Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر امیرحسین زندی دوشنبه درگفت‌وگو با خبرنگارایرنا با بیان این که مسوولیت جامعه و نهادهای اجتماعی ، دولت و آموزش و پرورش در بحث تربیت کودکان و نوجوانان بسیار افزایش یافته است گفت: این نهادها می‌توانند ضمن آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها نقش نظارتی و آموزشی خود را جدی تر دنبال کنند.لذا بخش قابل ملاحظه‌ای از تاثیر محیط امروز برکودکان و نوجوانان ازطریق رسانه‌ها بوده و رسانه ها به مثابه شمشیر دولبه می‌توانندکارکرد مثبت و یا منفی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این که تاثیرمحیط اجتماعی درقرن بیست ویکم بسیارمتفاوت ترازگذشته است بیان کرد:جهان امروزبه واسطه رشد شتابان تکنولوژی زندگی ما انسان ها راچنان دستخوش دگرگونی کرده که محصور درانواع شبکه ها و رسانه ها شده ایم . شاید در دهه‌های گذشته وقتی از محیط وتأثیرآن بر کودک و نوجوان می‌گفتیم بعد ازخانواده به گروه‌های همسالان و نقش تاثیر گذارآن‌ می رسیدیم اما امروزه رسانه ها واردمرحله کودکی و نوجوانی فرزندان ما شده‌اند و حتی روابط آنها با همسالانشان را نیز دستخوش تغییر کرده اند.

زندی افزود: درگذشته ارتباطات ازنوع درون گروهی و با نزدیکان بود والگوها و گروه‌های مرجع برای کودکان نیزازهمین گروه بود ولیکن امروزه الگوی یک کودک می‌تواند قهرمان جامعه دیگر از طریق برنامه‌های مختلف که می بیند باشد.همچنین محیط اجتماعی کنونی به واسطه ارتباطات گسترده دچار یک کثرت و پلورالیسم است و فرزندان ما با انواع ارزشها، هنجارها و الگوها تعامل و برخورد می‌کنند.

این مدرس جامعه شناسی با اشاره به نقش جامعه و محیط اجتماعی و چگونگی تاثیرآن برشخصیت کودک و نوجوان بیان کرد:دررشد شخصیت کودک و نوجوان دو فاکتوروراثت ومحیط موثرند که وراثت خارج از نقش فرد از طریق ژنتیک به ارث می‌رسد و مورد بحث ما نیست، ولیکن محیط و جامعه نقش اساسی در شکل گیری شخصیت دارند و ازآن جا که انسان موجودی اجتماعی است برای زنده ماندن و بقا به جامعه و محیط نیاز وافر دارد.

وی افزود: انسان از بدو تولد عضوی از گروه‌های اجتماعی است، ازگروه اجتماعی به نام نهاد خانواده تا گروه همسالان،دوستان، اقوام ودین می‌توان وجود و نقش جامعه و محیط اجتماعی را برای رشدو اعتلای فرد ببینیم. این نقش محیط اجتماعی آنچنان پررنگ است که حتی بیماری‌هایی که بر انسان عارض می‌شود نیزازآن متاثر است به عنوان مثال وقتی شما عضوی از گروه اجتماعی یا طبقه اجتماعی پایین جامعه هستید و دسترسی کافی به بهداشت و تغذیه مناسب نداشته باشید دچار بیماری‌های مختلف شده لذا می بینیم که از بدو تولد تا مرگ ما با محیط اجتماعی و در تاثیر و تاثر با آن هستیم.

زندی با اشاره به این که جامعه از نهادهای مختلف و گروه های اجتماعی مختلف تشکیل شده که هر یک کارکردهای خاص خود را دارد گفت: نهادهای پنجگانه که به عنوان پنج نهاد اصلی جامعه شناخته می شوند،هر یک در درون خود کنش‌ها و گروه‌های مختلف اجتماعی مانند گروه‌های مرجع ،گروه‌های فشار، گروه‌های اولیه ،ثانویه و غیره را دارند که به نوبه خود می‌توانند نقش مهمی در تربیت و شکل گیری شخصیت کودکان و نوجوانان داشته باشند.

وی افزود: خانواده یکی از نهادهای اصلی پنج گانه و اولین محیطی است که باعث شکل گیری شخصیت کودک می‌شود و کارکردهای مختلف چون تامین نیازهای اولیه کودک تا حمایت‌های عاطفی و تعلیم مهارت‌های ارتباطی و غیره در آن شکل می گیردو امروزه برای شناخت انسان عقیده بر آن است که باید کودکی وی بررسی شود.

زندی با اشاره به این که بسیاری از وظایف خانواده را مراجعی چون مهدکودک‌ها و اولیای تربیتی بر عهده گرفته اند گفت: این خانواده است که در انتخاب این مراجع حرف اول را می‌زند لذا اهمیت خانواده را در تمام این مباحث می توان دید.خانواده کارکردهایی چون محافظت، جامعه پذیری، انتقال ارزش ها و هنجارها، تنظیم روابط جنسی و عاطفی، فراهم کردن پایگاه اجتماعی و غیره را نسبت به فرزندان دارد.

 وی ادامه داد: نهادهای اجتماعی و نقش تربیتی آنها با گذشته متفاوت شده اند، در گذشته نهادهای اجتماعی مانند خانواده، همسایه‌ و نهایتاً محله بود که تأثیر مهمی بر شکل گیری شخصیت کودک و نوجوان داشت اما امروزه به واسطه حجم گسترده ارتباطات و تاثیر رسانه‌ها بر زندگی ما محیط اجتماعی و نهادهای اجتماعی فراتر از شهر و حتی کشور معنا پیدا می‌کنند و ما در یک دهکده جهانی درتاثیر با هم هستیم .

برچسب‌ها رسانه خوزستان جامعه شناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رسانه خوزستان جامعه شناسی رسانه خوزستان جامعه شناسی اخبار کنکور نهادهای اجتماعی شکل گیری شخصیت کودک و نوجوان محیط اجتماعی شخصیت کودک رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۴۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدسلمان ذاکر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درخصوص طرح افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: هدف مهم از این طرح این بود که گامی در جهت تقویت نشاط اجتماعی و خانوادگی برداشته شود، نگاه این بود که با این تعطیلی افراد شاغل بتوانند زمان بیشتری در کنار خانواده سپری کنند و پدران و مادران شاغل سهم و نقش بیشتری در تربیت فرزندان داشته باشند.

وی در گفتگو با ایلنا افزود: این اقدام می‌تواند نقش مهم و بسزایی در تقویت نهاد خانواده و حضور پررنگ پدر و مادر در تربیت فرزندان داشته باشد و این امر قادر است از آسیب‌های اجتماعی فراوانی جلوگیری کند.

ذاکر تصریح کرد: نکته دیگر این است که ما باید در زمان تصمیم گیری مسائل مختلف و جنبه های متعدد موضوع را در نظر بگیریم یکی از موارد همین موضوع ارتباطات اقتصادی و تجاری با جهان است که ما باید به فکر تقویت و گسترش آن باشیم در حالیکه الان با این شرایط اگر پنجشنبه‌ها هم مانند جمعه تعطیل شود، ۴ روز ارتباط ما با دنیا قطع خواهد شد و این اصلا به نفع اقتصاد ما نیست.

وی افزود: با صحبت‌هایی که روز یکشنبه در کمیسیون اجتماعی داشتیم نتیجه این شد که بخش خصوصی و اتاق بازرگانی نظرشان این است که شنبه تعطیل باشد نه پنجشنبه؛ من فکر می‌کنم از بعد اقتصادی تعطیلی شنبه و جمعه می‌تواند گره‌گشا باشد که هم اقتصاد و هم نشاط مردم را تامین کند و هم تجار و بازرگانان بتوانند به راحتی فعالیت خود را با دنیا داشته باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در جلسه روز یکشنبه به این نتیجه رسیدیم که تعطیلی روز شنبه به مطالبات مردمی و شرایط حفظ روابط اقتصادی خارجی نزدیک تر است. البته استعلام هایی از مراجع عظام صورت گرفته که فکر می‌کنم نتیجه مثبت است و تعطیلی شنبه بلامانع است، اتاق بازرگانی هم از زبان آن‌ها استعلام هایی از دفتر رهبری دارند که ان شاءالله بتوانیم به جمع‌بندی برسیم و بتوانیم بهره‌وری را ارتقاء دهیم.

وی تاکید کرد: البته این قانون و تعطیلی ها استثنائاتی هم دارند و دستگاه های خدماتی از شمولیت این قانون مستثنی می‌شوند و ممکن است بانک‌ها هم یکی از این استثنائات باشند که البته باید ببینیم در صحن علنی یا در زمان تنظیم آیین نامه اجرایی توسط دولت چه اتفاقی رخ خواهد داد.

ذاکر در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلات آخر هفته مشمول کارگران هم می‌شود، گفت: طبیعی است که کارگران باید در تصمیم‌گیری های اینگونه در اولویت باشند، کارگر در تصمیمات اصل است، اول کارگر بعد کارمند.

وی افزود: این کارگر است که بیشترین آسیب را می بیند، خانواده اش متضرر می شوند، اضافات و کارانه و امتیازات دیگری که لازم است را هم ندارد؛ درنتیجه طبیعتا باید تعطیلی آن ها را درنظر بگیریم.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898615

دیگر خبرها

  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت دریافت فرزندخوانده هستند
  • چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی
  • آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • اجرای کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • ارزش‌های ناب انسانی و اسلامی در جامعه ایرانی