Web Analytics Made Easy - Statcounter

حادثه آتش سوزی پلاسکو ۳۰ دی ماه سال ۹۵ به وقوع پیوست که در آن ۱۶ آتش نشان جان خود را از دست دادند.

: سالگرد حادثه مرگبار ساختمان پلاسکو با سقوط دلخراش چترباز معروف در حالی رقم خورد که نگاه‌های ناباورانه مردم در انتظار اوج گرفتن او در آسمان آبی تهران بودند.

"محمد بزرگی" جوانی ۳۶ ساله یکی از بهترین ها در رشته چتربازی کشورمان روز دوم بهمن ماه قرار بود در چهارمین سالگرد وقوع حادثه ساختمان پلاسکو برای ادای احترام به مقام شامخ شهدای حادثه پلاسکو از نردبان بلندمرتبه آتش نشانی تهران به پایین بپرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حادثه آتش سوزی پلاسکو ۳۰ دی ماه سال ۹۵ به وقوع پیوست که در آن ۱۶ آتش نشان جان خود را از دست دادند. 

آنگونه که از قبل تدارک دیده شده بود این چترباز مشهور به همراه "پریسا بختیاری" همسرش و چند نفر دیگر از اعضاء تیم خود در این مراسم حضور پیدا کردند و برای پرش از ارتفاع، آماده بود تا روایتی دیگر از اوج گرفتن در آسمان پایتخت را رقم بزند.

بزرگی از نردبان بلندمرتبه آتش‌نشانی برای رسیدن به هدف آن روز، بالا می رفت و برای پروازش از ارتفاع ۶۴ متری هیجان زده بود و در  پایین ترین نقطه از زمین در همین حوالی نیز چشم هایی در انتظار اوج گرفتن و هنرنمایی این چترباز بودند.

اما برخلاف آنچه که همه در انتظارش بودند، با حادثه ای دلخراش این برنامه و زندگی این چترباز خاتمه یافت؛ سقوطی مرگبار، آن هم در یک لحظه به خاطر آنچه پیچیدن و گره خوردن چتر اعلام شده است.

مانور "بزرگی" این بار به یک تراژدی غم‌بار تبدیل شد و به جای فریاد شادی، آوار مرگ بر حنجره تماشاچیان به صدا آورد و این چترباز جوان در اوج ناباوری و بهت زدگی، به گونه ای دیگر به آغوش زمین بازگشت.

هرچند مسئولان آتش‌نشانی برای تغییر شرایط به سرعت وارد عمل شدند و این چترباز را به بیمارستان صارم منتقل کردند اما به دلیل شدت جراحات وارده، بزرگی جان سپرد و برای ابد در آسمان پرکشید.

بازار داغ شایعه‌ها

داستان تلخ مرگ این چترباز به این جا ختم نمی شود بلکه تصاویر و کلیپ های دلخراش از لحظه های سقوط این چترباز منتشر شد و بازار شایعه پراکنی و نظرهای غیرکارشناسی را داغ کرد.

در این بین عده ای نیز بدون داشتن هیچ تخصصی در این رشته، با مطرح کردن مسائلی به دنبال متهم کردن دیگران به ویژه آتش نشانی هستند.

--- واکنش همسر مرحوم بزرگی

آنقدر این مباحث غیرکارشناسی و متهم کردن یکدیگر ادامه پیدا کرد که "پریسا بختیاری" همسر این چترباز واکنش نشان داد و به این شائبه که چرا آتش نشانی تشک اطمینان را پهن نکرده بود؟ پاسخ داده و گفت: «وقتی سقوط آزاد انجام می شود، یک بخشی از آن چتر باز می شود و پیشروی به جلو دارد. چتر «بیس جامپ» با سایر چترها فرق می کند و در کمتر از یک ثانیه باز می شود و به خاطر امنیت و اعتمادی که به آن است چتر کمکی ندارد.»

وی ادامه داد: «آنقدر دقیق با هم بارها و بارها این چتر را پهن، باز و امتحان کردیم که به گفته خودش این بهترین بود که میخاست انجام بدهد و امکان نداشت [چتر] باز نشود و حادثه ساز شود.»

همچنین کلیپی از مرحوم بزرگی قبل از وقوع حادثه دلخراش در فضای مجازی منتشر شد که در آن گفته بود: «ساعت هفت صبح روز دوم بهمن است. با امید خدای بزرگ و اعتماد مسئولان امنیتی و انتظامی، اجرایی و شهرداری کشور عزیزم، امروز افتخار بزرگی قرار [است] نصیبم بشود و از نردبان ۶۴ متری آتش نشانی قرار است پرش انجام بدم. از روز اولی که این ایده به ذهنم آمد با توجه به آن ریسک ها و محدودیت هایی که داشت، ممنونم از همه عزیزان مسئولی که زیر تقاضای من را امضا کردند و لطف کردند به من. و امروز اگر قرار است اینکار را انجام بدم افتخارش قطعا افتخار یک جمع است نه افتخار من کوچک. تمام کاری که میخواهد انجام بشود ۱۰۰ درصد و ۱۰۰۰ درصد با رضایت شخصی خود من و با اصرار من است. قبول نمی کردند ولی من انقدر اصرار کردم که جلوی اصرار من حرفی نزدند و امروز که این کار انجام شود اگر به هر دلیلی اتفاقی برای من افتاد هیچ بزرگواری نه از شهرداری و نه از آتش نشانی، قرارگاه ثارالله، نیروی انتظامی و هیچ احدالناسی نه تنها مسئول نیست تازه من از آنها عذرخواهی میکنم اگر به زحمت و دردسر افتادند. ممنونم ازتون انرژی خوبتون را برام بفرستید.»

--- ---

نقص فنی در چتر

در مراسم تشییع و تدفین مرحوم بزرگی که چهارم بهمن در امامزاده حمیده خاتون برگزار شد به نقل از شهرداری تهران، مهدی داوری دولت آبادی مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهری تهران گفته است: این سازمان مرجع صادر کننده مجوز برای پرش نیست چون هیچگونه دسترسی در این زمینه ندارد.

وی اضافه کرد: نهادهای مسئول و نهادهای ذیصلاح قانونی این مجوز را نه تنها با اعلام موافقت بلکه با مجوزهای کامل قانونی برای ما ارسال کردند. پرش هم با حضور نماینده های قانونی و چک کردن شرایط ایمنی و جوی انجام شد. متاسفانه به دلیل نقص فنی در چتر این مساله پیش آمده است.

داوری تاکید کرد: نه در کشور ما و نه در مناطق دیگر جهان این پرش همراه با تشک نیست. تشک های آتش نشانی ثابت هستند و محدود به یک بخش می شوند. از صحبت های حاضران و آتش نشان های در محل نیز می توان فهمید که مرحوم بزرگی وقتی پرش را انجام می دهد و چتر باز نمی شود در یک فاصله طولانی با نردبان پرتاب می شود و سقوط می کند.

وی ادامه داد که حتی اگر تشک هم پهن بود سودی نداشت. به هر صورت این اتفاق خیلی تلخی بود اما کارشناسان و متخصصان رشته هم مساله تشک را منتفی می دانند.

زمانی پیکر مرحوم بزرگی در عالم ناباوری وقتی به خاک سپرده شد که این بار در مراسم تدفینش آتش نشانانی حضور داشتند که بارها و بارها از نردبان بلندمرتبه آتش نشانی بالا خواهند رفت و یاد این مرحوم را در احترام به آتش نشانان زنده نگه خواهند داشت.

در میان هیاهوی فضای مجازی، فیلم هایی از پرش ها و کسب افتخارهای مرحوم بزرگی در رشته چتربازی بازنشر می شود تا شاید این تصاویر مرحمی بر قلب های داغدیده همسرش و ورزش دوستان در مقابل شایعه پراکنی ها باشد.

--- /ایرنا 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مرحوم بزرگی آتش نشانی آتش نشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۹۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ ضربه بزرگی که اسرائیل از ابتدای جنگ غزه دریافت کرد

یک رسانه صهیونیستی به ۱۰ ضربه بزرگی که این رژیم از ابتدای جنگ غزه تاکنون متحمل شده اشاره کرد که آخرین و مهمترین آنها مربوط به اشتباه محاسباتی صهیونیست‌ها در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق است که با پاسخ قاطع ایران همراه شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که محافل و کارشناسان و رسانه‌های صهیونیستی همچنان به انتقادات تند خود از عملکرد نامناسب و محاسبات اشتباه کابینه جنگ و همچنین مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه ادامه می‌دهند، روزنامه عبری هاآرتص امروز در گزارشی به ده ضربه بزرگی که اسرائیل در خلال جنگ غزه از هفت اکتبر 2023 تاکنون متحمل شده است اشاره کرد.

این رسانه عبری ضرباتی که رژیم صهیونیستی در جنگ غزه متحمل شده را با پرداختن به وضعیت آشفته جبهه شمالی آغاز کرده و نوشت تاکنون ده‌ها هزار نفر از ساکنان شهرک‌ها در امتداد مرز با لبنان مجبور به تخلیه خانه‌های خود شده‌اند بدون اینکه بتوانند به سرنوشت خود فکر کنند. در این میان کابینه به جای تلاش برای آرام کردن اسرائیلی‌ها شروع به گسترش ترس و ارعاب کرد و چند روز بعد دستور تخلیه شهرک‌ها را صادر کرد. این در حالی است که کابینه هنوز یک برنامه درست و سازماندهی شده جهت پایان دادن به جنگ در جبهه شمالی و بازگشت شهرک نشینان به خانه هایشان تدوین نکرده است.

هاآرتص درباره ضربه دومی که رژیم صهیونیستی در جنگ غزه دریافت کرده است تاکید کرد که هدف اسرائیل از حمله زمینی به نوار غزه نابودی حماس بود اما اسرائیل صرفا شهر غزه را نابود کرد و حماس همچنان با قدرت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

اما ضربه سومی که اسرائیل دریافت کرد به دلیل عدم وجود استراتژی مشخص در جنگ بود زیرا بعد از گذشت بیش از شش ماه از این جنگ هیچ برنامه مشخصی در دستور کار اسرائیل نیست. ارتش اسرائیل ماه ها در غزه جنگید و صدها نظامی اسرائیلی کشته و هزاران تن نیز زخمی شدند اما هیچ نتیجه‌ای نداشت و حماس همچنان فعال است.

بر اساس گزارش این رسانه صهیونیستی، ضربه چهارم رژیم صهیونیستی در جنگ مربوط به پرونده اسرای صهیونیستی است که در نوار غزه هستند. بازگشت 250 اسیر اسرائیلی از غزه یکی از اهداف مهم اسرائیل در این جنگ بود و همچنان به عنوان یک هدف باقی مانده در حالی که چشم اندازی برای تحقق آن دیده نمی‌شود و این در حالی است که پرونده اسرا ابتدا اولویت اول اسرائیل بود اما بعد از مذاکرات قاهره مشخص شد که این پرونده در اولویت دوم قرار دارد.

ضربه پنجم هم مربوط به وضعیت انسانی در نوار غزه است. ادامه این جنگ همه جانبه موجب کمبود شدید مواد غذایی و آب و دارو در نوار غزه شد و همین مسئله اسرائیل را نزد افکار عمومی به شدت تحت فشار قرار داده و جهان و حتی متحدان تل‌آویو، اسرائیل را مسئول این وضعیت می‌دانند.

هاآرتص تصریح کرد که ضربه هفتم هم به وحدت کاذب اسرائیلی‌ها وارد شد؛ جایی که اختلافات در جامعه اسرائیلی قبل از جنگ غزه آغاز شده بود اما بعد از 7 اکتبر اسرائیل به عنوان جامعه‌ای دوپاره و دوقطبی باقی ماند و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر این موضوع بیهوده است.

هاآرتص: نتانیاهو بعد از عملیات ایران حرفی برای گفتن نداردهاآرتص: اسرائیل شکست سختی خورده استمعاریو: نتانیاهو جرات نکرد پاسخ دهد

طبق این گزارش، درباره ضربه هشتم هم اسرائیل متحمل خسارات اقتصادی فراوانی شد و با کسری شدید بودجه مواجه است که منجر به افزایش مالیات‌ها و کاهش رتبه اعتباری اسرائیل و آسیب شدید به اقتصاد آن برای سالهای متمادی می‌شود. از سوی دیگر شاهد یک هرج و مرج و بی انضباطی بی رویه در ارتش اسرائیل نیز هستیم؛ جایی که خودِ نظامیان اسرائیلی کلیپ‌های مختلفی درباره بمباران ساختمان‌های غیرنظامی در نوار غزه و شکنجه‌های بازداشت شدگان فلسطینی منتشر کرده‌اند که همه اینها آسیب بیشتری به وجهه ارتش و خود اسرائیل وارد می‌کند. همچنین این امر به طور مستقیم بر اجرای عملیات‌های ارتش اسرائیل نیز تاثیر می‌گذارد؛ چرا که ارتش مجبور شد اخیرا به کشته شدن کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی که با هماهنگی ارتش اسرائیل وارد غزه شده بودند اعتراف کند.

در ادامه گزارش این رسانه عبری آمده است که یکی دیگر از ضربات بزرگ به اسرائیل هم مربوط به توهم «پیروزی مطلق» است که نتانیاهو از لحظه اول جنگ غزه این اصطلاح توخالی را ابداع کرد و کاملا روشن بود که این یک تلاش ناامیدانه از سوی نتانیاهو جهت فرار از شکست و احیای جایگاه خود به عنوان تنها رهبر اسرائیل است که می‌تواند پیروزی را برای این رژیم تثبیت کند. اما نتانیاهو به این هدف خود نرسید بلکه اصطلاح پیروزی مطلق تبدیل به سوژه تمسخر علیه اسرائیل شد.

هاآرتص در پایان به بزرگترین ضربه‌ای که ارتش رژیم اشغالگر از ابتدای جنگ غزه تاکنون دریافت کرده اشاره کرد که مربوط به عملیات تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی ایران ضد رژیم اشغالگر در داخل اراضی اشغالی است.

این رسانه صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد که اسرائیل با حمله به کنسولگری ایران در دمشق اشتباه بزرگی مرتکب شد و مسئولیت این اشتباه بر عهده جامعه اطلاعاتی اسرائیل به ویژه شعبه اطلاعاتی ارتش و همچنین مقامات سیاسی اسرائیل است. در حالی که آنها سالها پیش خود را به عنوان بزرگترین کارشناس در امور ایران معرفی کرده بودند اما مرتکب این اشتباه شدند. مقامات اسرائیلی در پیش بینی عواقب حمله به کنسولگری ایران در دمشق اشتباه کردند و در شرایطی که ارتش اسرائیل در نوار غزه و همچنین در جبهه شمالی مشغول جنگ با حماس و حزب الله است ایجاد یک دردسر دیگر و باز کردن جبهه جدید علیه اسرائیل هیچ ضرورتی نداشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (تصاویر) مراسم شصت و پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله بروجردی
  • نجات معجزه آسای راننده نیسان از سانحه تصادف + فیلم
  • لجبازی اتوبوس و پژو؛ سانحه هولناک در جاده سیرجان (فیلم)
  • (ویدئو) لجبازی اتوبوس و پژو؛ سانحه هولناک در جاده سیرجان
  • ۱۰ ضربه بزرگی که اسرائیل از ابتدای جنگ غزه دریافت کرد
  • مراسم شصت و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله العظمی بروجردی
  • مربی محبوب لیگ برتر گزینه اصلی مربی‌گری بایرن مونیخ شد
  • گزینه اصلی بایرن: مربی محبوب لیگ برتر!
  • سقوط ۲ بالگرد نظامی در ژاپن؛ ۸ نفر کشته و ناپدید شدند
  • سانحه دلخراش سقوط خودرو به رودخانه چالوس و مفقودی یک نفر