Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@12:05:39 GMT

چین و هند، دو کشور آسیایی پیشگام در تولید واکسن

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۲۸۰۵

چین و هند، دو کشور آسیایی پیشگام در تولید واکسن

به گزارش ایرنا، چین در حال حاضر دارای سه واکسن ضد کرونا است. شرکت سینوواک، واکسن «کرونا وک» را ساخته است و شرکت سینوفارم هم دو واکسن دیگر دارد. این سه واکسن وارد بازار شده و تعدادی از کشورها هم مجوز استفاده از این واکسن ها را صادر کرده اند.

گزارش رسانه های چین حاکی است اگرچه نتایج داده های بالینی به دست آمده از واکسن شرکت «سینوواک» چین در برزیل کم تر از حد انتظار بوده است اما عملکرد خوب واکسن های کرونا چین و ایمنی و کارآمدی آن ها امری ثابت شده است به طوری که استفاده از این واکسن ها در بسیاری از کشورها و مناطق جهان تاییدیه استفاده گرفته و بسیاری از مناطق و کشورهای دیگر نیز توافق خرید واکسن چینی را امضا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمارها از ۳۰ دی ماه سال جاری تا کنون بیش از ۵۰ میلیون دوز واکسن ویروس کرونا ساخت چین در جهان تجویز شده است وزارت بازرگانی چین هم اعلام کرده است تا جمعه گذشته بیش از ۴۰ کشور از چین درخواست خرید واکسن کرده اند.

واکسن شرکت سینوفارم به عنوان اولین واکسن چینی، آخرین روز سال ۲۰۲۰ میلادی وارد بازار شد پیش  از آن علاوه بر چین، کشورهای دیگری مانند امارات متحده عربی، بحرین، مصر و اردن استفاده اضطراری از این واکسن را تصویب کرده بودند. اکنون رهبران و سران بیش از ۱۰ کشور هم واکسن کرونا تولید شرکت سینوفارم چین را تزریق کرده اند.

اداره نظارت و مدیریت دارو پاکستان بتازگی با انتشار اطلاعیه ای از صدور مجوز استفاده از واکسن کرونا سینوفارم خبر داد، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه هم با واکسن غیرفعال تولیدی شرکت «سینوواک» چین در آنکارا واکسینه شد؛ پخش زنده تلویزیونی واکسیناسیون «جوکو ویدودو» رئیس جمهور اندونزی با واکسن سینوواک چین هم هفته پیش نمایش داده شد.

عراق و اوکراین، فیلیپین، مجارستان و کامبوج هم مجوز استفاده از واکسن چینی را صادر کرده اند، تایلند هم دو میلیون دوز واکسن چینی خریده است سران کشورهای امارات متحده عربی، ‌مصر، صربستان، ‌ اردن و سایر کشورها نیز در واکسینه شدن با واکسن های کرونای تولید شده در چین پیشگام بوده اند.

واکسیناسیون کرونا با استفاده از واکسن شرکت سینوفارم در میان جمعیت کلیدی در مناطق مختلف چین آغاز شده است به طوری که بیش از یک میلیون نفر در پکن و نزدیک به این رقم در شهر شانگهای واکسن کرونا دریافت کرده اند تا کنون بیش از ۱۰ میلیون دوز واکسن سینوفارم در چین تزریق شده است و هیچ گزارشی هم از واکنش منفی شدید نسبت به آن اعلام نشده است.  

در حال حاضر شرکت سینوفارم در شهرهای پکن و ووهان دو کارخانه تولید واکسن کرونا ایجاد کرده و با بررسی و تایید نهادهای مسئول،  شروع به تولید گسترده کرده است تا پایان سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۱۰۰ میلیون دوز واکسن تولید شد و پیش بینی می شود که ظرفیت تولید امسال هم به یک میلیارد دوز برسد. اکنون برای برآوردن نیازها، این شرکت قصد دارد ظرفیت تولید را افزایش دهد.

تردیدی نیست که واکسن های کرونا تولید چین نقشی مهم در مسیر مقابله جهان با همه گیری کرونا دارند و طبق ادعای رسانه های چینی، واکسن های کرونا تولید شده در چین با موفقیت وارد بازار شده و کارآمدی آن ها به جهانیان ثابت شده است.

چین رسما به برنامه تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کرونا موسوم به «کوواکس» که تحت حمایت سازمان بهداشت جهانی است‌ ملحق شده است و تامین واکسن برای کشورهای در حال توسعه را به شکل های مختلف از جمله از طریق اهداء و کمک های بدون نیاز به پرداخت مالی بررسی خواهد کرد.

هند

هند هم به عنوان دیگر قدرت بزرگ آسیایی، در تولید واکسن، کارنامه‌ قابل توجهی دارد به طوری که برخی آمارها حاکی است ۶۰ درصد از واکسن‌های جهان در این کشور تولید می‌شوند.

سازمان نظارت بر دارو وزارت بهداشت هند، سوم ژانویه امسال /۱۳ دی ۱۳۹۹/ واکسن کرونای تولید داخل این کشور به نام «کووکسین» را تایید کرد تایید اضطراری این واکسن در حالی انجام می‌شود که کووکسین هنوز تمام مراحل آزمایشی را تکمیل نکرده است  هند تصمیم دارد در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۳۰۰ میلیون نفر را واکسینه کند.

شرکت «باهارات بایوتک» سازنده «کووکسین»  با یک ربع قرن تجربه در تولید واکسن، تا کنون ۱۶ واکسن مختلف به بازار ارائه کرده است و تولیداتش را به ۱۲۳ کشور صادر می‌کند مقامات هندی می گویند تا کنون ۲۰ میلیون دوز کووکسین تولید شده است و طبق برنامه قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ هم ۷۰۰ میلیون دوز دیگر تولید شود.

اگرچه فاز سوم و کلیدی آزمایش بالینی این واکسن هندی هنوز تکمیل نشده است اما مقامات هند اطمینان داده‌اند این واکسن بی‌خطر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

با این حال، در کنار واکسن داخلی، این کشور واکسن آسترازنیکا - آکسفورد را که در هند تولید می‌شود هم برای مصرف عموم تایید کرده است شرکت سرم هم که سالانه بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دوز واکسن مختلف از فلج اطفال گرفته تا سرخک تولید می‌کند مسئولیت تهیه واکسن در هند را برعهده دارد این شرکت همچنین مسئولیت تولید چندین واکسن کرونا از جمله واکسن دانشگاه آکسفورد با نام «آسترا زنیکا» را برعهده گرفته است.

شرکت سرم آمادگی برای توزیع واکسن آکسفورد را مورد تائید قرار داده است این شرکت همچنین تاکید کرده است که برنامه تولید ۴۰۰ میلیون دوز واکسن آکسفورد را تا خرداد سال آینده در دست دارد.

هند تصمیم دارد واکسیناسیون را با چهار واکسن انجام دهد علاوه بر کوواکسین و آسترازنیکا، یک واکسن تولید داخل دیگر به نام «زی کوو-دی»  ساخت شرکت "زیدوس کادیلا" در کنار واکسن  "اسپوتنیک وی" روسیه که آن هم قرار است در هند تولید شود استفاده می شود.

هند قصد دارد در مرحله اول بیش از ۳۰۰ میلیون نفر را واکسینه کند گروه‌های در اولویت شامل کادر درمانی، نیروی پلیس، افراد بالای ۶۰ سال و سپس بالای ۵۰ سال و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای هستند.

اما علاوه بر بازار داخلی، هند نیز مانند چین به دنبال صادرات واکسن خود به کشورهای دیگر است تازه ترین گزارش ها حاکی است دهلی نو تا کنون این واکسن را به کشورهایی مانند بوتان، مالدیو، نپال و میانمار هدیه کرده و صادرات تجاری آن به عربستان؛ آفریقای جنوبی، برزیل، مراکش، بنگلادش و میانمار را هم در دست دارد.

وزارت خارجه هند هم بتازگی اعلام کرد واکسن های هندی را به کشورهای دیگری مانند سریلانکا و افغانستان هدیه می کند.

هند با بیش از ۱۰ میلیون مورد ابتلا، بعد از ایالات متحده بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را ثبت کرده است.

برچسب‌ها هند ویروس کرونا چین واکسن کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند ویروس کرونا چین هند ویروس کرونا چین واکسن کرونا اخبار کنکور میلیون دوز واکسن واکسن های کرونا شرکت سینوفارم کشورهای دیگر واکسن کرونا تولید واکسن واکسن چینی واکسن ها تولید شد تا کنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند

در حالی که آسیا به عنوان یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق جهان شناخته می‌شود، برخی از کشورهای این قاره با چالش کاهش جمعیت روبرو هستند. با وجود تلاش‌های دولت‌ها برای تشویق رشد جمعیت، عواملی همچون شهرنشینی، هزینه‌های بالای زندگی و تغییر سبک زندگی، باعث کاهش نرخ باروری در بسیاری از این کشورها شده است. این روند نگران‌کننده می‌تواند تأثیرات عمیق‌تری بر اقتصاد و نظام‌های رفاه اجتماعی این مناطق داشته باشد.

به گزارش روزیاتو، از میان کشورهای آسیایی که با این چالش دست و پنجه نرم می‌کنند، چین، ژاپن و کره جنوبی در صدر قرار دارند. چین که یکی از سریع‌ترین اقتصادهای در حال رشد در آسیا است، در سال ۲۰۲۲ برای اولین بار در ۶۰ سال گذشته با کاهش جمعیت روبرو شد.

ژاپن نیز رکورد کاهش ۸۳۷,۰۰۰ نفری جمعیت را در سال ۲۰۲۳ به ثبت رساند که معادل از دست دادن ۱۰۰ نفر در هر ساعت است. انتظار می‌رود جمعیت کره جنوبی نیز از ۵۲ میلیون نفر در حال به ۲۴ میلیون نفر در سال ۲۱۰۰ کاهش یابد. این روندهای نگران‌کننده، ضرورت اقدامات فوری برای حمایت از خانواده‌ها و افزایش نرخ باروری را در این کشورها برجسته می‌سازد.

۱۵ کشور آسیا که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند: ۱۵. اندونزی

رشد جمعیت = ۰.۶۴ درصد

اندونزی با جمعیت ۲۷۵ میلیون نفری، میانگین رشد سالانه جمعیت ۱.۱ درصدی دارد. آخرین نرخ رشد جمعیت ثبت شده در این کشور ۰.۶۴ درصد در سال ۲۰۲۲ بود که نشان دهنده کاهش رشد جمعیت است.

۱۴. بحرین

رشد جمعیت = ۰.۶۱ درصد

بحرین کاهش قابل توجهی در نرخ رشد جمعیت داشته است. نرخ رشد جمعیت این کشور از نزدیک به ۳.۵ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۰.۶۱ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.

۱۳. قبرس

رشد جمعیت = ۰.۵۹ درصد

قبرس با ۱.۲۵ میلیون نفر جمعیت، سومین جزیره پرجمعیت دریای مدیترانه است. قبرس میانگین رشد سالانه جمعیت ۱.۳ درصد را حفظ کرده است. در سال ۲۰۲۲، نرخ رشد ۰.۶ درصد ثبت شد. پیش‌بینی‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که این نرخ رشد تا سال ۲۰۵۰ به ۰.۲۰ درصد کاهش یابد.

۱۲. کویت

رشد جمعیت = ۰.۴۴ درصد

کویت با جمعیتی بالغ بر ۴.۳ میلیون نفر و متوسط نرخ رشد سالانه ۳.۶ درصد، کاهش رشد جمعیت را در سال های اخیر تجربه کرده است. با این حال، نسبت به نرخ رشد جمعیت قبلی که ۲.۵- درصد در سال ۲۰۲۱ بود، بهبود یافته است.

۱۱. کره شمالی

رشد جمعیت = ۰.۳۷ درصد

جمهوری دموکراتیک خلق کره یا کره شمالی میانگین رشد سالانه ۰.۵ درصدی را حفظ کرده است. نرخ رشد جمعیت فعلی، اندکی کمتر از میانگین ۰.۳۷ درصد است. بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان ملل، انتظار می‌رود جمعیت این کشور در سال‌های آینده کاهش یابد و تا سال ۲۰۵۰ به ۰.۲۸- درصد شده و جمعیت این کشور در آن زمان به ۲۵.۸ میلیون برسد.

۱۰. سریلانکا

رشد جمعیت = ۰.۲۷ درصد

سریلانکا از سال ۲۰۱۱ کاهش جمعیت ثابتی را تجربه کرده است. متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت این کشور ۰.۸ درصد است. رشد جمعیت فعلی روند نزولی دارد و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ به ۲۱.۸ میلیون نفر برسد.

۹. قطر

رشد جمعیت = ۰.۲۶ درصد

قطر حدود ۰.۰۳ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهد. متوسط نرخ رشد سالانه در قطر ۶.۵ درصد است که رشد آن در سال ۲۰۰۷ به ۲۱ درصد رسیده است. پیش‌بینی می‌شود رشد جمعیت قطر در سال ۲۰۵۰ منفی شود.

۸. تایلند

رشد جمعیت = ۰.۱۳ درصد

جمعیت فعلی تایلند ۷۱ میلیون نفر است، با نرخ رشد ۰.۱۳ درصد در سال ۲۰۲۲. تایلند از سال ۱۹۶۵ کاهش ثابتی در رشد جمعیت داشته است و انتظار می رود در دهه های آینده کاهش بیشتری پیدا کند و در سال ۲۰۵۰ به ۰.۵۱- درصد برسد. متوسط رشد سالانه جمعیت این کشور بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ تنها ۰.۶ درصد بوده است.

۷. گرجستان

رشد جمعیت = ۰.۱۰ درصد

میانگین نرخ رشد سالانه جمعیت گرجستان ۰.۴- درصد بوده و جمعیت آن ۳.۷ میلیون نفر است. پیش‌بینی می‌شود که نرخ رشد سالانه جمعیت این کشور تا سال ۲۰۵۰ به ۰.۴۳- درصد کاهش یابد و جمعیت آن به ۳.۴ میلیون نفر برسد.

۶. آذربایجان

رشد جمعیت = ۰.۰۴ درصد

آذربایجان با ۱۰.۱ میلیون نفر جمعیت، میانگین رشد سالانه جمعیت ۱.۱ درصدی دارد. نرخ رشد جمعیت این کشور در سال ۲۰۲۲، ۰.۰۴ درصد بود و انتظار می رود تا سال ۲۰۵۰ به ۰.۲۰- درصد کاهش یابد.

۵. چین

رشد جمعیت =۰.۰۱- درصد

چین، دومین کشور پرجمعیت جهان، جمعیتی تقریباً برابر با هند دارد. با این حال، پس از اجرای سیاست های کنترل جمعیت توسط دولت چین، از سال ۱۹۶۵ کاهش مداومی را تجربه کرده است. انتظار می رود رشد جمعیت این کشور تا سال ۲۰۵۰ به ۰.۵۲- درصد کاهش یابد.

۴. کره جنوبی

رشد جمعیت = ۰.۲۳- درصد

کره جنوبی در طول سال ها شاهد کاهش مداوم رشد جمعیت بوده که دلیل اصلی آن شهرنشینی است. جمعیت این کشور در حال حاضر نزدیک به ۵۱.۷ میلیون نفر است که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ به ۴۵.۷ میلیون نفر کاهش یابد. طبق گزارش سازمان ملل، انتظار می رود نرخ رشد جمعیت این کشور در سال ۲۰۵۰ به ۰.۸۴- درصد برسد.

۳. ارمنستان

رشد جمعیت = ۰.۳۸- درصد

نرخ رشد جمعیت ارمنستان ۰.۳۸- درصد است. جمعیت این کشور که در حال حاضر ۲.۷ میلیون نفر است، بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ کاهش ۱۰,۰۰۰ نفری را تجربه کرده است. عوامل مختلفی در کاهش جمعیت ارمنستان نقش دارند، اما دلایل اصلی بی‌ثباتی اقتصادی، مهاجرت و نرخ پایین باروری است.

۲. ژاپن

رشد جمعیت = ۰.۴۴- درصد

ژاپن در میان ۲۰ کشور اول جهان است که سریع‌ترین کاهش را تجربه می‌کند و از نظر کاهش جمعیت در رتبه دوم آسیا قرار دارد. ژاپن با متوسط نرخ رشد سالانه ۰.۱- درصد شاهد کاهش مداوم نرخ رشد جمعیت خود در طول سال ها بوده است.

۱. لبنان

رشد جمعیت = ۱.۸۶- درصد

لبنان بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ کاهش قابل توجهی به میزان ۱.۸۶- درصد از جمعیت خود را تجربه کرد. عوامل متعددی در این کاهش نقش دارند، از جمله مهاجرت و بی ثباتی مالی. لبنان در سال ۲۰۱۹ با نرخ ۲.۸۴- درصد، شاهد بیشترین کاهش جمعیت بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • دختر شیروانی قهرمان شطرنج‌ لیگ برتر کشور شد
  • رسولی: به اندازه فوتسالیست‌ها به ورزش‌های دیگر که پرچم ایران را بالا می‌برند توجه شود +فیلم
  • حسین رسولی: در رنکینگ المپیک از سهمیه دور می‌شوم
  • قهرمانی نخبگان گیلان در لیگ برتر شطرنج بانوان کشور
  • بانوان هاکی سالنی با مربی خارجی به آسیا می‌روند
  • ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا