاضای حدود ۷ هزار متری برای غرفه مواجه هستیم. تلاش می‌کنیم با اصلاح نقشه این مطالبه را پاسخ دهیم. فعالیت‌های فرهنگی در این دوره از نمایشگاه پیگیری مفصل‌تری شده و خواهد شد تا دستگاه‌های مختلف در ایام نمایشگاه به بازدیدکنندگان خدمات فرهنگی ارائه دهند. 

رمضانی با بیان اینکه پیرنگ جدی نمایشگاه امسال موضوع فلسطین و غزه خواهد بود. گروه‌های فلسطینی و گروه‌های داخلی فعال در حوزه فلسطین با مردم در مورد مسائل فلسطین و مقاومت صحبت و از این ظرفیت تبیینی استفاده می‌کنند. 

وی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را یک فعالیت و همگرایی جمعی دانست و گفت: این نمایشگاه الگوی مدیریت مشارکت در بین رویداد‌های کشور است که برای برگزاری آن قریب به ۷۰ دستگاه دخیل هستند. بخش مجازی این دوره از نمایشگاه همچنان فعال است و مردم از سراسر کشور می‌توانند از نمایشگاه استفاده کنند.

قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنچمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به شعار «بخوانیم و بسازیم» افزود: ساختن آینده و امید در شعار نمایشگاه در نظر گرفته شده و پایه آن آگاهی و خواندن است. این شعار تا پایان سال در تمام مجموعه فعالیت‌های کتابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده می‌شود. از شعار سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با عنوان «آینده خواندنی است» نیز در طول سال استفاده شد. 

رمضانی با بیان اینکه پیمانکاران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مستقر هستند، گفت: مجموعه‌های مدیریت بحران، اورژانس، آتش نشانی، کمیته ایمنی و سلامت و... با بازدید زود هنگام از نمایشگاه می‌توانند تدارکات لازم را در نظر بگیرند. بیمه نمایشگاه و بیمه کلی در مورد افراد مانند سال گذشته انجام خواهد شد. 

وی درخصوص حضور رسانه‌ها برای پوشش اخبار سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیح داد و گفت: حجم بالایی از رسانه‌ها تقاضای حضور در این دوره از نمایشگاه را داشتند. رسانه‌های خارجی نیز در این دوره از طریق نمایشگاه و معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر هستند. با توجه به اجتماع بسیار قابل توجه حضور مردم در نمایشگاه مجموعه پیشنهاد می‌شود فرمانداری و استانداری موضوع استقرار صندوق‌های رای را در دستور کار قرار دهند. 

علی رمضانی در پایان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را یک نمایشگاه خانوادگی عنوان کرد و گفت: این ویژگی برای نمایشگاه کتاب یک مزیت است و در دو سال گذشته تلاش شد در این حوزه فعالیت‌هایی داشته باشیم. همچنین در بخش کودک و نوجوان با بیشترین حجم مراجعه بازدیدکنندگان رو به رو خواهد بود. مجموع این ویژگی‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک مزیت است. برگزاری ۳۵ دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بین نمایشگاه‌های دنیا ممتاز است و جزو چند نمایشگاه پر پیشینه و مستمری است که برگزار می‌شود. 

شهر آفتاب نتوانست مساحت مورد نیاز نمایشگاه کتاب را تأمین کند

علی‌رضا نادعلی نیز در این نشست گفت: این جلسه به خاطر هماهنگی دستگاه‌هایی که در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مشارکت دارند، برپا شده است. به خاطر میزان مساحتی که نمایشگاه کتاب تهران نیاز داشت، مجبور هستیم این دوره را نیز در مصلی برگزار کنیم و مجموعه شهرآفتاب آن میزان مساحت را که مورد نیاز نمایشگاه کتاب بود، نتوانست تامین کند. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با درخواست از همه نهاد‌های همکار در برپایی نمایشگاه برای هماهنگی‌های حداکثری با همدیگر، اشاره کرد: موضوع نمایشگاه یک موضوع ملی است. به همین دلیل کمیته‌های نهاد‌های همکار و مشارکت کننده در نمایشگاه کتاب هرچه زودتر تشکیل بشود.

نادعلی ادامه داد: همه دستگاه‌ها نقایص و آسیب‌های کار‌های خودشان را بررسی کنند تا نسبت به رفع آن اقدام شود. همگی ما باید تردد روان و راحتی مردم را در اولویت برنامه‌ها بگذاریم. از همه نهاد‌ها و دستگاه‌های همکار تقاضا دارم تا از مصلی امام خمینی (ره) بازدید حضوری داشته باشند تا جلسه بعدی برای تقسیم کار برگزار شود. 

در ادامه این جلسه، حاضران درباره تعیین زمان مشخص برای ورود و خروج کتاب‌ها، دوری از فعالیت‌های یکنواخت و روی آوردن به فعالیت‌های خلاقیت محور، هماهنگی محتوای تبلیغات داخل نمایشگاه، هماهنگی برای کنترل حجم عبور و مرور در ایام برگزاری نمایشگاه، نظارت بر غرفه‌های بهداشتی و غذایی نمایشگاه، تاکید بر بیمه بازدیدکنندگان و مجریان برگزاری نمایشگاه، آمادگی سازمان زیباسازی شهر تهران برای اکران تبلیغات محیطی نمایشگاه، هماهنگی شرکت‌های خدمات حمل و نقل عمومی برای ارائه خدمات به بازدیدکنندگان، تقویت مشارکت استادان و دانشجویان برای حضور در نمایشگاه، ارائه خدمات کمی و کیفی از سوی سازمان تاکسیرانی به بازدیدکنندگان نمایشگاه، خدمات‌رسانی بهتر به مردم در نمایشگاه با تقویت خطوط منتهی به مصلی، خدمات‌رسانی بهتر از سوی شرکت واحد به معلولان و جانبازان، آمادگی شرکت ملی پست برای ارائه خدمات به بازدیدکنندگان حضوری و مجازی، الزام غرفه داران به نصب خاموش کننده در محل غرفه، پررنگ شدن فعالیت‌های فرهنگی در نمایشگاه با توجه به مناسبت‌های پیش رو و شعار نمایشگاه، برگزاری برنامه‌های مشترک بین ایران و هند با توجه به زبان و فرهنگ مشترک، تدارک برنامه‌های متنوع در حوزه کودک و نوجوان و... بحث و گفتگو کردند. 

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • قانون عفاف و حجاب قانونی و شرعی است که باید همه به آن پایبند باشند
  • عضویت 106 هزار نوجوان در کانون های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • جای خالی آموزش‌های شهروندی در تهران | ۴۰۰ مسجد در طرح فرهنگی آرمان ۱ و ۲ فعالیت کردند
  • توجه به توسعه زیرساخت‌های فرهنگی-هنری در شورای ششم کرج
  • پیرنگ جدی نمایشگاه امسال موضوع فلسطین و غزه خواهد بود
  • جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • جزئیات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب اعلام شد/ چرا باز هم مصلی محل برگزاری شد؟
  • اعضای شورا تقوا و تعهد را سرلوحه کارهای خود قرار دهند