Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس مجلس گفت: مسئله مسکن کارگران و کارمندان دغدغه اصلی مجلس است. در طرح جهش مسکن، زمین‌های دولتی همه ارگان‌ها در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار می‌گیرد و نظام بانکی نیز باید تسهیلات موردنیاز برای ساخت مسکن را تامین کند.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برنامه پایش شبکه یک سیما، سه‌شنبه شب میزبان دکتر علی نیکزاد نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه پیرامون موضوع طرح جهش مسکن، مالیات بر خانه‌های خالی و ابزار‌های حکمرانی در بازار مسکن به گفتگو پرداخت.
دکتر علی نیکزاد در ابتدای برنامه با اشاره به لزوم ساخت مسکن در ادبیات اقتصادی و حکمرانی، افزود: «مسکن جزو نیاز‌های اولیه هر خانوار است. به همان میزان که یک خانواده به آب و غذا نیاز دارند؛ برای ادامه زندگی به مسکن نیز نیاز دارند. ساخت مسکن طبق اصل ۳، ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی دولت‌ها باید برای عموم مردم مسکن بسازد. ساخت مسکن علاوه بر بی‌اثر کردن تحریم‌ها از جهت درونزا بودن مواد اولیه و اشتغال‌زایی فراوان آن، بسیار بخش مهمی است. همچنین در اقتصاد نیز راه افتادن بخش مسکن، به مانند لوکوموتیو صنایع مختلف سیمانی، فولادی و پتروشیمیایی را با خود به راه می‌اندازد. ساخت مسکن، حداقل ۳۶ رشته صنعتی را به همراه خود به حرکت درمی‌آورد؛ بنابراین ساخت مسکن یک نیاز اساسی است.»
وزیر پیشین راه و شهرسازی در رابطه با مشکلات ایجاد شده در زمینه عدم ساخت مسکن توسط دولت یازدهم و دوازدهم، گفت: «عدم ساخت مسکن در طی سال‌های متاسفانه مشکلات عمده‌ای را ایجاد کرده است. ۶.۵ میلیون مستاجر در کشور وجود دارد؛ بالغ بر ۱۳ میلیون حاشیه‌نشینی در اطراف شهر‌ها رخ داده است. از طرفی سن ازدواج دختران به ۲۴ سال و سن ازدواج پسران نیز به ۲۹ سال رسیده است. مسکن تنها دغدغه این عزیزان نیست، اما عمده مشکلات ایجاد شده در تاخیر و عدم سن ازدواج، همین مسئله مسکن است. آپارتمانی که در تهران قیمت هر متر آن ۱۵۰ میلیون تومان باشد برای ما فاجعه است. کشوری که وسعت آن ۱۶۵ میلیون هکتار است و کل سطح شهر‌ها آن ۳.۴ میلیون هکتار است. باید برای مسکن به خصوص کارگران و کارمندان فکری ویژه شود.»

دکتر نیکزاد با اشاره به اینکه دغدغه اصلی مجلس جهش در تولید مسکن است، افزود: «مجلس از ابتدای روی کار آمدن، مسئله مسکن را دغدغه اصلی خود به حساب آورد. آقای قالیباف نیز به طور جد پیگیر مسئله ساخت مسکن بودند. مسئله اصلی کمیسیون عمران مجلس، موضوع مالیات بر مسکن و دیگری تولید مسکن است. در بحث ساخت مسکن، زمین و تسهیلات حرف اصلی را می‌زنند. در کنار آن نیز حمایت دستگاه‌های اجرایی از ساخت مسکن و کمک به ساخت آن در اولویت قرار دارد. طرح جهش تولید مسکن نیز در همین راستا است. موضوع زمین‌های دولتی باید در اختیار یک مدیریت واحد قرار گیرد که آن وزارت راه و شهرسازی است. همچنین نظام بانکی نیز از تسهیلات موجود مکلف به پرداخت وام برای ساخت مسکن است. در سال‌های اخیر ۱۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخته شده است، اما تنها ۷ درصد از این تسهیلات برای بخش ساختمان و مسکن اختصاص یافته است و عمده آن نیز برای خرید مسکن بوده است نه ساخت مسکن. این در حالی است که طبق قانون، باید ۲۰ درصد از این تسهیلات را به مسکن اختصاص می‌دادند؛ بنابراین طرح جهش مسکن موانع پیش‌روی تولید مسکن را بردارد.»
این نماینده مجلس در رابطه با ابزار‌های تنظیمی حاکمیت برای جلوگیری از تلاطم قیمیت در بازار مسکن و زمین گفت: «بازار مسکن باید با ابزار مالیات تنظیم شود، نباید مسکن و زمین چند برابر تورم بازدهی داشته باشد. تقاضای غیر مصرفی باید از بخش مسکن حذف شود و تنها تقاضای مصرفی برای ساخت باشد. دولت نیز موظف به تنظیم‌گری ساخت مسکن و اشتغال‌زایی در این بخش است. بانک‌ها و هولدینگ‌ها نیز باید از بنگاه‌داری بخش مسکن و زمین خارج شوند. دولت باید تنظیم‌گری داشته باشد و ساخت مسکن به صورت انبوه بسیار مناسب است. در دولت نهم و دهم دولت تنظیم‌گر بود و پیمانکاران انبوه‌ساز با قیمت پایین‌تر از ساخت محدود مسکن، با قیمت تمام شده بسیار پایین‌تر، خانه را به مردم تحویل می‌دادند. در کنار تولید انبوه مسکن، باید با مالیات تنها انبوه‌سازان با هدف پوشش تقاضای مصرفی اقدام به ساخت مسکن کنند.»
وی ادامه داد: انبوه‌سازی مسکن نه تنها ارزبر نیست بلکه ارزآور نیز است. در زمان دولت دهم، انبوه‌سازان ما به عنوان برندی موفق در ساخت مسکن معروف شده بودند و در کشور‌های مختلفی مانند ونزوئلا به ساخت مسکن پرداختند. از این محل نیز برای کشور ارزآوری محقق می‌شد. در زمان جهش تولید مسکن، در دولت دهم، گچ‌کار سه ماهه وقت می‌داد تا کاری را انجام دهد، اما متاسفانه در حال حاضر وضعیت به دلیل تعلل دولت در ساخت مسکن، بسیار بد شده است.
نایب رئیس مجلس در رابطه با میزان خانه‌های خالی و ابزار مالیاتی مجلس برای عرضه این مسکن‌ها به بازار اظهار داشت: «برای خانه‌های خالی نیز ابزار مالیات جوابگو است. مالیات بر خانه‌های خالی به تصویب مجلس نیز رسید و از سال آینده اولین مرحله آن اجرایی می‌شود. کشوری که بیش از ۲.۷ میلیون خانه خالی دارد و بیش از ۵۰۰ هزار واحد در شهر تهران خانه خالی افتاده است، باید با نرخ‌های بسیار بالا مالیات عرصه را بر این محتکران خانه تنگ کرد. مالیات بر خانه‌های خالی با نرخ مناسب می‌تواند این خانه‌های خالی را به بازار عرضه خواهد کرد.
دکتر نیکزاد در پایان با اشاره به تاثیرگذاری قیمت زمین بر قیمت مسکن افزود: «خانه‌ای که بخواهد بسیار لوکس نیز ساخته شود هزینه ساخت آن نهایتا ۱۰ میلیون تومان خواهد بود؛ بنابراین خانه لوکس متر مربعی ۱۵۰ میلیون تومان به خاطر زمین آن است که بسیار گران خواهد بود. باید فکر اساسی در رابطه با زمین داشته باشیم. قیمت منطقه‌ای زمین باید تعیین شود و بالاتر از این نیز مبلغ نیز مالیات اخذ شود؛ بنابراین مسئله مسکن، بخش عمده‌اش هزینه زمین است که باید حل شود.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی علی نیکزاد طرح جهش مسکن خانه های خالی تولید مسکن مسئله مسکن ساخت مسکن طرح جهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۲۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت نفت اراضی ساخت مسکن در ۹ استان کشور را اعلام کرد

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با هدف اجرای تفاهم‌نامه همکاری وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و نفت، زمین‌های مستعد وزارت نفت در ۹ استان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به این سازمان معرفی شد.

به گزارش شانا به نقل از سازمان ملی زمین و مسکن، ارسلان مالکی تأکید کرد: در اجرای تفاهم‌نامه مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت زمین‌های مستعد ساخت مسکن در ۹ استان برای طرح نهضت ملی مسکن به سازمان ملی زمین و مسکن معرفی شد.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و نفت افزود: نمایندگان وزارت نفت زمین‌های مازاد متعلق به این وزارتخانه در استان‌های خوزستان، قم، قزوین، کردستان، کرمانشاه، سمنان، مرکزی، بوشهر و هرمزگان را به سازمان ملی زمین و مسکن معرفی کردند.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: موضوع این تفاهم‌نامه تولید و عرضه حداقل ۸۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور است.

سازمان ملی زمین و مسکن در اجرای ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن تاکنون موفق به شناسایی ۲ هزار و ۷۷۶ هکتار اراضی مازاد دیگر دستگاه‌ها شده که بیش از ۳۷۰ هکتار آن متعلق به وزارت نفت بوده است.

دیگر خبرها

  • ۷۱ هزار نفر در استان قم صاحب خانه می‌شوند
  • آغاز ساخت ۹۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در اردل
  • انبوه سازی بیش از ۳۵ هزار واحد مسکن ملی در ۹ شهر گیلان
  • ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور آغاز شده است
  • ساخت و ساز ویلایی از طریق مشارکت‌های مردمی رشد پیدا کرد
  • آغاز ساخت ۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در استان بوشهر
  • زمین ۱.۸ میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شد
  • افزودن ۴۱ هزار هکتار زمین به شهر‌ها برای اجرای نهضت ملی مسکن
  • آیا دستمزد پائین کارگران می‌تواند، جوابگوی مسکن، پوشاک و خوراک آنها باشد؟
  • وزارت نفت اراضی ساخت مسکن در ۹ استان کشور را اعلام کرد