Web Analytics Made Easy - Statcounter

با پیگیری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و با حضور میدانی و نظارت معاون حقوق عامه دادستان ،آزاد سازی این عرصه ها از دست سودجویان در شهرستان بویراحمد، اجراءشد.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ عبدالحسین تمدن معاون حقوق عامه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان که در این قلع و قمع حضور داشت ، گفت: با همکاری نیروی انتظامی، در ادامه مرحله چهارم رفع تجاوز از اراضی ملی و در اجرای 3 فقره دادنامه قطعی صادره از محاکم حقوقی شهرستان بویراحمد،اجراء شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمدن اظهار کرد: مأموران اداره منابع طبیعی ضمن رفع تصرف از عرصه ای به مساحت قریب 3 هزار و 500 مترمربع و اعاده آن به بیت‌المال، درختان غرس شده را نیز قلع و قمع کردند.

معاون حقوق عامه دادستان مرکز استان در ادامه گفت: اداره منابع طبیعی به عنوان متولی حفاظت از جنگل ها و مراتع، می‌بایست با رصد مستمر و مداوم این منابع، از طریق اعزام اکیپ‌های گشت تخصصی، ایجاد پایگاه های ثابت، فعال نمودن بیش از پیش جنگلبانان مناطق، استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت و دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها، از تخریب و تصرف غیرمجاز آنها پیشگیری کرده، و ضمن شناسایی و کشف هرگونه تخریب و تصرف غیر مجاز، در همان مراحل اولیه، در اجرای تبصره ۱ ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، نسبت به رفع تجاوز اقدام و گزارش جرم صورت گرفته را جهت تعقیب متهمان به دادسرا ارسال کند.

تمدن به افرادی که قصد دارند در عرصه های منابع طبعی و ملی تصرفاتی انجام دهند هشدار داد و افزود: سودجویان بدانند که هرگونه تجاوز آنها به عرصه‌های طبیعی، پاسخ قاطع دستگاه قضایی را در پی خواهد داشت و علاوه بر تعقیب کیفری و تحمل مجازات و جبران ضرر و زیان وارده به طبیعت، با قلع و قمع هرگونه اعیانی غیر مجاز ایجاد شده، موجبات ورود خسارت به خود را فراهم می کنند.

لازم به ذکر این آزاد سازی از عرصه های منابع طبیعی در منطقه بُن دره روستای چنار بخش کبکیان شهرستان بویرحمد ،انجام گرفت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دادستان عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۴۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت بهار طی سال‌جاری

ایسنا/همدان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار از پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت منابع طبیعی این شهرستان در سال‌جاری خبر داد.

مهدی محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در رابطه با طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت»، سهمیه هر یک از شهرستان‌ها تولید ۲۰۰ هزار نهال بوده که تاکنون کاشت ۶۰ هزار نهال شامل ۴۰ هزار قلمه صنوبر و سنجد و ۲۰ هزار بذر پاشی برای نهال زبان گنجشک در نهالستان موقت منابع طبیعی شهرستان انجام شده است.

وی با بیان اینکه برای تحقق سهمیه تولید و کاشت ۲۰۰ هزار نهال شهرستان در رابطه با طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال علاوه بر ظرفیت نهالستان موقت منابع طبیعی از ظرفیت کشاورزان و برخی از شرکت‌ها نیز استفاده شده است، یادآور شد: در این رابطه منابع طبیعی براساس تعهد بذر و نهاده لازم را در اختیار کشاورزان گذاشته و نظارت لازم در تولید و کاشت این نهال‌ها را دارد و آموزش لازم را نیز به آنها ارائه می‌دهد تا تولید نهال داشته باشند.

محمدی خاطرنشان کرد: به منظور مدیریت مصرف و استفاده از منابع آبی و کنترل بهتر علف‌های هرز، تولید این نهال با استفاده از کشت زیرپلاستیک و آبیاری قطره‌ای در حال انجام است.

ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی شهرستان بهار   

وی در ادامه با اشاره به فصل بهار و رویش گیاهان دارویی و خوراکی در سطح مراتع و عرصه‌های ملی اظهار کرد: برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی این شهرستان به صورت صنعتی و اقتصادی ممنوع است البته برداشت گیاهان دارویی در اندازه مصرف خانگی و به صورت سنتی (به مقدار کم) در سطح مراتع مجاز بوده و اشکالی ندارد.

محمدی با اشاره به بروز خشکسالی و کاهش شدید بارندگی طی چند سال گذشته به تبع سراسر کشور و استان در شهرستان بهار مطرح کرد: این امر سبب شده تا این خشکسالی‌ها و کاهش شدید بارندگی‌ها و برداشت بی‌رویه بر کیفیت و کمیت گیاهان دارویی در عرصه‌های ملی استان و شهرستان تأثیر داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی و خوراکی نظیر کنگر، ریواس، کرفس کوهی، آویشن، موسیر و اسفناج وحشی سال‌های گذشته از رویش خوبی در سطح عرصه‌های ملی و مراتع برخوردار بودند اما در حال حاضر سطح این گیاهان و تراکم آن کم شده و حتی برخی از این گیاهان منقرض شده‌اند.

محمدی گفت: در این رابطه سازمان منابع طبیعی در چند سال گذشته بخشنامه‌ای به منابع طبیعی استان‌ها و شهرستان‌ها صادر کرده که با توجه به این بخشنامه گونه‌های گیاهی موجود در عرصه و مراتع ملی که در حال انقراض هستند شرایط آن باید بررسی شود.

وی افزود: در همین رابطه در بسیاری از موارد همکاران ما که قصد صدور مجوز برداشت و بهره‌برداری گیاهان خوراکی، دارویی و صنعتی را دارند، ابتدای امر در عرصه‌های ملی وضعیت این گیاهان را بررسی می‌کنند.

محمدی ادامه داد: اگر شادابی پایه‌های مولد این گونه‌های گیاهان خوب نباشد و شخصی که در دوره قبل مجوز از ما گرفته و به تعهدات خود عمل نکرده باشد و یا تنوع تراکم این نوع از گیاهان کم باشد، برای بهره‌برداری این گیاهان مجوز داده نمی‌شود و برداشت ممنوع خواهد بود.

وی گفت: برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در عرصه مراتع ملی که برای مصرف روزانه باشد، مشکل و ممنوعیتی ندارد البته به شرطی که مراتع را تخریب نکند اما بهره‌برداری و برداشت از این گیاهان برای فروش و تجارت ممنوعیت داشته و برای هر گونه برداشت با مقدار زیاد افراد باید از منابع طبیعی مجوز داشته باشند و این امر با نظارت منابع طبیعی انجام شود، ضمن اینکه برای برداشت مواردی از گیاهان دارویی و خوراکی که در حال انقراض است، مجوز داده نمی‌شود.

محمدی با بیان اینکه امسال موردی از صدور مجوز برای برداشت و بهره‌برداری گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی در عرصه‌های ملی سطح شهرستان به منظور تجارت و خرید و فروش نداشته‌ایم، یادآور شد: سال گذشته نیز تنها یک مورد مجوز توسط منابع طبیعی شهرستان برای برداشت گونه‌های گیاهان دارویی و خوراکی به صورت اقتصادی و صنعتی صادر شده است.

وی اضافه کرد: گونه‌های دارویی و خوراکی در عرصه‌های ملی شهرستان بهار بیشتر ریواس، شنگ، پیاز کوهی، آزربه، کنگر و چای کوهی بوده که بیشتر در دامنه الوند مشاهده می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۱۳ هکتار از اراضی ملی در شهرستان چرام
  • در راستای حفظ اراضی ملی ۳ دستگاه خودرو سنگین به پارکینگ منتقل شدند
  • بازگشت ۴۳۰۰ میلیارد ریال به بیت‌المال با اعاده اراضی ملی در اردبیل
  • رفع تصرف ۲۰ هزار متر مربع از اراضی ملی در سیاهکل
  •  برخورد قانونی با چرای دام در عرصه‌های جنگلی و مرتعی شهربابک
  • رفع تصرف بیش از یکهزار متر مربع از اراضی ملی اهواز
  • با قطع دست‌درازی متعرضین،۴۳۰۰ میلیارد ریال به بیت‌المال بازگشت
  • بازگشت ۲ هزار هکتار از اراضی ملی اردبیل به بیت المال
  • رفع تصرف از اراضی ملی در شهرستان سوادکوه
  • پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت بهار طی سال‌جاری