Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اینکه با شیوع کرونا مشاغل تغییرات بسیاری کردند و برخی به سمت مجازی و دورکاری و اتوماسیون پیش رفتند سازمان های جهانی پیش‌بینی می کنند که در آینده ای نزدیک ربات و مهارت آموزی نقش مهمی در مشاغل دارند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در هزاره سوم که بیست سال از آن گذشته است, شاهد تغییراتی در بسیاری از مشاغل هستیم؛ از جمله این تغییرات ورود اتوماسیون و رباتیک به عرصه بازار کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتوماسیون ها شاید باعث از بین رفتن تعدادی شغل شدند اما با توجه به اینکه انسان و ماشین می بایست در کنار هم فعالیت داشته باشند,ربات ها باعث ایجاد بسیاری شغل شدند.

 همزمان با شیوع کرونا؛ فضای بازار کار در دنیا تغییرات اساسی داشت و بخشی از اشتغال ها به سمت دورکاری پیش رفتند. از سوی دیگر رونق گرفتن مشاغل مجازی یکی دیگر از دستاوردهای کرونا بود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

برخی از اقتصاد دان‌ها و فعالان بازار کار آینده ای را برای اشتغال پسا کرونا پیش بینی می کنند, برخی می گوید که پیش بینی می شود برخی از مشاغل به روند دورکاری به منظور کمتر شدن هزینه ها ادامه دهند.

مجمع جهانی اقتصاد(World Economic Forum) هم اخیراً‌ در گزارشی به همه‌گیری کرونا تاثیرات بسزایی را بر روی روندهای  شغلی در بلندمدت ایجاد کرده اشاره کرده است.در این گزارش با اشاره به نقش اتوماسیون‌ها در از بین بردن نیروی کار آمده است.

نیروی کار سریع‌تر از حد انتظار به سمت اتوماسیون پیش می‌رود و طبق تخمین‌ها طی پنج سال آینده،85 میلیون شغل از بین می‌رود. اتوماسیون، همزمان با رکود اقتصادی ناشی از کووید19، اختلال مضاعفی را برای کارگران در اشتغال آن‌ها ایجاد کرده است. توسعه‌ی فنآوری و تکنولوژی‌ها توسط بنگاه‌ها، وظایف، مشاغل و مهارت‌های مورد نیاز را تا سال 2025 تغییر خواهد داد. حدود 43 درصد از مشاغل مورد بررسی نشان می‌دهند که به دلیل توسعه‌ی فنآوری، قصد دارند نیروی کار خود را کاهش دهند، 41 درصد قصد دارند استفاده از پیمان‌کاران خود را برای کارهای تخصصی گسترش دهند. و البته 34 درصد قصد دارند به عنوان یک نتیجه از توسعه‌ی فنآوری، نیروی کار خود را گسترش دهند. پنج سال دیگر، کارفرمایان کارها را تقریباً به طور مساوی بین انسان‌ها و ماشین‌ها تقسیم می‌کنند.

همچنین در این گزاش آمده است که با انقلاب ربات‌ها، 97 میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد. با تحول اقتصاد و بازارهای کار، نقش‌های جدیدی در اقتصاد در زمینه‌های فنآوری (مانند هوش مصنوعی) و مشاغل تولید محتوا (مانند مدیریت رسانه‌های اجتماعی و نوشتن محتوا) ظاهر می‌شوند. مشاغل نوظهور نشان‌دهنده تقاضای بیشتر برای مشاغل اقتصاد سبز است، بطور مثال مشاغل مرتبط با اقتصاد داده و هوش مصنوعی، مشاغل جدید در مهندسی، رایانش ابری و توسعه محصول و در زمینه‌ی بازاریابی، فروش و تولید محتوا.

 از آنجایی که همواره مهارت و مهارت آموزی در ایجاد شغل نقش موثری داشته و دارد, پیش بینی مجمع جهانی اقتصاد برای سال 2025 این است که رقابتی ترین مشاغل بر روی ارتقاء مهارت کارگران خود خواهند پرداخت. 

در پیش بینی این گزارش آمده است که تقریباً نیمی از کارگرانی که در پنج سال آینده در نقش خود باقی ‌می‌مانند، برای مهارت‌های اصلی خود نیاز به آموزش مجدد دارند. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که بخش دولتی باید حمایت نیرومندتری را برای بازپرداخت کارگرانی که در معرض خطراند و یا با مشاغل دیگر تعویض شده‌اند، ارائه دهد. در حال حاضر، تنها 21 درصد مشاغل گزارش کرده‌اند که می‌توانند از طریق بودجه عمومی برای حمایت از کارمندان خود به آن‌ها مهارت‌های لازم را بیآموزند. بخش دولتی باید انگیزه‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در بازارها و مشاغل فردا فراهم کند، شبکه‌های ایمنی قوی تری را برای کارگران در حین تعویض شغل ارائه دهد و با عقب‌افتادگی‌ها و روش‌های سنتی در آموزش و پرورش مقابله کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران بیکاری و اشتغال معاونت اشتغال بحران بیکاری و اشتغال معاونت اشتغال نیروی کار پیش بینی ی فنآوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۴۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛رضامرادصحرایی افزود: ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامه‌های آموزشی باید متناسب با زیست بوم هر استان امکان تغییر داشته باشد،

وي گفت: پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آیین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد. این آیین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیات دولت رسید. بر این اساس تا ۵ سال آینده، ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می شود و تعداد دانش آموزان در رشته های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد.بنابراین تا پایان برنامه هفتم ۲۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد معادل ۲ درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت در اختیار شرکت‌ها و صنایعی قرار خواهد گرفت که اقدام به تاسیس هنرستان جوار آن شرکت می‌کنند. 

وزیر آموزش و پرورش افزود: ۲۰ درصد ظرفیت آموزش متمرکز فنی و حرفه‌ای و هنرستان‌ها به آموزش مهارت به دانش‌آموزان غیر از رشته فنی و حرفه‌ای اختصاص پیدا خواهد کرد. 

صحرايي درخصوص برنامه آموزشی استان‌ها برای سال تحصیلی جدید، گفت: ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامه‌های آموزشی باید متناسب با زیست بوم هر استان امکان تغیبر داشته باشد. امکان‌سنجی این موضوع در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفته و امیدواریم این موضوع نیز به زودی به ثمر برسد. یکی از کارهای آیین‌نامه اخیر این است که ۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت آموزی باید تغییر پیدا کند.  

وی بیان کرد: موضوع تغییر تقویم آموزشی در قالب یک طرح اعلام شده است. کمیسیون آموزش مجلس آن را تصویب کرده و در نوبت صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.

صحرایی در پاسخ به سوالی درباره دریافت شهریه برای مهارت آموزی نیز گفت: اگر قانونی در مجلس است که اعلام کرده گرفتن هزینه مهارت آموزی غیرقانونی است، آن قانون مبناست. ما قانونی نداریم که اعلام کرده باشد گرفتن هزینه مهارت‌آموزی غیرقانونی است. اینکه سال گذشته گرفته نشده به این معنا نیست اخذ هزینه مهارت‌آموزی امسال غیرقانونی است.

دیگر خبرها

  • طرح شنابرای۴۰۰۰دانش آموز کهگیلویه و بویراحمدی اجرا می شود
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • آغاز ثبت‌نام دوره‌های مهارت آموزی نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • ۲۰ هزار سرباز ماهر وام خوداشتغالی گرفته‌اند
  • ۲۰ هزار سرباز ماهر وام خوداشتغالی گرفته اند