Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@14:48:54 GMT

روایت زنان سرپرست خانواده از رانندگی در اسنپ

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۳۳۰۹

روایت زنان سرپرست خانواده از رانندگی در اسنپ

سال گذشته، همزمان با روز ملی کارآفرینی، اسنپ کمپین «همراه زنان سرزمینم» را آغاز کرد. در این طرح ۴۱۷نفر از زنان سرپرست خانواده عضو ناوگان اسنپ تا پایان اسفند ۱۳۹۸ از پرداخت کمیسیون معاف شدند. امسال نیز اسنپ در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود دوباره ثبت‌نام و شناسایی رانندگان زن سرپرست خانواده را ادامه داده و این زنان تا پایان سال ۱۳۹۹ از پرداخت کمیسیون به اسنپ معاف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روابط عمومی اسنپ، در حال حاضر حدود ۶۰هزار راننده زن در سراسر ایران در ناوگان اسنپ ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد حدود ۱۷هزار راننده در ۱۱ ماه اخیر فعال بوده‌اند و ۱۶۸نفر به‌عنوان سرپرست خانوار ثبت شده‌اند. مریم عرب‌پور و مریم نحوی‌پور از زنان سرپرست خانواده عضو ناوگان اسنپ هستند که پای صحبت‌هایشان نشستیم.

یک روزی گواهینامه پایه یک می‌گیرم!

«۳ سال صبح‌ها برای سرویس مدارس کار می‌کردم و عصرها هم در آژانس بانوان تا اینکه به خاطر کرونا مدارس تعطیل شد و آژانس بانوان نیز جوابگوی هزینه‌ها نبود. پرس‌و‌جو کردم و فهمیدم اسنپ می‌تواند جایگزین خوبی باشد. اینطوری شد که حدود دو ماه پیش در اسنپ ثبت‌نام کردم.» مریم عرب‌پور، زن ۵۳ ساله ساکن بندرعباس در گفت‌و‌گو با اسنپ ادامه می‌دهد: «همسرم یک سال است فوت کرده. او به دلیل مشکل قلبی نمی‌توانست زیاد کار کند. قبل از کار در آژانس بانوان و سرویس مدارس، چند سالی پیمانکار تعویض پلاک در استان هرمزگان بودم، مدتی هم در شرکت خدمات خودرویی و همچنین تاکسی ۱۳۳ کار کردم.»

مریم، مادر دو دختر ۲۶ و ۲۳ ساله است. دختر بزرگش ازدواج کرده و دختر کوچکش دانشجوی مهندسی عمران است. همسرش، در زمان حیات، به دلیل مشکل قلبی با حداقل حقوق و با حکم از کار افتادگی بازنشسته شده بود و مستمری او کفاف زندگی را نمی‌دهد. مریم درباره‌ی کار در اسنپ می‌گوید: «اسنپ برای من خوبه، هر ساعتی می‌توانم مشغول به کار شوم. سهمیه‌ی بنزین و وام هم دارد. از طرفی من سرپرست خانواده هستم و اینکه کمیسیون نمی‌دهم برایم مهم است. خیلی‌ها نمی‌دانند که اسنپ چنین امکاناتی برای زنان سرپرست خانوار دارد.»

مریم عرب‌پور معمولاً ساعت ۲ ظهر به بعد استارت پژو پارس را می‌زند و به دل کوچه و خیابان می‌رود و تا هر ساعتی توان داشته باشد کار می‌کند. او که بیشتر مواقع تا ۱۲شب پشت فرمان می‌نشیند می‌گوید: «برای بسیاری از مسافران جالب است که یک زن شب‌ها کار می‌کند. واکنش همه‌ی مسافران تعریف از ماست و می‌گویند خیلی خوبه که شما زنان کار می‌کنید. زنان مسافر نیز معمولاً خیلی خوشحال می‌شوند که یک زن سفرشان را انجام می‌دهد و احساس امنیت بیشتری می‌کنند.» 

مریم به دلیل علاقه‌ای که به رانندگی دارد تاکید می‌کند که شاید جسمش خسته شود، ولی روحش خسته نمی‌شود. علاقه‌ی او به رانندگی به گذشته‌های دور بازمی‌گردد. پدرش راننده‌ی ماشین سنگین بوده و برادرانش نیز شغل پدر را ادامه داده‌اند. خودش ۲۰ سال است گواهینامه گرفته و عاشق رانندگی در بیرون شهر و جاده است. خیلی دوست داشته گواهینامه‌ی پایه یک بگیرد ولی مسائلی پیش آمده که نتوانسته، با این حال امیدوار است در آینده‌ای نزدیک آرزویش به واقعیت بپیوندد. 

دست فرمونت عالیه!

مریم نحوی‌پور ۵۱ ساله و ساکن تهران از بچگی عاشق رانندگی بوده. کنار پدرش می‌نشسته و با دقت رانندگی او را زیر نظر می‌گرفته. بدون کلاس و آموزشگاه و به قول خودش چشمی رانندگی را یاد می‌گیرد و روزی که برای آزمون گواهینامه به شهرک آزمایش می‌رود، با نمره‌ی کامل و تحسین افسر از آنجا بیرون می‌آید.

در نهایت، علاقه به رانندگی و تشویق‌های یکی از بستگان اثر می‌کند و او مربی آموزش رانندگی می‌شود. سه سال پیش در اسنپ نیز ثبت‌نام می‌کند تا این کار را نیز کنار آموزش ادامه دهد، تا اینکه امسال همان فردی که مسیر مربی آموزش رانندگی شدن را برایش هموار کرده بود، او را به خرید تاکسی تشویق می‌کند. مریم خجالت را کنار می‌گذارد، تاکسی می‌خرد و آموزش رانندگی را بعد از ۱۲ سال رها می‌کند. او می‌گوید: «یکی از اقوام که در تصمیم‌های قبلی نیز مشوق من بود راننده تاکسی‌های اینترنتی شده بود و پیشنهاد داد منم از این فرصت استفاده کنم. وقتی متوجه شدم اسنپ از رانندگان زن سرپرست خانواده کمیسیون دریافت نمی‌کند، این شرکت را برای کار انتخاب کردم.»

مریم نحوی‌پور درباره‌ی شرایط زندگی‌اش می‌گوید: «ازدواج نکرده‌ام و کفالت مادر ۸۳ ساله‌ام را برعهده دارم. مادرم تقریباً زمینگیر است و آلزایمر دارد. قبل از ۷ صبح از خانه بیرون می‌زنم و معمولاً تا ساعت ۳ ظهر کار می‌کنم. روزها خواهرهایم که همگی خانه و زندگی خود را دارند از مادرم مراقبت می‌کنند تا من برگردم.»

مریم عاشق رانندگی در جاده است و دوست دارد سریع‌تر امکان سفرهای بین شهری در اسنپ فعال شود تا با تاکسی زردش به دل جاده‌های ایران بزند. او می‌گوید اطرافیان و حتی مسافران، خیلی او و دیگر رانندگان زن را تشویق می‌کنند و باعث دلگرمی هستند، هرچند گاهی برخی مسافرها با رانندگان -چه زن چه مرد- برخورد خوبی ندارند. مریم این جمله‌ها را از زنان و مردان زیادی شنیده: «آفرین به غیرتت، دست فرمونت خیلی خوبه، ما خیلی خوشحالیم که شما کار می‌کنید و احساس امنیت می‌کنیم.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: شاخص آلودگی هوا انتخابات 1400 ویروس کرونا مهرداد میناوند زنان سرپرست خانواده اسنپ سرپرست خانواده زنان سرپرست ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۳۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،   پروین محمد پوری   بر اهمیت توانمند سازی زنان سرپرست خانوار تاکید کرد و گفت: در سال گذشته   ۷۷۸ نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی از آموزش‌های مهارتی بهره‌مند شدند.

وی افزود: در حال حاضر تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان ۹ هزار و ۲۲۸ نفر است.

محمد پوری ادامه داد:  ۲ هزار و ۴۳۲ خانوار دارای فرزند دو قلو و بیشتر نیز در استان تحت پوشش این نهاد حمایتی قرار دارند.

مدیر کل بهزیستی استان از ایجاد اشتغال برای ۲ هزار و ۴۶۸ نفر مددجوی بهزیستی استان طی سال گذشته خبر داد و گفت: از  یک هزار و ۶۰۰ تعهد اشتغال ابلاغی، با صرف ۲۷۱ میلیارد تومان اعتبار، ۲۴۶۸ مورد اشتغال برای مددجویان استان ایجاد و در سامانه رصد اشتغال ثبت شده است.

وی همچنین از تأسیس ۳ گروه همیار جدید در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در سال گذشته خبر داد و گفت: ۱۷ گروه همیار در استان وجود دارد.

محمد پوری، با اشاره به تأمین مسکن مددجویی نیز گفت: طی سال گذشته با اعتبار ۵۸ میلیارد تومان ساخت و تأمین تعداد ۵۶۱ واحد مسکونی مددجویی انجام شد که آمار مقایسه‌ای رشد ۱۳۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ماقبل را نشان می‌دهد.

مدیر کل بهزیستی استان تعداد کل افراد تحت پوشش بهزیستی آذربایجان غربی را ۲۶۵ هزار و ۸۲۸ نفر، عنوان کرد و گفت: از این تعداد  ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر هستند.

محمد پوری همچنین به آمار خانواده های تحت پوشش بهزیستی در استان نیز اشاره کرد و تصریح کرد:تعداد کل خانوارهای تحت پوشش استان ۱۰۱ هزار و ۵۶۵ نفر است که از این تعداد۶۰ هزار نفر از خانواده معلولان بوده و از کمک هزینه زندگی، بهداشت و درمان برخوردار هستند.

دیگر خبرها

  • ۵ هزار و ۷۸۰ زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است
  • چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • «صفر» شدن تعداد زنان سرپرست خانوار پشت نوبت حمایت بهزیستی
  • انسیه خزعلی بیان کرد؛ خبر خوب درباره زنان سرپرست خانوار
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • خزعلی خبر داد : تعطیل شدن شیرخوارگاه ها
  • معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی
  • حمایت از همه زنان سرپرست خانوار نیازمند