Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-25@22:23:51 GMT

شرایط زرد کرونای تهران شکننده است

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۷۱۷۲

فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران اعلام کرد: هر چند میزان ابتلا‌ها به ویروس کرونا در دی ماه نسبت به آذر ماه کاهشی بوده، اما مراجعان سرپایی به مراکز درمانی در دی ماه افزایش یافته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از ایرنا، علیرضا زالی روز دوشنبه در حاشیه برگزاری جلسه ستاد کرونا استان تهران که در محل استانداری برگزار شد به خبرنگاران گفت: تست‌های سریعی که در تهران انجام می‌شود میزان مثبت بودن آن حدود ۹ درصد و تست‌های pcr حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد است، در حالی که در آبان ماه نتیجه تست پی سی آر گاهی تا ۴۰ درصد مثبت بود و تست‌های سریع ما در اوایل طرح شهید سلیمانی گاهی تا ۲۰ و ۲۵ درصد مثبت بودند، بنابراین نشان می‌دهد که گردش ویروس در تهران کاهش یافته، ولی ویروس ضعیف نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: امروز تعداد کسانی که در بخش‌های سرپایی به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند چهار هزار و ۱۰۰ نفر بوده است که اگر با هفته‌های قبل مقایسه کنیم با خیز خیلی ملایم یعنی حدود یک درصد، آمار مراجعان سرپایی نسبت به هفته گذشته افزایش پیدا کرده است.

زالی با بیان اینکه اولین تغییر شاخص در بیماری کرونا تغییر در آمار مراجعین سرپایی است، تاکید کرد: البته در تهران در ماه‌های اخیر با یک چالش رو به رو بوده‌ایم، معمولا آمار سرپایی مراجعان که اعلام می‌شود بطور عمده در بخش‌های دولتی، مراکز بهداشتی و مراکز بیمارستانی است و از آنجا که در تهران بالای ۸۰ درصد بیماران سرپایی به مطب‌های خصوصی مراجعه می‌کنند، بنابر این ممکن است در آمار ما گنجانده نشوند و آمار ما در رابطه با مراجعان سرپایی به مراتب بالاتر از عددی باشد که اعلام می‌شود.

به گفته وی، البته آمار مطب‌ها به صورت پراکنده جمع آوری می‌شود و در نشستی با مسئولین نظام پزشکی مقرر شد از مطب‌های خصوصی آمار جمع آوری شود تا بتوان در فرآیند کانتکت تریسینگ و ردیابی محله محور محاسبه شوند.

زالی با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته میزان بستری در تهران از مرز یک هزار و ۹۰۰ نفر عبور کرده تاکید کرد: در طول هفته گذشته میزان بستری بین ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ نفر در نوسان بود، ولی دیروز مجموعه بستری استان تهران یکهزار و ۹۳۶ نفر بوده و همچنین طی روز گذشته تعداد کسانی که به عنوان مریض جدید کرونایی مراجعه کردند حدود ۲۶۰ مورد بوده که نسبت به ۲۴ ساعت گذشته رشد ۱.۴ دهم درصدی و نسبت به ۲۴ ساعت ماقبل آن رشد ۳.۶ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه آرام‌آرام میزان مراجعان جدید در بخش‌های بستری در حال افزایش است گفت: تعداد بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نسبت به هفته قبل بین نیم تا یک درصد افزایش پیدا کرده است.

فرمانده ستاد کرونای استان تهران ادامه داد: شاخص مرگ و میر و میزان عمومی بستری با موج بلندی تغییر نکرده و طبیعتا ممکن است این تغییر آمار‌ها گذرا و یا بالعکس شروع یک خیز جدید باشد، البته باید در نظر داشته باشیم که تغییر شاخص مرگ و میر بین ۳۰ تا ۴۰ روز بعد از تغییر سایر شاخص‌ها خود را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: افزایش میزان همکاری مردم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پوشش ماسک و همچنین افزایش سطح دانش عمومی و بهداشتی مردم در این مساله اثرگذار است، نکته بعدی اینکه تردد‌های شبانه کاهش پیدا کرده و مقدار زیادی الگوی زیست شبانه در تهران تغییر پیدا کرده که همین مساله در آمار مرگ و میر‌ها موثر است.

زالی با اشاره به موفقیت بالای طرح محله محور شهید سلیمانی، گفت: در این طرح علاوه بر اینکه میزان بستری کاهش پیدا کرده، مرگ و میر هم کمتر شده که اساساً در دی ماه نسبت به آبان و آذر ۷۳ درصد مرگ و میر و ۵۶ درصد میزان بستری بیمارستانی و ۴۷ درصد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه کاهش یافته است، بنابراین اگر شرایط دی ماه را نسبت به آبان و آذر مقایسه کنیم، آمار‌ها به دنبال اجرای طرح شهید سلیمانی توفیقات زیادی داشته که بخش زیادی از این دستاورد‌ها منجر به کاهش گردش ویروس و کاهش میزان مرگ و میر شده است.

وی با اشاره به تجربه حاصل شده از پیک قبلی کرونا، تاکید کرد: در هر موج کرونا بالاخره درصدی از مردم مبتلا می‌شوند، این افراد با ابتلا به یک مصونیت نسبی می‌رسند و در بدنشان آنتی بادی تولید می‌شود، همچنین قبل از آغاز موج بعدی میزان این آنتی بادی و مصونیت کاهش پیدا می‌کند و متاسفانه درباره بیماری کرونا تا الان ثابت شده که مصونیت دائمی ایجاد نمی‌کند و بعد از چند ماه آنتی بادی‌ها در بدن افت پیدا کرده و سیستم دفاعی سلولی فروکش می‌کند؛ بنابراین همانگونه که در حمله سوم ویروس در تهران شاهد آن بودیم، آرام آرام به سمت تغییر آمار پیش می‌رویم.

زالی با تاکید بر اینکه ویروس کرونا ضعیف نشده بلکه گردش ویروس کمتر شده تاکید کرد: تاکنون هیچ مستندی در دنیا ثابت نکرده است که ویروس کرونا ضعیف‌تر شده و متاسفانه این یک رفتار غیرمتعارف است که ویروس کرونا برخلاف مرس، سارس و ابولا از خود نشان داده است، تمام ویروس‌هایی که تاکنون داشته‌ایم، برای دوام بیشتر به سمت جهش برای کم‌خطر شدن حرکت کرده‌اند، ولی در مورد کرونا تاکنون هیچ مقاله جهانی معتبر نشان از ضعیف شدن ویروس نداشته است.

فرمانده ستاد کرونای استان تهران همچنین در رابطه با سخنان یکی از مسئولین پایتخت در مورد آبی شدن تهران و رفع محدودیت‌های ترددی، نیز گفت: بر اساس شاخص‌های تعیین شده از طرف وزارت بهداشت و وزارت کشور نتایج ارزیابی و شاخص‌ها برای تغییر وضعیت کرونایی شهر‌ها به آخر هفته‌ها موکول شده است، درباره تهران نیز از هفته گذشته تغییر چشمگیری نداشته است بنابراین شرایط تهران بر همین اساس ادامه پیدا خواهد کرد و فعلا تهران را کماکان زرد تلقی می‌کنیم؛ مگر اینکه ستاد ملی تا آخر هفته تغییرات جدید را اعلام کند.

به گفته وی، نگه داشتن این شرایط بسیار سخت و پیچیده است و باید همه دستگاه‌های اجرایی از جمله دولت و مردم در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

زالی با اشاره به افزایش شلوغی و ازدحام در حمل و نقل عمومی و مراکز خرید نیز گفت: این شلوغی‌ها بسیار خطرناک و یک هشدار برای پایتخت است و ضروری است که بار تردد در خیابان‌های تهران کاهش یابد. برچسب ها: زالی ، فرمانده ستاد مقابله با کرونا ، تهران ، استان تهران ، وضعیت زرد ، دکتر علیرضا زالی ، کرونا ، ویروس کرونا

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران استان تهران وضعیت زرد دکتر علیرضا زالی کرونا ویروس کرونا فرمانده ستاد میزان بستری ویروس کرونا استان تهران پیدا کرده مرگ و میر دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۷۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز

مهران معلم  اشاره به وضعیت آلودگی هوا و مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا گفت: مهم‌ترین آلاینده‌های هوا ذرات با اندازه ۲.۵ میکرون هستند و وزارت بهداشت، سالانه میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا بر اساس این ذرات در کلانشهرها و شهرهای پرجمعیت کشور را محاسبه می‌کند و در اختیار مراکز ذی‌ربط قرار می‌دهد.

او  با بیان اینکه تاکنون آخرین آمار موجود از مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا مربوط به سال ۱۴۰۱ است و آمار ۱۴۰۲ هنوز در دست نیست، افزود: بر اساس آخرین آمار در سال ۱۴۰۱، در اهواز یک هزار و ۲۴۷ مورد مرگ منتسب به آلودگی هوا داشتیم، این در حالی است که در سال ۱۴۰۰، میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز یک هزار و ۶۷ مورد بوده است.

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا ناشی از چهار بیماری ایسکمی قلبی، سرطان ریه، انسداد ریوی یا سکته مغزی هستند.

آقای معلم  با اشاره به میزان بالای خسارت اقتصادی بیماری‌ها و مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا افزود: میزان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۱ در اهواز ۲۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. 

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ببینید | آمار شوکه‌کننده از میزان قطع نخاع شدن مردم به دلیل ناایمنی خودورها
  • وقوع ۵۹ درصد تصادفات تهران در بزرگراه ها/ مناطق ۴ و ۱۲ دارای بیشترین آمار تصادفات
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است