Web Analytics Made Easy - Statcounter

توجه و حضور مردم در این نمایشگاه جالب است، زیرا تبلیغات زیادی برای آن شکل نگرفته و مسئولان این نمایشگاه پیش‌بینی نکردند که با این حجم از سفارشات مواجه شوند، البته برخی ناشران معتقدند باید منتظر بود و در مورد عملکرد نمایشگاه مجازی کتاب به این زودی قضاوت نکرد.

خبرگزاری میزان - تا روز گذشته تلاش برای افزایش تعداد روز‌های نمایشگاه در دستور کار مسئولان نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود که امروز و با تصمیم نهایی صورت گرفته نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به مدت دو روز تمدید شد، این امر نشان می‌دهد که مردم از نمایشگاه مجازی کتاب تهران استقبال داشته‌اند البته این خبر ابعاد دیگری نیز دارد و نشان می‌دهد جامعه علاقمند به خریدکتاب و مطالعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از نمایشگاه مجازی کتاب تهرات اینجا کلیک کنید

***نمایشگاه مجازی کتاب رویدادی خوب برای کتاب دوستان

نمایشگاه کتاب چه به شکل مجازی و یا چه به شکل غیر مجازی یک اتفاق و رویداد خوب برای کتاب دوستان به شمار می‌رود هرچند که از بد حادثه بسیاری از کتاب‌خوانان و کتاب دوستان سال‌هاست که با کتاب قهر کرده‌اند.

کتاب‌خوانان و کتاب دوستان سال‌هاست که با کتاب قهر کرده‌اند

در روز‌های سخت و سرد بلیه جهانی کرونا، که به روزگار دوری و دوستی تبدیل شده، نمی‌توان از کتاب جدا شد برعکس؛ کتاب به دوست خوب آدم‌ها بدل می‌شود باید بدانیم که کرونا با همه نقمت و تلخی‌های خود می‌تواند نعمتی با خود به همراه بیاورد در حقیقت آن روی سکه کرونا توجه موهبت‌های خدادادی که فراموش کرده‌ایم را به ما نشان می‌دهد اکنون زمان آن رسیده که در زندگی روزانه خود تدبر و در رفتارمان تجدید نظر کنیم این که خانواده‌ها گردهم آیند پدران و مادران بیشتر با فرزندان خود سخن بگویند و برایشان بیشتر کتاب بخوانند نکته‌ای مهم و البته به فراموشی سپرده شده است.

***نیمی از ایرانیان ۳.۷ ساعت مطالعه می‌کنند

تازه‌ترین پژوهش انجام شده سرانه مطالعه در ایران نشان می‌دهد به طور متوسط نیمی از ایرانیان ۳.۷ ساعت مطالعه می‌کنند این در حالی است که در نمایشگاه مجازی کتاب تهران میزان آخرین خرید‌ها را حدود ۲۴۳۸۶۷ نشان می‌دهد این امر نشانه خوبی است و شاید عقربه سنجش سازمان‌ها و ادارات ما از کار افتاده که میزان سرانه مطالعه را درست نشان نمی‌دهد.

به گمان بسیاری از دست اندرکاران و کارشناسان فرهنگی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران اقدامی ارزنده و تاثیر گذار در دوران کرونا برای جامعه محسوب می‌شود تا بلکه این آب رفته به جوی بازگردد و مردم ما بیشتر با کتاب آشنا شوند. تکنولوژی و فضای مجازی توانمندی‌های جدید را پیش روی ما گذاشته است که از آن در جهت رواج کتاب و کتاب‌خوانی استفاده کنیم نمایشگاه مجازی کتاب این امکان را به مخاطب و علاقمندان کتاب می‌دهد که علاوه بر آگاهی از آخرین تولیدات کتاب، شرایط برای خرید نیز فراهم شود و نیازی نباشد که در این روز‌های سرد و سخت، کرونایی ازدحامی بی‌حاصل صورت گیرد و فاصله‌های اجتماعی حفظ شود.

***وضعیت نامناسب سایت نمایشگاه برای کاربران 

بهره‌برداری از سایت نمایشگاه و نحوه در اختیار قرار دادن کتاب‌ها و جستجوی نا مناسب است بهره‌برداری از سایت نمایشگاه و نحوه در اختیار قرار دادن کتاب‌ها و جستجوی نا مناسب است

اما نکته‌ای که بسیاری از فعالان عرصه فرهنگ بر آن تاکید کردند و علاقمندان و بازدید کنندگان نیز از آن گله‌مند هستند امکان بهره‌برداری از سایت نمایشگاه و نحوه در اختیار قرار دادن کتاب‌ها و جستجوی نا مناسب است که برای آن تعریف شده اگرچه مسئولان برگزار کننده عدم درسترسی مناسب به همه کتاب‌ها را به گردن ناشران می‌اندازند، اما باید توجه داشت که همین بی توجهی‌ها است که مخاطب علاقمند به کتاب را دلزده می‌کند، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گزینه‌ای به عنوان ارسال رایگان کتاب‌ها قرار داده، اما مشکلات فراوانی در فرآیند خرید کتاب به صورت مجازی وجود دارد که خریدار را از خرید پشیمان می‌کند.

 

***مزایای نمایشگاه مجازی کتاب

البته باید در نظر داشت که مزایای نمایشگاه مجازی کتاب بسیار است بطور مثال ساعت بازدید و خرید در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به صورت ۲۴ ساعته است و کتاب‌های ناشران داخلی با تخفیف ۲۰ درصدی و کتاب‌های ناشران خارجی با تخفیف ۵۰ درصدی ارائه می‌شود.

در این میان ناشران نیز استقبال‌های مردمی را خوب اعلام کردند بسیاری از آنان تاکید دارند که پیش بینی نمی‌کردند با وجود حضور ویروس کرونا و در عین حال عدم تبلیغات مناسب کسی برای بازدید و خرید کتاب به نمایشگاه مجازی کتاب بیاید با این حال حضور مردم قابل توجه بود.

استقبال بالای مخاطب از نمایشگاه مجازی کتاب غیر قابل پیش‌بینی بود

مازیار حاتمی مدیر انتشارات ۲۷ بعثت در گفت‌وگو با میزان استقبال مردم برای خرید کتاب را در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب خوب دانست و ابراز کرد: توجه و حضور مردم در این نمایشگاه جالب است، زیرا تبلیغات زیادی برای آن شکل نگرفت و ما پیش بینی نمی‌کردیم که حجم سفارشات تا این حد بالا باشد البته من معتقدم باید منتظر بود و در مورد عملکرد نمایشگاه مجازی کتاب به این زودی قضاوت نکرد، زیرا پس از تحویل سفارشات پست که خود آن پروسه خاصی دارد و می‌تواند در رضایتمندی مخاطب و سفارشات دخیل باشد نتیجه گیری کرد.

کاربرای نمایشگاه مجازی کتاب با مشکلات زیادی در سایت مواجه شده‌اند

اما نگاه برخی از فعالان عرصه فرهنگ به نمایشگاه کتاب متفاوت است محسن پرویز عضو هیئت مدیره انجمن قلم در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون نمایشگاه کتاب گفت: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در تهران و یا سایر استان‌ها نیاز به یک برنامه‌ریزی و یک زیرساخت کلی و اساسی دارد هنگامی که یک کاربر و یا علاقه‌مند به کتاب وارد سایت نمایشگاه مجازی کتاب می‌شود با اشکالات فراوانی روبرو شده که خواسته و ناخواسته دلزدگی ایجاد می‌شود پس لازم است قبل از اجرای برنامه‌های فرهنگی همچون نمایشگاه مجازی کتاب ابتدا زیرساخت‌های اینگونه برنامه‌ها تهیه و بار‌ها مورد آزمون و خطا قرار گرفته و پس از رفع تمام عیوب در اختیار جامعه هدف قرار گیرد، زیرا چنانچه نتواند نیاز مخاطب را برآورده کند عملکردی معکوس داشته و حتی باعث دلزدگی و کاهش میزان سرانه مطالعه می‌شود.

وی در همین راستا ادامه داد: استدلال‌های نادرستی مانند استقبال فراوان مردم و یا غافلگیر شدن از سوی مسئولان برگزار کننده نمایشگاه مجازی بیان شده که غیر قابل قبول است، اگر امروز شاهد دوری مخاطبان از مطالعه هستیم باید دلایلش را در برنامه‌های گذشته جستجو کنیم چه شد که مردم علاقه خود را به مطالعه از دست دادند بی شک اجرای برنامه‌هایی همانند نمایشگاه مجازی کتاب در طی سال‌های گذشته تجربه‌های ناموفقی را در ذهن مخاطبان ایجاد کرده و زمینه را برای فاصله گرفتن مخاطبان از مطالعه فراهم کرده؛ همین بی‌برنامگی‌ها است که لطمات جبران ناپذیری را به سرانه مطالعه کشور وارد کرده درحالی که پیش بینی می‌شد نمایشگاه مجازی کتاب بتواند تغییری شگرف در سرانه مطالعه ایجاد کنند، اما برخی از سهل انگاری‌ها سبب شد این فرصت مناسب از دست برود.

***نخستین نمایشگاه مجازی کتاب با تمام فراز و فرود‌های خود تلاش دارد شرایط را برای حضور افراد جامعه در افزایش سرانه مطالعه بالا ببرد و از ظرفیت فضای مجازی طی موجی با عنوان نمایشگاه مجازی کتاب استفاده کند و تا حدودی جلوی ضرر‌های ناشران در طول دوره رکود ناشی از کرونا را بگیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات نمایشگاه کتاب تهران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات نمایشگاه کتاب تهران نخستین نمایشگاه مجازی کتاب نمایشگاه مجازی کتاب تهران سایت نمایشگاه نمایشگاه کتاب سرانه مطالعه کتاب دوستان نشان می دهد برنامه ها پیش بینی کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۹۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، حسین تیموری، مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به فعالیت‌های کمیته اجرایی در آستانه برگزاری این دوره از نمایشگاه بین‌‎المللی کتاب تهران گفت: فضای مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه شده و نقشه‌ها و جانمایی ناشران حوزه‌های کودک و نوجوان، ناشران داخلی، ناشران خارجی، ناشران بین‌الملل نهایی شده و اجرای غرفه ناشران این حوزه‌ها اواخر این هفته شروع و تا اوایل هفته آینده تکمیل می‌شود.

تیموری با بیان اینکه غرفه‌سازی ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، عنوان کرد: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلی امام خمینی(ره) همچون غرفه‌های تبلیغات، غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از سه شنبه (چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) آغاز شده است.

وی افزود: ارتباط با نهادها و سازمان‌های همکار در برگزاری این رویداد برقرار شده و جلسه‌ای با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شده است. همچنین کمیته‌های تخصصی شکل گرفته تا در فرآیندی ضمن بازدید از محل برگزاری نمایشگاه برنامه‌ریزی‌ها لازم برای اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های خود پیش‌بینی کنند. بیش از ۷۰ سازمان و نهاد با نمایشگاه همکاری دارند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228350 برچسب‌ها کتابخوانی

دیگر خبرها

  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • استقبال شهروندان از نمایشگاه سلامت شهر در بوستان لاله تهران
  • کانون پرورش فکری با چندعنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید؟
  • محل برگزاری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ اعلام شد
  • «شهر آفتاب» فضای مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب را ندارد + فیلم
  • نمایشگاه کتاب در سال آینده در شهر آفتاب برگزار خواهد شد
  • ثبت‌ نام کتابفروشی‌ ها در سامانه «بازار کتاب»
  • انتشارات سوره مهر با تمرکز بر ۲ کتاب در نمایشگاه کتاب حاضر خواهد شد
  • جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • جزئیات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب اعلام شد