Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@16:37:23 GMT

از نمایش ملال‌آور تا نشست‌های بی‌کارکرد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۳۳۶۰

از نمایش ملال‌آور تا نشست‌های بی‌کارکرد

به گزارش خبرنگار مهر، قوه محرکه هر صنعتی فعالیت‌ها، برگزاری فستیوال‌ها، نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها است که می‌تواند آن صنعت را با گام‌های مؤثر به سمت پیشرفت هدایت کند اما باید بدانیم که تمام موفقیت‌ها و پیشرفت‌ها در این فعالیت‌های سالیانه خلاصه نمی‌شود. چند سالی است که در حوزه صنایع فرهنگی به صورت تخصصی بخش اسباب‌بازی جشنواره‌ای برگزار می‌کند و محصولات تولید شده در آن به نمایش درمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این محصولات تا چه اندازه‌ای به ابعاد فرهنگی توجه داشته و توانسته نقاط تاریک صنایع فرهنگی را برطرف کند، قطعاً مباحث گوناگونی را در این بخش می‌طلبد که صنعتی شدن شاید گشایشی بر همه آن باشد درحالی‌که بسیاری از منتقدان و کارشناسان این حوزه همچنان معتقدند حوزه اسباب‌بازی دارای صنعت نیست و همچنان از این قافله عقب مانده است.

صرف پرداختن به تولید، ارائه طرح و عرضه محصولات حوزه اسباب‌بازی تبدیل به صنعت نمی‌شود البته قرار هم نیست یک شبه پروسه صنعتی شدن را طی کند اما چه زمانی حوزه نوپای اسباب‌بازی روند صنعتی بودن خود را طی خواهد کرد؟ آیا تا ابد روند نوپایی را طی می‌کند و کم‌کاری‌ها بر سر نوپا بودن خواهد شکست؟ آیا قرار است جشنواره به دورهمی تبدیل شود و هر ساله روتین‌وار محصولات اقتباسی و کپی شده را برای مخاطبان به نمایش بگذارد یا قصد دارد راهی بگشاید برای حوزه اسباب‌بازی و تحولی ایجاد کند.

با وجود برگزاری جشنواره به صورت مجازی، خیلی‌ها امید گشایش ندارند و تنها به دلیل از ریتم نیفتادن روند هر ساله، ترجیح را به برگزاری می‌دانند تا برگزار نشدن. اما از ریتم نیفتادن به چه قیمت؟ به قیمت بی‌کیفیت بودن، تکراری و ملال‌آور بودن؟ قرار نیست با نمایش چند روزه از رویدادها، نشست‌های کسل‌کننده و کپی‌های اقتباسی صنعت اسباب‌بازی شکل بگیرد.

اشکان جواهری طراح و تولیدکننده بردگیم درباره برگزاری جشنواره اسباب‌بازی، در قیاس با جشنواره تخصصی اشپیل در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: امسال نمایشگاه اشپیل که به‌عنوان بزرگ‌ترین جشنواره بازی در دنیا شناخته می‌شود هم به خاطر کرونا به‌صورت مجازی برگزار شد که انتظارات خیلی‌ها را برآورده نکرد و برگزاری بسیار متوسط بود. البته باید این موضوع را هم مدنظر قرار داد که برای بار اول آزمون و خطا در برگزاری وجود داشت و باید این حق را به برگزارکنندگان داد که نتوانند تمام انتظارات حضوری برگزار کردن را برآورده نکردند.

او ادامه داد: بالاخره یکی از اهداف این نمایشگاه برقرار ارتباط و تعامل میان طراحان و تولیدکنندگان و… است و با مجازی بودن این اتفاقات هم وجود ندارد. با حضور اشخاص و بازی هر محصول اتفاقات و تعامل رخ می‌دهد، حتی ارتباط با مخاطب هم در نمایشگاه حضوری مؤثر است در غیر این صورت هر فعال این حوزه می‌تواند برای برقراری ارتباط از طریق ایمیل با هم در ارتباط باشند از همین رو، تمام لطف نمایشگاه به حضوری بودن آن است. وقتی این اتفاق رخ ندهد، خصوصاً در بازی خیلی آن جشنواره یا نمایشگاه کاربردی نخواهد بود. وقتی نمایشگاه اشپیل به صورت مجازی برگزار شد و نتوانست انتظارات را برآورده کند (البته در مقایسه با نمایشگاه پارسال اشپیل که به صورت حضوری بود متوسط می‌دانم با این حال مجازی بودنش هم خوب بود) جشنواره اسباب‌بازی در کشورمان معلوم است به چه صورت خواهد بود، البته به‌عنوان اولین برگزاری به‌صورت مجازی شاید خطا و ایرادات زیاد باشد.

او درباره دستاوردهای جشنواره اسباب‌بازی و برگزاری نشست‌های تخصصی گفت: به نظر من این سخنرانی‌ها هیچ دستاوردی ندارد، مثلاً سخنران و متخصص خارجی می‌آورند که درباره موضوعات صحبت کند این فرد چه یک ساعت سخنرانی کند و چه ۱۰۰ ساعت هیچ فرقی نمی‌کند، حتی حرفه‌ای ترین طراحان دنیا را هم برای سخنرانی بیاورند باز هم بازخورد عملی نخواهد داشت، بیشتر شبیه نمایش دادن است.

جواهری افزود: البته جشنواره‌ای که هر سال برگزار شده به دلیل از ریتم نیفتادن، وقفه یک‌ساله ایجاد نشود و برگزار شود. خوب است، مجموعه ما هم تصمیم نداشت امسال در جشنواره شرکت کند اما به دلیل ارتباط مخاطبان تصمیم گرفتیم که حضور داشته باشیم تا بتوانیم از طریق مجازی، با مخاطبان ارتباط بگیریم و یا آنلاین بازی‌ها را انجام دهیم.

او درباره طراحی بازی جدیدش گفت: دو تا بازی طراحی شده داریم که در نمایشگاه اشپیل معرفی کردیم اما در جشنواره اسباب‌بازی به دلیل مجازی بودنش، تصمیم گرفتیم در موقعیتی دیگر بازی‌ها را معرفی کنیم. معبد، اقلیم و آخرین ایستگاه از بازی‌های جدید ما است که طراحی شدند و در آینده در دسترس مخاطبان و علاقه‌مندان این حوزه قرار خواهد گرفت.

کد خبر 5129863 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره اسباب بازی اسباب بازی ایرانی انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی نمایشگاه مجازی کتاب تازه های نشر معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران قاسم سلیمانی ترجمه صنعت نشر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنی فرهنگی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادبیات داستانی کتاب و کتابخوانی جشنواره اسباب بازی صورت مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۳۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌ نام کتابفروشی‌ ها در سامانه «بازار کتاب»

همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: با نزدیک شدن به زمان برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود، خبرهای داغ و دست اول درباره این رویداد بزرگ فرهنگی هم یکی پس از دیگری از راه می‌رسد. همشهری آنلاین مهم‌ ترین خبرهای این نمایشگاه را هر روز به اطلاع مخاطبان اهل کتاب می رساند.

ثبت‌نام کتابفروشی‌ها در سامانه «بازار کتاب»
ثبت‌نام کتابفروشی‌ها در سامانه «بازار کتاب» برای حضور در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد. حضور کتابفروشی‌ها در بخش مجازی این نمایشگاه تنها از طریق عضویت در سامانه «بازار کتاب» فراهم است. کتابفروشی‌هایی که عضو سامانه «بازار کتاب» نیستند می‌توانند برای ثبت‌نام در این سامانه از طریق درگاه «بازار کتاب» به آدرس V.bazarketab.ir اقدام کنند تا پس از تأیید عضویت و شروع فعالیت در این سامانه، بتوانند در بخش مجازی این دوره از نمایشگاه حضور پیدا کنند.



جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب
جلسه مشترک اعضای شورای سیاستگذاری و شورای برنامه‌ریزی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران روز چهارشنبه برگزار شد و در آن یاسر احمدوند، رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: همه فعالیت‌های این نمایشگاه باید حول محور کتاب طراحی و تدوین شود. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صرفا یک برنامه اجتماع مردم نیست و هر اتفاقی که در آن رخ می‌دهد باید با کتاب نسبت داشته باشد. فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی را باید متناسب با حوزه کتاب طراحی کرد و اولویت این است که مردم، کتابخوان، ناشران، فعال و نویسندگان، انگیزه‌مند شوند.



نسبت نمایشگاه کتاب با مقوله گردشگری ادبی
اکبر رضوانیان، کارشناس ارشد گردشگری درباره نسبت نمایشگاه کتاب با مقوله گردشگری ادبی گفت: هر چه برنامه‌های نمایشگاه کتاب پُربارتر باشد، بازتاب آن در جامعه بیشتر خواهد بود. برگزاری تورهای بازدید از نمایشگاه کتاب، یکی از اقدام‌های مرتبط با گردشگری ادبی است و همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب، تاکنون تعداد قابل توجهی از این تورها برگزار شده و مخاطبان در تمام ادوار برگزاری نمایشگاه کتاب، نویسندگان بزرگ و نامدار کشور را ملاقات کرده‌اند.



ایرانیان همیشه کتاب را دوست داشته‌اند
سید کلیم اصغر، عضو هیأت علمی گروه فارسی جامعه ملیه اسلامیه مولانا محمدعلی جوهر در دهلی درباره نمایشگاه کتاب تهران گفت: در نمایشگاهی که در تهران برگزار می‌شود، مردم با ذوق و شوق شرکت می‌کنند و کتاب می‌خرند و من این کیفیت حضور مردم را در جاهای دیگر ندیده‌ام. ایرانیان همیشه کتاب را دوست داشته‌اند. با وجود وسایل الکترونیکی و کتاب الکترونیک و کتاب صوتی و پیشرفت اینترنت که باعث شده در جاهای دیگر کتاب را از این طریق بخوانند، ایرانیان همچنان عاشق کتاب فیزیکی هستند.

کد خبر 846456 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها شهر مجازی کتاب - نمایشگاه داخلی کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری کتاب - معرفی و نقد فضاى مجازى

دیگر خبرها

  • نمایش وحدت و همدلی با برگزاری جشنواره اقوام در بندرترکمن
  • برگزاری نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس
  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه
  • این خبرها را از دست ندهید
  • چطور اسباب بازی ها می توانند به رشد کودکان کمک کنند؟
  • معرفی برگزیدگان سومین جشنواره پژواک/ وعده معاون صدا برای برگزاری دور چهارم به صورت بین‌المللی
  • ایجاد نشاط اجتماعی در جوامع محلی با برگزاری مسابقات ورزشی
  • مدیرکل هنرهای نمایشی به تماشای «شاماران» نشست
  • نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام برگزار می‌شود/ ساخت فیلمی با موضوع رضوی برای جشنواره فجر
  • ثبت‌ نام کتابفروشی‌ ها در سامانه «بازار کتاب»