Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@06:11:58 GMT

بی‌نظمی در بازار ‌میوه

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۸۵۲۶

بی‌نظمی در بازار ‌میوه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ فروشنده میدان میوه‌وتره‌بار خیابان جمهوری می‌گوید «میدان میوه‌وتره‌بار هیچ حساب و کتابی ندارد.» این فروشنده که مرد میانسالی است با موهایی ریخته و جثه‌ای درشت می‌گوید: «قیمت ما با قیمت میدان مرکزی یکی است اما بالاخره با آنها سروکار داریم. بعضی از فروشنده‌ها که در اصل دلال هستند تمام بار یک میوه را می‌خرند و هرجور که بخواهند به بازار روانه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» او موز را مثال می‌زند: «۱۰‌روز نرخ میدان میوه‌وتره‌بار موز کیلویی ۲۲ هزار تومان بود اما الان رسیده به ۴۰ هزار تومان.» در این میدان میوه‌و‌تره‌بار، نارنگی کیلویی ۱۱ هزارتومان و کیوی‌۱۰‌هزار تومان فروخته می‌شود اما درست ۵۰ قدم رو به شمال روبه‌روی این میدان میوه‌فروشی همان نارنگی را کیلویی ۲۱ هزار تومان و کیوی را کیلویی ۱۹‌هزار تومان می‌فروشند. فروشنده درباره بارفروشان میدان میوه‌وتره‌بار می‌گوید: «هفتگی قیمت‌ها را تغییر می‌دهند. میوه‌ای مثل موز را که تا هفته گذشته کیلویی ۴۰ هزار تومان به مردم می‌فروختیم الان باید ۵۰ هزار تومان بخریم. کسی نمی‌خرد.» این فروشنده می‌گوید «خبر دارم که میوه‌ها را صادر می‌کنند. واسطه‌ها و دلال‌های میوه حتی اگر شده پول یک نارنگی را به دلار در‌بیاورند این کار را می‌کنند. دلشان برای من میوه‌فروش و شمای مصرف‌کننده نسوخته است.» تابستان امسال بود که به دلیل صادرات بی‌رویه گوجه قیمت این صیفی ۲۰هزار تومان را رد کرد آن‌هم درحالی‌که کشاورزان می‌گویند قیمت سر زمین ۲ هزار تومان بوده است. حتی وقتی کامیون‌های گوجه از لب مرز برگشت خوردند و محصول وسط بیابان و جاده رها شد هم قیمت آن پایین نیامد. حال این فروشنده می‌گوید: «پیاز هم صادر می‌کنند. پیاز قرمز کیلویی ۱۴‌هزار تومان است در صورتی‌که تابستان ۸ هزار تومان بود.» این فروشنده درباره تاثیر فصل روی نرخ محصولاتی مثل پیاز و گوجه می‌گوید: «کلی از کشاورزان جنوب فقط صیفی می‌کارند و به‌جرات می‌توان گفت در تمام فصول از مناطق مختلف کشور برداشت داریم؛ اما واسطه‌ها بازار را‌ می‌گردانند.» پیگیری‌های خبرنگاران نشان می‌دهد پرتقالی که در میادین میوه‌وتره‌بار ۱۰هزار تومان و در فروشگاه‌های مرکز شهر ۱۹هزار تومان فروخته می‌شود از باغداران جنوب کیلویی ۴ هزار تومان خریداری می‌شود؛ یعنی واسطه‌ها نزدیک به ۴۰۰درصد روی نرخ مبدا می‌کشند. این درحالی است که با احتساب هزینه کارگر و سبد و حمل‌ونقل پرتقال کیلویی ۵ هزار تومان خریداری شده باید ۸ هزار تومان به‌دست مصرف‌کننده برسد.

 ضعف نظارت

میوه‌فروش دیگری در خیابان فاطمی پرتقال را کیلویی ۲۰ هزار تومان، کیوی را ۲۱ هزارتومان و نارنگی را ۳۵‌هزار تومان می‌فروشد. این میوه‌فروش به خبرنگار ما می‌گوید: «معمولا برای مشتری من افزایش قیمت ۴ و ۵ هزار تومانی ملموس نیست اما قیمت موز به‌قدری بالا رفته که همگی تعجب می‌کنند. در همین مدت یک هفته که موز به‌۵۰هزار تومان رسیده حجم خرید مشتری‌ها کاهش پیدا کرده است.» میوه‌فروشی دیگری در خیابان میرزای‌شیرازی که تابلوی قیمت‌ها را برداشته، موز را ۴۸ هزار تومان، سیب را ۲۲ هزار تومان، کیوی را ۲۲هزار تومان، نارنگی را ۳۰ هزار تومان و پرتقال را ۲۴ هزار تومان می‌فروشد که به‌طور متوسط ۴۰ درصد بیشتر از میدان میوه‌وتره‌بار است.‌ از ۵‌فروشنده‌ای که  با آنها صحبت کرده؛ ۴ نفر صادرات میوه را یکی از دلایل آشفتگی بازار میوه می‌دانند. یکی از این فروشنده‌ها می‌گوید: «این صادرات کمبودی در بازار ایجاد نمی‌کند؛ شکر خدا همه مملکت زیر کشت است و کمبودی نداریم، اما واسطه‌ها با قرق بازار و عرضه دل‌به‌خواهی قیمت‌ها را تعیین می‌کنند. برای من میوه‌فروش محرز است که موز به اندازه کافی در بازار وجود دارد اما بنکداران هوس سود بیشتر کرده‌اند.» اختلاف قیمت و نرخ انواع میوه و سبزی به‌گونه‌ای است که در دو مغازه با فاصله ۳۰۰متری از هم یک قیمت ثابت وجود ندارد. به‌نظر می‌رسد جای خالی نظارت در بازار میوه بیش از پیش حس می‌شود چراکه عرضه میادین میوه‌وتره‌بار قیمت‌ها را نمی‌شکند که یک علت اصلی دارد؛ همه مردم به میادین میوه‌وتره‌بار دسترسی آسان ندارند و تعداد میادین هم پاسخگوی نیاز شهر تهران نیست.

پربیننده ترین کاهش قیمت مرغ تا ۲۴ساعت آینده صبحانه‌ای مغذی اما لاکچری دلیل افزایش قیمت سبزی بررسی شد تبانی شرکت‌های بسته‌بندی تخم مرغ با فروشگاه‌های زنجیره‌ای واکنش قالیباف به قیمت مرغ! +فیلم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت میوه میدان میوه وتره بار میدان میوه هزار تومان قیمت ها میوه فروش واسطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۸۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟ /دولت اشکالات را نمی پذیرد چون توانایی اصلاح ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با افزایش قیمت‌ دلار و سکه در همین روزهای اول سال ۱۴۰۳، نمایندگان مجلس از هر تریبونی استفاده کرده و از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کردند. انتقاداتی که به مذاق دولتی‌ها خوش نیامد، و معاونت پارلمانی دولت با صدور اطلاعیه‌ای به نمایندگان تاخت.

در بخشی از اطلاعیه دولت آمده است: «طی روزهای گذشته و همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار که ناشی از افزایش بهای جهانی طلا و تحولات نظامی منطقه بود متأسفانه چند نفر از نمایندگان مجلس، اظهارنظرها و تحلیل‌های غیرکارشناسی و شتاب زده‌ای درباره وضعیت اقتصادی و نرخ ارز داشتند که چه بسا برخلاف خواست آنان می‌توانست بر التهاب بازار ارز بیافزاید.»

در همین راستا احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز گفت: «شاخک‌ها و سنسورهای دولت باید پیام لازم را از جامعه دریافت کند و بداند که شرایط امروز اقتصادی دچار مشکل شده است.»

وی همچنین به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «در عالم سیاست، قوه‌مجریه بر اساس قانون اساسی، قدرت خودش را از مردم گرفته است و بار مسئولیت آن موکل به اعتماد مجدد مردم به دولت است. دولت باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات خودش استفاده کند تا وقتی انتقاداتی از این دست صورت می‌گیرد، آن را حل کند و کارنامه موفقی از خودش بروز کند و تا روزی که به واسطه انتخابات، به مردم رجوع کند، با پیشانی سفید و کارنامه موفق در خانه مردم برود.»

مشروح گفتگوی احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس یازدهم را در خبرگزاری خبرآنلاین می‌خوانید.

********

* آقای علیرضابیگی! نظر شما درباره واکنش دولت به گلایه‌های اقتصادی مجلس یازدهم چیست؟

من متوجه واکنش دولت نشده‌ام، اما شاخک‌ها و سنسورهای دولت باید پیام لازم را از جامعه دریافت کند و بداند که شرایط امروز اقتصادی دچار مشکل شده است. بانک مرکزی به صورت مدام، درباره گرانی و اقلام پرمصرف موادغذایی، به دولت گزارش می‌دهد، قیمت گوشت از ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان هم دارد رد می‌شود و شرایط خوبی وجود ندارد، زمان امید مردم برای خانه‌دار شدن به ۷۰ سال دارد می‌رسد و این مواردی نیست که قابل انکار باشد. حتی اگر انکار کنند، کسی آن را نمی‌پذیرد.

دولت قدرت خودش را از مردم گرفته است

* چرا دولت تن به پذیرش انتقادات و اشکلات نمی‌دهد؟

این یک بیماری است که عارض شده است، زمانی که شما اشکالات را نمی‌پذیرید، یا نمی‌خواهید آن را اصلاح کنید یا توانایی اصلاح آن را ندارید، بنابراین با تشخیص بهترین راه به سمت انکار می‌روید. علی‌القاعده، وقتی گوش شنوایی برای شنیدن مشکلاتی که مردم با آن مواجه هستند باشد، برای آنکه دوباره با انتقال آن مشکل مواجه نشوند، شنونده درصدد حل و رفع آن برآمده و درصدد چاره‌جویی بر می‌آید.

در عالم سیاست، قوه‌مجریه براساس قانون اساسی، قدرت خودش را از مردم گرفته است و بار مسئولیت آن موکل به اعتماد مجدد مردم به دولت است. دولت باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات خودش استفاده کند تا وقتی انتقاداتی از این دست صورت می‌گیرد، آن را حل کند و کارنامه موفقی از خودش بروز کند و تا روزی که به واسطه انتخابات، به مردم رجوع کند، با پیشانی سفید و کارنامه موفق در خانه مردم برود.

مشکل در نگرش دولت است نه فقط افراد

* فکر می کنید، نیاز به بازنگری در کابینه دولت یا تغییر تیم اقتصادی وجود دارد؟

مشکل در افراد نیست، مشکل در نوع نگرشی است که در دولت وجود دارد، تا آن نگرش اصلاح نشود، کاری از افراد بر نمی‌آید.

این که در زندگی مردم چه رخ خواهد داد برای دولت اهمیت ندارد

* چه نگرشی؟

نگرشی که در دولت وجود دارد، نگرش واقعی به اقتصاد نیست. طبیعتا منابع و امکانات ما در مسیری صرف می‌شود که مشکلات مردم را حل کند. در حال حاضر، دولت در خصوص افزایش درآمد مردم از خودش مقاومت نشان می‌دهد و بهانه‌اش این است که تورم بالا خواهد رفت؛ در حالی که دولت متوجه نیست که کمر مردم زیر بار گرانی‌ها خم شده و افزایش حقوق صورت پذیرفته در مقایسه با نرخ تورم چیزی به حساب نمی‌آید.

در این میان، داده و ستاده مردم، دخل و خرج آنان به هم نمی‌خواند و دولت ظاهرا منابع و مصارف خود را قانون بودجه به‌گونه‌ای تراز می‌کند که با تحمیل هزینه به زندگی مردم، قیمت ارز نیمایی یا ارز ترجیحی افزایش بدهد و منابع خودش زیاد شود. این که در زندگی مردم چه رخ خواهد داد برای دولت اهمیت ندارد و نگاه واقعی به اقتصاد ندارد.

مالیات را ۵۰ درصد افزایش داده اند اما درآمد مردم زیاد نشده

* گرانی‌هایی که از اول سال ۱۴۰۳، شاهد آن هستیم، چه برآیند بدی در اقتصاد ایجاد می‌کند؟

یکی از فاکتورهای برجسته دولت، افزایش ۵۰درصدی اصول مالیات است، یعنی سهم مالیات را در بودجه ۵۰درصد افزایش دادیم، این را باید از مردم وصول کرده و در افزایش قیمت کالا و خدمات خودش را نشان می‌دهد. این مسئله حتما در گذران زندگی مردم تاثیر می‌گذارد، درآمد آنان زیاد نشده اما قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است.

* دولت در چند ماه دیگر وارد سال آخر خود شده و تقریبا یک فاز انتخاباتی برای سال ۱۴۰۴ به خود می‌گیرد. اگر این روند اقتصادی دولت ادامه پیدا کند، ممکن است دوباره شانس پیروزی داشته باشد؟

کشور ما قابل پیش‌بینی نیست. تجربه انتخابات ما نشان می‌دهد که اگر مردم در انتخابات، پای صندوق‌های رأی آمده و در انتخابات شرکت می‌کنند، سبب تغییر وضع وجود شده است، نهاد انتخابات، نهاد اصلی است و قانون اساسی قدرت مردم را در تجلی انتخابات پیش‌بینی کرده است. متاسفانه زمانی که مردم با صندوق‌های رأی قهر می‌کنند، این عدم ضعف مشارکت مردم لطمه به مشروعیت انتخابات نمی‌زند؛ یعنی انتخابات چه با ۸۰ درصد مشارکت و چه با ۲۰درصد مشارکت برگزار شود، تاثیری ندارد.

در واقع در ذهن و خاطر مردم، این سخنِ سخنگوی شورای نگهبان نقش بسته است که مشارکت مردم در مشروعیت انتخابات تاثیری ندارد، دیدیم که چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ مردم قهر کردند. حضور مردم در تعیین سرنوشت خودشان تضعیف شده است زیرا دلیلی و عاملیتی برای تغییر شرایط موجود ندارند. این مسئله به مشروعیت نظام سیاسی لطمه زده، تهدیدات را توسعه می‌دهد، میزان امیدواری را کاهش داده و خسارات عمده را به امنیت ملی کشور وارد می‌کند.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895829

دیگر خبرها

  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه بیست و نهم فروردین
  • قیمت آجیل و خشکبار در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار
  • راه اندازی میدان بار جدید و هشت بازار میوه و تره‌بار
  • گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار نیست
  • حداکثر اختلاف قیمت گوجه‌فرنگی از میدان تا خرده‌فروشی ۳۵ درصد است
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟ /دولت اشکالات را نمی پذیرد چون توانایی اصلاح ندارد
  • برنامه ریزی برای راه اندازی بازار میوه و تره‌بار و ایجاد میدان عرضه دام در فیروزکوه
  • قیمت قارچ در میادین و بازار‌های میوه و تره بار کاهش یافت
  • قیمت عمده انواع میوه و سبزی امروز سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ + جدول