Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مطالعه بازه زمانی ۹ سال گذشته از تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکنون، نشان می‌دهد که سند تحول در اجرا با چالش‌های بسیاری مواجه بوده و نظارت راهبردی بر اجرای سند تقریباً صورت نگرفته است خبرگزاری میزان - بنا بر اعلام روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ این مرکز در گزارشی با عنوان «موانع اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» آورده است؛ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با هدف ایجاد تحول در همه ساحت‌ها و ارکان نظام آموزش و پرورش مبتنی‌بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی در سال ۱۳۹۰ به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس فصل هشتم این سند، سیاستگذاری کلان و نظارت راهبردی بر اجرای سند برعهده شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصویب سیاست‌های اجرایی برعهده شورای عالی آموزش و پرورش و اجرای سند نیز برعهده وزارت آموزش و پرورش با همکاری سایر دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط می‌باشد.

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مطالعه بازه زمانی ۹ سال گذشته از تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکنون، نشان می‌دهد که سند تحول در اجرا با چالش‌های بسیاری مواجه بوده و نظارت راهبردی بر اجرای سند تقریباً صورت نگرفته است. سند در بازه‌های زمانی پنج ساله ترمیم و بازنگری نشده، شش زیرنظام اجرایی سند در بازه زمانی یکساله مقرر در فصل هشتم سند تصویب نشدند و در حوزه قانونگذاری نیز تقریباً هیچ قانونی درخصوص اجرای سند به تصویب نرسید.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس می‌افزاید؛ مهم‌ترین موانع و چالش‌های اجرای سند تحول شامل عدم پیش بینی ضمانت اجرایی سند تحول بنیادین، عدم تنقیح قوانین و مقررات آموزش و پرورش متناسب با سند تحول بنیادین، عدم تصویب قوانین پیش بینی شده در سند تحول بنیادین، کوتاهی دولت در ارائه لوایح لازم در این خصوص به مجلس، عدم ارائه طرح‌های قانونی در راستای سند تحول توسط مجلس شورای اسلامی، عدم تهیه نقشه راه برای همکاری سایر نهاد‌ها و دستگاه ها، تأخیر هشت‌ساله در تهیه زیرنظام‌های سند تحول بنیادین، عملیاتی نبودن زیرنظام‌ها و عدم تهیه شاخص‌های عملیاتی کمی‌وکیفی قابل رصد، سنجش و ارزیابی، هستند.

براساس این آسیب شناسی، در گزارش مرزک پژوهش‌های مجلس پیشنهاد‌هایی جهت ایجاد تحول در آموزش و پرورش با محور‌های تعیین وظایف شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، شورای‌عالی آموزش و پرورش، وزارت آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی درخصوص اجرای سند تحول بنیادین و سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش ارائه شده است.   متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید. بیشتر بخوانید: مجلس شفاف و کارآمد؛ اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس   انتهای پیام/ برچسب ها: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مرکز پژوهش های مجلس مجلس شورای اسلامی شورای عالی اجرای سند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۶۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان استفاده از تک‌ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمود امانی طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره امکان استفاده تک ماده در امتحانات نهایی دانش‌آموزان گفت: در گذشته اعلام شد که دانش‌آموزان در ۲ درس با امتحانات نهایی و ۲ درس با امتحانات غیرن‌هایی می‌توانند از تک ماده استفاده کنند.
وی به مصوبه کنکوری شورای عالی درباره تاثیر مستقیم امتحانات نهایی در کنکور سراسری اشاره کرد و افزود: پس از مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و برگزاری امتحانات نهایی در سه سال دوره متوسطه دوم، استفاده از تک ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی ممکن شد.
امانی طهرانی نهایی شدن همه امتحانات داخلی را علت امکان استفاده از تک ماده برای ۴ درس برشمرد و گفت: ضوابط استفاده از تک ماده در آیین نامه آموزش دوره دوم متوسطه مشخص شده است که ۲ درس از امتحانات نهایی و ۲ درس در امتحانات داخلی مدرسه بود، اما هم اکنون همه امتحانات از داخلی به نهایی تبدیل شده است و امکان استفاده از تک ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی فراهم است.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش از تاثیر مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بر مصوبات جدید شورای عالی آموزش و پرورش در ایجاد سابقه تحصیلی خبر داد و گفت: بسیاری از مصوبات اخیر درباره ایجاد سابقه تحصیلی در جهت تسهیل مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
طبق تک ماده؛ اگر دانش‌آموزی حداکثر در چهار عنوان درسی نمره ۷ و بیشتر کسب کند و معدل کل وی نیز حداقل ۱۰ باشد، فارغ التحصیل شناخته می‌شود.

دیگر خبرها

  • باید از ظرفیت «بخش خصوصی» برای تحقق شعار سال بهره گرفت
  • تحول بنیادین باید در حوزه تربیت پررنگ شود
  • تغییر تقویم آموزشی مدارس؛ امسال مدارس از شهریور باز می‌شوند؟
  • تغییر تقویم آموزشی مدارس/ امسال مدارس از شهریور باز می‌شوند؟
  • احتمال بازگشایی مدارس از شهریورماه/ طرح شناور شدن آغاز سال تحصیلی پیگیری می‌شود
  • آغاز سال تحصیلی از مهر به شهریور تغییر می‌کند؟!
  • اجرای آموزش «حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز» در مدارس
  • امکان استفاده از تک‌ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی
  • تقویم آموزشی مدارس تغییر می‌کند
  • امسال ۷۰ هزار معلم جذب آموزش و پرورش می شوند