Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، امین رضایی مقدم اظهار داشت: از این تعداد و دیگر موافقت اصولی‌های صادره، ۷ مورد از درخواست‌های سبدگردانی و یک مورد درخواست تامین سرمایه، موسسین آن پس از ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و احراز شرایط، موفق به اخذ مجوز فعالیت به عنوان نهاد مالی شده‌اند.

وی افزود: بدیهی است پس از اخذ موافقت اصولی اولیه صادره از سوی سازمان، در صورتی که موسسین وفق قوانین و مقررات اقدامات لازم جهت ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها را با سرعت بیشتری پیگیری کنند، مجوز فعالیت آنها نیز (در صورت احراز شرایط) به سرعت صادر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضایی مقدم با بیان اینکه مصادیق نهادهای مالی مطابق قانون بازار اوراق بهادار و آیین نامه اجرایی قانون بازار اوراق بهادار مشخص شده‌اند، تصریح کرد: بر این اساس و مطابق بند "ث" مادۀ ۳۶ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، آن دسته از اشخاص حقوقی که موضوع فعالیت آن‌ها نهاد مالی است، موظف به ثبت نزد سازمان شده‌اند و خودداری از ثبت نهاد مالی تخلف محسوب می‌شود و فعالیت مدیران آنها مشمول بند (۱) ماده (۴۹) قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران است.

وی خاطرنشان کرد: طی سال‌های اخیر، نهادهای مالی نقش مهمی در بازار سرمایه ایفا کرده‌اند و همین امر موجب افزایش چشمگیر تقاضای اخذ مجوز نهادهای مالی شده است.

رییس اداره امور شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ سازمان بورس افزود: با عنایت به اهمیت موضوع و لزوم آگاهی سرمایه‌گذاران از نهادهای مالی دارای مجوز، سامانه نهادهای مالی دارای مجوز به نشانی cfi.codal.ir راه‌اندازی شد که فهرست نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار به تفکیک انواع مجوزها در سامانه یاد شده دائماً به روز رسانی می‌شود.

رضایی مقدم  ادامه داد: نهادهای مالی خدمات دهنده علاوه بر مجوز فعالیت اصلی خود، بعضاً اقدام به اخذ سایر مجوزهای مربوطه وفق قوانین و مقررات و در چارچوب موضوع فعالیت مندرج در اساسنامه می‌کنند و یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ در صورت احراز شرایط وفق قوانین و مقررات و ابلاغیه‌های مربوطه ،اقدام به تاسیس انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌کنند. به طور مثال در حال حاضر ۳۴ شرکت سبدگردان فعال دارای مجوز داریم.

وی اظهار داشت: علاوه بر این، با عنایت به اخذ مجوز فعالیت سبدگردانی توسط سایر نهادهای مالی ، در حال حاضر ۵۷ عنوان مجوز فعالیت سبدگردانی داریم. فرایند صدور مجوزهای جدید نیز با دقت و پس از تکمیل مدارک و احراز شرایط وفق قوانین و مقررات در حال انجام است.

 رضایی مقدم گفت: در همین راستا طی سال جاری تعداد ۲۲ موافقت اصولی تاسیس شرکت سبدگردان، ۲ موافقت اصولی تاسیس شرکت مشاور سرمایه‌گذاری صادر شده که از تعداد فوق الذکر و همچنین سایر موافقت اصولی‌های صادره، ۷ مورد از درخواست‌های سبدگردانی، یک مورد درخواست تامین سرمایه، موسسین آن پس از ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و احراز شرایط، موفق به اخذ مجوز فعالیت به عنوان نهاد مالی شده‌اند.

به گفته رضایی مقدم، در سال جاری تاکنون در مجموع ۴۸ درخواست که عمدتاً مربوط به درخواست‌های شرکت سبدگردان، مشاور سرمایه‌گذاری و پردازش اطلاعات مالی بوده، شرایط لازم جهت اخذ موافقت اصولی اولیه را احراز نکرده‌اند و بنا به دلایل مختلف درخواست‌های مذکور پس از طی مراحل قانونی وفق قوانین و مقررات رد شده‌اند.

رییس اداره امور شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ سازمان بورس گفت: در سال جاری تاکنون، ۳۱ موافقت اصولی تاسیس/تبدیل به نهاد مالی در خصوص شرکت‌های سرمایه‌گذاری/مادر (هلدینگ) صادر شده است که برخی از آن‌ها اقدامات نهایی جهت اخذ شماره ثبت از سازمان را انجام داده و شماره ثبت به عنوان نهاد مالی را اخذ کرده‌اند. شناسایی و ثبت شرکت‌های مذکور وفق دستورالعمل شناسایی و ثبت نهادهای مالی فعال در بازار اوراق بهادار و سایر قوانین و مقررات در حال انجام است.

رضایی مقدم تاکید کرد: نکته حائز اهمیت در خصوص تقاضاهای اخذ مجوز نهادهای مالی این است که درخواست‌هایی که مدارک آن بصورت کامل ارائه شده باشد و پاسخ استعلامات مربوطه واصل شده باشد، به ترتیب از سوی سازمان بررسی می‌شود و در صورت احراز شرایط، موافقت اصولی مربوطه وفق قوانین و مقررات صادر خواهد شد.

وی در پایان اظهار داشت: متقاضیانی که مدارک کامل ارائه نکرده باشند و شرایط لازم را احراز نکنند، امکان دریافت مجوز فعالیت را نخواهند داشت. لذا به متقاضیان توصیه می ‌شود حتماً با آگاهی از قوانین و مقررات مربوطه در حوزه نهادهای مالی با مراجعه به پایگاه قوانین و مقررات بازار سرمایه ایران به نشانی cmr.seo.ir و آخرین ابلاغیه‌های سازمان و مدارک لازم در خصوص نهادهای مالی که در سایت سازمان به نشانی seo.ir قرار داده شده است، نسبت به ارسال درخواست ها اقدام کنند.

پربیننده ترین نمای پایانی بورس امروز/ بازگشت شاخص به کانال یک میلیون و ۲۰۰هزار واحد نمای بورس امروز در پایان نیمه اول معاملات/ تزلزل در روند صعودی بازار جزییات مهم درباره انتقال سهام عدالت متوفیان ارزش سهام عدالت من (۵ بهمن ماه) نمای پایانی بورس امروز/ رشد ارزش معاملات در سایه خروج حقیقی‌ها

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه بازار سهام نهادهای مالی صندوق سرمایه گذاری تامین سرمایه شرکت های سرمایه گذاری ثبت شرکت ها سبدگردانی وضعیت بورس امروز وضعیت بورس شرکت های سرمایه گذاری موافقت اصولی تاسیس بازار اوراق بهادار سرمایه گذاری نهادهای مالی مجوز فعالیت احراز شرایط ثبت شرکت ها درخواست ها رضایی مقدم دارای مجوز نهاد مالی اخذ مجوز شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۲۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در حال حاضر حمل بار از طریق خط ریلی و انتقال بار ترانزیتی از طریق جاده به ریل یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و اهداف دولت سیزدهم به شمار می‌رود که در برنامه هفتم هم در این بخش تاکید شده است به طوری که برنامه ریزی برای انتقال و حمل بار در راستای تکمیل کریدور‌های حمل ونقلی در دستور کار قرار گرفته است.

یکی از کریدور‌های که در این زمینه نقش بسیار موثر و راهبردی دارد خط‌آهن خواف-هرات خط راه‌آهنی استاندارد است که قرار است خواف در ایران را به شهر هرات در غرب افغانستان متصل کند. این راه‌آهن در چهار بخش ساخته می‌شود که دو بخش آن در خاک ایران و دو بخش در خاک افغانستان قرار دارد. جمهوری اسلامی ایران ساخت سه قطعه اول این پروژه را از محل کمک‌های خود به افغانستان تقبل  کرده است.

طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان تکه‌ای مهم از پازل ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی میان خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان ایجاد کند.

طرح راه آهن خواف - هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است. همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی کشورمان از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

براساس این گزارش ابتدای اردیبهشت ماه  راه‌آهن افغانستان اعلام کرد یک هزار و ۱۰۰ متریک تُن سنگ معدنی از ایستگاه راه آهن روزنک از طریق ایران به ترکیه صادر شده است، این صادرات شامل سنگ معدنی تالک بوده که به شهر مرسین ترکیه صادر شده است. این نخستین محموله «تالک» افغانستان است که از طریق ایران راهی ترکیه شده است.

گفتنی است این قطار با استفاده از مسیر ریلی هرات - خواف در حال صادرات محصولات تولیدی افغانستان به بازار‌های ترکیه و اروپا است.

 طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان، قطعه‌ای مهم از جورچین ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات در شمال غرب افغانستان پیوند دهد.

تیرماه سال گذشته با ورود نخستین محموله باری از این مسیر ریلی به افغانستان، دورنمای مثبتی از تغییر جغرافیای اقتصادی (ژئواکونومیک) منطقه به نفع کشور‌های غرب آسیا رقم خورد.

احداث خط ریلی خواف - هرات به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان دچار مشکل شده بود که در دو سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده و تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی، خط تکمیل و نخستین قطار باری تیرماه پارسال از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد. لازم به ذکر است تردد عمده قطار‌های باری در این مسیر ریلی بین المللی هنوز فعال نشده است.

این در حالی است که روز گذشته اعلام شد که  اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران، به اطلاع می‌رساند طبق استعلام و بررسی‌های صورت گرفته، تاکنون هیچ قطار تجاری ترانزیتی از سوی کشور افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است، اما برخی از رسانه‌ها اعلام کرده بود که این قطار به دلیل نبود لوکومتیو متوقف شده است که طبق اعلام شرکت راه آهن در حال حاضر هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است.

گفتنی است  طبق روال مرسوم عبور بار‌های ترانزیتی از کشور‌های مختلف، ابتدا تشریفات قانونی و هماهنگی لازم و اخذ مجوز برای عبور بار از کشور‌های میانی مسیر انجام شده و سپس نسبت به اعزام قطار اقدام می شود. این در حالی است  که برای عبور قطار ذکر شده از افغانستان به ترکیه از مسیر ایران، هماهنگی مربوطه و نهایتا صدور مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • آمریکا به کمک‌های نظامی و مالی از «رژیم آپارتاید» پایان دهد
  • رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • بزرگداشت سالروز تاسیس رادیو در سمنان
  • درخواست سبدگردانی برای چه افرادی مناسب است؟
  • صدور کالا‌های صادر کنندگان گلستانی با مجوز داخلی به ۱۱۰ کشور جهان
  • هزینه ثبت شرکت در سال ۱۴۰۳
  • مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است
  • اخذ مجوز جذب یک هزار نخبه علمی/۶۰ نفر استخدام شدند